Cüce

Cüce

Son dakika cüce haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan cüce gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan cüce haber sayfamızda...

Cüce

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 695 cüce haberi bulunmuştur.
Sanatsal kertenkeleye van Gogh denilecek
Sanatsal kertenkeleye van Gogh denilecek Bilim insanları, Hindistan’da keşfettiği geko kertenkelesine ‘van Gogh’ dedi.
15.04.2024 Kültür Sanat
Kahramanmaraş’ta AK Parti’li Fırat Görgel başkan oldu
Kahramanmaraş’ta AK Parti’li Fırat Görgel başkan oldu Mahalli İdareler Seçimi’nde kesin olmayan sonuçlara göre Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti’li Fırat Görgel oldu. İlçelerde ise AK Parti 3, CHP 4, Yeniden Refah Partisi 3, İYİ Parti 1 belediye kazandı.
31.03.2024 Gündem
Hafif ticari aracın çarptığı bekçi ağır yaralandı; o anlar kamerada
Hafif ticari aracın çarptığı bekçi ağır yaralandı; o anlar kamerada Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan gece bekçisi Mehmet Cüce'ye (64), hafif ticari araç çarptı. Cüce ağır yaralanırken, kaza güvenlik kamerasına yansıdı.
13.02.2024 Gündem
Dünyada böyle bir insan daha yok! 20 yaşında 1.42, 52 yaşında 2.34 boyunda
Dünyada böyle bir insan daha yok! 20 yaşında 1.42, 52 yaşında 2.34 boyunda 18'li yaşlarındaydı, asker olmak istiyordu. 1.40 metrelik boya sahip olduğu için bu talebi reddedildi, hatta cüce sınıflandırmasına tabi tutuldu. Ancak 21 yaşına geldiğinde yani pek çok kişinin fiziksel gelişiminin durdurduğu bir yaşta, bir dev olarak adlandırılmasına sebep olacak büyüme göstererek adını tarihe yazdırdı.
7.01.2024 Yaşam
Balon balığı faciası: En zehirlisini yemişler
Balon balığı faciası: En zehirlisini yemişler Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Rıza Köşker, Hatay'ın İskenderun ilçesinde balon balığı tüketimi sonucu hastanelik olan 7 kişilik ailenin, Akdeniz'in en zehirlisi olanı benekli balon balığını yediklerini söyledi.
5.01.2024 Gündem
Uzun Tekerlemeler – En Uzun Zor ve Diksiyon Tekerleme Örnekleri
Uzun Tekerlemeler – En Uzun Zor ve Diksiyon Tekerleme Örnekleri Uzun, kısa, kolay, komik ve zorlayıcı halleri ile eğlendiren tekerlemeler “ağızda yuvarlanan söz, saçma sapan söz, eş sesli kelimelerle kurulu konuşma" anlamına gelir. Ölçülü ve kafiyeli olan tekerlemeler çocukların dil ve konuşma gelişimine katkıda bulunurken diksiyon için de ayrıca yararlıdır. Masal ve çocuk oyunlarının başında, aralarında ya da sonunda yer alırlar. Gerçek hayatla bağdaşmayan tekerlemelerin amacı şaşırtıcı etki oluşturmak ve hoş vakit geçirilmesine yardımcı olmaktır. Zor, uzun, diksiyon tekerleme örnekleri için “Uzun Tekerlemeler” içeriğimizden faydalanabilirsiniz.
2.01.2024 Eğlence
Okul Öncesi Tekerlemeler – Söylemesi Kolay ve Kısa Okul Öncesi Oyun Tekerlemeleri ve Örnekleri
Okul Öncesi Tekerlemeler – Söylemesi Kolay ve Kısa Okul Öncesi Oyun Tekerlemeleri ve Örnekleri Çocukların gelişiminde önemli bir yere sahip olan tekerlemeler ölçülü ve kafiyelidir. Okul öncesi dönemde çocukların konuşma ve dil kabiliyetine yardımcı olur. Çocuk oyunlarında ve masalların baş, orta ve sonunda söylenir. Gelişime büyük katkısı olan tekerlemeler kısa, uzun ve zorlu halleriyle de eğlendirici özelliğe sahiptir. Tekerlemeler kurmaca oldukları için bazen yarı anlamlı veya anlamsız olabilirler. Masal, hikaye ve halk tiyatrolarında kullanılır. Söylemesi kolay ve kısa okul öncesi oyun tekerlemeleri ve örnekleri için içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
2.01.2024 Eğlence
En Zor Tekerlemeler – Söylemesi En Zor, Kısa ve Uzun Tekerlemeler ve Örnekleri
En Zor Tekerlemeler – Söylemesi En Zor, Kısa ve Uzun Tekerlemeler ve Örnekleri Halk edebiyatına özgü bir tür olan tekerlemeler, “ağızda yuvarlanan söz, saçma sapan söz, eş sesli kelimelerle kurulu konuşma" anlamına gelir. Çocukların hem eğlenmesine hem de gelişimine katkı sağlayan tekerlemeler bir çeşit laf cambazlığıdır. Söylenmesi zor olan tekerlemelerin genellikle gerçek yaşamla ilgisi yoktur. Hayal ve kurmacadırlar. Bazı kelimeler anlamlı iken bazen de anlamı olmaz. Çocukların yanı sıra yanı sıra halk ozanları da şiirlerinde tekerlemelere yer vermiştir. Söylemesi zor, kısa ve uzun tekerleme örnekleri için “En Zor Tekerlemeler” içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.
2.01.2024 Eğlence
Tekerlemeler... Dünyanın En Zor Tekerlemeleri... Kısa, Komik, Oyun, Çocuk, Diksiyon ve Türkçe Tekerlemeler ile Örnekleri
Tekerlemeler... Dünyanın En Zor Tekerlemeleri... Kısa, Komik, Oyun, Çocuk, Diksiyon ve Türkçe Tekerlemeler ile Örnekleri Çocukların gelişiminde önemli yere sahip olan tekerlemeler "ağızda yuvarlanan söz, saçma sapan söz, eş sesli kelimelerle kurulu konuşma" anlamına gelir. Halk edebiyatına özgü bir türdür. Tekerlemelerin masal, oyun, tören ve bağımsız olarak 4 çeşidi bulunur. Tekerlemeler hem eğlenceli vakit geçirmede hem de çocukların konuşma kabiliyetini geliştirmede önemli rol oynar. Çocukların yanı sıra halk ozanları da şiirlerinde tekerlemelere yer vermiştir. Gerçek yaşamla ilgisi olmayan sözlerden meydana gelen söylemesi en zor, kısa, uzun, kolay, iyi diksiyon, komik, oyun, çocuk tekerlemeleri ve tekerleme örneklerine içeriğimizden detaylıca bakabilirsiniz.
2.01.2024 Eğlence
Filipe Luis: Diego Simeone, Lionel Messi'ye 'cüce' derdi!
Filipe Luis: Diego Simeone, Lionel Messi'ye 'cüce' derdi! Futbol kariyerini noktalayan Filipe Luis, Diego Simeone'yle ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.
16.12.2023 İspanya La Liga
175 bin dolar ve dayanması zor bir ameliyat! Hepsi 7 cm daha uzun olabilmek için
175 bin dolar ve dayanması zor bir ameliyat! Hepsi 7 cm daha uzun olabilmek için Kolombiyalı genç bir adam, daha uzun bir vücuda sahip olma hayaliyle, dayanılmaz şekilde acılı bir ameliyatı ve aylar boyu sürecek fizik tedaviyi göze alarak boy uzatma ameliyatı olmaya karar verdi. İngiliz basını genç adamın, acılı ameliyat için 175 bin dolar ödediğini kaydediyor.
7.12.2023 Dünya
Yeni bir 'mükemmel güneş sistemi' keşfedildi
Yeni bir 'mükemmel güneş sistemi' keşfedildi Astronomlar, Dünya'dan 100 ışık yılı uzakta, milyarlarca yıldır değişmemiş 6 gezegenden oluşan bir güneş sistemi keşfetti.
30.11.2023 Dünya
'Camdaki Kız'ın Tako'su kız arkadaşıyla görüntülendi: Sanırım sevgili olacağız
'Camdaki Kız'ın Tako'su kız arkadaşıyla görüntülendi: Sanırım sevgili olacağız Sezon finali yapan 'Camdaki Kız' dizisinde Tako karakterine hayat veren başarılı oyuncu Hamza Yazıcı önceki akşam yeni sevgilisi Hicret ile ilk kez görüntülendi. Flaşların patlamasıyla Yazıcı, "Arkadaşlar utanıyorum ben pek alışık değilim lütfen zaten Hicret hanımla bu ilk Randevumuz ve ilk buluşmamız" dedi.
28.11.2023 Cadde
Kehf Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Kehf Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Kehf suresi, Kur’an-ı Kerim’in 18.suresidir. Sure toplam 110 ayetten oluşmaktadır. Kehf suresi Mekke’de indirilmiş fakat yalnızca 28. ayetin Medine’de indirildiğine inanılır.
24.10.2023 Sureler
‘Kıyamet’ günü neler olacak?
‘Kıyamet’ günü neler olacak? Aralarında Avrupa Güney Gözlemevi’nin (ESO) de yer aldığı birçok kurumdan bilim insanları, bizim “kıyamet” diye tanımladığımız Dünya’nın sonuyla ilgili simülasyonlar yapıyorlar.
20.09.2023 Dünya
El Chapo: Meksikalı uyuşturucu baronunun eşi serbest
El Chapo: Meksikalı uyuşturucu baronunun eşi serbest Hapisteki Meksikalı uyuşturucu baronu Joaquin “El Chapo” Guzman’ın eşi Emma Coronel, ABD’de yattığı hapishaneden serbest bırakıldı.
14.09.2023 Dünya
Twitch yayıncısından Okan Buruk'un oğluna hakaret! Özür diledi
Twitch yayıncısından Okan Buruk'un oğluna hakaret! Özür diledi Sosyal medya yayıncısı Yaren Çakar, canlı yayında Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un oğlu Ali Yiğit Buruk'a hakaret etti. Yayın sonrasında özür açıklaması yayınlarken sponsor desteğini kaybettiği öğrenildi
28.08.2023 Galatasaray
Hamster Türleri ve İsimleri Nedir? Hamster Özellikleri Nelerdir?
Hamster Türleri ve İsimleri Nedir? Hamster Özellikleri Nelerdir? Kemirgen türleri arasında yer alan hamsterlar evcilleştirilebilen hayvanlardan bir tanesidir. Hamsterler her yaştan insan arasında popülerdir ve ABD ve Avrupa'daki en popüler evcil hayvanlardan biridir. Popülerliklerinin anahtarlarından biri, bakımlarının oldukça kolay olmasıdır. TDK’da hamster ‘cırtlak sıçan’ olarak geçer. Türleri ve isimleri farklılık göstermektedir. 20. yüzyılda evcilleştirilen hamsterlar farelere göre çok az benzer. Kafeslerde veya hamster akvaryumlarında bakılan hamsterların Gonzales, Suriye ve Sibirya gibi türleri bulunmaktadır. Hamster nedir ve özellikleri nelerdir? Hamster türleri ve isimleri ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
26.08.2023 Evcil Hayvan
Evde Oynanabilecek Oyunlar: Ailecek ve Arkadaşlarla Oynanabilecek En Güzel Oyunlar
Evde Oynanabilecek Oyunlar: Ailecek ve Arkadaşlarla Oynanabilecek En Güzel Oyunlar Hafta sonu veya tatil günlerinde aile ve arkadaşlarla zaman geçirmek isteyenler için teknolojik aletler dışında da pek çok aktivite bulunuyor. Bu oyunların bazıları çocuğun gelişimine katkı sağlarken hem de eğlendirici özelliği ile keyifli vakit geçirmeye yardımcı oluyor. Özellikle yakın eş-dost ve akrabalarla bir araya gelindiğinde kaliteli ve eğlenceli vakit geçirmeye olanak sağlıyor. Her zaman aile üyeleri ile bir araya gelmeyen veya zamanını büyük ölçüde evde geçirenler 2, 3, 4 kişi ile oynanabilecek oyunlar ile zaman geçirebilir. “Ailecek ve arkadaşlarla evde oynanabilecek en güzel oyunlar” içeriğimizden konu ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.08.2023 Aile
10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları: 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı MEB Yayınları Cevap Anahtarı 2022-2023
10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları: 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı MEB Yayınları Cevap Anahtarı 2022-2023 Eğitim öğretim hayatında edebiyat dersleri öğrencilerin aldığı derslerden birisidir. Özellikle lise 9. 10. 11. ve 12. sınıf öğrencileri Türk Dili ve Edebiyatı dersleri alırlar. Üniversite giriş sınavı YKS oturumları TYT-AYT gibi merkezi sınavlarda öğrencilerin karşısına çıkan alanlardan bir tanesidir. Ders kitapları her yıl MEB tarafından açıklanan müfredata göre düzenlenmektedir. 10. sınıf edebiyat ders kitabında öğrencilerin kendini geliştirebileceği çeşitli etkinliklerin yanı sıra cevaplayabilecekleri bilgi verici sorular da bulunmaktadır. 2022-2023 yılında 10. sınıf edebiyat ders kitabı MEB Yayınları cevap anahtarını merak ediyorsanız "10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları" içeriğimize göz atabilirsiniz.
25.08.2023 Eğitim
Herkesin aklında kalan o tekerlemeler! Al bu takatukaları... Hatırladınız mı?
Herkesin aklında kalan o tekerlemeler! Al bu takatukaları... Hatırladınız mı? Tekerleme, herkesin hayatında yeri olan kimine göre eğlence kimine göre ise öğrenme yani diksiyon aracıdır. Tekerlemede ses ve sözcük benzerlikleri bulunmakta olup, sözcükler kısa veya uzun olabilmektedir. Çocuk oyunları, aşık atışmaları ve tiyatro gösterileri şeklinde karşılaşılabilen tekerleme bir tür söz sihirbazlığıdır. Herkesin aklında kalan o tekerlemeler! Al bu takatukaları… Hatırladınız mı sorusunu sizler için ayrıntıları ile derledik.
21.08.2023 Oyun
Mersin’de sofralık kayısı sezonu sona erdi
Mersin’de sofralık kayısı sezonu sona erdi Türkiye’de sofralık kayısı ihtiyacının yüzde 90’ını karşılayan Mersin’in Mut ilçesinde, sezon sona erdi 250 bin ton rekolte elde edilirken 100 bin tonunun ihraç edildiği belirtildi.100 bin yon kayısının Romanya, Rusya, Ukrayna, Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine ihraç edildiği bildirildi.
4.07.2023 Ekonomi
Hollywood patronundan Netanyahu itirafı
Hollywood patronundan Netanyahu itirafı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun 2007-2016 yılları arasında varlıklı kişilerden lüks hediyeler alması nedeniyle ‘dolandırıcılık ve görevini kötüye kullanma’ ile suçlandığı davada Hollywood’un milyarder yapımcısı Arnon Milchan tanık olarak dinlendi.
27.06.2023 Dünya
Panathinaikos başkanından Ergin Ataman iddiası: Düşmanlarımız iyice duysunlar
Panathinaikos başkanından Ergin Ataman iddiası: Düşmanlarımız iyice duysunlar Sezon sonu Anadolu Efes ile sözleşmesi sona erecek olan koç Ergin Ataman, gelecek sezon Panathinaikos ile prensipte anlaşma sağladı. Yunanistan temsilcisinin başkanı Dimitris Giannakopoulos, yeni başantrenör Ergin Ataman hakkında dikkat çeken bir iddiada bulundu.
16.05.2023 Basketbol
Hakan Aysev ameliyat oldu! 'Dört saat süren güç bir operasyon geçirdim'
Hakan Aysev ameliyat oldu! 'Dört saat süren güç bir operasyon geçirdim' Opera sanatçısı Hakan Aysev, 150 kiloya çıkınca; yataktan yorgun kalkmak, uyku apneleri ve sürekli terleme gibi problemler yaşamaya başlamıştı. Mart 2015'te mide küçültme ameliyatı olan ünlü isim, "Kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum" demişti. Yeniden sağlık sorunları yaşayan Hakan Aysev, mide fıtığı ameliyatı geçirdi.
15.04.2023 Cadde

Benzer Haber Etiketleri

Cüce ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.