Ceyhan Nehri

Ceyhan Nehri

Son dakika Ceyhan Nehri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Ceyhan Nehri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Ceyhan Nehri haber sayfamızda...

Ceyhan Nehri

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 162 ceyhan nehri haberi bulunmuştur.
Ceyhan Nehri'ne düşen çocuktan kahreden haber geldi
Ceyhan Nehri'ne düşen çocuktan kahreden haber geldi Kahramanmaraş'ta dün akşam saatlerinde Ceyhan Nehri'ne düşüp kaybolan ve ekipler tarafından aranan Suriye uyruklu Mutesem Billih Elcasim'in (14) cansız bedenine ulaşıldı.
25.12.2023 Gündem
Kahramanmaraş'ta yürek yakan olay! 3 çocuk nehre düştü
Kahramanmaraş'ta yürek yakan olay! 3 çocuk nehre düştü Kahramanmaraş'taki Ceyhan Nehri'ne 3 çocuk düştü. Vatandaşların yardımıyla 2 çocuk kurtarılırken 1 çocuğa ulaşılamadı. Havanın kararmasıyla arama çalışmalarına ara verildi. İşte detaylar...
24.12.2023 Gündem
Kandil Barajında ilk alabalık hasadı yapıldı, Avrupa ve Rusya’ya gönderilecek
Kandil Barajında ilk alabalık hasadı yapıldı, Avrupa ve Rusya’ya gönderilecek Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesinde Ceyhan Nehri üzerindeki Kandil Barajı’nda kurulan ağ kafeslerde yetiştirilen alabalıkların ilk hasadı yapıldı. Baraj gölü üzerine kurulan 14 tesiste yetiştirilen ve ilk hasadı yapılan 5 bin ton alabalık, işlendikten sonra Avrupa Birliği ülkeleri ve Rusya başta olmak üzere dünyanın birçok yerine ihraç edileceği bildirildi.
6.06.2023 Ekonomi
Yoğunlaşma Asi Nehri çevresinde
Yoğunlaşma Asi Nehri çevresinde Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri ve 20 Şubat Defne Hatay depremi sonucu gelişen sıvılaşma yapılarına ilişkin saha gözlemlerinden oluşan bir rapor yayınladı.
22.04.2023 Gündem
Adana'da meydana gelen iki depremle ilgili uzman isimden açıklama
Adana'da meydana gelen iki depremle ilgili uzman isimden açıklama Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ulvi Can Ünlügenç, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli büyük depremlerin yıkıma neden olduğu illerden Adana'da hafta sonu arka arkaya meydana gelen 4.0 ve 4.4 büyüklüğündeki depremlerin artçı olduğunu söyledi.
16.03.2023 Gündem
Ceyhan Nehri kıyısında deprem sonrası büyük yarıklar oluştu
Ceyhan Nehri kıyısında deprem sonrası büyük yarıklar oluştu Osmaniye'nin Gökçedam köyünde, deprem sonrası Hemite Kalesi'nden Ceyhan Nehri kıyısına kadar uzanan yaklaşık 1 kilometre uzunluktaki alanda büyük yarıklar oluştu.
13.03.2023 Gündem
64 tesise 10,5 milyon TL ceza kesildi
64 tesise 10,5 milyon TL ceza kesildi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ceyhan Nehri havzasında 2019 yılından bu yana atık su konusunda yapılan çevre denetimlerinde uygunsuz faaliyet gösterdikleri tespit edilen 64 tesise 10 milyon 579 bin 983 TL idari para cezası uygulandığını açıkladı.
5.02.2023 Gündem
Şüpheli alevler...
Şüpheli alevler... Türkiye’deki geri dönüşüm tesislerinde yine son dönemde art arda yükselen alevler şüphe uyandırmaya başladı. Geri dönüştürülemeyen malzemelerin ortadan kaldırılması için kasıtlı çıkarıldığı iddia edilen yangınları yakından takip eden Mikroplastik Araştırma Grubu’ndan akademisyen Doç. Dr. Sedat Gündoğdu, “Her yıl 200’e yakın geri dönüşüm tesisinde yangın çıkıyor. Yangınların çok iyi incelenmesi lazım” dedi.
9.01.2023 Gündem
Nehre dökülen kimyasal atıklar, binlerce arı ve balığı öldürdü
Nehre dökülen kimyasal atıklar, binlerce arı ve balığı öldürdü Adana'da, Organize Sanayi Bölgesi'nde bazı fabrikalardan gelen kimyasal atığın yeterince arıtılmadan Ceyhan Nehri'ne dökülmesiyle bölgedeki binlerce arı ve balık öldü, yerleşim yerlerini ise kötü koku sardı.
6.12.2022 Gündem
Burası Adana! Dev yayın balıklarını elleriyle yakaladılar
Burası Adana! Dev yayın balıklarını elleriyle yakaladılar Adana’da su seviyesinin düştüğü Ceyhan Nehri'nde vatandaşların dev yayın balıklarını elleriyle yakalamaları ilginç anlar oluşturdu
2.12.2022 Haberler
Burası Adana! Dev yayın balıklarını elleriyle yakaladılar
Burası Adana! Dev yayın balıklarını elleriyle yakaladılar Adana’da su seviyesinin düştüğü Ceyhan Nehri'nde vatandaşların dev yayın balıklarını elleriyle yakalamaları ilginç anlar oluşturdu
2.12.2022 Gündem
Adana'da heyecanlandıran keşif! '3 bin 4 bin yıl önceki hayatı bilmek istiyoruz'
Adana'da heyecanlandıran keşif! '3 bin 4 bin yıl önceki hayatı bilmek istiyoruz' Adana Yüreğir'de bulunan Misis Antik Kenti'ndeki arkeolojik kazılarda 3 bin yıl öncesine ait üzüm, mercimek, bakla, bezelye, buğday ve arpa tohumları bulundu. Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Tohumları devlet kurumlarına bildireceğiz” dedi.
18.06.2022 Gündem
Nehirde 5 gün sonra cesedi bulunan Ferhat, toprağa verildi
Nehirde 5 gün sonra cesedi bulunan Ferhat, toprağa verildi Adana’nın Ceyhan ilçesinde serinlemek için girdiği nehirde kaybolan ve 5 gün sonra cesedi bulunan Ferhat Batur (16) son yolculuğuna uğurlandı.
16.05.2022 Gündem
5 gün sonra acı haber geldi! Cansız bedeni bulundu...
5 gün sonra acı haber geldi! Cansız bedeni bulundu... Adana'nın Ceyhan ilçesinde serinlemek için girdiği nehirde akıntıya kapılarak kaybolan Ferhat Batur'un (16), arama çalışmalarının beşinci gününde cansız bedeni dalgıç polislerce bulundu. Kıyıya çıkarılan Ferhat'ın cansız bedeni otopsi için Ceyhan Devlet Hastanesine kaldırıldı.
15.05.2022 Gündem
16 yaşındaki Ferhat, serinlemek için girdiği nehirde kayboldu
16 yaşındaki Ferhat, serinlemek için girdiği nehirde kayboldu Adana’nın Ceyhan ilçesinde serinlemek için nehre giren Ferhat Batur (16), akıntıya kapılıp kayboldu. Ekipler, Batun’un bulunması için çalışmalarını sürdürürken, yakınlarının ise umutlu bekleyişleri sürüyor.
12.05.2022 Gündem
Türkiye'nin en büyüğü oldu! Dünyanın en iddialı bahçelerinden
Türkiye'nin en büyüğü oldu! Dünyanın en iddialı bahçelerinden Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde Türkiye’nin en büyük vadisi oluşturuldu. 1 milyon metreküp dolgu ile 1 milyon metrekarelik alanda oluşturulan vadiye yaklaşık 75 bin fide dikildi.
10.03.2022 Ekonomi
Ceyhan Nehri Nerede? Nereden Doğar Ve Nereye Dökülür?
Ceyhan Nehri Nerede? Nereden Doğar Ve Nereye Dökülür? Ülkemizde farklı özelliklere sahip pek çok nehir bulunmaktadır. Bunlardan birisi de Ceyhan nehridir. Ceyhan nehri Akdeniz'e dökülen ikinci büyük nehrimiz olma özelliğine sahiptir. Peki Ceyhan nehri nerede? Nereden doğar ve nereye dökülür? Ceyhan nehri hakkında merak edilenleri derledik.
15.01.2022 Eğitim
Osmaniye'deki Aslantaş Barajı'nda toplu balık ölümleri araştırılıyor
Osmaniye'deki Aslantaş Barajı'nda toplu balık ölümleri araştırılıyor Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki Aslantaş Baraj Gölü'nde yüzlerce balık, kıyıya vurdu. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ölü balıklar ile sudan incelenmesi için numune aldı. Araştırmanın sonucuna göre, toplu balık ölümlerinin nedeni belli olacak.
28.12.2021 Haberler
Binlerce ölü balık kıyıya vurdu! Korkutan tablo sonrası inceleme başlatıldı
Binlerce ölü balık kıyıya vurdu! Korkutan tablo sonrası inceleme başlatıldı Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki Aslantaş Baraj Gölü'nde yüzlerce balık, kıyıya vurdu. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ölü balıklar ile sudan incelenmesi için numune aldı. Araştırmanın sonucuna göre, toplu balık ölümlerinin nedeni belli olacak.
28.12.2021 Gündem
Kahramanmaraş'ta meydana gelen balık ölümlerinin nedeni araştırılıyor
Kahramanmaraş'ta meydana gelen balık ölümlerinin nedeni araştırılıyor Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden doğan Ceyhan Nehri'nde balık ölümleri görülmesi üzerine inceleme başlatıldı.
5.06.2021 Haberler
Acil önlem çağrısı yaptı! Korkutan görüntü
Acil önlem çağrısı yaptı! Korkutan görüntü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden doğan Ceyhan Nehri'nde balık ölümleri görülmesi üzerine inceleme başlatıldı.
5.06.2021 Gündem
Su altında kalan köy, kuraklık sonrasında gün yüzüne çıktı
Su altında kalan köy, kuraklık sonrasında gün yüzüne çıktı Kahramanmaraş'ta akarsu ve barajlardaki suyun çekilmesiyle, 29 yıl önce su altında kalan köy tekrar gün yüzüne çıktı.
24.11.2020 Haberler
Görünce duygulandı, bu sözlerle yaşadıklarını anlattı
Görünce duygulandı, bu sözlerle yaşadıklarını anlattı Kahramanmaraş'ta akarsu ve barajlardaki suyun çekilmesiyle, 29 yıl önce su altında kalan köy tekrar gün yüzüne çıktı.
24.11.2020 Gündem
Çöpe atılan ilaçlar içme suyuna karışıp kansere neden oluyor!
Çöpe atılan ilaçlar içme suyuna karışıp kansere neden oluyor! Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nebile Dağlıoğlu, özellikle evde kullanılan ve çöpe atılan ilaçların yağmur sularıyla birleşerek, içme sularına karıştığını söyledi. Bu durumun insanlar ile hayvanlarda hormonal yapıyı bozup, üreme ve büyüme gelişimini olumsuz etkileyebileceğini kaydeden Dağlıoğlu, "Tedavi amaçlı kullanılan yaklaşık 100 ilacın taramasını yaptığımızda 30 tanesinin Seyhan ve Ceyhan Nehri'nde bulunduğunu tespit ettik" dedi.  
10.11.2020 Genel Sağlık
Kuş cenneti sonbaharın renklerine büründü
Kuş cenneti sonbaharın renklerine büründü Kırmıtlı Kuş Cenneti'nde sonbahar renkleri güzel görüntüler oluşturdu.
1.11.2020 Tatil

Benzer Haber Etiketleri

Ceyhan Nehri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.