Coronavirüs

Coronavirüs

Son dakika Coronavirüs haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Coronavirüs gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Coronavirüs haber sayfamızda...

Coronavirüs

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.281 coronavirüs haberi bulunmuştur.
Kırkpınar Başpehlivanı Cengizhan Şimşek’ten iddialara yanıt
Kırkpınar Başpehlivanı Cengizhan Şimşek’ten iddialara yanıt Kırkpınar Başpehlivanı Cengizhan Şimşek, hakkında çıkan haberlere yanıt verdi. Hiçbir yasaklı madde kullanmadığını ifade eden Şimşek, “Edirne er meydanında tek başıma savaştım herkese ve her şeye rağmen dik durdum, emek verdim 15 yılımı verdim bu kemeri aldım. Kimseye de vermeye niyetli değilim her türlü yasal haklarımı avukatlarımla birlikte savunacağım” dedi.
3.01.2023 Güreş
Batuhan Karadeniz, yeni takımını açıkladı! 'Nasibimizde varsa geleceğiz'
Batuhan Karadeniz, yeni takımını açıkladı! 'Nasibimizde varsa geleceğiz' Bir dönem Türk futbolunun geleceği olarak gösterilen Batuhan Karadeniz, kariyerinde 14 farklı takımın formasını giydi. Gittiği birçok kulüpte istikrarsız ve başarısız dönemler geçirse de yeteneği konusunda herkesin hem fikir olduğu 31 yaşındaki golcü, son olarak Vanspor'da forma giyiyordu. Tecrübeli oyuncu, yeni takımını sosyal medya üzerinden duyurdu, "Nasibimizde varsa geleceğiz" dedi.
17.12.2022 2.Lig
Dünyada onun gibi sadece birkaç kişi var: Kanı virüsü öldürüyor!
Dünyada onun gibi sadece birkaç kişi var: Kanı virüsü öldürüyor! Bilim insanlarının üzerinde araştırmalar yaptığı ve 'süper kan'ı olduğu keşfedilen 56 yaşındaki gazeteci, dünyayı şaşırtıyor. Yapılan testler, kanının 10 bin kez seyreltilebileceğini ve yine de koronavirüsün yüzde 90'ını öldürebileceğini ortaya çıkardı.
11.12.2022 Dünya
Çin'de Covid-19 salgınında art arda dördüncü gün vaka rekoru
Çin'de Covid-19 salgınında art arda dördüncü gün vaka rekoru Çin'de Covid-19 salgınında son 24 saatte tespit edilen 39 bin 791 yeni vaka ile günlük vaka sayısı, art arda dördüncü günde rekor kırdı.
27.11.2022 Dünya
Çin'de günlük koronavirüs vaka sayısında rekor!
Çin'de günlük koronavirüs vaka sayısında rekor! Çin'de dün günlük koronavirüs vaka sayısının rekor düzeye çıktığı açıklandı. Ülkede dün 31 bin 444 kişide koronavirüs tesit edildi. Daha önce en yüksek günlük vaka sayısı 29 bin 317 kişiyle 13 Nisan'da görülmüştü.
24.11.2022 Dünya
Profesör açıkladı! 'Şuan herkeste hastalık yapmayacak kadar bir koronavirüs mevcut'
Profesör açıkladı! 'Şuan herkeste hastalık yapmayacak kadar bir koronavirüs mevcut' Son günlerde toplumu ciddi anlamda etkileyen bir salgınla karşı karşıya olduklarını ifade eden Göğüs Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Şevket Özkaya, "Şuan neredeyse herkeste hastalık yapmayacak kadar bir Covid-19 virüsü mevcuttur. Bu ölümcül korona salgını için değildir. Toplumda uzamış diğer solunum yolları virüslerine karşı korunmak için maske, mesafe ve hijyen kurallarına tekrar dönmemiz gerektiğini düşünüyoruz" dedi.
17.11.2022 Gündem
Prof. Dr. Yavuz: Bu kış bol virüslü geçecek
Prof. Dr. Yavuz: Bu kış bol virüslü geçecek Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz,  "Bu yıl ilk defa maske dahil tüm önlemler kalkmış bir şekilde kışa giriyoruz. Önlemler sayesinde korunduğumuz pek çok virüs aktif olacak" dedi.
2.10.2022 Gündem
Prof. Dr. Şener'den koronavirüs açıklaması! Sonbahar ve kış dönemini rahat geçireceğiz
Prof. Dr. Şener'den koronavirüs açıklaması! Sonbahar ve kış dönemini rahat geçireceğiz İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, okulların açılmasıyla birlikte Covid-19 olgu sayılarında ufak tefek tırmanışlar yaşanabileceğini hatırlatarak, bunun bir dalga tarzına dönmesini beklemediğini kaydetti. Prof. Dr. Şener, "Bu yaz dönemini rahat geçirdiğimiz gibi sonbahar ve kış dönemini rahat geçirecek ülkeler içerisindeyiz" dedi.
11.09.2022 Gündem
Japonya Başbakanı Fumio Kishida koronavirüse yakalandı
Japonya Başbakanı Fumio Kishida koronavirüse yakalandı Japonya Başbakanı Fumio Kishida'nın Covid-19 testi pozitif çıktı. Kishida'nın resmi konutta istirahate çekildiği öğrenilirken, enfeksiyonun bulaşma yolunun henüz bilinmediği kaydedildi.
21.08.2022 Dünya
Dikkat! Uzmanı uyardı: Her boğaz ağrısı enfeksiyon kaynaklı olmayabilir
Dikkat! Uzmanı uyardı: Her boğaz ağrısı enfeksiyon kaynaklı olmayabilir Tiroid hastalıkları içinde çok fazla bilinmeyen ‘subakut tiroidit’, özellikle Covid-19 pandemisiyle birlikte adından daha sık bahsedilen bir sorun oldu. Doç. Dr. Özlem Haliloğlu, Covid-19 ya da başka bir viral üst solunum yolu enfeksiyonu geçirmiş, boynun ön tarafında belirgin olmak üzere kulağa vuran ve yutkunmakla artan boğaz ağrısı, ateş-eklem ağrıları gibi gribal semptomları olan hastaların araştırılması gerektiğini söyledi. 
15.08.2022 Gündem
Korkutan açıklama! 'Yoğun bakımdaki Covid hastalarının mutlaka ek hastalığı var'
Korkutan açıklama! 'Yoğun bakımdaki Covid hastalarının mutlaka ek hastalığı var' Antalya İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Başıbüyük, koronavirüs vaka sayılarındaki artışla birlikte daha önce yatan hasta sayısının sıfırlandığı yoğun bakımlarda tekrar yatışların başladığını söyledi. Başıbüyük, "Yoğun bakımlarda yatan hastaların yaş ortalaması 75. Serviste ve yoğun bakımdaki hastaların her birinin mutlaka ek bir hastalığı var" dedi.
3.08.2022 Gündem
Korkutan açıklama! Koronavirüs mutasyona uğradı, vaka sayıları arttı
Korkutan açıklama! Koronavirüs mutasyona uğradı, vaka sayıları arttı Tokat İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz, koronavirüsün mutasyona uğramasıyla beraber Omicron BA varyantının daha da bulaşıcı olduğuna dikkat çekerek, “Daha bulaşıcı olmasıyla vaka sayılarımız da arttı” dedi.
27.07.2022 Gündem
Zonguldak Valisi açıkladı: Son 15 günde koronavirüs kaynaklı 4 vefat
Zonguldak Valisi açıkladı: Son 15 günde koronavirüs kaynaklı 4 vefat Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Covid-19'a yakalananların sayısının kentte haziran ayına göre 3 kat arttığını, son 15 günde koronavirüse bağlı 4 ölümün yaşandığını söyledi.
25.07.2022 Gündem
Edirne koronavirüs vaka artışında kırmızıya boyandı!
Edirne koronavirüs vaka artışında kırmızıya boyandı! Edirne’nin birçok bölgesinin Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) Uygulaması’nda koronavirüs vaka artışında çok yüksek riski temsil eden kırmızı renge bürünmesi hem esnafı hem de vatandaşları tedirgin ediyor.
25.07.2022 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü: Hemen gidin aşınızı yaptırın
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü: Hemen gidin aşınızı yaptırın Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Covid-19'un çok yaygınlaştığını belirterek, "Gençseniz ve bağışıklık sisteminiz sağlamsa, yeterli doz aşı olduysanız; tekrar hatırlatıcı doz yaptırmaya bilirsiniz. 'Hatırlatıcı dozu yaptırın' diye ısrar etmiyorum illa. Fakat risk grubundaysanız ve son aşı dozundan itibaren en az 6 aylık bir süre geçmişse; hemen gidin ve aşınızı yaptırın" dedi.
24.07.2022 Gündem
Koronavirüs vakaları arttı! Kentte harita kırmızıya döndü
Koronavirüs vakaları arttı! Kentte harita kırmızıya döndü Zonguldak’ta koronavirüs vakaları artış göstermeye başladı. Vaka yoğunluğu Hayat Eve Sığar uygulamasına da yansıdı.
21.07.2022 Gündem
Bu mahallede 862 gündür hiç korona vakasına rastlanmadı
Bu mahallede 862 gündür hiç korona vakasına rastlanmadı Türkiye'de görülen ilk vakadan üzerinden 2 yıl 4 ay 10 gün geçti. Samsun'un Bafra ilçesi Gökalan Mahallesi'nde ise bu süreçte hiç korona virüs vakasına rastlanmadı.
21.07.2022 Gündem
Rize’de nüfus 3’e katlandı! Hastanelerde Covid-19 hazırlığı
Rize’de nüfus 3’e katlandı! Hastanelerde Covid-19 hazırlığı Koronavirüs salgınının en yoğun olduğu dönemlerde risk haritasında ilk sıralarda olan Rize'de, vakalar artışa geçti. Yaz mevsimi ve çay tarımıyla nüfusun 3'e katlandığı kentteki hastanelerde gerekli servis ve yoğun bakım hazır hale getirildi.
20.07.2022 Gündem
Korkutan açıklama! 'Mayısta hastamız yoktu, şu an pek çok kişinin testi pozitif'
Korkutan açıklama! 'Mayısta hastamız yoktu, şu an pek çok kişinin testi pozitif' Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hande Aydemir, "Mayıs aylarında hiç Covid-19 saptanmış hastamız yoktu. Ancak şu an hastanemizde yatan pek çok hastamızın PCR testleri pozitif çıkıyor. Hatta bunların bir kısmı çok ciddi tutulumları olan zatürreli olgular. Yine hastalıktan korkuyoruz aslında" dedi.
20.07.2022 Gündem
Bingöl’de vakalar 20 kat arttı! İl Sağlık Müdürü'nden flaş uyarı
Bingöl’de vakalar 20 kat arttı! İl Sağlık Müdürü'nden flaş uyarı Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’de de vakaların 20 kat arttığını belirten İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, hatırlatma dozu uyarısında bulundu.
18.07.2022 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz'dan vaka sayısına ilişkin açıklama!
Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz'dan vaka sayısına ilişkin açıklama! Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, “Evet vaka sayılarında son dönemde bir artış var. Ama bu şu an için hastane yüküne yansımış durumda değil. Yani hastanelerin yataklı servislerine veya yoğun bakımlarına duyulan ihtiyaç anlamında bir sıkıntı yok” dedi.
8.07.2022 Gündem
Haftalık korona tablosu ve vaka sayısı son durumu! 06-12 Haziran 2022 koronavirüs tablosu
Haftalık korona tablosu ve vaka sayısı son durumu! 06-12 Haziran 2022 koronavirüs tablosu Haftalık koronavirüs tablosu, Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlandı. Son olarak 30 Mayıs - 5 Haziran tablosu gelmiş ve vaka sayısı ise 7 bin 322 olarak kayda geçmişti. Günlük olarak paylaşılan kovid tablosu, vaka oranlarının düşüşü ile haftalık olarak erşime sunuluyor. İşte, son dakika 6-12 Haziran haftalık korona tablosu...
16.06.2022 Gündem
Kuzey Kore'de yeni salgın paniği!
Kuzey Kore'de yeni salgın paniği! Kuzey Kore'de adı açıklanmayan yeni bir salgın hastalığın baş gösterdiği bildirildi. Lider Kim Jong-Un'un kendi ilaçlarını hastalara bağışladığı duyurulurken, uzmanlar ise Kim'in "ulusunu düşünen lider" imajı ile halk desteği sağlamaya çalıştığı değerlendirmesinde bulundu.
16.06.2022 Dünya
30 Mayıs - 5 Haziran Türkiye haftalık covid-19 vaka tablosu açıklandı
30 Mayıs - 5 Haziran Türkiye haftalık covid-19 vaka tablosu açıklandı Koronavirüste uygulanmaya başlanan haftalık vaka tablosunda ilk sonuçlar geldi. Sağlık Bakanlığı, koronavirüste haftalık tabloyu paylaştı. Açıklanan tabloya göre, 30 Mayıs - 5 Haziran arasında, 7 bin 322 kişinin testi pozitif çıktı, 19 kişi hayatını kaybetti, iyileşen sayısı ise 7 bin 843 oldu.
14.06.2022 Gündem
2 Haziran korona tablosu neden yayımlanmadı, ne zaman açıklanacak? İşte, vaka sayısı...
2 Haziran korona tablosu neden yayımlanmadı, ne zaman açıklanacak? İşte, vaka sayısı... Koronavirüs tablosu, günlük olarak Sağlık Bakanlığı sayfasından yayıjmlanıyordu. Alınan tedbirler ve aşılama ile vaka oranlarında önemli ölçüde düşüş yaşandı. Bakan Fahrettin Koca ise coronavirüs tablosunun artık haftalık olarak paylaşacağını duyurdu. Peki, 2 Haziran vaka sayısı kaç, ne zaman belli olacak?
2.06.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Coronavirüs ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.