Çağla Büyükakçay

Çağla Büyükakçay

Türk milli tenisçi.   Çağla Büyükakçay, Grand Slam turnuvalarında tek bayanlarda oynayan ve turu geçen ilk Türk tenisçidir.2010 yılında Amerika Açık tenis turnuvasına katılarak ilk Grand Slam turnuvasında mücadele etti. 2011'de ise Fransa Açık, Wimbledon ve Avustralya Açık turnuvalarında ilk kez yer aldı.   Çağla Büyükakçay, Pescara'da düzenlenen 2009 Akdeniz oyunları'nda teklerde gümüş madalya kazanmıştır. 2013 Akdeniz oyunlarında ise teklerde ve çiftlerde altın madalyanın sahibi olmuştur.   Hayatı Çağla Büyükakçay, 28 Eylül 1989 tarihinde Adana'da doğdu. Ailesinin desteğiyle 8 yaşındayken tenis oynamaya başladı. 12 yaşında Türkiye Klasman Turnuvası ve Türkiye Kapalı Kort Turnuvası şampiyonluklarını kazandı. 14 yaşında Enka Spor Kulübü'ne transfer oldu. 15 yaşında Türkiye Fed Kupası Takımı'na seçilerek Türk tarihindeki en genç bayan milli tenis takımı oyuncusu oldu.   2009 yılında ilk Büyükler Türkiye Şampiyonası kupasını kazandı. 2010 yılında Valladolid'de düzenlenen ITF 25,000 $ turnuvasını kazanarak, bu ödülde ITF turnuvası kazanan ilk bayan Türk tenisçisi oldu.Çağla Büyükakçay, kazandığı bu turnuvayla birlikte, aynı sene ilk kez Grand Slam'da oynama hakkı elde etti

Çağla Büyükakçay

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 699 çağla büyükakçay haberi bulunmuştur.
ÖZEL | Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe kortta rekabet edecek!
ÖZEL | Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe kortta rekabet edecek! Üç büyük kulübün tenise kendi isimleriyle dahil olması yönünde çalışmaları bulunduğunu anlatan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş; Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş başkanlarıyla konuyu görüştüğünü ve olumlu dönüş aldığını söyledi.
24.09.2023 Tenis
7. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları 2021-2022
7. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 İngilizce dersi ortaokul öğrencilerinin alması gereken derslerden bir tanesidir. Ancak öğrencilerin okul dışında hayat boyu ihtiyaç duyacağı alanlardandır. İngilizce ders konuları sınıf derecesine göre değişiklik gösterir. Konular MEB tarafından açıklanan müfredata göre düzenlenmektedir. MEB yayınları 7. sınıf İngilizce ders kitabında da toplamda 9 ünite bulunmaktadır. Bu ünitelerde öğrencilerin konuşma, yazma ve okuma yeteneklerini geliştirecek pek çok etkinlik ve alıştırmalar bulunur. 2021-2022 MEB yayınları 7. sınıf İngilizce ders kitabı cevaplarını içeriğimizden öğrenebilirsiniz.
26.08.2023 Eğitim
Barbora Krejcikova'nın adı konteyner kentte yaşayacak
Barbora Krejcikova'nın adı konteyner kentte yaşayacak Antalya’daki turnuvadan elde edeceği gelirleri depremzedelere bağışlayan Barbora Krejcikova’nın yardım eli karşılıksız kalmadı. Türkiye Tenis Federasyonu, konteyner kentteki tenis kulübüne yıldız raketin ismini verecek.
16.04.2023 Tenis
A Milli Kadın Tenis Takımı, grubunu 6’ncı olarak tamamladı
A Milli Kadın Tenis Takımı, grubunu 6’ncı olarak tamamladı 11 ülkenin mücadele ettiği Antalya Megasaray Tenis Akademi’de düzenlenen Billie Jean King Cup Avrupa/Afrika Grup I sona erdi. A Milli Kadın Tenis Takımı grubu 6’ncı olarak bitirerek gruptaki yerini korurken İsveç birinci, Macaristan ikinci ve Hollanda üçüncü olarak bir üst gruba yükseldi.
15.04.2023 Tenis
A Milli Kadın Tenis Takımı, Letonya’yı 3-0 mağlup etti
A Milli Kadın Tenis Takımı, Letonya’yı 3-0 mağlup etti Kadınlar Dünya Kupası Billie Jean King Cup Avrupa/Afrika Grup I’de Letonya ile karşılaşan A Milli Kadın Tenis Takımı, mücadeleden 3-0 galip ayrıldı.
14.04.2023 Tenis
ÖZEL - Ayla Aksu: Rakibi domine etmeye çalışıyorum
ÖZEL - Ayla Aksu: Rakibi domine etmeye çalışıyorum Ofansif tenisiyle dikkat çeken Ayla Aksu, “Rakibi domine etmeye çalışıyorum, bu oyun tarzının karşı tarafa yüklediği bir psikolojik yanı da var. Zihinsel seviyemi sağlam ve fark yaratacak bir düzeye çıkarmak hedefim” diyor.
5.02.2023 Tenis
TTF Başkanı Cengiz Durmuş: Yetenek yetmiyor mücadele gerek
TTF Başkanı Cengiz Durmuş: Yetenek yetmiyor mücadele gerek İpek Soylu’nun 26 yaşında tenisi bırakması hakkındaki görüşlerini açıklayan TTF Başkanı Cengiz Durmuş, “İpek çok yetenekli bir sporcumuzdu ama yetenek yetmiyor. İstikrarlı ve o mücadelenin devam edebilir olması lazım. Mücadele etmeyince olmuyor” dedi.
15.01.2023 Tenis
Türkiye Tenis Ligi Kadınlar finalinde şampiyon ENKA!
Türkiye Tenis Ligi Kadınlar finalinde şampiyon ENKA! Türkiye Tenis Ligi Finalleri sona erdi. Kadınlarda ENKA Spor Kulübü, TED Spor Kulübü'nü 2-1 yenerek şampiyon oldu. 
19.12.2022 Tenis
Türkiye Tenis Ligi final müsabakaları, Trabzon'da başladı
Türkiye Tenis Ligi final müsabakaları, Trabzon'da başladı Trabzon'da 12-18 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek Türkiye Tenis Ligi final müsabakalarının açılış töreni yapıldı. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, "Hedefimiz şampiyonluklarken, bu turnuvaları spor turizminde de ülkelerimizin yurt dışında tanınması adına çok değerli ürünler olarak düşünüyoruz. Bunlar bizim stratejik planlarımızda tenisin tabana yayılması noktasında çok değerli şeyler" dedi.
12.12.2022 Tenis
Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Tunus’ta şampiyon oldu
Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Tunus’ta şampiyon oldu Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Tunus’ta düzenlenen W25 Monastir Turnuvası'nda şampiyonluğa ulaştı.
11.12.2022 Tenis
Çağla Büyükakçay, Polonya’da şampiyon oldu
Çağla Büyükakçay, Polonya’da şampiyon oldu Polonya’da düzenlenen Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) turnuvası Lotos Radom Cup’ta mücadele eden milli tenisçi Çağla Büyükakçay, şampiyonluğa ulaştı.
14.08.2022 Tenis
WADA'nın skandal kararını bağımsız mahkeme iptal etti! Çağla Büyükakçay temize çıktı
WADA'nın skandal kararını bağımsız mahkeme iptal etti! Çağla Büyükakçay temize çıktı Tenisçi Çağla Büyükakçay’a, Dünya Anti Doping Ajansı (WADA) tarafından verilen doping cezası İngiltere’deki bağımsız tahkim mahkemesi tarafından iptal edildi.
2.07.2022 Tenis
Alp Ustaoğlu yazdı: Paris'te tarih yazarları
Alp Ustaoğlu yazdı: Paris'te tarih yazarları Roland Garros’un tamamlanmasına sadece bir gün kala, kadınlarda en çok konuşulan isim Iga Swiatek oldu. Polonyalı raket eğer servisini de güçlendirirse grand slam şampiyonluklarında Serena’yı yakalayabilir. Erkeklerde ise Nadal sadece bir tenisçi değil, çağın en büyük sporcusu olduğunu gösterdi.
5.06.2022 Tenis
Türkiye Tenis Federasyonu'ndan Novak Djokovic'e Ankara daveti
Türkiye Tenis Federasyonu'ndan Novak Djokovic'e Ankara daveti Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Ankara’da bir ATP turnuvası düzenlemeyi planladıklarını açıklayarak, Djokovic’i turnuvaya davet edeceklerini söyledi. Dünyanın 1 numarasının, Avustralya’da gördüğü muameleyi de eleştirdi.
24.04.2022 Tenis
Biran Damla Yılmaz, Aslı Bekiroğlu'nu duyunca vazgeçti!
Biran Damla Yılmaz, Aslı Bekiroğlu'nu duyunca vazgeçti! '8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde üniversite öğrencisi genç kadınların hayallerini gerçekleştirme yolunda destek olmak üzere iş ve spor dünyasından Türkiye’nin başarılı 24 kadını podyuma çıktı. Defilede podyuma çıkması beklenen Biran Damla Yılmaz, Aslı Bekiroğlu’nun orada olduğunu öğrenince son saniye geceye katılmaktan vazgeçti. Aslı Bekiroğlu'ndan ayrılan Çağrı Telkıvıran'ın, kısa süre sonra Biran Damla Yılmaz'la yeni bir aşka yelken açtığı ortaya çıkmıştı.
10.03.2022 Cadde
Bülent Serttaş'tan Shrapova sorusuna ilginç cevap!
Bülent Serttaş'tan Shrapova sorusuna ilginç cevap! Şarkıcı Bülent Serttaş, geçtiğimiz akşam Yeni Gazino'da hayranlarıyla buluştu. Sahne öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen Serttaş'ın, daha önce maçını en önden izlediği dünyaca ünlü Rus tenisçi Maria Sharapova açıklaması gündem oldu.
28.02.2022 Cadde
Çağla Büyükakçay'ın lisansı yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle askıya alındı
Çağla Büyükakçay'ın lisansı yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle askıya alındı Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF), yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle milli tenisçi Çağla Büyükakçay'ın lisansını geçici olarak askıya aldı.
6.11.2021 Tenis
Son dakika haberi: ABD Açık'ta tarihi gün
Son dakika haberi: ABD Açık'ta tarihi gün ABD Açık’ta, Britanyalı Emma Raducanu ve Kanadalı Leylah Fernandez, tek kadınlarda finale çıkarak tarih yazdı.
11.09.2021 Tenis
Son dakika haberi: Çağla Büyükakçay, İsviçre'de yarı finale yükseldi
Son dakika haberi: Çağla Büyükakçay, İsviçre'de yarı finale yükseldi Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, İsviçre'de düzenlenen W60 Elle Spirit Open turnuvasında tek kadınlarda yarı finale çıktı.
10.09.2021 Tenis
Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, İsviçre'de çeyrek finale yükseldi
Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, İsviçre'de çeyrek finale yükseldi Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, İsviçre'de düzenlenen W60 Elle Spirit Open turnuvasında tek kadınlarda çeyrek finale çıktı.
10.09.2021 Tenis
Son dakika haberi: Cem İlkel, ABD Açık'a veda etti
Son dakika haberi: Cem İlkel, ABD Açık'a veda etti Sezonun dördüncü grand slam tenis turnuvası ABD Açık'ta mücadele eden milli sporcu Cem İlkel, turnuvaya ilk turda veda etti.
31.08.2021 Tenis
Son dakika - Milli tenisçi Cem İlkel Amerika Açık'ta ana tabloya kalmayı başardı!
Son dakika - Milli tenisçi Cem İlkel Amerika Açık'ta ana tabloya kalmayı başardı! Türk tenisçi Cem İlkel, dünyanın en önemli Grand Slam'lerinden olan Amerika Açık ön elemesinde Çekyalı raket Jiri Lehecka'yı 2-0 yendi ve ana tabloya kalmayı başardı.
27.08.2021 Tenis
Milli tenisçi Cem İlkel, ABD Açık elemelerinde ikinci tura yükseldi
Milli tenisçi Cem İlkel, ABD Açık elemelerinde ikinci tura yükseldi Sezonun son grand slam tenis turnuvası ABD Açık'ta ana tabloya kalma mücadelesi veren milli tenisçilerden Cem İlkel, elemelerde ikinci tura yükseldi.
25.08.2021 Tenis
Çağla Büyükakçay ve Altuğ Çelikbilek ikinci turda
Çağla Büyükakçay ve Altuğ Çelikbilek ikinci turda Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen yılın ikinci Grand Slam turnuvası Roland Garros'ta Türk tenisçiler Çağla Büyükakçay ve Altuğ Çelikbilek ikinci tura yükselirken, Cem İlkel ise turnuvaya ilk turda veda etti.
26.05.2021 Tenis
Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Fransa Açık Elemeleri'nde ikinci tura çıktı
Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Fransa Açık Elemeleri'nde ikinci tura çıktı Teniste sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık Elemeleri'nde (Roland Garros) mücadele eden Çağla Büyükakçay, ikinci tura yükseldi.
25.05.2021 Tenis

Benzer Haber Etiketleri

Çağla Büyükakçay ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.