Son dakika: İstanbul'daki ticari araçlara cam filmi yasağı
Son dakika: İstanbul'daki ticari araçlara cam filmi yasağı İstanbul'da taksi ve dolmuş gibi ticari amaçla yolcu taşımacılığı yapan araçların cam filmi kullanması yasaklandı.
25.03.2021 Ekonomi
Bakan Özlü cam filmi hakkında konuştu: Kaldırılmasından yanayız
Bakan Özlü cam filmi hakkında konuştu: Kaldırılmasından yanayız Araçlarda cam filmi kullanımıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Bakanlık olarak görüşümüz Avrupa Birliği Uyum Yasaları çerçevesinde cam filmi yasağının kaldırılmasından yanadır” dedi.
17.01.2018 Ekonomi
‘1997’den beri yasak’
‘1997’den beri yasak’ CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün yanıtlaması için verdiği önergesinde, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak yapılan yönetmelik değişikliği ile araçlarda cam filmi ve renkli camın yasaklandığını belirterek, sürücülerin değişken kararlar nedeniyle zor durumda kaldığını ifade etti.
4.01.2018 Gündem
Son dakika: O il "Cam film" yasağına uymayacak!
Son dakika: O il "Cam film" yasağına uymayacak! RİZE İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, son günlerde tartışma konusu olan cam filmi yasağı hakkında açıklamalarda bulundu. Verdi, "Rize'de okul servisleri hariç bu yasağı uygulamayı düşünmüyoruz" dedi.
28.11.2017 Ekonomi
Cam filmi cezalarının akıbeti netlik kazandı
Cam filmi cezalarının akıbeti netlik kazandı Cam filmi yasağı ile ilgili merak edilen tüm sorulara Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ yanıt niteliğinde açıklamalarda bulundu.
27.11.2017 Otomobil
Son dakika: Cam filmi yasağında flaş gelişme! Erdoğan talimat verdi...
Son dakika: Cam filmi yasağında flaş gelişme! Erdoğan talimat verdi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, cam filmi yasağı ile ilgili yeni bir çalışma yapılması için talimat verdi.
9.11.2017 Ekonomi
Camında bu işaret varsa ‘film’ cezası yok
Camında bu işaret varsa ‘film’ cezası yok 21.3 milyon aracı yakın takibe alan Emniyet, cam filmini sökmeyene ceza yazıyor. Camında filmin fabrika çıkışlı olduğunu gösteren 43-R ibaresi olan ise cezadan kurtuluyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği "Genelge yayınlayın, düzeltin bu işi’’ talimatı da cam filmle ilgili yeni gelişmelerin olabileceği şeklinde yorumlanıyor. İşte milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiren 'cam film' uygulamasında son durum.
9.11.2017 Ekonomi
Cam filmi yasağı için 150 bin imza
Cam filmi yasağı için 150 bin imza Yaklaşık 5 milyon araç sahibini ilgilendiren cam filmi yasağının yürürlüğe girmesinin ardından tartışmalar başladı.
6.11.2017 Gündem
Esnafı yasak vurdu
Esnafı yasak vurdu Erzincan’da henüz iki ay önce cam filmi üzerine işyeri açan 28 yaşındaki Ertan Okur, cam filmi yasağı nedeniyle mağdur olduğunu, verdiği cam filmi siparişlerinin ise elinde kaldığını söyledi. Yasağın kendisi gibi binlerce insanı etkilediğini dile getiren Ertan Okur, işyerini kapatma durumuna geldiğini söyledi. Bu işe yeni başlayan Ertan Okur, yasağın devam etmesi halinde evine ekmek götüremeyeceğini dile getirerek; “İşim genellikle cam filmi üzerine. Cam filmi açalı da henüz birkaç ay oldu. Ama yasadan dolayı çok mağduruz. Bu yasak devam ederse açtığım dükkânı kapatmak zorunda kalacağım. Yetkililerin bir an önce bu konuya el atmalarını istiyoruz. Gereken ne ise yapılmasını temenni ediyoruz. Yani bu durum bu şekilde gitmez, Türkiye’de bu işi yapan binlerce insan var. Herkes evine ekmek götürüyor. İşlerimiz düştü eğer böyle devam ederse yarın bu dükkânı kapatacağız. Biz hırsızlık yapmıyoruz, bir şey yapmıyoruz, alın terimiz ile para kazanıyoruz. Bu yasak bizim için hiç iyi olmadı. Dükkânı kapatıp hırsızlık mı yapalım ne yapalım” dedi. İşyerini yeni açtığından dolayı film siparişlerinin birkaç gün önce geldiğini ve yasak ile beraber cam filmlerinin elinde kaldığını ifade eden Okur, şunları söyledi; “Ben bu filmleri yeni sipariş ettim, ne yapacağım bunları. Geri göndersem almıyorlar. Bunların parasını ödemişim bunları ben çöpe mi atayım. Bu konuda çözüm bekliyoruz yetkililerden.”
11.09.2019 Haberler
Otoda ‘Cam filmi’ yasağı kalkabilir
Otoda ‘Cam filmi’ yasağı kalkabilir Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, araçların arka camlarına cam filmi taktırmanın serbest olması için çalışma başlattı.
11.08.2012 Ekonomi
Noel nedir? Noel ne zaman kutlanır?
Noel nedir? Noel ne zaman kutlanır? Noel, her yıl 25 Aralık tarihinde Hz.İsa'nın doğumunun kutlandığı Hristiyan bayramını sembolize ediyor. Noel, Ayrıca Doğuş Bayramı, Kutsal Doğuş veya Milât Yortusu olarak da biliniyor. Peki Noel ne zaman kutlanır? İşte yanıtı...
25.12.2017 Gündem
Bakan Özlü'den yerli otomobil ve cam yasağı ile ilgili önemli açıklama
Bakan Özlü'den yerli otomobil ve cam yasağı ile ilgili önemli açıklama Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, NTV'nin sorularını yanıtladı. Cam filmi yasağını kaldıracak çalışma hakkında bilgi veren Özlü, "İki yol var. Birincisi tamamen yasağın kalkması. İkincisi güvenlik güçlerimizin tereddütlerini de dikkate alan kriter tanımlayıp o çerçevede cam filmi uygulamasının devam etmesi" diye konuştu. Yerli otomobil projesiyle ilgili konuşan Özlü, "Prototip ortaya çıktıktan sonra biz de sipariş alacağız" dedi.
15.11.2017 Ekonomi
'Cam film yasak ama bir istisna var…'
'Cam film yasak ama bir istisna var…' Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, araçların  ön camı ile ön sağ ve sol camlarının renksiz olacağını, sadece arka cam ile arka  sağ ve sol camlarda fabrika çıkışlı 43R onaylı renkli cam kullanılabileceğini  belirterek, "Cam filmi önemli ama can güvenliği daha önemli, önce can  güvenliğimize bakacağız." dedi.
7.11.2017 Ekonomi
Geç Gelen Altın Portakal Ödülleri sahiplerini buldu!
Geç Gelen Altın Portakal Ödülleri sahiplerini buldu! Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen 48’inci Uuslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ’Geç Gelen Altın Portakal Ödüller’ gecesi Cam Piramit Fuar ve Kongere Merkezi’nde düzenlenen gece ile sahiplerini buldu
13.10.2011 Kültür Sanat
Ha Kürtçe, ha İngilizce
Ha Kürtçe, ha İngilizce Şivesiz Mahmut Tuncer olur mu?
29.10.2003 Kültür Sanat
Hayat atölyesi
Hayat atölyesi Hayat atölyesi
22.05.2002 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri