Çekoslovakya

Çekoslovakya

Son dakika Çekoslovakya haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Çekoslovakya gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Çekoslovakya haber sayfamızda...

Çekoslovakya

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 438 çekoslovakya haberi bulunmuştur.
Mert Aydın yazdı: Dünya Kupası’nın unutulmaz ilkleri!
Mert Aydın yazdı: Dünya Kupası’nın unutulmaz ilkleri! Bu haftaki konumuz futbolun en büyük vitrini olan Dünya Kupası’na katılan ülkelerin attığı ilk goller olacak. Bu onuru yakalayan fautbolcular kimler? Gelin hep birlikte bu tarihi isimlerle bir bakalım.
25.02.2024 Futbol
Slovakya Hakkında Bilgiler; Slovakya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Slovakya Hakkında Bilgiler; Slovakya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Çekoslovakya'nın ikiye bölünmesiyle 1 Ocak 1993 tarihinde Slovakya Cumhuriyeti kuruldu. Avrupa kıtasının ortasında yer alan Slovakya, 2004 yılında Avrupa Birliğine üye oldu. Slovakya'nın resmi para birimi nedir, nüfusu ne kadar? Sizin için derledik.
3.01.2024 Tatil
Çek Cumhuriyeti Hakkında Bilgiler; Çek Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para  Birimi Ve Saat Farkı
Çek Cumhuriyeti Hakkında Bilgiler; Çek Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı 2016 yılında ismi Çekya olarak değiştirilen ülke, Marovya ve Bohemya bölgelerinden oluşuyor. Avrupa'da en fazla ateistin bulunduğu ikinci olmasından ötürü, manastırlar ve kiliseler müze veya benzeri hizmetler için hizmet sunuyor. Çek Cumhuriyeti nerede, bayrağının manası nedir, başkentinin ismi ne, para birimi hangisi ve resmi dili sorularının yanıtlarını derledik.
3.01.2024 Tatil
Anadolu ‘Tarih’inin başladığı yer
Anadolu ‘Tarih’inin başladığı yer 19.yüzyılda Avrupa pazarlarında boy göstermeye başlayan kil tabletler sayesinde bulunan Kültepe-Kaniş, yazının kullanılmaya başlamasıyla birlikte Anadolu’nun yeni bir çağa, tarihi çağlara girdiği yer olarak kabul ediliyor. Yazı Kültepe’ye, şehrin büyük bir ticaret merkezi olması nedeniyle Asurlu tüccarlar tarafından taşınıyor.
18.12.2023 Arkeoloji
Atatürk’ün naaşının Anıtkabir’e naklinden bir gün önce... 15 yıl sonra uyuyor gibiydi!
Atatürk’ün naaşının Anıtkabir’e naklinden bir gün önce... 15 yıl sonra uyuyor gibiydi! Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 85. yıl dönümünde özlem ve hasretle anıyoruz. 85 yıldır her 10 Kasım’larda derin bir hüzün yaşayan halkın Ata’sına duyduğu büyük sevgi ve bağlılık her geçen yıl katlanıyor...
10.11.2023 Gündem
Spor yüzyılı! İşte Türkiye Cumhuriyeti’nin olimpik tarihi
Spor yüzyılı! İşte Türkiye Cumhuriyeti’nin olimpik tarihi Türkiye Cumhuriyeti’nin spor tarihi, tüm organizasyonların en büyüğü olarak nitelendirilen Olimpiyat Oyunları’nda yazılmaya başlandı. Gururla belirtmekte yarar var: 1924 Paris Olimpiyat Oyunları’na katılma öyküsü, Cumhuriyet’in ilanından 2,5 ay sonra, 16 Ocak 1924’de Reisicumhur Gazi Mustafa Kemal’in başkanlığında toplanan Heyet-i Vekile (Bakanlar Kurulu) kararıyla gerçekleşti.
28.10.2023 Skorer
Cumhuriyet öncesi milli maça çıktık
Cumhuriyet öncesi milli maça çıktık Yusuf Ziya Öniş başkanlığında 1923'te İstanbul'da kurulan Türkiye Futbol Federasyonu, 21 Mayıs 1923'te FIFA'nın 26. üyesi oldu. Türkiye ilk milli maçını ise cumhuriyetin ilanından üç gün önce 26 Ekim 1923'te İstanbul Taksim Stadı'nda Romanya ile oynadı.
26.10.2023 Skorer
Türkı̇ye'nı̇n 50 en etkin CMO’su
Türkı̇ye'nı̇n 50 en etkin CMO’su Pandemiyle birlikte akın eden teknolojik dönüşüm yapay zekanın da baskın rolüyle bambaşka bir boyut kazandı. Dijitalleşme görülmedik bir hızla ilerliyor, tüketici alışkanlıkları süratle değişiyor.
9.10.2023 Milliyet Executive
Mert Aydın yazdı: Yerli-yabancı ayrımı doğru mu?
Mert Aydın yazdı: Yerli-yabancı ayrımı doğru mu? Milli takım teknik direktörlüğü önemli bir mevkidir. Ülkeyi temsil eden takımın yöneticisidir sonuçta. Bizde ise sadece böyle değildir. Her milli takım teknik direktörü seçimi kamuoyunda kavga bahanesidir. Yerli mi olsun yabancı mı? Yerliyse hangi yerli? Herkesi mutlu edebilecek bir formül yoktur.
1.10.2023 Milli Takım
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 CMO'su
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 CMO'su Pandemiyle birlikte akın eden teknolojik dönüşüm yapay zekanın da baskın rolüyle bambaşka bir boyut kazandı. Dijitalleşme görülmedik bir hızla ilerliyor, tüketici alışkanlıkları süratle değişiyor. İş dünyasında bu büyük değişime ayak uydurmak için CMO'ların (Chief Marketing Officer - Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı) sorumluluğu artarken önlerinde bir fırsat penceresi de açılmış durumda...
12.10.2023 Milliyet Executive
421 Nerenin Telefon Kodu? +421 Hangi Ülkeye Ait?
421 Nerenin Telefon Kodu? +421 Hangi Ülkeye Ait? Uluslararası alanda tanımlanan telefon kodları sayesinde bir ülkeden başka bir ülkeye görüşme yapabilmek ya da mesaj yollayabilmek mümkündür. Başında çift sıfır ya da + işareti ve ülkenin kodu eklenerek yapılan bu aramalar ve gönderilen mesajlar, ücretlendirme olarak da farklı şekilde değerlendirilir. Sıklıkla merak edilen 421 nerenin telefon kodu ve +421 hangi ülkeye ait soruların cevaplarını hazırladık.
25.09.2023 Telefon Kodu
Jack Straw: Rumları AB’ye almamalıydık
Jack Straw: Rumları AB’ye almamalıydık Rumların AB’ye kabul edildiği dönemde İngiltere dışişleri bakanı olan Jack Straw, bunun kendisinin de katıldığı bir hata olduğunu savundu, Ada’da çıkmazdan kurtulmanın yolunun iki devletli çözüme yoğunlaşmak olduğunu söyledi
8.09.2023 Dünya
Böylesine zor rastlanır, iki ülkenin başına bela oldu! Gizli bilgi satıcısı 3 hain
Böylesine zor rastlanır, iki ülkenin başına bela oldu! Gizli bilgi satıcısı 3 hain İkinci Dünya Savaşı’nın hemen ardından başlayan Soğuk Savaş, akla gelen her alanda kıyasıya rekabete sahne oldu. Galip gelme mücadelesinde bilgi edinmenin kritik bir role sahip olduğunun farkında olan taraflar arasında kıyasıya bir 'köstebek yarışı' yaşandı. Bu yarışta bazı kişiler ise eylemleriyle 'tarihin en ünlü hainleri' oldu.
15.08.2023 Yaşam
Türk liraları Yunan sularına nasıl gömüldü? Batışıyla Ankara'yı şoke eden gemi
Türk liraları Yunan sularına nasıl gömüldü? Batışıyla Ankara'yı şoke eden gemi İkinci Dünya Savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor, Türkiye bu savaştan kendini olabildiğince uzak tutmaya çalışıyordu ancak yaşanan bazı olaylar Türkiye'yi de ciddi şekilde etkiliyordu. Bu olaylardan en garip olanı ise 1941 yılında yaşandı. Vurulan İngiliz gemisi Ankara’nın büyük bir şok geçirmesine sebep oldu, yüzlerce Yunan vatandaşının ise kısa süreliğine Türk lirası milyoneri olmasını sağladı!
4.08.2023 Gündem
Vedanın dayanılmaz hüznü
Vedanın dayanılmaz hüznü Çek asıllı Fransız yazar Milan Kundera hayatını kaybetti.
13.07.2023 Kültür Sanat
Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco için Jesus iddiası! 'İsmail Kartal ile entegrasyonu nedir?'
Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco için Jesus iddiası! 'İsmail Kartal ile entegrasyonu nedir?' Fenerbahçe'de yeni sportif direktör Mario Branco'nun göreve başladığı resmen açıklandı. Milliyet'in usta yazarlarından Attila Gökçe, Branco'nun açıklanması sonrası Jorge Jesus iddiasında bulunurken İsmail Kartal ve Branco arasındaki yetki sınırlarının açıklanması gerektiğini kaleme aldı.
5.07.2023 Fenerbahçe
Çekoslovakya Nerededir? Nasıl Ve Ne Zaman Kurulmuştur?
Çekoslovakya Nerededir? Nasıl Ve Ne Zaman Kurulmuştur? Ülkeler hakkında araştırma yapan kişiler için pek çok yeni bilgiler aktarılmaktadır. Her ülkenin kendi kültür ve tarihi bulunmaktadır. Çekoslovakya 28 Ekim 1918 yılında kurulan ve Prag milletinde bağımsızlığını ilan eden bir ülke olarak bilinmektedir. Çekoslovakya Nerededir? Nasıl Ve Ne Zaman Kurulmuştur sizler için derledik.
6.04.2023 Eğitim
A Milli Erkek Basketbol Takımı, Letonya karşısında
A Milli Erkek Basketbol Takımı, Letonya karşısında A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2023 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2'nci Tur I Grubu 5'inci maçında yarın Letonya ile karşı karşıya gelecek.
23.02.2023 Milli Takım
10 kilometre yükseklikten düşüp hayatta kaldı! Rekor kıran hostese şarkı bile yazdılar
10 kilometre yükseklikten düşüp hayatta kaldı! Rekor kıran hostese şarkı bile yazdılar Havacılık tarihi birbirinden ilginç ve kanlı olaylarla dolu olsa da bazı mucizeler duyanları şaşkına çevirecek cinsten. Hostes Vesna Vuloviç’in hikâyesi ise bunlardan biri. Hosteslik yapmasına engel olabilecek sağlık sorunu sayesinde korkunç kazadan kurtulan genç kadın, hayatta kalma hikâyesiyle aynı zamanda bir rekorun sahibi oldu.
29.01.2023 Dünya
Mert Aydın yazdı: Radyo başından dünyanın zirvesine
Mert Aydın yazdı: Radyo başından dünyanın zirvesine Brezilya’nın Uruguay’a 2-1 yenildiği 1950 Dünya Kupası finalini babasıyla birlikte radyodan takip eden Pele, fırtınalar estirdiği 1958 İsveç’te ülkesini şampiyonluğa taşıdı.
8.01.2023 Futbol
Ukrayna, Rusya'nın BM ve BMGK üyeliğinden çıkarılmasını istedi
Ukrayna, Rusya'nın BM ve BMGK üyeliğinden çıkarılmasını istedi Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden (BMGK) ve BM'den çıkarılması için gereken yasal adımların atılması çağrısında bulundu.
26.12.2022 Dünya
Mert Aydın yazdı: Bakalım hangi kıta kazanacak?
Mert Aydın yazdı: Bakalım hangi kıta kazanacak? Ve geldik Dünya Kupası finaline... Arjantin ve Fransa arasındaki final Güney Amerika - Avrupa mücadelesinin son örneği... Eski finallerde neler olmuş bir bakalım...
18.12.2022 Dünya Kupası
Dünya Kupası tarihinin en iyi '10 numara'ları! Süper Lig yıldızı da listede
Dünya Kupası tarihinin en iyi '10 numara'ları! Süper Lig yıldızı da listede Klasik 10 numara günümüz futbolunda geçerliliğini yavaş yavaş kaybetse de futbolseverler için bu pozisyon ve o görevi icra eden futbolcuların yeri her zaman başka olmuştur. Ülkemizde Hagi, Alex ve Sergen Yalçın; dünya futbolunda da Pele, Maradona ve Lionel Messi gibi efsane isimlerin taşıdığı 10 numara, Dünya Kupası'nda da her zaman kritik bir role sahip oldu. Biz de sizler için 1930'dan günümüze kadar Dünya Kupası'na damga vuran 10 numaraları derledik. İşte detaylar...
14.11.2022 Dünya Kupası
1966 Dünya Kupası'nda İngiltere'nin tartışılan şampiyonluğu! Golü verdi, ortalık karıştı
1966 Dünya Kupası'nda İngiltere'nin tartışılan şampiyonluğu! Golü verdi, ortalık karıştı Dünya Kupası nihayet futbolun beşiği İngiltere’de düzenleniyordu. Son şampiyon Brezilya’nın gruptan bile çıkamadığı, Kuzey Kore’nin çeyrek finale yükselerek herkesi şaşırttığı dev turnuvanın finalini, İngiltere ile Almanya oynadı. Uzatmaya giden karşılaşmada hat-trick yapan Hurst, ev sahibini şampiyonluğa taşıdı.
12.11.2022 Dünya Kupası
Pele efsanesi doğdu! Rekor: Bir kupada tam 13 gol attı
Pele efsanesi doğdu! Rekor: Bir kupada tam 13 gol attı Dünya Kupası 4 yıl önce olduğu gibi yine Avrupa’daydı. İsviçre’den topu 1958’de İsveç alıyordu. Brezilya bomba gibi bir takımla gelmişti kupaya. 4-2-4’ü mükemmelleştirmişlerdi. 17 yaşındaki Pele ilk kez Galler’i mağlup ettikleri maçta sahne aldı. İsveç’i 5-2 yenerek Dünya Şampiyonu oldukları final maçında da 2 gol atan Pele’nin efsanesi böyle başladı.
9.11.2022 Dünya Kupası

Benzer Haber Etiketleri

Çekoslovakya ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.