Cüneyt Cebenoyan

Cüneyt Cebenoyan

Son dakika Cüneyt Cebenoyan haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Cüneyt Cebenoyan gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Cüneyt Cebenoyan haber sayfamızda...

Cüneyt Cebenoyan

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 72 cüneyt cebenoyan haberi bulunmuştur.
‘Bugünlerin ruh hâli üzerine bir film’
‘Bugünlerin ruh hâli üzerine bir film’ Geçtiğimiz ay Adana Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Film seçilen; En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo ve SİYAD Cüneyt Cebenoyan En İyi Film Ödülü’nün de sahibi olan “Sanki Her Şey Biraz Felaket”i senaristi ve yönetmeni Umut Subaşı ile konuştuk.
15.10.2023 Kültür Sanat
İthaf edilen filmlerle anılıyor
İthaf edilen filmlerle anılıyor Sinema yazarı Cüneyt Cebenoyan, kendisine ithaf edilen üç filmle anılıyor.
29.09.2023 Kültür Sanat
Adana’da ilk filmlerin zaferi
Adana’da ilk filmlerin zaferi 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. En İyi Film “Sanki Her Şey Biraz Felaket” seçilirken “Karganın Uykusu” altı ödülle en çok ödül kazanan yapım oldu.
25.09.2023 Kültür Sanat
Cüneyt Cebenoyan’a saygıyla
Cüneyt Cebenoyan’a saygıyla 2019’da trafik kazasında yitirdiğimiz sinema yazarı Cüneyt Cebenoyan’ın Açık Radyo’da hazırlayıp sunduğu “Erguvani İstimbot” programı kitap hâline getirildi.
11.09.2023 Kültür Sanat
Ayvalık sinema konuşacak
Ayvalık sinema konuşacak Ayvalık Uluslararası Film Festivali, 14-19 Eylül tarihleri arasında seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.
10.09.2023 Kültür Sanat
Cüneyt Cebenoyan anısına
Cüneyt Cebenoyan anısına Atatürk Kitaplığı’nda toplumsal hafızanın izini filmler üzerinden sürecek yeni bir seminer dizisi başlıyor.
18.10.2022 Kültür Sanat
Ayvalık’ta  ‘yeni bir’ seçildi
Ayvalık’ta ‘yeni bir’ seçildi Ayvalıklı ve Ayvalık dışından gelen sinemaseverlerin katılımıyla gerçekleşen Ayvalık Uluslararası Film Festivali sona erdi.
24.09.2022 Kültür Sanat
Adana’da ‘Ela ile Hilmi ve Ali’ rüzgârı
Adana’da ‘Ela ile Hilmi ve Ali’ rüzgârı 29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, merakla beklenen ulusal yarışma ödüllerinin sahiplerini bulmasıyla sonra erdi. Gecenin kazananı, Ziya Demirel imzalı “Ela ile Hilmi ve Ali” olurken Yılmaz Güney Ödülü’ne değer yapım bulunamadı.
19.09.2022 Kültür Sanat
29'uncu Altın Koza Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu
29'uncu Altın Koza Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu Adana'da, bu yıl 29’uncusu düzenlenen 'Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü, Ziya Demirel’in yönettiği 'Ela ile Hilmi ve Ali' adlı yapıma verildi. En İyi Erkek Oyuncu Ödülü 'Çilingir Sofrası' filmindeki performanslarıyla Ahmet Rıfat Şungar ve Barış Gönenen'e, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ise 'Bana Karanlığını Anlat', 'Ela ile Hilmi ve Ali' filmlerindeki performanslarıyla Aslıhan Gürbüz ve Ece Yüksel'e verildi.
17.09.2022 Kültür Sanat
Zeynep’in kaderi değişiyor
Zeynep’in kaderi değişiyor Altın Koza’nın En İyi Filmi Ahmet Necdet Çupur’un özgürleşmeye çalışan Mahmut ve Zeynep’i belgelediği “Yaramaz Çocuklar” seçildi
20.09.2021 Kültür Sanat
Başka Sinema Ayvalık Film Festivali için geri sayım
Başka Sinema Ayvalık Film Festivali için geri sayım İlk kez düzenlendiği 2018 yılından beri başta Ayvalıklılar olmak üzere sinemaseverlerin büyük ilgi gösterdiği Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nin dördüncüsü 2-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Festivalde film gösterimleri pandemi kurallarına uygun olarak Vural Sineması’nda ve Ayvalık Büyük Park Amfitiyatro’da açık havada yapılacak.
23.08.2021 Kültür Sanat
Altın Portakal’da  kadınların zaferi
Altın Portakal’da kadınların zaferi 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Azra Deniz Okyay’ın ‘Hayaletler’inin geceye damga vurması ve yönetmenin zorluklara rağmen kazandığı başarı, erkek yönetmenler ve erkek hikayelerinin öne çıktığı Türk sinemasında değişimin sinyalleriydi
12.10.2020 Kültür Sanat
Altın Koza Ödülü Nasipse Adayız’ın
Altın Koza Ödülü Nasipse Adayız’ın Adana Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde ulusal yarışmada En İyi Film Ödülü’nü Ercan Kesal’ın yönettiği ‘Nasipse Adayız’ kazandı.
21.09.2020 Kültür Sanat
‘Aşk, Büyü, vs.’ ödülleri topladı
‘Aşk, Büyü, vs.’ ödülleri topladı İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Yarışması’nda Ümit Ünal’ın filmi “Aşk, Büyü, vs.” Altın Lale En İyi Film, En İyi Senaryo ve En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini kazandı. ‘Nasipse Adayız’ filmiyle Ercan Kesal da En İyi Yönetmen Ödülü’ne değer görüldü...
30.07.2020 Kültür Sanat
Cüneyt Cebenoyan anısına çocuk filmleri
Cüneyt Cebenoyan anısına çocuk filmleri Geçen yıl hayatını kaybeden gazeteci ve sinema yazarı Cüneyt Cebenoyan adına kurulan Cüneyt Cebenoyan Çocuk ve Sinema Platformu’nun film gösterimleri, 5 Şubat’ta Sultanbeyli Prof. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde yapılacak Hayao Miyazaki  imzalı “Küçük Denizkızı Ponyo” ile başlıyor.
3.02.2020 Gündem
Acısıyla tatlısıyla yılın sanat karnesi
Acısıyla tatlısıyla yılın sanat karnesi 2019 kültür sanat dünyasına kayıplarla iz bıraktı. Tiyatronun divası Gülriz Sururi’nin 1 Ocak’taki ölümünün ardından, şair küçük İskender, Nobelli yazar Toni Morrison, ressam Balaban, tiyatrocu Yıldız Kenter, piyanist Şevket Uğurluer, yönetmen Agnes Varda, çizer Guillermo Mordillo gibi önemli isimler yaşamını yitirdi. İki yıl aradan sonra verilen Nobel Edebiyat Ödülü ve ‘duvara bantlanmış muz’ eseri sanat dünyasında en çok tartışılan konular oldu...
31.12.2019 Gündem
Dar Elbise filmi konusu ve başrol oyuncuları
Dar Elbise filmi konusu ve başrol oyuncuları Dar Elbise filmi bu akşam TV ekranında yeniden izleyici ile buluşacak. Yönetmen koltuğunda Hiner Saleem'in yer aldığı Dar Elbise filmi dramatik komedi türünde çekildi. Başrollerinde Tuba Büyüküstün, Hazar Ergüçlü, Caner Cindoruk'un yer aldığı Dar Elbise filmi bu akşam TV ekranında...
14.10.2019 Gündem
‘Kadın karakter yaratın’
‘Kadın karakter yaratın’ 26. Altın Koza Film Festivali’nin ödül töreninde ulusal jüri başkanı Serra Yılmaz, yarışmadaki kadın karakter azlığından dem vurdu ve sinemacıları eşitliği hikâyelere de taşımaya çağırdı
30.09.2019 Gündem
Altın Koza Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu
Altın Koza Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl düzenlenen 26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen "Ulusal Uzun Metraj Film" yarışması ödülleri törenle sahiplerini buldu. En iyi film ödülüne, yönetmenliğini Cenk Ertürk'ün yaptığı "Nuh Tepesi" layık görüldü.
28.09.2019 Gündem
Google'a giren burç tarihlerini arıyor
Google'a giren burç tarihlerini arıyor NASA tarafından yapılan yeni burç tarihleriyle ilgili açıklama Google Arama Trendleri’ne de damgasını vurdu.
6.08.2019 Teknoloji
Cüneyt Cebenoyan son yolculuğuna uğurlandı... 'Babamı kahkahasıyla hatırlayın'
Cüneyt Cebenoyan son yolculuğuna uğurlandı... 'Babamı kahkahasıyla hatırlayın' Trajik bir yaşam öyküsüyle aramızdan ayrılan Cebenoyan’ı son yolculuğuna uğurlayan kalabalığa kızı “Babamı komikliğiyle, hatırlamak için elimden geleni yapacağım. Siz de acılarıyla değil kahkahasıyla hatırlayın” diye seslendi.
6.08.2019 Gündem
Cebenoyan ile meslektaş olma şansı
Cebenoyan ile meslektaş olma şansı Cüneyt Cebenoyan’ın kaybının ardından en çok alıntılanan cümlelerden biri dostu Hayri Kozanoğlu’nun BirGün’e yaptığı açıklamadaki “Cüneyt’i bir ‘kadersizlik abidesi’ değil, tüm bu kahredici koşullara karşın yazılarını aksatmayan çok değerli bir sinema eleştirmeni, bir ‘direniş, sabır, kararlılık numunesi’ olarak hatırlayalım” cümlesiydi. Kozanoğlu’nun söylediği Türkiye’nin kültür birikimine katkısı çok değerli bir entelektüel için vazgeçilmez bir dilek.
6.08.2019 Gündem
Cüneyt Cebenoyan’a veda
Cüneyt Cebenoyan’a veda Önceki gün Konya Seydişehir’de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden sinema eleştirmeni ve yazar Cüneyt Cebenoyan, bugün toprağa veriliyor.
5.08.2019 Gündem
Cebenoyan’a acı veda
Cebenoyan’a acı veda Sinema eleştirmeni ve yazar Cüneyt Cebenoyan, Konya’da geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi, eşi ise yaralandı. Cüneyt Cebenoyan’ın ablası Yasemin Cebenoyan 1994’te Taksim’deki patlamada; oğlu, annesi ve babası ise 17 Ağustos 1999’daki depremde hayatlarını kaybetmişti.
4.08.2019 Gündem
Kısa film yarışması sonuçlandı!
Kısa film yarışması sonuçlandı! Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından düzenlenen “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” kısa film yarışmasının sonuçları Borsa İstanbul'da düzenlenen ödül töreninde açıklandı.
2.10.2015 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Cüneyt Cebenoyan ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.