Çocuk Bakımı

Çocuk Bakımı

Son dakika çocuk bakımı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan çocuk bakımı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan çocuk bakımı haber sayfamızda...

Çocuk Bakımı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.398 çocuk bakımı haberi bulunmuştur.
Biden hükümetin kapanmasını önleyen tasarıyı imzaladı
Biden hükümetin kapanmasını önleyen tasarıyı imzaladı ABD Başkanı Joe Biden, ABD Senatosu’nun bugün erken saatlerde onayladığı 1,2 trilyon dolarlık harcama paketini imzalayarak hükümetin kapanmasını önledi.
23.03.2024 Dünya
Eşitliğe destek büyüyor
Eşitliğe destek büyüyor “Çalışan anne çocuğuna iyi bakamaz, kadın daha çok kazanırsa sorun olur, baba çocuk bakmasa da olur” ve benzeri cinsiyet temelli pek çok yaygın önyargı... “2024 Kadın ve İstihdam Araştırması”na göre, Türkiye’de son 2 yılda bu önyargıların büyük oranda azaldı.
8.03.2024 Gündem
Dünyanın hiçbir yeri kadın için eşit değil
Dünyanın hiçbir yeri kadın için eşit değil  Dünya Bankası’nın hazırladığı yeni bir rapor, dünyadaki hiçbir ülkenin kadınlara iş gücünde erkeklerle aynı fırsatları sunmadığını ortaya koydu.
7.03.2024 Gündem
İsviçreli seçmenler emeklilere yılda bir maaş ikramiye verilmesine 'evet' dedi
İsviçreli seçmenler emeklilere yılda bir maaş ikramiye verilmesine 'evet' dedi İsviçre’de seçmenler, emeklilere her yıl bir maaş ikramiye verilmesinin oylandığı referandumda, büyük çoğunlukla ‘evet’ oyu verdi.
4.03.2024 Dünya
Sağlık alanında yeni düzenlemeler içeren teklif Meclis'ten geçti
Sağlık alanında yeni düzenlemeler içeren teklif Meclis'ten geçti Sağlık alanında düzenlemeler içeren Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.
21.02.2024 Gündem
Yaşamın tüm yükü kadının omzunda!
Yaşamın tüm yükü kadının omzunda! Türkiye’de ev içi ücretsiz bakım hizmetleri, çok büyük oranda kadınlar tarafından yapılıyor. Ev içi hizmetlerde kadının görünmeyen bu emeği, fiziksel yorgunluk ve yıpranmanın yanı sıra hem zaman yoksulluğuna hem de zihinsel yüke neden oluyor...
13.12.2023 Gündem
Kim ağladı, dünya şaşkın! Salonda sadece kadınlar vardı
Kim ağladı, dünya şaşkın! Salonda sadece kadınlar vardı Kuzey Kore lideri sadece kadınların katıldığı bir etkinlikte gözyaşlarını tutamadı, o anlar dünya medyasında şaşkınlık yarattı.
6.12.2023 Haberler
Kim ağladı, dünya şaşkın! Salonda sadece kadınlar vardı
Kim ağladı, dünya şaşkın! Salonda sadece kadınlar vardı Kuzey Kore lideri sadece kadınların katıldığı bir etkinlikte gözyaşlarını tutamadı, o anlar dünya medyasında şaşkınlık yarattı.
6.12.2023 Dünya
Köy Enstitülerinden sağlığa büyük katkı
Köy Enstitülerinden sağlığa büyük katkı 1943 yılında Köy Enstitülerinde “Sağlık Memuru Kolu” ve “Köy Ebesi Kolu” oluşturulması kararlaştırıldı. Sağlık Kolları Malatya, Erzurum, İzmir ve Ankara’daki 4 enstitüde eğitime başlamış, kısa bir süre sonra bu eğitimi veren enstitü sayısı 7’ye çıkmıştı.
27.10.2023 Sağlık
28 sene sigortasız çalışan yardımcı kadına güzel haber
28 sene sigortasız çalışan yardımcı kadına güzel haber Çalışan kadınların imdadına yetişen yardımcıların sigortalı olabilmelerine yönelik Yargıtay'dan önemli bir karar çıktı. Yüksek Mahkeme; evde gündelik yaşamın gerektirdiği; temizlik, yemek, çamaşır, ütü, çocuk bakımı gibi işler de çalışan kadınların sigortalı sayılabilmeleri için belirli ücret ve sürekli çalışma şartı gerektiğine hükmetti.
13.10.2023 Ekonomi
Kapsayıcı ve samimi yaklaşım eşitlik getirir
Kapsayıcı ve samimi yaklaşım eşitlik getirir Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ile üç yıldır medya partnerliğini sürdüren Milliyet Gazetesi, bu kapsamda ikinci kez “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Medya” eğitimine katıldı.
7.08.2023 Ekonomi
Süresiz nafakada ‘kriter’ çıkmazı!
Süresiz nafakada ‘kriter’ çıkmazı! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, süresiz nafaka uygulamasının kabul edilebilir olmadığını belirterek uygulama üzerinde çalıştıklarını söyledi. Göktaş’ın uygulamayı adil bulmadığına ilişkin açıklamasını uzun süredir gündemde bulunan süresiz nafakayı yeniden tartışmaya açtı.
31.07.2023 Gündem
Dünyanın en yaşanabilir şehirleri belli oldu
Dünyanın en yaşanabilir şehirleri belli oldu Koronavirüs salgınının sona ermesinin ardından dünyanın birçok kentinde hayat kalitesi yeniden yükselmeye başladı.
29.07.2023 Dünya
Gündelikçiler için fazla mesai talebi
Gündelikçiler için fazla mesai talebi Temizlik, yemek, çocuk bakımı, yaşlı ve hasta bakımı gibi hizmetleri veren ev işçilerinin, yaşlanan nüfusun da etkisiyle artması bekleniyor. Ev işçilerinin sayısının 1 milyonun üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Birçok ev işçisi, kayıtdışı çalışıyor. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi’nin çalışmasına göre, zararlı kimyasallara da maruz kalan ev işçileri “işçi” olarak tanınmak, fazli mesai ücreti ve yıllık izin istiyor.
14.06.2023 Ekonomi
Kalkınmanın anahtarı kadın istihdamı
Kalkınmanın anahtarı kadın istihdamı Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği (GYİAD) İstihdam Çalışma Grubu ve İstanbul Ekonomi Araştırma iş birliğinde hazırlanan "Genç Kadın İstihdamı ve Yeni Ekonomi Raporu"na göre; kadın istihdamı, bireysel ve toplumsal açıdan sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleşmesi, ülkenin ekonomik çıkarlarına ve toplumsal refaha katkısı nedeniyle, ülkelerin politikalarında yer verdiği önemli konu başlıklarından biri olarak öne çıkıyor
22.05.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Ankara metrosunda vatandaşlarla sohbet etti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Ankara metrosunda vatandaşlarla sohbet etti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara metrosunda yolculuk ederek vatandaşlarla sohbet etti.
28.04.2023 Gündem
İngiltere, Başbakan Sunak hakkında 'çıkar beyanı' incelemesi başlattı
İngiltere, Başbakan Sunak hakkında 'çıkar beyanı' incelemesi başlattı İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’ın, eşinin hissedar olduğu bir şirketle ilgili çıkar çatışması olasılığı ve gerektiği şekilde çıkar beyanında bulunup bulunmadığı konusunda incelemeye tabi tutulduğu açıklandı.
17.04.2023 Dünya
Nick Cannon'a ilginç Taylor Swift sorusu!
Nick Cannon'a ilginç Taylor Swift sorusu! ABD'li oyuncu, sunucu ve şarkıcı Nick Cannon, geçtiğimiz aralık ayında 12'inci kez baba olmuştu. Çocuklarıyla sık sık gündeme gelen Cannon, son olarak Taylor Swift ile ilgili yaptığı bir açıklamayla gündeme geldi. 'The Howard Stern Show'a katılan ünlü isim, "Eğer Taylor Swift buna sıcak baksaydı, ondan da bir çocuk sahibi olmak ister miydin?" sorusuna verdiği cevapla çok konuşuldu.
11.04.2023 Cadde
Macron sessizliğini bozdu! Tartışmaların gölgesinde flaş çıkış: Zevk aldığımı mı sanıyorsun?
Macron sessizliğini bozdu! Tartışmaların gölgesinde flaş çıkış: Zevk aldığımı mı sanıyorsun? Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, tartışmalı emeklilik reformunun Ulusal Meclis’ten geçmesinin ardından sessizliğini bozarak, “Bu reformu yapmaktan zevk aldığımı mı sanıyorsun?” dedi.
22.03.2023 Dünya
İngiltere Maliye Bakanı Hunt yeni bütçeyi açıkladı! 'Enflasyon yüzde 3'e düşecek'
İngiltere Maliye Bakanı Hunt yeni bütçeyi açıkladı! 'Enflasyon yüzde 3'e düşecek' İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt bugün Avam Kamarası'na bütçesini sunarken, halen yüzde 10,1 olan yıllık enflasyonun, yıl sonuna kadar yüzde 2,9'a düşmesini beklediklerini, ekonominin resesyona girmeyeceğini söyledi.
15.03.2023 Dünya
Türkiye nüfusunun yüzde 49,9'unu kadınlar, yüzde 50,1'ini erkekler oluşturdu
Türkiye nüfusunun yüzde 49,9'unu kadınlar, yüzde 50,1'ini erkekler oluşturdu Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre 2022 yılında, kadın nüfus 42 milyon 575 bin 441 kişi, erkek nüfus 42 milyon 704 bin 112 kişi oldu.
6.03.2023 Ekonomi
Erkekler neden kirli bulaşıkları görmezden geliyor? Bilim açıkladı
Erkekler neden kirli bulaşıkları görmezden geliyor? Bilim açıkladı Araştırmacılar, kadınların neden ev işlerinin çoğunun üstesinden gelmek zorunda kaldıklarına dair bir teori öne sürdü: Çünkü erkeklerin ve kadınların aynı ortamda yapılması gereken işler hakkında farklı görüşleri var.
25.12.2022 Vitrin
Japonya'da bir bakımevi zihinsel engellileri kısırlaştırdığını itiraf etti
Japonya'da bir bakımevi zihinsel engellileri kısırlaştırdığını itiraf etti Hokkaido'nun Esashi kentindeki bakımevinin zihinsel engelli çiftler için kısırlaştırmayı 20 yıldan uzun süredir zorunlu kıldığını açıklaması, büyük bir tartışmayı tetikledi.
21.12.2022 Dünya
‘Turuncunun sesi’ yerelden yükselecek
‘Turuncunun sesi’ yerelden yükselecek Türkiye’nin ilk sürdürülebilir turizm programı olan ve aynı zamanda kadın girişimciliğini desteklemek, kadınların güçlenmesine katkıda bulunmak için çalışan Gelecek Turizmde, 15’inci yılında rotasını Muğla’ya çevirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes’in ortaklığında yürütülen Gelecek Turizmde Programı’nın yeni dönem çalışmalarının detayları Akyaka Orman Kampı’nda basın mensuplarıyla paylaşıldı.
28.11.2022 Gündem
‘Umudu oluşturan biz kadınlarız’
‘Umudu oluşturan biz kadınlarız’ 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nü tarihe not düşen üç kadından biri olan Minerva Mirabal’in kızı Minou Tavarez Mirabal (66), çeşitli etkinliklere katılmak için geldiği Türkiye’de Milliyet’e konuştu.
27.11.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Çocuk Bakımı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.