Dang Humması

Dang Humması

Son dakika Dang Humması haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Dang Humması gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Dang Humması haber sayfamızda...

Dang Humması

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 89 dang humması haberi bulunmuştur.
5 milyon sivrisineği doğaya saldı: Çoğaltarak bitireceğiz! Türkiye'de durum çok farklı
5 milyon sivrisineği doğaya saldı: Çoğaltarak bitireceğiz! Türkiye'de durum çok farklı Sinir bozucu kızarıklıklar, kaşıntılı tepecikler... Sivrisineğin soktuğu bölgeler bazen kaşınmakla da kalmayıp tüm vücuda yayılacak hastalıkların giriş kapısı da olabiliyor. Ancak öyle bir yer var ki bu küçük canlılarla mücadelede bambaşka bir yöntem uyguluyor: Haftada yaklaşık 5 milyon sivrisinek üretip doğaya salıyor. Peki ama neden? "Türkiye'de durum çok farklı" diyen Prof. Dr. Hüseyin Çetin'e sorduk.
28.03.2024 Yaşam
Bizi bu havalar mahvetti
Bizi bu havalar mahvetti Ne diyordu spiker, “Havalar nasıl olursa olsun, sizin havanız iyi olsun.” Ama öyle değil işte! İklim değişikliğiyle birlikte sağlığımız en azından 10 konuda tehlike altına giriyor.
3.12.2023 Gündem
Dünya için yeni salgın riski: Sivrisinek alarmı!
Dünya için yeni salgın riski: Sivrisinek alarmı! Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri, Dang Humması’ndan ölümlere neden olan Aedes cinsi sivrisineklerin küresel ısınmayla yayılabileceği uyarısı yaptı.
8.11.2023 Gündem
Bangladeş'teki dang humması salgınında can kaybı bini aştı
Bangladeş'teki dang humması salgınında can kaybı bini aştı Bangladeş’te dang humması salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı bini aştı. Bangladeş’te dang hummasına bağlı can kayıpları son 23 yılın en yüksek seviyesine ulaşıldı.
1.10.2023 Haberler
Son 23 yılın en yüksek seviyesi! İtiraf gibi açıklama: Başaramadık
Son 23 yılın en yüksek seviyesi! İtiraf gibi açıklama: Başaramadık Bangladeş’te dang humması salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı bini aştı. Bangladeş’te dang hummasına bağlı can kayıpları son 23 yılın en yüksek seviyesine ulaşıldı.
1.10.2023 Dünya
Prof. Dr. Aydın'dan dikkat çeken sıtma ve Kovid-19 karşılaştırması: Daha şanslıydık
Prof. Dr. Aydın'dan dikkat çeken sıtma ve Kovid-19 karşılaştırması: Daha şanslıydık Dünya Sağlık Örgütü'nün 60 yıldır sıtma ile mücadele için çalıştığını ancak kesin bir sonuç alamadığını belirten Bursa Uludağ Üniversitesi'nden Prof. Dr. Levent Aydın Kovid'de daha şanslı olduğumuzu söyledi.
28.08.2023 Gündem
‘Dang humması pandemiye dönüşebilir’
‘Dang humması pandemiye dönüşebilir’ Bangladeş’te sivrisinekten bulaşan dang hummasından en az 303 kişinin öldüğü açıklayan yetkililer, hastalığın pandemiye dönüşebileceği konusunda uyardı.
7.08.2023 Dünya
Sivrisinek alarmı
Sivrisinek alarmı Asya kaplan sivrisineğinin bulaştırdığı “dang humması”nın 2 yılda 8 kat arttığı açıklandı. Birçok hastalık taşıyan bu sivrisinek, Türkiye’nin dahil olduğu güney Avrupa’da da görülmeye başlandı.
27.07.2023 Dünya
Bangladeş'te dang humması salgını: Hastane koridorları doldu
Bangladeş'te dang humması salgını: Hastane koridorları doldu Bangladeş’te son 24 saatte 211 dang humması vakası tespit edildi. Vakalardaki artış nedeniyle hastalar, hastane koridorlarında tedavi edilmeye başlandı.
13.06.2023 Dünya
Arjantin’de sene başından bu yana 40 kişi dang hummasından öldü
Arjantin’de sene başından bu yana 40 kişi dang hummasından öldü Arjantin'de dang humması vakalarının azalmaya başladığını bildiren Sağlık Bakanlığı sene başından bu yana 40 kişinin hastalık nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.
23.04.2023 Dünya
Normalden bin kat fazla böcek ilacına dahi dayanabilen 'süper' sivrisinekler keşfedildi
Normalden bin kat fazla böcek ilacına dahi dayanabilen 'süper' sivrisinekler keşfedildi Sarıhumma, dang humması ve Zika virüsünün başlıca taşıyıcısı olan Aedes aegypti türü sivrisineklere, Güney Asya ülkeleri Kamboçya ve Vietnam'da rastlandı.
25.12.2022 Dünya
2009 grip pandemisinden beri yaşanan en ağır sezonla karşı karşıyayız
2009 grip pandemisinden beri yaşanan en ağır sezonla karşı karşıyayız Bugüne dek aşı alanında pek çok ilke imza atan Sanofi, hiç kimsenin aşıyla korunabilir hastalıklardan zarar görmediği bir dünya vizyonuyla, güvenli ve etkili aşılar üretiyor.
16.12.2022 Advertorial
Pakistan'da 1 milyondan fazla kişi salgın hastalığa yakalandı
Pakistan'da 1 milyondan fazla kişi salgın hastalığa yakalandı Pakistan'da şiddetli yağışların ardından meydana gelen sel felaketi nedeniyle Sind eyaletinde 1 milyonu aşkın kişide salgın hastalık tespit edildi.
12.09.2022 Dünya
Pakistan'da 1 milyondan fazla kişi salgın hastalığa yakalandı
Pakistan'da 1 milyondan fazla kişi salgın hastalığa yakalandı Pakistan'da şiddetli yağışların ardından meydana gelen sel felaketi nedeniyle Sind eyaletinde 1 milyonu aşkın kişide salgın hastalık tespit edildi.
12.09.2022 Haberler
Dünyanın en ölümcül canlısı! Sivrisineklerin hangi insanları daha çok ısırdığı keşfedildi
Dünyanın en ölümcül canlısı! Sivrisineklerin hangi insanları daha çok ısırdığı keşfedildi Yalnızca 2020 yılında sivrisineklerin yaydığı hastalıklar nedeniyle 627 bin ölüm gerçekleşti. Salamanca Üniversitesi'nde Mikrobiyoloji Profesörü olan Raúl Rivas González'in hazırladığı bu yazı, sivrisineklerin insanları neden ısırdığını açıklıyor.
19.07.2022 Dünya
Hindistan'da dang humması vakalarında artış
Hindistan'da dang humması vakalarında artış Hindistan Sağlık Bakanlığı, 9 eyalet ve birlik bölgesinden çok sayıda dang humması vakası bildirildiğini aktardı.
3.11.2021 Dünya
Kuraklık krizi büyüyor
Kuraklık krizi büyüyor Lancet Geri Sayım Raporu’na göre 2020’de, dünya genelindeki karaların yüzde 19’u yıl boyunca aşırı kuraklıktan etkilendi. Bu oran, 1950-1999 yılları arasında yüzde 13’ü aşmamıştı
26.10.2021 Gündem
Asya kaplan sivrisineği ve diğer riskli türlerin Karadeniz'deki varlığı tespit edilecek
Asya kaplan sivrisineği ve diğer riskli türlerin Karadeniz'deki varlığı tespit edilecek Zika ve Batı Nil gibi viral hastalıkların bulaştırıcısı olan Asya kaplan sivrisineği ve diğer taşıyıcı sivrisinek türlerinin Karadeniz'deki varlığı Türkiye, ABD, Ukrayna ve Gürcistan'dan bilim insanlarının ortak çalışmasıyla taranacak.
14.09.2021 Gündem
Tek bir ısırığı öldürmeye yetiyor! 3 ölümcül hastalık
Tek bir ısırığı öldürmeye yetiyor! 3 ölümcül hastalık Sivrisineklerle bulaşan Batı Nil virüsü, sarıhumma ve dang ateşine dikkati çeken Prof. Dr. Onur Yaprak, “Havaların hala mevsim normallerinin üzerinde sıcak seyretmesi nedeniyle sivrisineklerin hastalık bulaştırma riski devam ediyor. Bazı bilim adamları tarafından Büyük İskender’in ölüm nedeni olarak görülen Batı Nil virüsü almış yaklaşık her 5 kişiden 1’inde ateşle beraber ishal, kusma, eklem ağrıları, baş ağrısı, vücut ağrıları veya döküntü gibi diğer belirtiler gelişebilir” dedi.
6.09.2021 Gündem
Son Dakika Haberleri: Birkaç günde 30 bin kişiye yayıldı! Aşısı yok...
Son Dakika Haberleri: Birkaç günde 30 bin kişiye yayıldı! Aşısı yok... Yüksek ateş, baş ağrısı, sıvı kaybı ve bulantı gibi belirtilerle ortaya çıkan hastalıkta, bazıları kolları ve bacaklarında kızarıklarla hastaneye başvurdu. Yeryüzünün en kalabalık ikinci ülkesinde özellikle çocukların 'hızlı' bir şekilde ölmesine yol açan hastalık, dünyaya korku saldı.
4.09.2021 Dünya
Son dakika haberler: 'Gizemli hastalık' paniği! Şimdiden 50 kişi öldü...
Son dakika haberler: 'Gizemli hastalık' paniği! Şimdiden 50 kişi öldü... Yüksek ateş, baş ağrısı, sıvı kaybı ve bulantı gibi belirtilerle ortaya çıkan hastalıkta, bazıları kolları ve bacaklarında kızarıklarla hastaneye başvurdu. Yeryüzünün en kalabalık ikinci ülkesinde özellikle çocukların 'hızlı' bir şekilde ölmesine yol açan hastalık, dünyaya korku saldı.
3.09.2021 Dünya
Baş döndürücü... Karşınızda dünyanın en güzel sivrisineği!
Baş döndürücü... Karşınızda dünyanın en güzel sivrisineği! Onları gördüğümüz anda tereddüt etmeden öldürüyoruz. Ancak bu sivrisineğin güzelliğine hayran olmamak mümkün değil. Yılın Yaban Hayatı Fotoğrafçısı yarışmasının en çok ilgi gören fotoğrafı Kanada'dan Gil Wizen'in çektiği sivrisinek fotoğrafı oldu.
1.09.2021 Dünya
Yetkililer açıkladı! Ülkede 'gizemli yüksek ateş' alarmı
Yetkililer açıkladı! Ülkede 'gizemli yüksek ateş' alarmı Hindistan'ın Firozabad şehrinde son 24 saatte 12 çocuğun daha "gizemli yüksek ateşe" yenik düşerek hayatını kaybettiği bildirildi.
30.08.2021 Dünya
İstanbul için alarm verildi! Sivrisinek ısırıklarına uzmanlardan uyarı
İstanbul için alarm verildi! Sivrisinek ısırıklarına uzmanlardan uyarı Son zamanlarda İstanbul’da sıklıkla rastlanılan ve pek çok insanda enfekte yaralar oluşturan ‘Asya Kaplan Sivrisineği’ endişe yaratmaya devam ediyor. Öğr. Üy. Mikrobiyolog İpek Ada Alver Asya Kaplan Sivrisineği ve diğer pek çok sivrisinek türlerinin hayvandan insana ve insandan insana pek çok bakteri ve virüs taşıyarak ölümcül hastalıklar bulaştırabildiğine dikkat çekip uyarılarda bulundu.
27.07.2021 Gündem
Rize ve Artvin’i yine sel vurdu
Rize ve Artvin’i yine sel vurdu Doğu Karadeniz’de yine sağanak yağış vardı. 8 gün sonra yeniden sele teslim olan Rize’nin Ardeşen, Çamlıhemşin ile Fındıklı ilçelerinde ve Artvin Arhavi’de dereler taştı. Her iki kentte de ev, iş yerlerini su bastı. Araçlarda ve evlerinde mahsur kalanlar kurtarıldı. Artvin Murgul’da bir kişinin kayıp olduğu bildirildi
23.07.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Dang Humması ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.