Cengiz Aytmatov

Cengiz Aytmatov

Son dakika Cengiz Aytmatov haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Cengiz Aytmatov gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Cengiz Aytmatov haber sayfamızda...

Cengiz Aytmatov

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 157 cengiz aytmatov haberi bulunmuştur.
Osman Zeki Korkmaz'dan hakem tepkisi: Net penaltı verilmedi
Osman Zeki Korkmaz'dan hakem tepkisi: Net penaltı verilmedi İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, kendileri adına maçın 44. dakikada bittiğini söyleyerek, “Pilot kameradan net görülen penaltı verilmedi ve devamında gol yedik” diye konuştu.
2.04.2024 İstanbulspor
Hiçbir erkeğe muhtaç değilsin ‘Ne İlyas ne Cemşit’
Hiçbir erkeğe muhtaç değilsin ‘Ne İlyas ne Cemşit’ Cengiz Aytmatov’un aynı isimli kitabından uyarlanan “Selvi Boylum Al Yazmalım”da Asya’nın yapması gerektiği düşünülen seçimden yola çıkan Işıl Eğrikavuk, “Ne İlyas Ne Cemşit” adlı kişisel sergisiyle Asya’ya bir özgürlük alanı açıyor.
22.03.2024 Kültür Sanat
Türkiye'de ilk kez bir rektöre 'TÜRKSOY 30. Yıl' madalyası
Türkiye'de ilk kez bir rektöre 'TÜRKSOY 30. Yıl' madalyası Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Danışmanı Hayriddin Sultanov, TÜRKSOY’un 30. Yılı vesilesiyle Türk dünyasına bilim, eğitim, kültür ve sanat alanında yapmış olduğu katkılarından ötürü "TÜRKSOY 30. Yıl" Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’a takdim ederken, madalya Türkiye’de ilk kez bir rektöre verilmiş oldu.
27.12.2023 Eğitim
'Türkiye dünyayı en az kirleten ülkeler arasında'
'Türkiye dünyayı en az kirleten ülkeler arasında' Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Türkiye’nin dünyayı en az kirleten ülkeler arasında olduğunu belirterek, “Ortaya koyduğumuz çevre politikaları çok büyük ses getirdi. İklim değişikliği ile mücadelede elde ettiğimiz tecrübeleri, Türk devletleri ile paylaşmaya, birlikte hareket etmeye hazırız. Türk Dünyası olarak biz büyük bir aileyiz” dedi.
13.12.2023 Ekonomi
Soydaşımızın kültürü ülkemizde
Soydaşımızın kültürü ülkemizde Kırgızistan Kültür Günleri’nin açılışı Ankara’daki Büyük Tiyatro’da gerçekleştirildi.
28.11.2023 Kültür Sanat
Türkan Şoray'a Bişkek Film Festivali’nde özel ödül
Türkan Şoray'a Bişkek Film Festivali’nde özel ödül Kırgızistan’ın başkenti Bişkek'te dün başlayan Bişkek Uluslararası Film Festivali kapsamında Kırgız yazar Cengiz Aytmatov’un öyküsünden çekilen ‘Selvi Boylu Al Yazmalım’ filminin başrol oyuncusu Türkan Şoray, Bişkek’e geldi. Türkan Şoray’a dünya sinemasına katkılarından dolayı özel ödül takdim edildi.
18.11.2023 Kültür Sanat
Kırgızistan'da Türkan Şoray'a 'Dünya Sinemasına Katkı' ödülü
Kırgızistan'da Türkan Şoray'a 'Dünya Sinemasına Katkı' ödülü Kırgızistan’da ilki düzenlenen Bişkek Uluslararası Film Festivali’nde Yeşilçam’ın usta isimlerinden Türkan Şoray'a, 'Dünya Sinemasına Katkı' ödülü takdim edildi.
18.11.2023 Cadde
Trafikte kazara eş katili oldu! Sürücü ve kavgaya karışan baba-oğul adliyede
Trafikte kazara eş katili oldu! Sürücü ve kavgaya karışan baba-oğul adliyede Ankara'da, trafikte 'yol verme' nedeniyle kavga ettiği kişilere tabancayla ateş ederken, eşi Kızhanım Dündar'ı (66) kazara göğsünden vurup ölümüne neden olan Cevdet Dündar (70) ile kavgaya karışan H.K. ve oğlu A.K., adliyeye sevk edildi.
5.09.2023 Gündem
Dünya Klasikleri Listesi: Okunması Gereken Dünya Klasikleri
Dünya Klasikleri Listesi: Okunması Gereken Dünya Klasikleri Dünya klasikleri edebiyat tarihine damga vuran eserler arasında yer alıyor. Sanatsal anlamda dünyada en çok ses getiren eserlerdendir. Dünya klasikleri yazıldığı dönemden bu yana hala popülaritesini korumaktadır. Klasik eserler eşsizdir ve kendi türlerinde emsalleri bulunmayan kitaplardır. Özellikle ilkokul çağında okutulmaya başlanan bu kitaplar konusu, tarihi, dönemi ve işleyişleri bakımından her dönem geçerliliklerini korurlar. Dünya klasikleri ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine öğretmenler tarafından okuması tavsiye edilen kitaplar arasında yer almaktadır. Dünya klasiklerinin okuma sırası için “Dünya Klasikleri Listesi” içeriğimize göz atabilirsiniz.
1.06.2023 Kültür Sanat
Celal Adan: HDP'yi kapatmayan Anayasa Mahkemesi'nin de kapatılmasını istiyoruz
Celal Adan: HDP'yi kapatmayan Anayasa Mahkemesi'nin de kapatılmasını istiyoruz TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Celal Adan, "Biz HDP'nin kapanmasını istiyoruz. HDP'yi kapatmayan Anayasa Mahkemesi'nin de kapanmasını istiyoruz"  dedi.
9.05.2023 Gündem
Hak, emek ve adalet
Hak, emek ve adalet Sahneye en çok uyarlanan Brecht oyunlarından “Kafkas Tebeşir Dairesi”, İstanbul Devlet Tiyatrosu yorumuyla sahnede. Oyun, iki farklı zamanda geçen öyküsüyle hâlâ çok güncel ve hâlâ söyleyecek çok söze sahip.
23.04.2023 Kültür Sanat
Gün Olur Asra Bedel - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı
Gün Olur Asra Bedel - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı Gün olur asra bedel, Cengiz Aytmatov tarafından yazılmış bir romandır. 1980 senesinde kaleme alınmış olan roman Sovyetler Birliği dönemindeki sosyal ve kültürel sorunlara bir özeleştiri olarak yazılmıştır. Geçmişi efsanesi ve geleceğin bilim kurgusunu harmanlayarak yazılmış olan roman edebiyatımızda önemli romanlar arasındadır. İşte, tüm detaylar.
13.04.2023 Eğitim
Beyaz Gemi - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı
Beyaz Gemi - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı Kitaplar ve romanlar, özellikle kitap kurdu olanların saatlerce zaman geçirdiği yapıtlardır. Hem ülkemizde hem de dünyada birçok önemli roman bulunur. Bunların birçoğu, üzerinden yıllar geçse de hala severek okunmakta ve satın alınmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
11.04.2023 Eğitim
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları: 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Cevapları 2022-2023
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları: 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Cevapları 2022-2023 Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile öğrenciler yoğun bir ders dönemine girdi. Eğitim öğretim hayatının önemli derslerinden birisi de Türkçe’dir. Türkçe kitaplarında birbirinden farklı konular ve etkinlikler yer almaktadır. 7. sınıf öğrencilerinin kendilerini geliştirmesi için bu etkinlikler genellikle ev ödevi olarak verilir. Kitaplardaki etkinlikler ve örnekler MEB kararı ile yıldan yıla farklılık göstermektedir. Öğrencinin dilsel becerilerini geliştirmeyi amaçlayan 7. sınıf Türkçe ders kitabı MEB ve Özgün Yayınları olarak ikiye ayrılıyor. 7. sınıf Türkçe ders kitabı Özgün Yayınları cevapları için “7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 2022-2023” içeriğimize göz atabilirsiniz.
1.12.2022 Eğitim
SSCB'nin son lideri Mihail Gorbaçov hayatını kaybetti! Mihail Gorbaçov kimdir kaç yaşında?
SSCB'nin son lideri Mihail Gorbaçov hayatını kaybetti! Mihail Gorbaçov kimdir kaç yaşında? SSCB'nin son lideri olan Mihail Gorbaçov 91 yaşında hayatını kaybetti. Rus siyasetçinin ölümünün ardından hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler araştırılmaya başlandı. Perestroika (Yeniden yapılanma) ve Glasnot (Açıklık) reform çalışmaları ile adından söz ettirdi. İşte hayatı ve kariyeri hakkında bilinmeyenler...
31.08.2022 Bilgi Rehberi
Bakan Kirişci: Gençlik bizim her şeyimiz
Bakan Kirişci: Gençlik bizim her şeyimiz Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Almanya ve Yunanistan'daki Türk gençlerini Türkiye'deki akranları ile bir araya getirmeyi hedefleyen 'Kültür Kuşağı' programında yaptığı konuşmada, "Gençlik bizim geleceğimiz. Gençlik bizim her şeyimiz" dedi.
29.08.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan operasyon mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan operasyon mesajı 13. Büyükelçiler Konferansı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki saldırılarıyla ilgili net mesajlar verdi. Erdoğan'ın gündeminde Suriye'ye yapılması planlanan operasyon da vardı.
8.08.2022 Haberler
Brad Pitt’le ‘Suikast Treni’nde yolculuk
Brad Pitt’le ‘Suikast Treni’nde yolculuk Bu yıl 50. senesini kutlayan Milliyet Sanat dergisi ağustos ayı için yine okurlarına oldukça özel bir sayı hazırladı. Milliyet Sanat Ağustos 2022 sayısının kapağına, bu ay vizyona giren “Bullet Train/Suikast Treni”nde karşımıza talihsiz bir suikastçı olarak çıkan ve filmin neredeyse hiçbir sahnesinde dublör kullanmayan Brad Pitt’i taşıyor.
3.08.2022 Kültür Sanat
Türkan Şoray: 50 sene çile çektim!
Türkan Şoray: 50 sene çile çektim! Gemlik Film Festivali’nin açılışını, Türk Sineması’nın 'Sultan'ı Türkan Şoray yaptı. İskele Meydanı’nda 'Selvi Boylum Al Yazmalım' filminin gösteriminin ardından Gülay Afşar moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşi için sahneye çıkan usta sanatçı, binlerce kişi tarafından ayakta alkışlandı. 77 yaşındaki oyuncu, "Canlandırdığım karakterlerin acısını evime taşıdım, onların acısını yaşamış gibi yapmadım, gerçekten acı çektim. Sahtekarlık yapmadım" dedi.
26.07.2022 Cadde
Manisa’da askeri ambulans ile otomobil çarpıştı! Yaralılar var...
Manisa’da askeri ambulans ile otomobil çarpıştı! Yaralılar var... Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde, askeri ambulans ile otomobilin karıştığı kazada 3 kişi yaralandı.
19.04.2022 Gündem
Eserleri uyarlanacak
Eserleri uyarlanacak Kırgız Yazar Cengiz Aytmatov’un çocukları Şirin Aytmatova ve Eldar Aytmatov, Türkiye’de sinema ve dizi sektörüne yatırım yaparak, prodüksiyon firması kuracaklarını söyledi.
10.12.2021 Cadde
Bakan Muş: Milli paraların payını artırmamız gerekiyor
Bakan Muş: Milli paraların payını artırmamız gerekiyor Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Dış ticaretimizde milli paralar konusunda firmalarımızın daha cesur davranabilmeleri için güven artırıcı adımları atmalıyız. Ekonomilerimiz üzerinde döviz baskısını azaltmak için ortak geleceğimizde milli paraların payını artırmamız gerekiyor” dedi.
11.11.2021 Ekonomi
Bakan Ersoy "Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali" tanıtım toplantısına katıldı
Bakan Ersoy "Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali" tanıtım toplantısına katıldı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali" tanıtım toplantısına katıldı . Bakan Ersoy, "Korkut Ata, Türk dünyasının sinemadaki varlığını en geniş kapsamıyla perdeye taşıyacağımız, tartışacağımız, fikir alışverişi yapıp ortak projeler üretmek için yol haritası belirlemeye çalışacağımız sanat ve sonuç odaklı bir birliktelik olacak" dedi.
3.11.2021 Gündem
‘İtiraf edeyim filmi daha çok seviyorum’
‘İtiraf edeyim filmi daha çok seviyorum’ Sesli kitaplar hacmini genişletirken külliyata yeniler ekleniyor. Cengiz Aytmatov’un unutulmaz eseri “Selvi Boylum Al Yazmalım”ı Storytel için seslendiren Ahmet Mümtaz Taylan “İtiraf edeyim filmi daha çok seviyorum” diyor
18.10.2021 Kültür Sanat
‘Keyif aldım’
‘Keyif aldım’ Cengiz Aytmatov’un unutulmaz eseri ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’, Ahmet Mümtaz Taylan’ın sesiyle Storytel’deki yerini aldı.
14.09.2021 Cadde

Benzer Haber Etiketleri

Cengiz Aytmatov ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.