Cumartesi Anneleri

Cumartesi Anneleri

Son dakika cumartesi anneleri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan cumartesi anneleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan cumartesi anneleri haber sayfamızda...

Cumartesi Anneleri

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 358 cumartesi anneleri haberi bulunmuştur.
Hülya Koçyiğit’ten Diyarbakır annelerini ziyaret! 'Her zaman yanlarında olacağım'
Hülya Koçyiğit’ten Diyarbakır annelerini ziyaret! 'Her zaman yanlarında olacağım' Diyarbakır’da 1627 gündür evlat nöbeti tutan 375 aileyi ziyaret eden sanatçı Hülya Koçyiğit, Türkiye’nin en önemli sorununun 40 yıldır terör olduğunu söyledi. Koçyiğit, “İnşallah rabbim ülkemizi bu terör belasından bir an evvel kurtarır. Elbette ki anne yüreğim Diyarbakır anneleri için sızlarken, şehit annelerimiz için de yanıyor.” dedi.
15.02.2024 Cadde
‘Silah’ düzenlemesi Meclis’e geliyor
‘Silah’ düzenlemesi Meclis’e geliyor İçişleri Bakanı Yerlikaya, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda “Ruhsatsız silahla ilgili cezayı artık gözden geçirmemiz lazım. Hazırlığımız var, mutlaka ama mutlaka huzurlarınıza yakın zaman içerisinde önerimizle beraber geleceğiz” dedi.
10.11.2023 Gündem
İçişleri Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçesi komisyonda kabul edildi
İçişleri Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçesi komisyonda kabul edildi AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında toplanan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçesi görüşüldü.
8.11.2023 Gündem
'Bizim kapımıza gelmesinler!'
'Bizim kapımıza gelmesinler!' Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında yeni anayasa tartışmalarına ilişkin “Demokrasiden, hukuktan, sivil anayasadan söz ediyorlar. Milletvekili Atalay hapiste. Bu hukuku katletmektir. Bunu yapanlar kapımıza gelmesin” dedi.
4.10.2023 Gündem
Tunceli’de izinsiz açıklama yapmak isteyen gruba müdahale
Tunceli’de izinsiz açıklama yapmak isteyen gruba müdahale Tunceli'de izinsiz basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis müdahale etti; 6 kişi gözaltına alındı.
22.07.2023 Gündem
'Dün söylediğinizi inkar ediyorsunuz'
'Dün söylediğinizi inkar ediyorsunuz' Türkiye’nin İsveç’in NATO’ya üyeliğine yeşil ışık yakmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, “’Asla üye olamazlar’ diye çok açık ve net ifadeler kullanıldı. İsveç, geri adım atmadı. Biden telefon etti Erdoğan’a. Erdoğan 180 derece döndü” dedi...
12.07.2023 Gündem
Kılıçdaroğlu: AB ayrı NATO ayrı
Kılıçdaroğlu: AB ayrı NATO ayrı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Avrupa Birliği (AB) ayrı, NATO ayrı. Yalan üzerine dış politika oluşturuyorsunuz. Demokrasinin yolu, AB'nin yolu Can Atalay, Osman Kavala, Merdan Yanardağ, Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Hakan Altınay bunlardan geçiyor. Sen bunları serbest bırakacak mısın? AB’nin yolu Selahattin Demirtaş’tan, Emine Şenyaşar’dan, 'tweet attı' diye gözaltına alınan gencecik çocuklardan geçiyor" dedi.
11.07.2023 Gündem
‘Bu aday ben miyim başkası mı bilemem’
‘Bu aday ben miyim başkası mı bilemem’ Cumhurbaşkanı adayı profilini aktarırken "Cumhurbaşkanı dediğimiz kişinin 84 milyonu kucaklaması, egolarının olmaması lazım" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu ben miyim bir başkası mı bilmem" ifadesini kullandı.
5.02.2022 Siyaset
‘Ülkeyi başkası mı yönetiyordu?’
‘Ülkeyi başkası mı yönetiyordu?’ Erdoğan’ın “ekonomik kurtuluş savaşı” sözlerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Bu ülkeyi düne kadar başka biri mi yönetiyordu? 20 yıldır neredeydin? Sanıyor ki bunları yutacağız. Bu millet yutmaz. Yeri, zamanı gelince kararını verir” dedi.
24.11.2021 Siyaset
Kılıçdaroğlu: Bu ülkeyi başka birisi mi yönetiyor, 20 yıldır neredeydin?
Kılıçdaroğlu: Bu ülkeyi başka birisi mi yönetiyor, 20 yıldır neredeydin? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Erdoğan diyor ki 'Bu ekonomik kurtuluş savaşından milletimizi zaferle çıkaracağız'. Bu ülkeyi başka birisi mi yönetiyor, 20 yıldır neredeydin? 1 dolar 1 liraydı, ne oldu? 12 lira oldu?" dedi.
23.11.2021 Siyaset
Cumartesi Anneleri’nin yargılanmasına devam
Cumartesi Anneleri’nin yargılanmasına devam Gözaltında kaybolan yakınları için Galatasaray Lisesi önünde her hafta oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri’nin de arasında bulunduğu 46 kişinin yargılandığı dava sanık savunmaları devam etti.
13.07.2021 Gündem
Cumartesi Anneleri davası başladı
Cumartesi Anneleri davası başladı Gözaltında kaybettikleri yakınları için 27 Mayıs 1995’ten beri her hafta Galatasaray Lisesi önünde oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri’nin de aralarında bulunduğu 46 kişi hakkında, ‘Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama’ suçlamasıyla 6 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın görülmesine başlandı.
26.03.2021 Siyaset
Ahmet Kaya: İyi ki doğdun gözüm
Ahmet Kaya: İyi ki doğdun gözüm Hayatı boyunca üretmeye devam eden, albümleri satış rekorları kıran fakat bunun yanında ödül gecesinde söylediği sözlerden dolayı yaşadığı baskılardan sonra yurt dışına çıkmak zorunda kalan ve erken yaşta kaybettiğimiz usta sanatçı Ahmet Kaya'nın hayatına gelin Molatik olalım...
5.05.2021 Portre
CHP'de kurultay heyecanı! Kılıçdaroğlu: Önümüzdeki ilk seçimde dostlarımızla birlikte iktidar olacağız
CHP'de kurultay heyecanı! Kılıçdaroğlu: Önümüzdeki ilk seçimde dostlarımızla birlikte iktidar olacağız CHP 37. Olağan Kurultayı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında başladı. Kurultay'da partisinin manifestosunu açıklayan Kılıçdaroğlu iddialı söylemlerde bulunarak, "Önümüzdeki ilk seçimde dostlarımızla birlikte iktidar olacağız" ifadelerini kullandı. Kurultay'daki çadır krizi hakkında da konuşan Ekrem İmamoğlu ise, "Anlayışla bakmamız lazım" mesajını verdi.
25.07.2020 Siyaset
İmamoğlu'na tepki için sosyal medyadan unvanını silen akademisyen konuştu
İmamoğlu'na tepki için sosyal medyadan unvanını silen akademisyen konuştu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasına tepki olarak sosyal medya profilinde yer alan unvanını silen Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav açıklamalarda bulundu.
16.01.2020 Gündem
“İstanbul Sözleşmesi’nden  asla ödün vermemeliyiz”
“İstanbul Sözleşmesi’nden asla ödün vermemeliyiz” Oyuncu Hülya Koçyiğit, “İstanbul Sözleşmesi, çok önemli bir kazanım. Mutlaka hayatımızda kalması, bundan asla ödün vermememiz gerekiyor” diyor
22.09.2019 Pazar
Kılıçdaroğlu'ndan Diyarbakır Anneleri açıklaması: Acılarını paylaşmak ortak görevimiz
Kılıçdaroğlu'ndan Diyarbakır Anneleri açıklaması: Acılarını paylaşmak ortak görevimiz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da çocukları dağa kaçırılan annelerinin oturma eylemine ilişkin, "Evlat üzerine titreyen bir annenin acısını paylaşmak hepimizin ortak görevidir. Anneler arasında ayrım yapmak, bir grup anneyi ötekileştirip, bir grup anneyi kucaklamak doğru değildir. Hepsini kucaklayacağız. Hepsinin derdine el birliğiyle çözüm üreteceğiz. Bu işin iktidarı, muhalefeti yoktur ama güç iktidardadır. Sorunu çözecek olan iktidardır." dedi.
15.09.2019 Siyaset
‘Anne gözyaşının rengi yoktur’
‘Anne gözyaşının rengi yoktur’ HDP Diyarbakır il binası önünde evlatlarının PKK’dan kurtarılması için eylem başlatan ailelere en anlamlı destek Cumartesi Anneleri’nden geldi. 1995’te gözaltında öldürülen Hasan Ocak’ın ablası Maside Ocak, “Annelerin gözyaşının rengi yoktur” dedi
12.09.2019 Gündem
'Annelerin sesini herkes duymalı'
'Annelerin sesini herkes duymalı' Evlatları ellerinden alınmış annelerin feryadına kayıtsız kalmayan aydınlar, Diyarbakır’da HDP önündeki annelerin sesini herkesin duyması gerektiğini dile getirdi.
11.09.2019 Gündem
CHP MYK toplandı
CHP MYK toplandı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Diyarbakır'da annelerin yaptığı oturma eylemine ilişkin, "Dağa zorla kaçırılan çocuklar, gözyaşı döken ana babalar için üzülmemek, kahrolmamak mümkün değil. Bunu yapan PKK terör örgütünü lanetliyoruz." dedi.
9.09.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Malatya'da 'güvenli bölge' resti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Malatya'da 'güvenli bölge' resti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, "Bu iş öyle 3-5 helikopter uçuşuyla, 5-10 araç devriyesiyle, göstermelik birkaç yüz askerin bölgede bulunmasıyla olacak iş değildir. Orada 1 milyon kişiyi iskan edebilmek için şehirleri ve kırsalıyla tüm bölgeyi fiilen güvenli hale getirmiş olmalıyız" dedi.

Diyarbakır'da HDP binası önünde eylem yapan annelere sessiz kalan sanatçılarla ilgili Erdoğan, "Bu yaz ülkemizin farklı yerlerinde ormanlar yakıldı. PKK biz yaktık dedi. İstanbul’da yeri değiştirilen 12 ağaç için kıyamet kopanlar neden sesiniz çıkmıyor. Bunlar sanatçı değil sanatçı müsveddesi. Çünkü dürüst değiller. Bunlar ikiyüzlü" ifalderine yer verdi.
9.09.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İETT’de şu anda sakallılarla uğraşmaya başladılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İETT’de şu anda sakallılarla uğraşmaya başladılar Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim döneminde inançlara saygıdan dem vuranlar, şimdi milletin saçıyla, sakalıyla, kılık kıyafetiyle uğraşmaya başladılar. İşte İstanbul’da, İETT’de şu anda sakallılarla uğraşmaya başladılar” deyip ekledi: "Bu millet bir daha asla yeni 27 Mayıs'ların, 12 Eylül'lerin, 28 Şubat'ların yaşanmasına izin vermez" dedi.
8.09.2019 Siyaset
"Mağduriyetlere izin vermeyeceğiz"
"Mağduriyetlere izin vermeyeceğiz" Erdoğan, “Ekmeklerinin peşindeki işçilerin, evlatlarına kavuşmaktan başka gayeleri olmayan anaların yanlarında olacağız. Mücadelelerine destek vereceğiz” dedi. Perşembe günü toplanacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun toplantısını işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,“Faizler daha da inecek” ifadesini kullandı
8.09.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Perşembe faizlerin daha da düşeceğine inanıyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Perşembe faizlerin daha da düşeceğine inanıyorum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Eskişehir İl Teşkilatı'nda partililere hitap etti. Erdoğan konuşmasında, "Türkiye 4 milyon mültecinin yükünü nasıl kaldıracak. Oldu oldu, olmadı kusura bakmasınlar, kapıları açmaktan başka çare kalmayacak. Hep biz mi düşüneceğiz. Başka çare yok." ifadelerini kullandı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan faizlerin düşeceğini belirterek "Perşembe günü Para Politikası Kurulu toplanıyor. Faizlerin daha da düşeceğine inanıyorum. Faiz düştükçe enflasyon da düşecektir." dedi.
7.09.2019 Siyaset
39 yıldır kayıp oğlunu arıyordu! Hayatını kaybetti
39 yıldır kayıp oğlunu arıyordu! Hayatını kaybetti 12 Eylül 1980 darbesi sonrası gözaltında kaybedilen oğlu Hayrettin Eren için yıllardır mücadele yürüten Cumartesi Anneleri’nin simge isimlerinden Elmas Eren, 88 yaşında hayatını kaybetti.
21.08.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Cumartesi Anneleri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.