Ramazan ayının aranılan tatlısı: Cennet çamuru
Ramazan ayının aranılan tatlısı: Cennet çamuru Fıstık ve kaymağın aynı lezzette buluştuğu cennet çamuru, Ramazan ayı içerisinde en çok tüketilen tatlılar arasında yer alıyor.
6.07.2021 Tatlı Tarifleri
Ramazan ayının aranılan tatlısı: Cennet çamuru
Ramazan ayının aranılan tatlısı: Cennet çamuru Fıstık ve kaymağın aynı lezzette buluştuğu cennet çamuru, Ramazan ayı içerisinde en çok tüketilen tatlılar arasında yer alıyor. Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil yapılan Kilis'e özgü cennet çamuru tatlısı, lezzetiyle Türkiye'nin en çok beğenilen tatlıları arasında yer alırken, Ramazan ayında ise iftar sofralarının aranılan tatlısı oluyor. Cennet çamuru-kaymaklı kırma künefe isimleriyle bilinen tatlının coğrafi işareti tescili Türk Patent tarafından gerçekleştirildi. Kilis’e özgü tatlı, adı ve tadı dolayısıyla yılın her mevsiminde tüketilebiliyor. Tatlı ustaların özenle hazırladığı tatlı Türkiye’nin her tarafında büyük ilgi görüyor.
11.09.2019 Haberler
Fıstık ile kaymağın buluştuğu tat: Cennet çamuru
Fıstık ile kaymağın buluştuğu tat: Cennet çamuru Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil yapılan Kilis’e özgü cennet çamuru tatlısı, lezzetiyle Türkiye’nin en çok beğenilen tatlıları arasında yer alıyor. Cennet çamuru-kaymaklı kırma künefe isimleriyle bilinen tatlının coğrafi işareti tescili geçen yıl Türk Patent tarafından yapıldı. Kilis’e özgü tatlı, adı ve tadı dolayısıyla yılın her mevsiminde tüketiliyor. Kilisli ustaların özenle hazırladığı tatlı Türkiye’nin her tarafında büyük ilgi görüyor. Yapımı zor olan tatlıda, kırma künefe, bol fıstık, şeker, pudra şekeri ve tarçın kullanılıyor.
11.09.2019 Haberler
Kilis'in "cennet çamuru" tescil yolunda
Kilis'in "cennet çamuru" tescil yolunda Gıda, Tarım ve  Hayvancılık İl Müdürlüğü, ismiyle insanlara ilginç gelen "cennet çamuru" tatlısı  için coğrafi işaret tescil belgesi başvurusu yaptı
25.11.2017 Gündem
Kilis'in "cennet çamuru" tescil yolunda
Kilis'in "cennet çamuru" tescil yolunda Gıda, Tarım ve  Hayvancılık İl Müdürlüğü, ismiyle insanlara ilginç gelen "cennet çamuru" tatlısı  için coğrafi işaret tescil belgesi başvurusu yaptı
25.11.2017 Gündem
Dünyada eşi benzeri olmayan tatlı: "Cennet Çamuru"
Dünyada eşi benzeri olmayan tatlı: "Cennet Çamuru" Kilis'e özgü cennet çamuru tatlısı, lezzetiyle Türkiye'nin en çok beğenilen tatlıları arasında yer alıyor. Cennet çamuru-kaymaklı kırma künefe isimleriyle bilinen tatlının coğrafi işareti tescilinin yapılması için Türk Patent ve Marka Kurumuna Valilik adına başvuruda bulunuldu. Kilis’e özgü tatlı, adı ve tadı dolayısıyla yılın her mevsiminde tüketiliyor. Ustaların özenle hazırladığı tatlı Türkiye’nin her tarafında büyük ilgi görüyor. Yapımı zor olan tatlıda bol fıstık, tereyağı, şeker, pudra şekeri ve tarçın kullanılıyor.
11.09.2019 Haberler
'Cennet Çamuru'na yoğun talep
'Cennet Çamuru'na yoğun talep Eskişehir'de Ayten Çetin'in kurmuş olduğu Ayten Usta Gurme Restorant'da yapılan Cennet Çamuru isimli Halep tatlısı, müşteriler tarafından yoğun ilgi görüyor. Kadayıf ile yapılan ve içerisine bol miktarda fıstık konulan 400 yıllık lezzet, Eskişehir'de vatandaşın beğenisine sunuluyor. "Cennet Çamuru isminden dolayı çok merak ediliyor" İşletmecisi Ayten Çetin, Cennet Çamuru'nun isminden dolayı çok merak edilen bir tatlı olduğunu ifade ederek,"Cennet Çamuru, 400 yıllık bir Halep tatlısı. Biliyorsunuz bizim çok zengin bir yemek kültürümüz var. Bu zengin yemek kültürünün arasında tatlılar da büyük yer almakta. Cennet Çamuru, görüntü olarak da çok güzel bir görüntüsü var. Kadayıf ile yapılıyor. Ama tabağa serbest bir halde bırakıyoruz. Çamur görüntüsü evet var ama kadayıf ve fıstıkla birleşmiş bir tatlı. Çok da tercih ediliyor. Misafilerimiz hemen adından dolayı ‘Cennet Çamuru Tatlısı nedir? Nasıl yapılır?’ diye bize soruyor. Biz de misafirlerimize bu tatlıyı veriyoruz. Sıcak olarak sunuluyor. Dondurma ile de sunuluyor. Halep yöresinin bir tatlısı çünkü kadayıf ilk önce o taraflarda yapılmış" dedi. "Kadayıfla yapılıp, adında da Cennet geçtiği için çok tercih edilen bir tatlı" Tatlının isminde cennet geçtiği için çok tercih edildiğini söyleyen Çetin, "Daha önceki yıllarda savaş çıkmadan önce Türkiye’den de Suriye’ye geziye gidildiğinde ilk önce insanlar tatlı dükkanlarını soruyorlardı. Bu tatlı dükkanlarında da kadayıfla yapılmış çok çeşitli tatlılar var. O yüzden o bölgeden bize geçmiş ve çok sevilen bir tatlı olmuş. Kadayıfla yapılıp, adında da Cennet geçtiği için çok tercih edilen bir tatlı. Kadayıf olmasından dolayı künefe çağrışımı yapıyor. Künefe değil. Arasında peynir farkı var. Künefenin yapımı çok daha farklı. Künefeyi Hatay tarafında yemek gerekiyor. Cennet Çamuru künefeyi andırıyor sıcak olması nedeniyle. Fıstık çok ayrı bir lezzet veriyor. O yüzden bizde de oldukça fazla tercih ediliyor" şeklinde konuştu.
11.09.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri