Çin Mutfağı

Çin Mutfağı

Son dakika çin mutfağı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan çin mutfağı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan çin mutfağı haber sayfamızda...

Çin Mutfağı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 412 çin mutfağı haberi bulunmuştur.
Gerçek lezzet tutkunları Sushi Barba’da buluştu
Gerçek lezzet tutkunları Sushi Barba’da buluştu İzmir’de Japon ve Asya mutfağının efsane tatları, İstinyePark İzmir’dek Sushi Barba’nın yorumuyla iki özel davette sunuldu. 
28.11.2022 Ege
İstanbul dünya gastronomi haritasında
İstanbul dünya gastronomi haritasında Michelin yıldızları bu haftanın en çok konuşulan konularındandı. Yıldızlar şimdilik sadece İstanbul için. Önümüzdeki yıllarda Türkiye genelini kapsayacak. Michelin Rehberleri Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec “Müfettişlerimiz İstanbul’un yemek çeşitliliğinden çok etkilendi. Hedefimiz, dünya gastronomi haritasında yerini alan İstanbul’da kalışların süresini uzatmak” diyor..
16.10.2022 Pazar
Haftanın mekanları...
Haftanın mekanları... SERCAN KISMET Eğlenceye yeni boyut Maslak 1453’te kapılarını açan Cahide Palazzo, eğlencenin yepyeni boyutuyla başka dünyanın kapılarını aralıyor...
27.11.2021 Cadde
Türk mutfağında kahvaltı ne zaman ortaya çıktı? 'En önemli öğün' diyorlar ama...
Türk mutfağında kahvaltı ne zaman ortaya çıktı? 'En önemli öğün' diyorlar ama... Tüm dünyada güne başlarken en önemli öğün sabah kahvaltısı olarak bilinir. Ancak son günlerde kahvaltının tarihinden yola çıkarak yararlı mı yoksa zararlı mı olduğuna dair yeni bir tartışma karşımıza çıkıyor. Peki, kahvaltı kültürü nasıl ortaya çıktı, günün en önemli öğünü gerçekten kahvaltı mı, kahvaltı zararlı mı, sabah kahvaltısı yapılmazsa vücudu nasıl etkiler? Bakın işin uzmanları ne diyor! İşte kahvaltının tarihinden sağlık için önemine kadar merak edilen tüm detaylar...
14.09.2021 Gündem
Sushi Çubuğu Nasıl Tutulur? Chopstick Nasıl Kullanılır?
Sushi Çubuğu Nasıl Tutulur? Chopstick Nasıl Kullanılır? Günümüzde tüm dünya hızla yayılan ve talep gören bir mutfak da Çin mutfağı olmuştur. Fransız mutfağı, Meksika mutfağı, İtalyan mutfağı gibi Çin mutfağı da hatırı sayılır bir ilgi görmektedir. Ancak Çin mutfağına özgü yemekler yenmek istendiğinde karşılaşılan en büyük sorun bu yemeklerin nasıl yeneceği noktasındadır. Çünkü Çin mutfağında çatal, bıçak kullanılmamaktadır. Bunun yerine Çin yemekleri özel çubuklar ile yenmektedir. İşte ilgiyle okuyacağınız ve yaralı bilgileri içeren sushi çubuğu nasıl tutulur, chopstick nasıl kullanılır ve çok daha fazlasını sizler için derledik.
10.06.2021 Eğitim
Emir gözyaşlarına boğuldu! Masterchef'te kim elendi? MasterChef'e kim veda etti, kim gitti?
Emir gözyaşlarına boğuldu! Masterchef'te kim elendi? MasterChef'e kim veda etti, kim gitti? MasterChef'te eleme gecesi heyecanı yaşanıyor. Bugün iki takım dokunulmazlık oyunu oynadı. Daha sonra kaybeden takım bireysel dokunulmazlık oynadı. Şimdi MasterChef eleme adayları kimler? Masterchef'te kim elendi? sorusu peş peşe geliyor.
8.11.2020 Cadde
Furkan Yalçın kimdir, kaç yaşında ve nereli?
Furkan Yalçın kimdir, kaç yaşında ve nereli? MasterChef'te bu hafta elenen isim Furkan Yalçın oldu. Tatlıdaki başarılı performansı Furkan'ı ileriye götürmezken bu sonuç sonrası 'MasterChef Furkan Yalçın kimdir, kaç yaşında ve nereli?' soruları sorulmaya başlandı.
8.11.2020 Cadde
Masterchef Furkan kimdir, kaç yaşında? Masterchef Furkan Yalçın ne iş yapıyor?
Masterchef Furkan kimdir, kaç yaşında? Masterchef Furkan Yalçın ne iş yapıyor? Masterchef'ye yarışmacılar yemekleri ile birbirleriyle rekabet ediyorlar. Masterchef'te 16 kişilik ana kadroya kalan isimlerden biri ise Furkan oldu. İzleyiciler Furkan Yalçın'ın yaşamını merak ediyor. Peki Masterchef Furkan kimdir?
14.09.2020 Cadde
Masterchef Furkan kimdir, kaç yaşında? Masterchef Furkan ne iş yapıyor, nereli?
Masterchef Furkan kimdir, kaç yaşında? Masterchef Furkan ne iş yapıyor, nereli? Masterchef Furkan'ın tabağına dün yayınlanan bölümde Mehmet Şef tepki gösterdi. Furkan ise dün yayınlanan bölümde gözyaşları ekranlara geldi. Masterchef Furkan'ın yaşamı gündemde araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki Masterchef Furkan kimdir?
9.09.2020 Cadde
MasterChef Furkan kimdir? Furkan Yalçın aslen nereli, kaç yaşında?
MasterChef Furkan kimdir? Furkan Yalçın aslen nereli, kaç yaşında? MasterChef 2020 kadrosunda yer alan Furkan Yalçın, mutfakta hemen hemen yaptığı her yemekte kullandığı Pürmüz ile dikkatleri üzerine çekiyor. Tatlı konusunda oldukça deneyimli olan Furkan Yalçın bu hafta gerçekleştirilen son dokunulmazlık oyununda yaptığı Vişneli Ekmek Kadayıfı'nın 12-0'lık skorla kazanacağı iddiasında bulunmuş ve iddiasında haklı çıkmıştı. Peki MasterChef Furkan kimdir?
31.08.2020 Cadde
MasterChef Türkiye yeni bölümde şefleri şok eden yemek! Yiyemediler...
MasterChef Türkiye yeni bölümde şefleri şok eden yemek! Yiyemediler... MasterChef Türkiye yeni bölüm fragmanı yayınlandı. Yeni haftada takım kaptanlarının belli olması ile birlikte takımlar oluştu. Mavi ve kırmızı takım bu akşam Çin mutfağı ile yarışacaklar. En güzel yemekleri hazırlayan takım dokunulmazlığı kazanacak. MasterChef Türkiye yeni bölüm fragmanında Şefleri şok eden bir tabak karşılarına geliyor. İşte MasterChef Türkiye yeni bölümden ilk detaylar...
25.08.2020 Cadde
Worton çorbası nedir, nasıl yapılır? Tarifi...
Worton çorbası nedir, nasıl yapılır? Tarifi... Bu akşam Masterhef'te yarışmacılar Çin mutfağından menüler hazırlayacak. Menüde bulunan bir yemek de Worton çorbası... Şimdi yarışmayı sıkı şekilde takip edenler Worton çorbası nedir, nasıl yapılır? sorusuna cevap arayıp tarifini merak ediyor.
25.08.2020 Gündem
Tatlı ekşi soslu tavuk nasıl yapılır? Tatlı ekşi soslu tavuk tarifi ve yapılışı
Tatlı ekşi soslu tavuk nasıl yapılır? Tatlı ekşi soslu tavuk tarifi ve yapılışı Tatlı ekşi soslu tavuk nasıl yapılır? Asya mutfağının en çok tercih edilen tariflerinden olan tatlı ekşi soslu tavuk ile ilgili ayrıntılar merak ediliyor. Çin mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan tatlı ekşi soslu tavuk tarifini sizler için hazırladık.
25.08.2020 Gündem
Çin mutfağına genç bakış
Çin mutfağına genç bakış Çin mutfağının ülkemizdeki en iyi temsilcilerinden Dragon’un şimdi bir yavrusu var: Bebek Dragon. 33 yıllık deneyim ve lezzetler, İstanbul Boğazı’nın en güzel noktasında buluşmuş
8.08.2020 Cumartesi
Çin'in damak tadını değiştirme vakti gelmedi mi?
Çin'in damak tadını değiştirme vakti gelmedi mi? Corona diye diye günlerimiz geçiyor. Çin’in Vuhan kentinden dünyaya yayılan Corona virüsün çıktığı yer uzmanlara göre bir ‘vahşi hayvan pazarıydı’. Çin’in garip damak tatları yüzünden ortaya çıkan bu hastalıkla şimdilik mücadele etmeye çalışıyoruz.
31.03.2020 Dünya
MasterChef Türkiye'de veda gecesi! MasterChef 44. bölümde kim elenecek?
MasterChef Türkiye'de veda gecesi! MasterChef 44. bölümde kim elenecek? MasterChef Türkiye son bölümde haftanın son eleme adayı belli oldu. İkinci dokunulmazlık oyununda Çin mutfağı ile ilgili yemekleri yapan mavi ve kırmızı takımda kıyasıya bir yarış oldu. Peki, dokunulmazlık oyununu kim kazandı? İşte MasterChef Türkiye eleme adayları ve veda gecesi fragmanı...
7.11.2019 Gündem
Noodle nedir? İşte en kolay noodle tarifi
Noodle nedir? İşte en kolay noodle tarifi Çin mutfağı deyince akla gelen ilk yemeklerden birisi de noodle... Peki, noodle nedir, nasıl yapılır? Çin mutfağına özgü olan noodle için gerekli malzemeler nelerdir?
6.11.2019 Gündem
MasterChef Türkiye mavi takımda şok eden karar! MasterChef 43. bölüm fragmanı
MasterChef Türkiye mavi takımda şok eden karar! MasterChef 43. bölüm fragmanı MasterChef Türkiye yeni bölümü ile bu akşam ekrana gelecek. Dün akşam oynanan ilk dokunulmazlık oyununda eleme potasına giden isimler belli oldu. Bu akşam ikinci dokunulmazlık için karşı karşıya gelecek olan kırmızı ve mavi takım Çin mutfağı ile ilgili yemekler yapacaklar. Peki, eleme potasında kimler var?
6.11.2019 Gündem
İstanbul'da dünya mutfağı rotaları
İstanbul'da dünya mutfağı rotaları İstanbul, tarih boyunca dünya üzerindeki farklı kültürlerin kaynaştığı, bir arada yaşadığı bir kent oldu. Bu durum şehrin kültürel dokusuna da her alanda etki etti. İstanbul sokaklarında gezerken farklı ülkelere ait yapıların yanı sıra yerel mutfaklara da rastlamak mümkün. İşte İstanbul semtlerinde rastlayabileceğiniz dünya mutfakları.
14.01.2019 Tatil
Tatilcilerin tercihi Çin mutfağı oldu
Tatilcilerin tercihi Çin mutfağı oldu Tatil için Bodrum’u tercih edenler Çin mutfağının buharda pişen lezzetlerini tatmak için Red Dragon Çin Restoran’ı tercih ediyor.
4.08.2018 Ege
Kırgızistan hakkında hiç duymadıklarınız
Kırgızistan hakkında hiç duymadıklarınız Küçük olmasına rağmen içerisinde çok fazla kültür barındıran Kırgızistan, seyahat aşığı gezginler için ilginç bir deneyim olabilir. İşte lüks yaşamdan uzak, gece hayatı dur durak bilmeyen Kırgızistan için ufak bir seyahat rehberi hakkında tavsiyeler...
24.04.2018 Gündem
Ejderha ışıkları
Ejderha ışıkları Çin’in modern ve antik kültürünün konu alındığı ‘Ejderha Işıkları’ adlı ışık şovu ABD’nin Şikago kentinde sergilendi.
2.04.2018 Dünya
Uzakdoğu yemekleri nelerdir? Uzakdoğu mutfağı hakkında bilinmesi gerekenler
Uzakdoğu yemekleri nelerdir? Uzakdoğu mutfağı hakkında bilinmesi gerekenler Uzakdoğu yemekleri son yıllarda sadece Türkiye'de değil tüm dünyada da tercih ediliyor. Peki Uzakdoğu yemekleri denilince hangi yemekler akla geliyor? Uzakdoğu yemekleri nelerdir? Sizler için Uzakdoğu mutfağı ve Uzakdoğu yemekleri hakkında mutlaka bilinmesi gerekenleri derledik...
9.03.2018 Dünya
Yılın ilk yarısında nereleri aradık?
Yılın ilk yarısında nereleri aradık? Türkiye’nin online firma rehberi Yellow Pages, 2015’in ilk 6 ayında kullanıcıların en fazla nereleri aradığını sıraladı.
21.07.2015 Teknoloji
Uzak Doğu lezetleri ayağınıza geldi!
Uzak Doğu lezetleri ayağınıza geldi! Japonca'da "lezzetli" anlamına gelen Oishii Wok & Sushi, Uzak Doğu mutfağının en taze lezzetleri, el yapımı özel sosları ve çarpıcı dekorasyonuyla Kavacık'ta açıldı.
6.07.2021 Yöresel Tarifler

Benzer Haber Etiketleri

Çin Mutfağı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.