Çörek

Çörek

Son dakika çörek haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan çörek gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan çörek haber sayfamızda...

Çörek

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 594 çörek haberi bulunmuştur.
Bursa kestanesi coğrafi işaret aldı
Bursa kestanesi coğrafi işaret aldı BURSA Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla, Bursa kestanesi için de Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alındı. Bursa kestanesiyle birlikte Bursa’nın Coğrafi İşaret Tescil Belgeli değeri de 33’e çıkmış oldu.
11.03.2024 Ekonomi
Yüksek kan şekerini dakikalar içinde dengeliyor! Bir tutamında bin mucize yatıyor
Yüksek kan şekerini dakikalar içinde dengeliyor! Bir tutamında bin mucize yatıyor Kan şekerinin dalgalanması nedeniyle ortaya çıkan ve ileri seviyelerde insülin kullanımı gerektiren diyabet hastalığının yol açacağı sorunlara karşı alınabilecek bazı önlemler bulunuyor. Günlük öğünlerinize bu besinleri ekleyerek kan şekeri dengesizliğinden kurtulabilirsiniz.
5.03.2024 Genel Sağlık
Yanlış biliyormuşuz! İncecik akan suyla ıslatıp tepsiye serin, milim kayma yapmıyor
Yanlış biliyormuşuz! İncecik akan suyla ıslatıp tepsiye serin, milim kayma yapmıyor Pişirme kağıdı hem pasta ve çörek yapımında hem de fırında yemek pişirirken hayat kolaylaştıran, milyonlarca kişi tarafından kullanılan bir mutfak malzemesidir. Ancak bugüne dek onu yanlış kullandığınızı söylesek ne düşünürdünüz?
1.03.2024 Püf Noktası
Yılların fırıncısı Ramazan pidesinin sırrını paylaştı! Hamuru yoğururken mutlaka yapın
Yılların fırıncısı Ramazan pidesinin sırrını paylaştı! Hamuru yoğururken mutlaka yapın İslam alemi için en önemli ayların başında Ramazan geliyor. İftar vakti heyecanla beklenirken en nefis yemekler sofraları süslüyor. Ramazan ayında sofraların demirbaşları arasında Ramazan pidesi yer alıyor. Çörek otlu, yumurtalı, susamlı… Yıllardır sofralarımınız vazgeçilmezi olan Ramazan pidesini evimizde yapalım…
27.02.2024 Yemek
Maya derdi yok! Çay demlenene kadar yumuşacık poğaça tarifi
Maya derdi yok! Çay demlenene kadar yumuşacık poğaça tarifi Maya kullanımı ve uzun süren hamur işlemleri bazen zaman alabilir. Neyse ki, işte size maya derdi olmayan ve çayınız demlenene kadar hazır hale gelebilecek, yumuşacık bir poğaça tarifi! Bu tarifle, sıcacık poğaçaların lezzetiyle buluşmak için daha fazla beklemenize gerek yok.
24.02.2024 Yemek
Şu ‘RaIA’ geni olmasa gelsin çörekler, börekler
Şu ‘RaIA’ geni olmasa gelsin çörekler, börekler ABD’de San Diego Üniversitesi’nin yaptığı araştırmada, “RaIA” adlı gen yok edilse, insanların şişmanlamadan istediğini yiyebileceği ortaya çıktı.
31.01.2024 Gündem
Çıtırtısını komşunuz duyacak! Börek yaparken yufkanın arasına ve üstüne mutlaka sürün
Çıtırtısını komşunuz duyacak! Börek yaparken yufkanın arasına ve üstüne mutlaka sürün Çayın yanına, misafirlerinize ikram edebileceğiniz çıtır çıtır börek tarifi ile karşınızdayız. O kadar çıtır ki sesini neredeyse komşunuz duyacak. Yufka açma derdi olmadan hazır yufka ile yapılan bu börek hem pratik hem de lezzetli. Ancak böreğin çıtır çıtır olmasının püf noktası var. Yufkanın arasına ve üstüne süreceğiniz o sos…
27.01.2024 Yemek
Pastaneden alınmış gibi oluyor! Kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifi
Pastaneden alınmış gibi oluyor! Kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifi Tuzlu kurabiyeler, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İçten içe kıyır kıyır, dışı hafifçe çıtır çıtır olacak şekilde hazırlanan bu lezzetli atıştırmalıklar, pastaneden alınmış gibi bir tat sunuyor. İşte evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, pastane kalitesinde kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifi…
26.01.2024 Yemek
Poğaçanız tepsiden taşacak! Hamuruna bir miktar ekleyince yumuşacık oluyor
Poğaçanız tepsiden taşacak! Hamuruna bir miktar ekleyince yumuşacık oluyor Poğaça yapımında herkesin aradığı o eşsiz lezzeti bulmak, zaman zaman yorucu olabilir. Ancak, birkaç sırrı keşfettikten sonra, poğaçalarınızı mükemmel kıvamda ve nefis yumuşaklıkta hazırlamak oldukça keyifli olabilir.
22.01.2024 Yemek
Damak çatlatan laz kızı böreği tarifi! İç malzemesini böyle yapmak gerekiyormuş
Damak çatlatan laz kızı böreği tarifi! İç malzemesini böyle yapmak gerekiyormuş Türk mutfağının zenginliği içerisinde özel bir yere sahip olan börek çeşitleri, farklı bölgelerde farklı tatlarla buluşarak adeta bir lezzet şöleni sunar. Bu şölenin en özel konuklarından biri de laz kızı böreğidir. İsmi kadar iddialı olan bu börek, kendine özgü iç malzemesi ve hamuruyla damakları çatlatan bir lezzet sunar. İşte, bu nefis böreğin sırlarını keşfetmek için adım adım bir tarif.
15.01.2024 Yemek
Otomobili satarak iş kurdu: “Kısa sürede yoğun ilgi gördük”
Otomobili satarak iş kurdu: “Kısa sürede yoğun ilgi gördük” Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yaşayan 31 yaşındaki 3 çocuk annesi Ebru Gündüz, arabasını satarak açtığı iş yerinde hem toplu yemek siparişi alıyor hem de katmer, börek, çörek ve gözleme yaparak vatandaşın beğenisine sunuyor.
2.01.2024 Ekonomi
400 yıllık yöntem! Toprağın altına gömüp, 1 yıl bekliyorlar
400 yıllık yöntem! Toprağın altına gömüp, 1 yıl bekliyorlar  Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Şap köyde 400 yıllık gelenek sürüyor. Toprak altına gömüp 1 yıl bekliyorlar. Kilosu ise 500 liradan satılıyor.
2.01.2024 Gündem
Grip geçmiyor süründürüyor
Grip geçmiyor süründürüyor Grip artık daha da zor iyileşen bir hal aldı. Semptomları 3-6 ay arasında sürüyor. Ateş, halsizlik ve kas ağrıları geçmiyor. ‘Paçavra hastalığı’ olarak da bilinen influenza aylarca süründürüyor. Maske takılmasını öneren uzmanlar, düzenli uykunun hastalıktan koruyacağını söylüyor.
18.12.2023 Gündem
Çörek otlu yoğurttan gelen mucize! Bir tutamı metabolizmayı motor gibi çalıştırıyor
Çörek otlu yoğurttan gelen mucize! Bir tutamı metabolizmayı motor gibi çalıştırıyor Yoğurt ve çörek otu birbirinden ayrı olarak faydalı besinlerdir. Ancak bir araya geldiklerinde faydasını ikiye katlayabilirler. Yoğurdunuza atacağınız bir tutam çörek otunun sağlığınıza olan faydaları saymakla bitmiyor.
12.12.2023 Genel Sağlık
Damarlar, pasta çörek sevmiyor!
Damarlar, pasta çörek sevmiyor! Stres altındayken hamur işleri gibi yağlı yiyecekler tüketmenin, damar fonksiyonunu daraltarak beyne giden kan akışını yavaşlatıp, oksijeni azalttığı ortaya çıktı.
12.12.2023 Sağlık
Tam ölçülü donut tarifi! Pastaneden almış gibi oluyor
Tam ölçülü donut tarifi! Pastaneden almış gibi oluyor Donutlar, kahvaltılarda veya atıştırmalıklarda tercih edilen lezzetli tatlılar arasında. Pastaneden alınan donutlar genellikle özel bir lezzet ve dokuya sahiptir, ancak evde yapıldığında da aynı kaliteyi elde etmek mümkün. İşte tam ölçülü bir donut tarifi! Pastaneden alınmış gibi lezzetli donutlar yapmanızı sağlayacak o püf noktalar…
11.12.2023 Yemek
Mayanız yoksa bu poğaça tarifini deneyin! Yumuşacık oluyor
Mayanız yoksa bu poğaça tarifini deneyin! Yumuşacık oluyor Çat kapı gelen misafirleriniz geldi ve mayanız yok! Endişelenmeyin! Maya olmadan misafirlerinize veya çayın yanına maya olmadan yapabileceğiniz tarifler mevcut. İşte misafirlerinize yapabileceğiniz yumuşacık mayasız poğaça tarifi…
4.12.2023 Yemek
Kıyır kıyır dereotlu poğaça tarifi! Usta pastaneci sırrını açıkladı
Kıyır kıyır dereotlu poğaça tarifi! Usta pastaneci sırrını açıkladı Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan poğaça, özellikle kahvaltılarda, çay saatlerinde ve özel davetlerde sıkça tercih edilir. Ancak, gerçek bir pastane deneyimi yaşamak için, poğaça yapımının inceliklerine vakıf olmak gerekir. İşte, usta bir pastaneciden kıyır kıyır dereotlu poğaça tarifi ile lezzetinin sırrı…
1.12.2023 Yemek
‘Sirkeyle yıkanırım’
‘Sirkeyle yıkanırım’ Takıntıları olduğunu söyleyen Hazal Kaya, “Sirkeyle yıkanırım. Evi sirkeyle silerim. Ada çayı ve çörek otu yakarım” dedi.
24.11.2023 Cadde
'O gün Çağatay Ulusoy olmasaydı! Korkunç bir akşamdı'
'O gün Çağatay Ulusoy olmasaydı! Korkunç bir akşamdı' Hazal Kaya'nın, 'Adını Feriha Koydum' dizisinde başrolü paylaştığı ve sonrasında yakın dost olduğu Çağatay Ulusoy'la hiç bilinmeyen bir anısı yıllar sonra ortaya çıktı. Güzel oyuncu, 2019'da oğlu Fikret Ali'ye dokuz aylık hamileyken evlerinde çıkan yangında yaşadığı korku dolu anları anlattı.
23.11.2023 Cadde
Çay ve karanfil ikilisi beyazları yok ediyor! İki haftada saçtaki etkisini göreceksiniz
Çay ve karanfil ikilisi beyazları yok ediyor! İki haftada saçtaki etkisini göreceksiniz Güzellik ve sağlık konularında doğal çözümler arayanlar için, çay ve karanfilin muazzam bir etkisi var. Özellikle beyaz saçlar için oldukça ideal bir yöntem. Çünkü beyazları yok ediyor desek doğru.
18.11.2023 Saç Bakımı
Hadiste bile adı bile geçiyor! Siyah çörek otu taneleri her derde deva
Hadiste bile adı bile geçiyor! Siyah çörek otu taneleri her derde deva Böreklerin, çöreklerin üzerinde hem susam hem de çörek otu sık sık kullanılıyor. Ayrıca yağı da çok faydalı olduğundan kişisel bakımda önemli bir yer tutuyor. Hadiste de adı geçen çörek otunun mucizeleri haberimizde!
Bankacı olarak emekli olup bu işe girdi: 600 bin TL'lik safran!
Bankacı olarak emekli olup bu işe girdi: 600 bin TL'lik safran! Yozgat’ta, adını Karabük’ün Safranbolu ilçesinden alan ve dünyanın en pahalı baharatları arasında bulunan Safran bitkisinin hasadına başlanıldı. Gıda, ilaç ve kozmetik gibi birçok alanda kullanılan safran bitkisinin kilogramı kalitesine göre 600 bin liraya kadar çıkıyor.
9.11.2023 Ekonomi
Pastane usulü kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifi! Ağızda dağılıyor
Pastane usulü kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifi! Ağızda dağılıyor Tuzlu kurabiye hem misafirler hem de evde en lezzetli atıştırmalıklardan birisi. Ancak yaparken en çok karşılaşılan problemlerden birisi de kıyır kıyır olmaması. Pastane usulü kıyır kıyır tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Bu tarifle yapılınca ağızda dağılıyor…
27.10.2023 Yemek
Zıpkın gibi yapan çörek otu-bal mucizesi! Sabahları 1 kaşık yiyen yorgunluk nedir bilmiyor
Zıpkın gibi yapan çörek otu-bal mucizesi! Sabahları 1 kaşık yiyen yorgunluk nedir bilmiyor Her derde deva olan çörek otu, bal ile birleştiğinde mucizevi bir ilaca dönüşüyor. Şifa deposu olan bu karışımı her sabah tükettiğinizde birçok sağlık problemine karşı kalkan oluşturmuş olacaksınız. İşte detaylar.
6.10.2023 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Çörek ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.