California Üniversitesi

California Üniversitesi

Son dakika California Üniversitesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan California Üniversitesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan California Üniversitesi haber sayfamızda...

California Üniversitesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.356 california üniversitesi haberi bulunmuştur.
ABD’de üniversitelerde Gazze’ye destek protestoları yayılıyor! 400'den fazla gözaltı var
ABD’de üniversitelerde Gazze’ye destek protestoları yayılıyor! 400'den fazla gözaltı var ABD’deki üniversitelerde Gazze’ye destek protestoları her geçen gün artarken, Emory Üniversitesi'ndeki öğrencilere polis biber gazı ve elektroşok silahı ile müdahale etti.
25.04.2024 Dünya
Güneş tutulması psikolojimizi nasıl etkiliyor?
Güneş tutulması psikolojimizi nasıl etkiliyor? Hayranlık uyandıran kozmolojik olayların psikolojimiz üzerinde güçlü etkileri olabilir. 8 Nisan'da yine bir Güneş tutulması gerçekleşecek. Güneş tutulmasının üzerimizdeki olası etkilerini ödüllü bilim yazarı David Robinson kaleme aldı.
7.04.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alev Alatlı'nın cenaze törenine katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alev Alatlı'nın cenaze törenine katıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden yazar ve mütefekkir Alev Alatlı için Eyüp Sultan Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.
3.02.2024 Gündem
Alev Alatlı son röportajında söylediği sözlerle hafızalara kazınmıştı: Hangi dilde canın sağ olsun var?
Alev Alatlı son röportajında söylediği sözlerle hafızalara kazınmıştı: Hangi dilde canın sağ olsun var? Türk edebiyatının sembol isimlerinden yazar Alev Alatlı bugün hayatını kaybetti. Son röportajını CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk’e veren Alev Alatlı İsrail’in Gazze’deki katliamına ilişkin ‘Savaş suçu’ ifadelerini kullanmıştı.
2.02.2024 Gündem
Bakan Koca duyurdu! Alev Alatlı hayatını kaybetti
Bakan Koca duyurdu! Alev Alatlı hayatını kaybetti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yazar Alev Alatlı'nın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini duyurdu.
2.02.2024 Haberler
Son dakika… Bakan Koca duyurdu! Alev Alatlı hayatını kaybetti
Son dakika… Bakan Koca duyurdu! Alev Alatlı hayatını kaybetti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yazar Alev Alatlı'nın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini duyurdu.
2.02.2024 Gündem
Yeni doğan bir büyük beyaz köpekbalığını, ilk kez bir YouTuber görüntülemiş olabilir
Yeni doğan bir büyük beyaz köpekbalığını, ilk kez bir YouTuber görüntülemiş olabilir Büyük beyaz köpekbalıklarıyla ilgili bilgimizdeki eksik halkalardan birisini, bu hayvanları görüntülemeyi görev edinmiş bir YouTuber tamamlamış olabilir.
30.01.2024 Dünya
Yatakta uyuma alışkanlığımız ne zaman başladı?
Yatakta uyuma alışkanlığımız ne zaman başladı? İskoçya'nın Orkney adalarında, neolitik yaşama ışık tutan Skara Brae yerleşiminde birbirine taş geçitlerle bağlı sekiz ev bulunuyor.
29.01.2024 Dünya
6. temel tat keşfedildi
6. temel tat keşfedildi Tatlı, tuzlu, ekşi, acı ve umamiden sonra dilin “amonyum klorür”ü de temel altıncı tat olarak algıladığı açıklandı.
8.10.2023 Gündem
Ermeni provokatörler iş başında! Türk Büyükelçi o anları anlattı
Ermeni provokatörler iş başında! Türk Büyükelçi o anları anlattı Türkiye ABD Büyükelçisi Hasan Murat Mercan CNN TÜRK'te Ermeni grup tarafından konferansa katılan Türk davetlilere yapılan saldırıyı anlattı.
30.09.2023 Haberler
Ermeni provokatörler iş başında! Türk Büyükelçi o anları anlattı
Ermeni provokatörler iş başında! Türk Büyükelçi o anları anlattı Türkiye ABD Büyükelçisi Hasan Murat Mercan CNN TÜRK'te Ermeni grup tarafından konferansa katılan Türk davetlilere yapılan saldırıyı anlattı.
30.09.2023 Gündem
Trump'ın kürtaj çıkışı ön seçimleri ve Başkanlık Seçimleri'ni nasıl etkileyebilir?
Trump'ın kürtaj çıkışı ön seçimleri ve Başkanlık Seçimleri'ni nasıl etkileyebilir? Eski ABD Başkanı Donald Trump, Florida eyaletinde hamileliğin 6. haftasından sonra kürtajın yasaklanmasını, "korkunç bir hata" olarak nitelendirdi. Trump bu çıkışıyla kendisini, kürtajı ülke çapında yasaklamak isteyen güçlü muhafazakar aktivistlerin saldırısına da açmış oldu. Ancak Trump'ın yorumları aynı zamanda, Cumhuriyetçilerin ABD'nin en kutuplaştırıcı sorunlarından biri konusunda mesaj vermesinin zorluklarını da gözler önüne serdi.
19.09.2023 Dünya
Mis gibi kokular zihnimizi açıyor
Mis gibi kokular zihnimizi açıyor ABD’deki araştırmaya göre, güzel kokular zihnin açılmasını sağlıyor. Mis gibi kokular beyin fonksiyonlarını yüzde 226 yükseltiyor. Prof. Dr. Güner Sönmez, “Güzel kokularla hafızada düzelme olduğu belirlenmiş. Ama tabii ki koku doğal olmalı, kimyasal içermemeli” dedi.
12.08.2023 Gündem
Uluslararası Balinacılık Kurulu: Yalnızca 10 civarında körfez muturu kaldı
Uluslararası Balinacılık Kurulu: Yalnızca 10 civarında körfez muturu kaldı Uluslararası Balinacılık Kurulu (IWC), Meksika'nın Pasifik Sahili'nde bulunan körfez muturunun (vaquita porpoise) neslinin tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu duyurdu.
8.08.2023 Dünya
NBA efsanesi LeBron James'in oğlu antrenman sırasında kalp krizi geçirdi
NBA efsanesi LeBron James'in oğlu antrenman sırasında kalp krizi geçirdi NBA efsanesi LeBron James'in 18 yaşındaki oğlu basketbol takımı ile yaptığı antrenman sırasında kalp krizi geçirdi.
25.07.2023 Diğer
Tümörlerde yaşayan mikroplar, kanserin nedeni ve tedavisiyle ilgili ipuçları barındırabilir
Tümörlerde yaşayan mikroplar, kanserin nedeni ve tedavisiyle ilgili ipuçları barındırabilir Tümörlerin içinde ve çevresinde yaşayan bakteriler ve mantarlar, kanserin nasıl geliştiğini ve nasıl tedavi edilebileceğini anlamada önemli rol oynayabilir.
7.07.2023 Dünya
Beşiktaş, Jonah Mathews’i kadrosuna kattı!
Beşiktaş, Jonah Mathews’i kadrosuna kattı! Beşiktaş Basketbol, Birleşik Amerikalı guard Jonah Mathews’i kadrosuna kattı.
5.07.2023 Basketbol
Rusya'da Wagner isyanı kimler arasındaki rekabetin sonucuydu?
Rusya'da Wagner isyanı kimler arasındaki rekabetin sonucuydu? Nihayetinde Rusya'da paralı asker grubu Wagner'in ayaklanması 24 saatten az sürdü. Ancak ayaklanmaya yol açan kıskançlık, rekabet ve hırstan oluşan zehirli kokteyl, yıllardır olmasa da aylardır devam eden bir sürecin ürünü.
26.06.2023 Dünya
Hindistan küresel bir süper güç olarak Çin'i geçebilir mi?
Hindistan küresel bir süper güç olarak Çin'i geçebilir mi? Birleşmiş Milletler'in (BM) açıkladığı verilere göre Hindistan, Çin'i geride bırakarak dünyanın en kalabalık ülkesi oldu.
26.05.2023 Dünya
İnsan dahil bütün hayvanların ortak atası! Tam 700 milyon yıl önce yaşadı
İnsan dahil bütün hayvanların ortak atası! Tam 700 milyon yıl önce yaşadı ABD'li bilim insanları bütün hayvan ve insanların ortak atası olduğu düşünülen canlıyı keşfetti. Söz konusu olay bilim dünyasında infial yarattı.
18.05.2023 Dünya
Laboratuvar etleri çok daha tehlikeli
Laboratuvar etleri çok daha tehlikeli İklim krizine karşı çok farklı çözümler önerilirken, son dönemde laboratuvarda hayvan kök hücreleriyle et üretimi, daha az toprak, yem su ve enerji kullanılması nedeniyle çevre dostu bir alternatif olarak görülüyordu.
14.05.2023 Dünya
Çernobil'de yaşayan 300 köpeğin ardındaki sır! Bulunursa kanser tedavisini değiştirebilir
Çernobil'de yaşayan 300 köpeğin ardındaki sır! Bulunursa kanser tedavisini değiştirebilir Her şey olağan akışında ilerlemiş olsaydı Çernobil Nükleer Santrali'nin adını belki de hayat boyu hiç duymayacaktık. Ancak 1986 yılında yaşanan kaza, tesisin tüm dünyanın bir daha unutmayacak şekilde hafızalara kazınmasına sebep oldu. Felaketin üzerinden yıllar geçmiş olsa da bölge hâlâ canlı yaşamına elverişli değil. Bölgede araştırma yapan bilim insanlarının radyasyon oranının yüksek olduğu bu alanda yaşayan sokak köpeklerine ilişkin tespit ettiği ilginç bir durum ise pek çok şeyi değiştirebilir.
14.03.2023 Dünya
Türkı̇ye'nı̇n 50 en etkin CFO'su
Türkı̇ye'nı̇n 50 en etkin CFO'su Tüm dünyada belirsizliklerin arttığı bir dönemde CFO'lar (Chief Financial Officer - Mali İşler Başkanı) finans yönetimiyle ilgili, belki de kariyerlerinin en ciddi sınavlarından geçiyor. Dünyada enflasyon başta olmak üzere makroekonomik belirsizliklerin üzerine Türkiye'de CFO'lar doğal afetler, seçim takvimi ve finansa erişim gibi çok önemli konuları da dikkate almak durumunda.
10.03.2023 Milliyet Executive
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 CFO'su
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 CFO'su Tüm dünyada belirsizliklerin arttığı bir dönemde CFO’lar (Chief Financial Officer - Mali İşler Başkanı) finans yönetimiyle ilgili, belki de kariyerlerinin en ciddi sınavlarından geçiyor. Dünyada enflasyon başta olmak üzere makroekonomik belirsizliklerin üzerine Türkiye'de CFO'lar doğal afetler, seçim takvimi ve finansa erişim gibi çok önemli konuları da dikkate almak durumunda.
3.03.2023 Milliyet Executive
Kuş gribi salgınının sebebi ne, insanları etkiler mi?
Kuş gribi salgınının sebebi ne, insanları etkiler mi? Uzmanlar şu anda gelmiş geçmiş en ağır kuş gribi salgınının yaşandığını söylüyor. Kuş gribinin oldukça bulaşıcı bir türü olan H5N1, yüz binlerce yabani kuşun ve milyonlarca evcil kuşun ölümüne yol açıyor. Peki, kuş gribi nedir ve hayvanlar ile insanlar için ne kadar ölümcül?
30.11.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

California Üniversitesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.