Çinli Turist

Çinli Turist

Son dakika çinli turist haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan çinli turist gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan çinli turist haber sayfamızda...

Çinli Turist

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 410 çinli turist haberi bulunmuştur.
İş dünyası Çin’den vize ve uçuş istedi
İş dünyası Çin’den vize ve uçuş istedi İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu iş birliğiyle düzenlenen 6. Türkiye - Çin Ekonomik Forumu’nda iş dünyasından katılımcılar vize kolaylığı ve daha fazla uçuş istedi. Forumda Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin şunları söyledi:
22.04.2024 Ekonomi
Tayland ve Çin arasında vize zorunluluğu kalıcı olarak kaldırılıyor
Tayland ve Çin arasında vize zorunluluğu kalıcı olarak kaldırılıyor Tayland vize muafiyeti politikasıyla, ülkenin koronavirüs pandemisinden büyük zarar gören turizm sektörüne ivme kazandırmayı amaçlıyor.
2.01.2024 Dünya
Turistlerin 'selfie' çılgınlığı kötü bitti! Alabora oldular
Turistlerin 'selfie' çılgınlığı kötü bitti! Alabora oldular Gondolla kanallar şehri Venedik'in tadını çıkaran bir grup Çinli turist, sürücünün uyarılarına kayıtsız kalarak ayakta fotoğraf çekmeyi sürdürdü. Gezi yolcuların kanalın soğuk sularına düşmesiyle bitti.
7.12.2023 Dünya
THY'den Çin hedefi!
THY'den Çin hedefi! Türkiye tanıtım etkinleri kapsamında Çin'de bir etkinlik düzenleyen Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, "Bu sene ülkemize gelen Çinli turist sayısı geçen yıla nazaran iki katına çıktı. Önümüzdeki dönemde hedefimiz 2 milyon turisti Türkiye'ye getirmeyi hedefliyoruz" dedi.
7.11.2023 Ekonomi
Turizm ve konutta Çin hareketi yolda
Turizm ve konutta Çin hareketi yolda Çinliler pandemi sonrası yeniden uluslararası seyahate başlıyor. Bu kapsamda öne çıkacak ülkelerden biri de Türkiye olacak. Çinlilerin Türkiye’de gayrimenkul yatırımına gitmesi de bekleniyor.
13.01.2023 Ekonomi
ABD, Çin'den geleceklere koronavirüs testi zorunluluğu getirdi
ABD, Çin'den geleceklere koronavirüs testi zorunluluğu getirdi ABD, Çin'den gelen yolculara koronavirüs testi zorunluluğu getirdi. Pekin yönetiminin 3 yıl aradan sonra sınırlarını açma kararı alması sonrası İtalya, Japonya, Tayvan ve Hindistan da, Çin'den gelecek yolculardan negatif test sonucu isteneceğini açıklamıştı.
29.12.2022 Dünya
2 kişinin öldüğü balon kazasında pilot tutuklandı
2 kişinin öldüğü balon kazasında pilot tutuklandı Kapadokya'da sıcak hava balonunun sert iniş yapması sonucu 2 turistin hayatını kaybettiği kazada, sıcak hava balonu pilotu çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
19.10.2022 Gündem
Çinliler, Türkiye'den konut alımında rekor kırdı
Çinliler, Türkiye'den konut alımında rekor kırdı Çinliler, ocak-eylül döneminde Türkiye'den 659 adet konut alarak tüm zamanların yıllık rekorunu 9 ayda kırdı.
20.10.2020 Uzmanpara
Çinliler, Türkiye'den konut alımında rekor kırdı
Çinliler, Türkiye'den konut alımında rekor kırdı Çinliler, ocak-eylül döneminde Türkiye'den 659 adet konut alarak tüm zamanların yıllık rekorunu 9 ayda kırdı.
20.10.2020 Ekonomi
İstanbul Havalimanı'na "Çin Dostu Havalimanı" belgesi
İstanbul Havalimanı'na "Çin Dostu Havalimanı" belgesi Dünyanın ve Türkiye'nin en önemli aktarma merkezi olma özelliğine sahip İstanbul Havalimanı, Çinli yolcuların havalimanında seyahat deneyimlerini kolaylaştıracak uygulamalarıyla 'Çin Dostu Havalimanı' belgesini aldı.
22.09.2020 Ekonomi
İletişim Başkanlığı'nın '15 Temmuz'da 15 Panel' programının Çin bölümü yayınlandı
İletişim Başkanlığı'nın '15 Temmuz'da 15 Panel' programının Çin bölümü yayınlandı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen "15 Temmuz'da 15 Panel" isimli internet semineri (webinar) serisinin Çin bölümü yayınlandı.
23.07.2020 Siyaset
Yabancıya konut satışında "Çinli" sürprizi
Yabancıya konut satışında "Çinli" sürprizi Türkiye'den en çok konut alan milletler listesinde ilk 20'de 3 yıldır bulunmayan Çinliler, bu yılın ilk yarısında salgına rağmen aldıkları 415 adet konutla sekizinci sırada yer aldı.
21.07.2020 Ekonomi
Çinli turist, seferler durunca 3 ay Türkiye'de kaldı
Çinli turist, seferler durunca 3 ay Türkiye'de kaldı Çin'den Pamukkale'yi görmeye gelen Çinli turist, korona virüs tedbirleri kapsamında uçak seferleri durunca yaklaşık 3 aydır Türkiye'nin değişik yerlerinde kaldı. Çinli turist normalleşme sürecinin başlaması ile ülkesine dönecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.
2.06.2020 Tatil
Denizli'de iğrenç olay! Kardeşler Çinli turistleri taciz etti
Denizli'de iğrenç olay! Kardeşler Çinli turistleri taciz etti Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, yaşları 13 ve 17 olan iki erkek kardeşin bir grup Çinli turisti elle taciz anı, apartmanın güvenlik kamerasına yansıdı. Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), iki kardeşi yakalayarak, gözaltına aldı.
11.03.2020 Gündem
Çinli turistlere taciz şüphelisi kardeşler yakalandı!
Çinli turistlere taciz şüphelisi kardeşler yakalandı! Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, yaşları 13 ve 17 olan iki erkek kardeşin bir grup Çinli turisti elle taciz anı, apartmanın güvenlik kamerasına yansıdı. Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), iki kardeşi yakalayarak, gözaltına aldı.
11.03.2020 Gündem
Koronavirüs İtalya'da hayatı durma noktasına getirdi
Koronavirüs İtalya'da hayatı durma noktasına getirdi 2’si Çinli turist, biri de Vuhan’dan getirilen İtalyan olmak üzere 3 kişinin Kovid-19 sebebiyle tedavi gördüğü İtalya’da, ülkenin kuzeyinde virüsün bulaştığı yeni vakalar tespit edildi.
24.02.2020 Tatil
Koronavirüs yayılmaya devam ediyor! 'Dışarı çıkmayın' uyarısı!
Koronavirüs yayılmaya devam ediyor! 'Dışarı çıkmayın' uyarısı! İtalya'nın kuzeyindeki Lombardiya bölgesinde yeni tip koronavirüsün 6 kişiye daha bulaştığı bildirildi. Ardından kötü bir haber geldi ve İtalya'da bir kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Öte yandan Güney Kore'de virüs nedeniyle bir kişi daha hayatını kaybetti .Japonya'da karantinaya alınan geminin Karadağlı mürettebatında koronavirüs tespit edildi. Kiev-Moskova seferini yapan tren, korona virüsü şüphesiyle karantinaya alındı. Malezya ise Çin'den seyahat yasağını sürdüreceğini açıkladı. Gelen son bilgilere göre koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 2 bin 347’ye çıktı.
22.02.2020 Haberler
'Türk turizmi Çin'den kaynaklı açığı kapatabilecek potansiyele sahip'
'Türk turizmi Çin'den kaynaklı açığı kapatabilecek potansiyele sahip' Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, "Türk turizmi Çin'den kaynaklı açığı kapatabilecek potansiyele sahip." dedi.
5.02.2020 Ekonomi
Çinli turist rezervasyonları iptal oluyor
Çinli turist rezervasyonları iptal oluyor Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, koronavirüs nedeniyle Çin'de de seyahat yasakları olduğu için rezervasyon iptalleri olduğunu belirterek, "Hem Çin'e yapılacak seyahatlerin iptali hem de başka pazarlardan gelecek misafirlerle, bu pazarda yaşanacak açığı rahatlıkla kapatacağımızı düşünüyorum" dedi.
4.02.2020 Ekonomi
Trabzon'da 'koronavirüs' alarmı!
Trabzon'da 'koronavirüs' alarmı! Trabzon'da ihbar üzerine polis tarafından durdurulan otomobildeki Çinli turist, koronavirüs şüphesi ile koruyucu kıyafetli uzman sağlık ekiplerce hastaneye getirildi. Yapılan kontrollerde, koronavirüs'e rastlanılmadı.
2.02.2020 Haberler
Trabzon'da 'koronavirüs' alarmı! Hemen hastaneye getirildi
Trabzon'da 'koronavirüs' alarmı! Hemen hastaneye getirildi Trabzon'da ihbar üzerine polis tarafından durdurulan otomobildeki Çinli turist, koronavirüs şüphesi ile koruyucu kıyafetli uzman sağlık ekiplerce hastaneye getirildi. Yapılan kontrollerde, koronavirüs'e rastlanılmadı.
2.02.2020 Gündem
Turizm rekoru 81 ile yayılacak
Turizm rekoru 81 ile yayılacak Turizmde hızlı büyüme kaydeden Türkiye, bu hareketi yurt geneline yayacak. Anadolu şehirleri turizm pastasından daha fazla pay alacak
31.01.2020 Ekonomi
Son dakika! Bakan Ersoy'dan corona virüsü açıklaması
Son dakika! Bakan Ersoy'dan corona virüsü açıklaması Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: "Çin'le sınırlı kalan virüs salgını, Türkiye'nin turizmini olumsuz etkilemez"
29.01.2020 Gündem
Yerli turistler Çinli var mı diye soruyor
Yerli turistler Çinli var mı diye soruyor Çin’in Vuhan kentinde görülen ve tüm dünyayı tehdit ettiği bildirilen ‘koronavirüs’, Türkiye’de özellikle İstanbul ve Kapadokya bölgelerinin turizmini vuruyor.
29.01.2020 Ekonomi
Virüsün işe etkisi zayıf, seyahat riskli
Virüsün işe etkisi zayıf, seyahat riskli Türkiye - Çin İş Konseyi Başkan Yardımcısı Kolbaşı, “İki ülke arasında 20 milyar dolarlık iş hacmi var” dedi. Kolbaşı, “Koronavirüs şu anda iş dünyamızı etkilemedi. Ama iş insanları mecbur kalmadıkça ülkeye seyahat etmesinler” diye konuştu
29.01.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Çinli Turist ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.