Gözler dünyadaki bu yere çevrildi! Orta Çağ hastalığı hortladı, vücudu sarıyor
Gözler dünyadaki bu yere çevrildi! Orta Çağ hastalığı hortladı, vücudu sarıyor Bazı hastalıkların tarihin tozlu sayfalarına gömüldüğü düşünülür oysa yapılan açıklama gözleri 'Orta Çağ hastalığı'na çevirdi. Dünyada sadece bir noktada neredeyse bildirilen her 5 vakadan 1'inde cüzzama rastlanıyor. Endemik hale gelerek endişe yaratan hastalığa dair bilim insanlarının ortaya koyduğu bilgiler ise oldukça dikkat çekici.
2.08.2023 Dünya
Gladyatör kanı içen de var ceset yiyen de! Tarihte görülen en ilginç 5 tedavi yöntemi
Gladyatör kanı içen de var ceset yiyen de! Tarihte görülen en ilginç 5 tedavi yöntemi Bilim dünyası her geçen gün yeni bir gelişmeyle insan sağlığına katkı sağlıyor, hastalıkların tedavi yöntemleri giderek daha da gelişiyor. Ancak tarihe baktığımızda bu sürecin hiç de kolay yaşanmadığını net bir şekilde görmek mümkün. Öyle ki tedaviler arasında gladyatör kanı içirmekten ceset yedirmeye kadar pek çok uygulama var. İşte her detayıyla şaşırtan en garip 5 tedavi yöntemi.
28.01.2023 Dünya
Cüzzam Hastalığı Nedir? Cüzzam (Lepra) Hastalığının Belirtileri Nelerdir?
Cüzzam Hastalığı Nedir? Cüzzam (Lepra) Hastalığının Belirtileri Nelerdir? Cüzzam, insanlık tarihinin en eski ve ölümcül hastalıklarından biridir. Deri döküntüleri ile başlayan cüzzam sakatlıklara kadar uzanmaktadır. Enfeksiyona bağlı olarak oluşan cüzzam, esas olarak deriyi, sinirleri, gözü, kemikleri, üst solunum yolu ve testisleri tutmaktadır. Cüzzam hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyenler için "Cüzzam hastalığı nedir? Cüzzam (lepra) hastalığının belirtileri nelerdir?" gibi önemli konu başlıklarını derledik.
13.03.2021 Sağlık
Türkan Saylan: İlham veren bir yaşam öyküsü
Türkan Saylan: İlham veren bir yaşam öyküsü Türkan Saylan, Türkiye’de daha cüzzam hastalığı tam olarak bilinmezken yaptığı araştırmalarla hastalığı her yönüyle açıklayan ve çözümler üreten bir doktor, akademisyen, yazar ve eğitimciydi. Hayatı boyunca mesleğini tutkuyla yerine getiren Türkan Saylan'ın yaşamına gelin Molatik olalım...
9.05.2021 Portre
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 2 yeni cüzzam vakası görüldü
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 2 yeni cüzzam vakası görüldü Sağlık Bakanlığı'ndan kol, bacak ve cilt bölgelerinde ciddi, şekil bozukluğu, cilt yaraları ile sinir hasarına neden olan cüzzam (lepra) hastalığı ile ilgili açıklama geldi. Buna göre Türkiye'de kayıtlı cüzzamlı hasta sayısı 544 ve 2019'da 2 yeni vaka tespit edildi
27.01.2020 Genel Sağlık
Japonya Başbakanı cüzzam hastalarının yakınlarından özür diledi
Japonya Başbakanı cüzzam hastalarının yakınlarından özür diledi Şinzo Abe, yalnızca hastalara değil aile üyelerine karşı da şiddetli ön yargı ve ayrımcılık yapıldığını kabul etti. Japonya'da 12 binden fazla cüzzam hastası 14 tecrit merkezinde tutulmuştu, bugün hala 1500 kadar hasta söz konusu merkezlerde.
12.07.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri