Cami İnşaatı

Cami İnşaatı

Son dakika cami inşaatı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan cami inşaatı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan cami inşaatı haber sayfamızda...

Cami İnşaatı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 521 cami inşaatı haberi bulunmuştur.
"Antalya Havalimanı Genişletme Projesi bu yıl tamamlanacak"
"Antalya Havalimanı Genişletme Projesi bu yıl tamamlanacak" Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Havalimanı Genişletme Projesi'nin 800 milyon eurodan fazla bir yatırım kapasitesiyle bu yıl içinde tamamlanacağını bildirdi.
15.03.2024 Ekonomi
21 yıl önce köye geldiler! Göç etmeyen leylek ailesi şaşırtıyor
21 yıl önce köye geldiler! Göç etmeyen leylek ailesi şaşırtıyor Hakkari'de yaklaşık 21 yıl önce geldikleri Köprücük köyünde caminin bacasına yaptıkları yuvaya yerleşen 2 leylek, köyden ayrılmadı. 20 yıl boyunca kaldıkları cami yıkılmasına rağmen köyde kalan 2 leylek ve yavruları, bu kez de köy içindeki elektrik direğine yuva yaptı. Yaklaşık 1 ay önce erkek leylek akıma kapılıp öldü, anne leylek ve yavrusu köyde yaşamaya devam ediyor. Köylüler de kış aylarında leyleklere her gün yiyecek bırakıyor.
26.01.2024 Gündem
Bakan Kurum'dan Rize'ye millet bahçesi müjdesi
Bakan Kurum'dan Rize'ye millet bahçesi müjdesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Üsküdar'da 'Rizeliler Buluşması' programına katıldı. Bakan Kurum burada yaptığı konuşmasında, “Yatırımlarımızla daima Rize'ye değer kattık, marka değerini yükselttik. TOKİ Başkanlığımızca şehrimize; İyidere ve Rize merkezde olmak üzere toplam büyüklüğü 391 bin metrekare olan millet bahçesi yapıyoruz. Biri sahilde, biri İyidere'de, biri de Güneysu'da. İkisi tamamlandı, bir tanesinin de dolgusu bitti. 10 Mayıs'ta Rize sahili millet bahçesi olacak" dedi.
30.04.2023 Gündem
Cami inşaatında kubbe iskelesi çöktü! 1’i ağır, 4 işçi yaralı
Cami inşaatında kubbe iskelesi çöktü! 1’i ağır, 4 işçi yaralı Niğde’de cami inşaatında kubbe iskelesinin çökmesi sonucu 1’i ağır, 4 işçi yaralandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
18.09.2022 Gündem
Erzurum’da kentsel dönüşüm konutları 7.8 büyüklüğündeki depreme bile dayanıklı
Erzurum’da kentsel dönüşüm konutları 7.8 büyüklüğündeki depreme bile dayanıklı Erzurum’da TOKİ tarafından yapılan depreme yüksek oranda dayanaklı yeni konutlar 12 bin ton demir kullanılarak 16 metre boyunda 80 santim çaplı toplam 6 bin 400 adet ve uzunluk olarak 100 bin metreyi geçen özel Deep Soil Mixing uygulaması ile zemini güçlendirilerek inşa edildi. Son günlerde yaşanan depremler sonrası kentin 2.derecede riskli bölgesi olan Aziziye’de kentsel dönüşüm hız kazandı.
2.12.2021 Emlak
Kütahyalılara TOKİ’den 495 ev müjdesi
Kütahyalılara TOKİ’den 495 ev müjdesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Kütahya’nın Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde 495 yeni konutun ihalesi gerçekleşti.
7.09.2021 Emlak Fırsatları
Cami inşaatındaki çökmede yaralanan 3 işçiden 2'si taburcu edildi
Cami inşaatındaki çökmede yaralanan 3 işçiden 2'si taburcu edildi Erzurum'un Oltu ilçesinde, yapımı devam eden caminin kubbesine beton dökümü sırasında meydana gelen çökmede yaralanan 3 işçiden 2'si taburcu edildi.
8.07.2021 Gündem
Erzurum'da cami inşaatında çökme
Erzurum'da cami inşaatında çökme Erzurum’un Oltu ilçesinde, yapımı devam eden caminin kubbesine beton atımı sırasında çökme meydana geldi. Enkaz altında kalan 3 işçi, hastaneye götürüldü.
7.07.2021 Haberler
Erzurum'da cami inşaatında çökme! 3 işçi enkaz altından çıkarıldı
Erzurum'da cami inşaatında çökme! 3 işçi enkaz altından çıkarıldı Erzurum’un Oltu ilçesinde, yapımı devam eden caminin kubbesine beton atımı sırasında çökme meydana geldi. Enkaz altında kalan 3 işçi, hastaneye götürüldü.
7.07.2021 Gündem
Şehidin vasiyeti yerine geldi
Şehidin vasiyeti yerine geldi Suriye'nin İdlib kentinde, geçen yıl rejim unsurlarının hava saldırısında şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Recep Bekir, şehit olması halinde devletin kendisi ve ailesi için vereceği tüm parayı memleketi Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde vatandaşların da desteğiyle yapımına başlanan camiye bağışlanmasını vasiyet etti. Bekir, şehit olduktan sonra bağışıyla birlikte büyük bölümü tamamlanan ve adının verildiği cami bayram namazı ile ibadete açıldı.
13.05.2021 Gündem
Fitre ne kadar, ne zaman verilir? 2021 Fitre kimlere verilir, kimlere verilmez? Diyanet fitre miktarını açıkladı
Fitre ne kadar, ne zaman verilir? 2021 Fitre kimlere verilir, kimlere verilmez? Diyanet fitre miktarını açıkladı Ramazan ayının bitmesine birkaç gün kala fitre ile ilgili sorular gündeme geldi. İlk merak edilen soru 2021 Yılında fitre ne kadar oldu? Ardından ise fitre ne zaman verilir, fitre kimlere verilir, kimlere verilmez soruları beraberinde geldi. İşte Diyanet tarafından fitre açıklaması...
10.05.2021 Gündem
Cami yapımı için ihaleye çıkılıyor
Cami yapımı için ihaleye çıkılıyor Basın İlan Kurumu'nun ilan portalı ilan. gov. tr'de yer alan duyuruya göre; TOKİ, Ankara ve İstanbul'da 4 adet cami inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yaptıracak.
22.04.2021 Ekonomi
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları açıkladı! Seyahat yasağı geri geldi
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları açıkladı! Seyahat yasağı geri geldi Son dakika haberine göre, Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan'da alınacak tedbirleri açıkladı. "Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulanmasına geçiyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan hedeflenen oranda iyileşme gerçekleşmezse daha sert tedbirlerin uygulanacağını ifade etti. İşte alınan yeni tedbir kararları.
13.04.2021 Siyaset
İmar değişiklikleri camiyi yol ortasında bıraktı
İmar değişiklikleri camiyi yol ortasında bıraktı Antalya'da imar değişikliklerinin ardından yol ortasında kalan Uhud Camii, son günlerini yaşıyor. Gönüllü 80 kişilik ekip tarafından gözleme satışından elde edilen gelirle yüzde 60'ı inşa edilen yeni caminin tamamlanmasının ardından, eski cami yıkılacak.
13.07.2020 Milliyet Tv
Eski cami yol ortasında kaldı, 80 gönüllü gözleme satarak yeni cami yaptırıyor
Eski cami yol ortasında kaldı, 80 gönüllü gözleme satarak yeni cami yaptırıyor Antalya'da imar değişikliklerinin ardından yol ortasında kalan Uhud Camii, son günlerini yaşıyor. Gönüllü 80 kişilik ekip tarafından gözleme satışından elde edilen gelirle yüzde 60'ı inşa edilen yeni caminin tamamlanmasının ardından, eski cami yıkılacak.
13.07.2020 Gündem
Bakan Kurum, Levent'teki Barbaros Hayrettin Paşa Camisi Temel Atma Töreni'nde konuştu
Bakan Kurum, Levent'teki Barbaros Hayrettin Paşa Camisi Temel Atma Töreni'nde konuştu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bölgede son derece büyük bir ihtiyacı karşılayacak olan Levent Camisi'nin 25 metre kubbe çapı ve 4 minaresiyle Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin en güzel özelliklerini bünyesinde barındıracağını belirterek, "Bir ibadethane olmanın ötesinde mimarisiyle, süslemeleriyle, hat ve tezhipleriyle medeniyetimizin farklı özelliklerini yansıtacak bir şaheser olacak." dedi.
3.07.2020 Siyaset
TOKİ Yeni Mahalle ihalesi yarın
TOKİ Yeni Mahalle ihalesi yarın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Aliağa Yeni Mahalle’de inşa edeceği 614 konut projesi için ihaleye çıkıyor...
29.03.2020 Ege
Gaziantep’te cami inşaatında çökme! 1 işçi enkaz altında
Gaziantep’te cami inşaatında çökme! 1 işçi enkaz altında Gaziantep’te yapılan Türkiye'nin 2'nci en büyük camisinin inşaatında iskele çöktü, 1 işçi enkaz altında kaldı. Olay yerine sevk edilen UMKE ve itfaiye ekipleri kurtarma çalışması başlattı.
14.11.2019 Gündem
Dehşet cinayette kan donduran ifade! 'Ölmesi gerekiyordu'
Dehşet cinayette kan donduran ifade! 'Ölmesi gerekiyordu' İzmir'de, cami inşaatında çalışan işçi Ferit Aytekin'i döverek öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan O.G.'nin, polise verdiği ifade ortaya çıktı. O.G.'nin, Aytekin'i gözüne el feneri ile ışık tuttuğu için başına vurup öldürdüğünü, cesedinin elleri ve ayaklarını bağladıktan sonra Kabeyi tavaf etmek için oradan ayrıldığını söylediği, "Ölmesi gerekiyordu" dediği öğrenildi.
10.11.2019 Haberler
Dehşet cinayette kan donduran ifade! 'Ölmesi gerekiyordu'
Dehşet cinayette kan donduran ifade! 'Ölmesi gerekiyordu' İzmir'de, cami inşaatında çalışan işçi Ferit Aytekin'i döverek öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan O.G.'nin, polise verdiği ifade ortaya çıktı. O.G.'nin, Aytekin'i gözüne el feneri ile ışık tuttuğu için başına vurup öldürdüğünü, cesedinin elleri ve ayaklarını bağladıktan sonra Kabeyi tavaf etmek için oradan ayrıldığını söylediği, "Ölmesi gerekiyordu" dediği öğrenildi.
10.11.2019 Gündem
Cami inşaatında çökme! Yaralılar var
Cami inşaatında çökme! Yaralılar var Trabzon’da inşaat halindeki caminin avlusunun temeli çöktü. Olayda yaralanan 2 işçi tedaviye alındı.
7.10.2019 Gündem
Son dakika... Bakan Kurum depremin bilançosunu açıkladı
Son dakika... Bakan Kurum depremin bilançosunu açıkladı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Denizli'de dün yaşanan 6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Bozkurt ve Çardak ilçelerinde incelenen 976 binanın 108'inin ağır hasarlı, 868'inin hafif hasarlı olarak tespit edildiğini, Bozkurt'ta 150, Çardak'ta 100 konut ve 2 cami için yapım talimatı verdiklerini ifade etti.
9.08.2019 Siyaset
‘Günahtan tam dönen hiç işlememiş gibidir’
‘Günahtan tam dönen hiç işlememiş gibidir’ Bir kimse, işlediği günahın türü ve büyüklüğü ne olursa olsun eğer içtenlikle tövbe ederse, bütünüyle affedilir. Hz. Peygamber, bizlere bu müjdeyi şöyle vermiştir: ‘Günahtan tam dönen ve tövbe eden, o günahı hiç işlememiş gibidir’
24.05.2019 Gündem
Şükreden biri ancak kendisi için şükreder
Şükreden biri ancak kendisi için şükreder Allah insanlara şükrün karşılığını muhakkak vereceğini ve nimetlerini daha da artıracağını vaat eder. İnsan dilerse şükreder, dilerse nankörlük eder. Şükre ihtiyacı olan Allah değil, kuldur
14.05.2019 Gündem
2 yıl önce inşaatı duran caminin yapımına tekrar başlandı
2 yıl önce inşaatı duran caminin yapımına tekrar başlandı Trabzon'un Ortahisar İlçesi Karşıyaka Mahallesi'nde yapımına 2006 yılında başlanan Molla Halil Camisi, mimarisi nedeniyle kiliseye benzetilirken cami inşaatı yaklaşık 2 yıl önce durmasının ardından geçtiğimiz günlerde tekrar başladı. Caminin kaba inşaatı tamamlandıktan sonra kilise görüntüsünde olduğu gerekçesiyle bağışlar kesildiği iddia edilirken, cami 10 yıldan fazladır bir türlü bitirilemiyor. Konuyla ilgili konuşan Karşıyaka Molla Halil Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Bayburt, caminin maddi imkansızlıklar yüzünden bitirilemediğini belirtirken caminin kiliseye benzediği sözlerine katılmadıklarını söyledi. Cami inşaatının kaldığı yerden devam ettiğini ve yüzde 90’lık bölümünün aynı olacağını kaydeden Bayburt, caminin uzun yıllar inşa halinde olduğundan bu tür benzetmelerin yapıldığını söyledi. Dernek Başkanı Bayburt, “Bir yıldan fazla bir zamandır dernek başkanlığı görevini sürdürüyorum. Cami inşaatının durma nedeni maddi imkânsızlık. Cami inşaatı başlayalı yaklaşık 13 yıl oldu, inşaatın durması ise 2-3 yıl önce oldu” dedi.
11.09.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Cami İnşaatı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.