Vatandaş 'üzüntüye sebep veriyor' dedi, 'çöp taksi'nin ismi değişti!
Vatandaş 'üzüntüye sebep veriyor' dedi, 'çöp taksi'nin ismi değişti! Kamu Denetçiliği Kurumu'nun (KDK) girişimiyle, bir belediyeye ait ambalaj atığı toplama araçlarının üzerindeki 'çöp taksi' ifadesi 'sıfır atık toplama aracı' olarak değiştirildi.
21.08.2021 Gündem
Kayyum Başkan’dan "çöp taksi" uygulaması
Kayyum Başkan’dan "çöp taksi" uygulaması Mardin’in Nusaybin ilçesine kayyum olarak atanan Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ergün Baysal ilçede hizmet kalitesini arttırmak için bir ilke imza attı. Belediye Temizlik hizmetleri işleri müdürlüğü tarafından "çöp taksi" uygulamasını başlatarak Nusaybin cadde ve sokaklarının sürekli temiz kalması sağlanacak. Mardin’in Nusaybin ilçesinde Kayyum olarak görev yapan Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ergün Baysal ilçe’de terör olaylarının sonlanması ile yıllardır vatandaşa sunulamayan hizmetleri tek tek ilçeye kazandırıyor.Geçtiğimiz aylarda ilçenin alt yapısı,park bahçe düzenlemeleri ve toplu konut alanı gibi ilklere imza atan Nusaybin Belediyesi "çöp taksi" uygulaması ile Mardin’de temizlik hizmetlerinde bir ilk'i gerçekleştirdi.
11.09.2019 Haberler
‘Çöp Taksi’ plajları tertemiz yapacak
‘Çöp Taksi’ plajları tertemiz yapacak Seferihisar Belediyesi, Doğanbey ile Ürkmez’in 10 kilometrelik sahilinde “Sahilden ayrılırken, geride, ayak izinizden başka bir şey bırakmamanızı rica ediyoruz” sloganıyla ‘Çöp Taksi’yi hizmete soktu...
24.07.2017 Ege
Bu da "çöp taksi"
Bu da "çöp taksi" Çankırı’da büyük çöp kamyonlarının giremediği dar sokaklara ’çöp taksiler’ giriyor. Çankırı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ’Çöp Taksi’ uygulamasıyla, vatandaşlar 7 gün 24 saat boyunca çöp atabiliyor. Gün içerisinde büyük çöp kamyonlarının giremediği sokaklarda dolaşarak biriken çöpleri toplayan Çöp Taksi, vatandaşların 153 numaralı hatta yaptıkları ihbarları da anında değerlendirerek bildirilen adrese intikal edip çöpleri topluyor. Çankırı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Temizlik İşleri Amiri Berat Uludoğan ’Çöp Taksi’ uygulamasıyla ilgili "Çankırı halkına daha iyi bir hizmet verebilmek için ve temiz bir Çankırı için böyle bir uygulama başlattık. Bu hizmet doğrultusunda vatandaşlarımız 7 gün 24 saat 153 numaralı telefonumuzu arayarak ihbarlarını bildirebilirler. İhbarda bulunduktan 5 dakika içerisinde ekiplerimiz olay yerine intikal ederek vatandaşlarımızın çöplerini alıyorlar" ifadelerini kullandı. Çankırılı vatandaşlar tarafından da oldukça ilgiyle karşılanan çöp taksinin amacının daha temiz bir şehir olduğunu ifade eden Temizlik İşleri Amiri Uludoğan, "Amacımız bu çalışmayla beraber Çankırımızı daha temiz bir hale getirip, tüm Türkiye’de daha temiz bir şehir haline getirmektir" dedi.
11.09.2019 Yaşam
Bu da "Çöp Taksi"
Bu da "Çöp Taksi" Vatandaş belediyeyi arayarak taksi çağırır gibi 'Çöp Taksi'yi çağırıp çöpünü teslim ediyor.
29.05.2017 Otomobil
Kamyon giremeyen dar sokaklara "çöp taksi"
Kamyon giremeyen dar sokaklara "çöp taksi" Adana'da, Seyhan Belediyesince uygulamaya konan "çöp taksi" hizmetiyle kamyonların giremediği dar sokaklardaki çöpler toplanıyor.
6.03.2017 Otomobil
Kamyon giremeyen dar sokaklara "çöp taksi"
Kamyon giremeyen dar sokaklara "çöp taksi" Adana'da, Seyhan Belediyesince uygulamaya konan "çöp taksi" hizmetiyle kamyonların giremediği dar sokaklardaki çöpler toplanıyor.
6.03.2017 Otomobil