Çocuklarda Kabızlık

Çocuklarda Kabızlık

Son dakika çocuklarda kabızlık haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan çocuklarda kabızlık gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan çocuklarda kabızlık haber sayfamızda...

Çocuklarda Kabızlık

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 179 çocuklarda kabızlık haberi bulunmuştur.
Çocuklarda inatçı kabızlığı önlemenin yolları
Çocuklarda inatçı kabızlığı önlemenin yolları Karın ağrısı, kusma, idrar kaçırma, idrar yolu enfeksiyonu gibi diğer yakınmalarla başvuran çocukların değerlendirilmesi sonucunda kabızlık saptanabiliyor. Çocuk Sağlığı, Hastalıkları ve Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Doç. Dr. Neşe Karaaslan Bıyıklı, “Kabızlık sorunu yaşayan çocukların beslenme menülerine armut, kayısı, bal kabağı, kabak, bezelye, ıspanak, brokoli, fasulye, mercimek, barbunya, baklagiller gibi lifli gıdaların eklenmesi iyi olur” önerisinde bulundu.
27.07.2022 Çocuk Sağlığı
Kabızlığa ne iyi gelir, nasıl geçer? Kabızlık belirtileri ve nedenleri nelerdir?
Kabızlığa ne iyi gelir, nasıl geçer? Kabızlık belirtileri ve nedenleri nelerdir? Tıp literatüründe konstipasyon olarak isimlendirilen kabızlık bağırsak hareketlerinin yavaşlaması veya zorlanmasıdır. Genellikle geçici bir sorun olarak görünen kabızlık bebeklerde ve yetişkinlerde ortaya çıkabilir. İnsanın yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen kabızlık beslenme tarzı, yaşam tarzı, kullanılan ilaçlar gibi birçok sebeplerden dolayı ortaya çıkabilir. Ancak evde bitkisel yollarla geçirmek mümkün. Ancak doğal çözümlerin işe yaramadığı ve sürekli şiddetli devam eden kabızlık durumlarında en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Kabızlığa ne iyi gelir, nasıl geçer? Kabızlık belirtileri ve nedenleri nelerdir? diyorsanız içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
2.12.2021 Genel Sağlık
Çocuklarda Kabızlık Neden Olur? Çocuklarda Kabızlığa Ne İyi Gelir, Ne Yemeli?
Çocuklarda Kabızlık Neden Olur? Çocuklarda Kabızlığa Ne İyi Gelir, Ne Yemeli? Çocuklarda kabızlık; çok fazla görülen sindirim hastalıklarından birisidir. Yetersiz bir şekilde ve düzensiz beslenme, rahatsızlığın başlıca sebepleri içerisinde bulunmaktadır. Çocuklarda akut kabızlık genel olarak 3 ile 7 gün içerisinde geçmektedir. Sürekli kabızlık ise tam anlamıyla tedavi edilse dahi belli zamanlarda tekrardan ortaya çıkabilmektedir. Peki çocuklarda kabızlık ne iyi gelir? Çocuklarda kabızlığa neden olur? Çocuklar, kabızlıkta ne yemeli? İşte, tüm detaylar.
3.03.2021 Sağlık
Bebeklerde Ve Çocuklarda Kabızlığa Ne İyidir, Nasıl Geçer? Kabız Bebeklere Ne Verilir?
Bebeklerde Ve Çocuklarda Kabızlığa Ne İyidir, Nasıl Geçer? Kabız Bebeklere Ne Verilir? Kabızlık yetişkinlerde olduğu gibi bebek ve çocuklarda da olabilir. Bebeklerde ve çocuklarda kabızlık ne iyi gelir, nasıl geçer? Kabız bebeklere ne verilir? İşte, tüm detaylar.
15.01.2021 Sağlık
Çocuklarda Kabızlık Neden Olur? Kabızlığa İyi Gelen Yiyecekler Ve Bitkisel Yöntemler
Çocuklarda Kabızlık Neden Olur? Kabızlığa İyi Gelen Yiyecekler Ve Bitkisel Yöntemler Çocuklarda kabızlık en sık rastlanan sindirim rahatsızlıklarından biridir. Düzensiz ve yetersiz beslenme hastalığın başlıca nedenleri arasında yer alır. Akut kabızlık genellikle 4 -7 gün arasında geçer. Kronik kabızlık ise tamamen tedavi edilse bile belli başlı dönemlerde yeniden ortaya çıkabilir. Çocuklarda kabızlığın nedenleri ve belirtileri nelerdir? Hangi yiyecekler kabızlığa iyi gelir? Sizin için detaylı bir şekilde derledik.
25.12.2020 Ebeveyn
Uzmanlar uyardı! Çocukların büyümesini engelliyor
Uzmanlar uyardı! Çocukların büyümesini engelliyor Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mevlit Korkmaz, çocukların yüzde 30’unda görülen kabızlık tedavisinin ertelenmesinin, makatta yara ve kanama, hatta büyüme gelişiminde duraksama gibi komplikasyonlara neden olabileceğini söyledi. İşte detaylar...
18.11.2020 Çocuk Sağlığı
Kabızlığa son veren 10 etkili öneri
Kabızlığa son veren 10 etkili öneri Kronikleşen kabızlık problemi, büyük sıkıntılara yol açabiliyor. Kalın bağırsak tümörleri, hormonal bozukluklar, kullanılan ilaçlar, su-tuz eksiklikleri, kas ve sinir sistemi hastalıklarının kabızlığa sebep olabileceğini söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ekrem Aslan kabızlık problemi olanlara 10 etkili öneride bulundu
12.11.2019 Genel Sağlık
Çocuklar neden kabızlık yaşar?
Çocuklar neden kabızlık yaşar? Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Meltem Uğraş, çocukların yaklaşık yüzde 30’unun, polikliniklere başvuran çocukların ise yüzde 1 ila 2'sinin kabızlıktan yakındığını vurguladı.
24.05.2019 Ebeveyn
Çocuklarda kabızlık psikolojik
Çocuklarda kabızlık psikolojik Özel Dünyam Hastanesi doktorlarından Çocuk Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Ali Aslan "Kabızlık sorunu yaşayan çocukların yüzde 80’inin kabız olma nedeni psikolojik olabilmektedir." dedi.
23.03.2015 Ebeveyn
Çocuklarda kabızlık sorunu psikolojik
Çocuklarda kabızlık sorunu psikolojik Çocuk Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Ali Aslan "Kabızlık sorunu yaşayan çocukların yüzde 80’inin kabız olma nedeni psikolojik olabilmektedir.
13.03.2015 Çocuk Sağlığı
Beslenme problemleri kabızlığa yol açıyor
Beslenme problemleri kabızlığa yol açıyor Kabızlığın, çocukların ve ailelerin yaşam kalitesini düşüren önemli bir sorun olduğunu vurgulayan Bayındır Hastanesi Söğütözü Pediatrik Gastroenteroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Tümay Doğancı, belirtilerin başlama zamanı ile beslenme ve dışkılama özelliklerinin takip edilmesinin, tedavi sürecinin doğru değerlendirilebilmesi açısından önemli olduğunu belirtti.
2.01.2012 Bebek
‘Nadir Hastalıklar Raporu’ yayınlandı
‘Nadir Hastalıklar Raporu’ yayınlandı Ülkemizde son yıllarda nadir hastalıklar alanında önemli adımlar atılıyor. Ancak hem hastaların hem de hasta yakınlarının ilaca ve tedavilere erişimde çok daha fazla desteğe ihtiyacı var.
29.02.2024 Gündem
Hastalık zili de çaldı
Hastalık zili de çaldı Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 2023-2024 eğitim öğretim yılı pazartesi günü başladı, 20 milyon 481 bin öğrenci ve 1 milyon 178 bin öğretmen ders başı yaptı
14.09.2023 Gündem
Kız çocuklarında daha fazla görülüyor! Apandisit habercisi olabiliyor
Kız çocuklarında daha fazla görülüyor! Apandisit habercisi olabiliyor Her 4 çocuktan 1’inde ara ara görülen karın ağrısı şikâyetine kız çocuklarında daha fazla rastlandığını söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Evşen Çetin, bu şikayetleri ‘Gaz ağrısıdır geçer’ diyerek hafife almak tedavinin gecikmesine neden olabileceğini dile getirdi.
30.08.2023 Genel Sağlık
Nelerde yok ki! D vitamini için mutlaka tüketmeniz gereken besinler
Nelerde yok ki! D vitamini için mutlaka tüketmeniz gereken besinler Tüketilen besinlerin içerisinde yer alan vitaminlerin vücut açısından oldukça büyük bir öneme sahip olduklarının söylenmesi mümkün olmaktadır. D vitamininin yeterli miktarda alınabilmesi için tüketilmesine özen göstermeniz gereken besinler bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm ayrıntıları derledik.
31.07.2023 Alternatif Tıp
Lezzetine kanıp aşırıya kaçmayın! Aşurenin sağlık için 6 muhteşem faydası
Lezzetine kanıp aşırıya kaçmayın! Aşurenin sağlık için 6 muhteşem faydası Bereket, paylaşma ve birliğin simgesi aşure içeriğindeki kuru baklagiller, kuru yemişler ve kuru meyveler sayesinde tam anlamıyla sağlık deposu. Ancak lezzetine dayanamayıp bir kase ile yetinmekte zorlanıyorsanız bir daha düşünmenizde fayda var! Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Sungur, aşure ile gelen 6 faydayı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu. 
24.08.2022 Genel Sağlık
Çocuklarda yaz hastalıklarına karşı 10 etkili önlem
Çocuklarda yaz hastalıklarına karşı 10 etkili önlem Yaz aylarıyla birlikte çocukların açık havada daha fazla zaman geçirmesi, özellikle aşırı sıcak havalarda bazı hastalıklarla daha fazla karşılaşmalarına neden olabiliyor. Ancak çocukların ve ailelerinin yaz keyfinin kabusa dönüşmemesi, hastalıklardan uzak bir tatil geçirmeleri alınacak bazı önlemlerle mümkün olabilir. Prof. Dr. Aziz Polat, yaz hastalıklardan korunmak için alınabilecek 10 etkili önlemi anlattı.
1.07.2022 Çocuk Sağlığı
Bebeğiniz kilo alamıyorsa nedeni besin alerjisi olabilir
Bebeğiniz kilo alamıyorsa nedeni besin alerjisi olabilir Bebeklerde ve çocuklarda besin alerjisi, bebekliğin ilk aylarında ya da ek gıdaya başlandığında ortaya çıkabiliyor. İshal, kabızlık, kolik sancılar, egzama, burun akıntısı, kusma, kilo alamama gibi belirtilerle kendini gösteren besin alerjisinin bir tedavisi bulunmuyor. Hastanın alerjik olduğu besin ve ürünlerinden kaçınmasının tek yöntem olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ü. Ayfer Yükselen, bebeklerde ve çocuklarda besin alerjisinin düzelebileceğine dikkat çekerek düzenli aralarla yükleme testi yapılmasını önerdi.
23.06.2022 Çocuk Sağlığı
Sayısı her geçen gün artıyor! Herkesin tuvalette böyle olduğunu sanan bile var
Sayısı her geçen gün artıyor! Herkesin tuvalette böyle olduğunu sanan bile var Dışarıda tuvalete giremeyen insan sayısının salgınla birlikte arttığına vurgu yapan uzmanlar, 'utangaç mesane sendromu'na karşı uyardı. ABD'de yaklaşık 20 milyon kişinin bu durumdan etkilendiğinin tahmin edildiğini söyleyen uzmanlar, gerekli önlemler alınmadığı takdirde böbrek hastalıklarına yol açan bu sinsi hastalığın belirtilerini sıraladı. Prof. Dr. Tufan Tarcan, "Bazı hastalar, yaşadıkları rahatsızlığın normal olduğunu, herkesin böyle olduğunu zannedebiliyor" diyerek tehlikeye dikkat çekti.
9.06.2022 Gündem
Tam bir C vitamini deposu! Çilek tüketmeniz için 8 önemli neden
Tam bir C vitamini deposu! Çilek tüketmeniz için 8 önemli neden İlkbahar ve yaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden olan çilek sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda sağlığımız üzerindeki etkileriyle de ön plana çıkıyor! "Günlük bir porsiyon çilek tüketimiyle C vitamini ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayabilirsiniz" diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Sena Binöz çileğin sağlığımız üzerindeki faydalarını anlatıp önemli önerilerde bulundu.
Her şey 8 yaşında başladı! 'Restorana gitmeyi reddedince anladık'
Her şey 8 yaşında başladı! 'Restorana gitmeyi reddedince anladık' Yeme bozukluğu olarak bilinen anoreksiya nevroza, özellikle çocukluk ve erginlik dönemlerinde ortaya çıkarak kişinin tüm yaşamını etkisi altına alıyor. İngiliz TV yıldızı Nikki Grahame'nin bu sebeple hayatını kaybetmesi dünya çapında büyük bir yankı uyandırdı. Uzmanların Türkiye'de de son yıllarda hızla artan bu yeme bozukluğu sorunuyla ilgili önemli uyarıları var.
14.04.2022 Gündem
Kuşburnu Faydaları Nelerdir? Kuşburnu Çayı Neye İyi Gelir?
Kuşburnu Faydaları Nelerdir? Kuşburnu Çayı Neye İyi Gelir? Limondan daha fazla C vitamini içeren kuşburnunun pek çok şeye faydası vardır. Bağışıklığın gelişmesine yardımcı olan kuşburnu sofralarda çay veya marmelat olarak da tüketilir. Kış aylarında gribe karşı tüketilen kuşburnu kabızlık, diyabet, basur rahatsızlıklarına iyi gelir. Adet söktürücü ve tansiyon dengeleme özelliği bulunur. Kuşburnu çayının tüketimine dikkat edilmelidir. 2 fincandan fazla içilmesi sağlık açısından zararlı olabilir. Kuşburnu faydaları nelerdir? diyorsanız “Kuşburnu çayı neye iyi gelir?” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Genel Sağlık
Karın ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Şiddetli karın ağrısı neden olur?
Karın ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Şiddetli karın ağrısı neden olur? Birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkan karın ağrısı kişinin gündelik hayatını olumsuz yönde etkiler. Bazı sağlık problemlerinin habercisi olan karın ağrısı genellikle yaşam tarzı ve beslenme düzeni ile ortaya çıkar. Evde doğal yöntemlerle çözüme kavuşturulan karındaki sancıların şiddeti bazen fazla olabilir. Karın bölgesini sıcak tutmak, bitki çayları, egzersiz ve yürüyüşler bağırsaktaki ağrılara iyi gelebilir. Ancak sürekli ve geçmeyen karın ağrısında doktora başvurulmalı ve karın ağrısının nedeni araştırılmalıdır. Karın ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer ve şiddetli karın ağrısı neden olur? içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
2.12.2021 Genel Sağlık
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir? Şiddetli Mide Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir? Şiddetli Mide Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer? İnsanın günlük yaşamını olumsuz yönde etkileyen mide ağrısı en sık rastlanan sağlık problemlerinden birisidir. Şiddetli sancı ile baş gösteren mide ağrısının birçok nedeni olduğu bilinmektedir. Mide ağrısının belirtileri arasında en çok şişkinlik, mide bulantısı ve ekşimesi yer alır. Karın veya sırt bölgesinde oluşan sancı bazen kıvrandırıcı derecede olabilir. Mide ağrılarına evde ilaçsız bir şekilde yapılan yiyeceklerle en aza indirmek mümkün. Doğal bitki çayları da mide ağrılarında çözüm olarak tüketilebilir. Ancak geçmeyen ve sürekli devam eden mide ağrılarında mutlaka doktordan yarım alınmalıdır. Mide ağrısına ne iyi gelir? Şiddetli mide ağrısı neden olur, nasıl geçer? İçeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
2.12.2021 Sağlık
Tümör (Ur) Nedir, Ne Demektir? Tümör Çeşitleri Nelerdir, Kanserden Farkları Nelerdir?
Tümör (Ur) Nedir, Ne Demektir? Tümör Çeşitleri Nelerdir, Kanserden Farkları Nelerdir? Ölümcül riski olan pek çok hastalık bulunuyor. Tümörler çok ciddi hastalıklar arasında yer alıyor. Tümörlerin neden oluştuğu ve hangi risklerinin olduğu merak edilen konulardan biridir. Tümör herkesin korktuğu bir hastalıktır. Tümör (ur) nedir, ne demektir? Tümör çeşitleri nelerdir, kanserden farkları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
9.09.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Çocuklarda Kabızlık ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.