Uykuyu olumsuz etkiliyor! ‘Yatmadan bir saat önce ekranı bırakmalılar’
Uykuyu olumsuz etkiliyor! ‘Yatmadan bir saat önce ekranı bırakmalılar’ Aşırı ışık, duygusal problemler ve fiziksel rahatsızlıklar çocuklarda uykuyu olumsuz etkileyebiliyor. Ekran kullanımı ve düzensiz beslenmenin de uyku kalitesini olumsuz etkileyebildiğini vurgulayan Uzman Klinik Psikolog Eda Ergür, “Yoğun bilgisayar ve telefon kullanımı uykuyu olumsuz etkiliyor, yatmadan en az bir saat önce ekran bırakılmalı” dedi.
19.03.2024 Genel Sağlık
Anne-babalar dikkat! 'Yorayım, çocuğum hemen uyusun' demeyin
Anne-babalar dikkat! 'Yorayım, çocuğum hemen uyusun' demeyin Çocuklarda uyku düzeninin kritik bir öneme sahip olduğunu çünkü büyüme, gelişim ve genel sağlık üzerinde etkin bir rolde bulunduğunu ifade eden Uzman Klinik Psikolog Seda Aydoğdu, “Doğru uyku zihinsel ve fiziksel sağlığı desteklemenin yanı sıra öğrenme performansının en önemli temellerinden birini oluşturuyor” dedi.
19.02.2024 Genel Sağlık
Çocuğun Uyku Düzeni Bozulduysa Tekrar Nasıl Düzen Sağlanır?
Çocuğun Uyku Düzeni Bozulduysa Tekrar Nasıl Düzen Sağlanır? Hem bebekler için hem de ebeveynleri için uyku düzenleri çok önemli olmaktadır. Ancak bazı sebeplerden dolayı bebeklerin uyku düzeni bozulabilir. Tekrar uyku düzenine geri dönmek için ne yapılması gerektiğine ait detayları derledik.
24.12.2020 Ebeveyn
Özge Tezcan: Çocuklarda uyku düzeni nasıl sağlanır?
Özge Tezcan: Çocuklarda uyku düzeni nasıl sağlanır? Pandemi sürecinde çocuklarda uyku problemleri ciddi bir sorun haline geldi. Sosyal medya kullanan anne ve babaların yakından takip ettiği Influencer Özge Tezcan, bu süreçteki deneyimlerini paylaşarak anne ve babalara önerilerde bulundu.
22.10.2020 Ebeveyn
Tatilden okula geçişte çocuklarda uyku düzeni nasıl sağlanır?
Tatilden okula geçişte çocuklarda uyku düzeni nasıl sağlanır? Okul zili çaldı, hem çocuklar hem de ebeveynler için maraton başladı. Bu sürecin en zorlu kısmı da tatilden okula dönen çocuklarda uyku düzenini sağlamak oluyor. "Uyku, başarının anahtarı" diyen Nöroloji Uzmanı Prof.Dr. Derya Uludüz uykunun önemini anlatıp çok önemli tavsiyelerde bulundu
12.09.2019 Çocuk Sağlığı