Siyanür tespit edilen kuyuya define aramak için girmişler
Siyanür tespit edilen kuyuya define aramak için girmişler Bilecik'te girdiği kuyudan cansız bedeni çıkarılan Nihat Kalkandelen (34) ile yaralı kurtulan Abdullah Alkan'ın (67) define aradıkları ortaya çıktı. İkilinin, kazı sırasında duvarları yumuşatmak için siyanür kullandıkları tespit edildi.
28.07.2023 Gündem
Define aradıkları yer şaşkına çevirdi! 4 kişi gözaltında
Define aradıkları yer şaşkına çevirdi! 4 kişi gözaltında Afyonkarahisar Bolvadin ilçesindeki mezarlıkta kazı yapıp define arayan 4 şüpheli, mahalle ve çarşı bekçileri tarafından yakalandı.
10.03.2022 Gündem
Kaçak kazıda yer altı şehri buldular! Ankara'dan uzman ekip inceleme yapacak
Kaçak kazıda yer altı şehri buldular! Ankara'dan uzman ekip inceleme yapacak Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesindeki bir evin altında tünel kazıp tarihi eser ve sütunların bulunduğu yer altı şehrini ortaya çıkaran 7 kişi, adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
25.06.2021 Gündem
Eskişehir'de kaçak define kazısı yapan 15 kişiye suçüstü!
Eskişehir'de kaçak define kazısı yapan 15 kişiye suçüstü! Eskişehir'de sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal edip, kaçak define kazısı yapan 15 kişi suçüstü yakalandı. Şüphelilere koronavirüs tedbirlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle 54 bin 230 TL idari para cezası uygulandı.
5.01.2021 Gündem
Köy evinde tünel kazan kişiler suçüstü yakalandı
Köy evinde tünel kazan kişiler suçüstü yakalandı Gümüşhane'de bir köy evinde kaçak kazı yapmak için tünel kazan 7 kişi yakalandı.
7.12.2020 Haberler
Define kazısı sonucu balçıkla kaplanan Dipsiz Göl tel örgüyle çevrildi!
Define kazısı sonucu balçıkla kaplanan Dipsiz Göl tel örgüyle çevrildi! Gümüşhane'nin Taşköprü Yaylası'nda define kazısı sonucu yok olan ve eski haline dönüştürülmesi için su takviyesi yapılan Dipsiz Göl'ün tabanı balçıkla kaplandı. Gölün tehlike oluşturması üzerine çevresi tel örgüyle çevrildi. Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Doç. Dr. Coşkun Erüz, "Gölün altı balçık olduğu için göle giren birinin çıkamama riski var" dedi.
26.06.2020 Haberler
Define kazısına ait video görüntüsü ortaya çıktı
Define kazısına ait video görüntüsü ortaya çıktı Bursa'nın İznik ilçesinde 6 kişinin zehirlenmesine, 1 kişinin de ölümüne sebep olan Elbeyli köyü Kızıltepe mağarasındaki define kazısında şok video görüntüsü ortaya çıktı.Cep telefonu ile kaydedilen videoda konuşan kimliği bilinmeyen kişinin anlattıkları dudak uçuklattı. Definecilerin bu görüntüleri izledikten sonra mağarada kaçak kazı yaptıkları öğrenildi. Kimin çektiği bilinmeyen görüntülerde mağaranın girişinde konuşan esrarengiz kişi, mağaranın içine girdiğini ve içeride neler olduğunu anlatıyor. Şahıs şunları söylüyor: "Her 50-100 metrede 12 adet lahit var. 11 adedi kurşun ile kaplı. Diğeri ise düz, renkten renge giriyor. Benim diyen adam bakamıyor ona. Buraları geçtikten sonra sağ tarafta 10 metre yükseklikte 20-30 metre uzunlukta bir yığılma var. Kalıp kalıp ve üzerleri zift. Orayı da geçtim, önüme iki adet fayton çıktı. At yok, sadece fayton. Orayı da geçtim, önüme bir köprü geldi. Köprünün altına indim, baktım fener sönmeye başladı. Dışarı çıktım. Beni oraya sokan adam 'Sen orada daha yüzde 5'ini görmemişsin' dedi. Yine o adamın demesine göre burada iki tünel var. Biri İznik Ayasofya Camii'ne çıkıyormuş. Diğer tünel de Gölcük sahiline çıkıyormuş. Oradan girmiş lahitler. Bunları diyen kişi de Ermeni, ismi de Mahsur." Kimliği meçhul esrarengiz kişinin anlattıklarının hayal mahsulü olduğu o gece mahsur kalan definecileri kurtaran ekipler tarafından gözler önüne serilmişti.
11.09.2019 Yaşam
Asırlık 7 mezarda define kazısı tepkisi
Asırlık 7 mezarda define kazısı tepkisi Aydın'ın Çine ilçesindeki bir mezarlığa dadanan kişi ya da kişiler, iddiaya göre, define aramak için kepçeyle eski kabirlerde kazı yaptı. 200 yılı aşkın 7 mezar kazıldı. Vatandaşlar, ölülere saygısızlık yapıldığını belirterek, kazıyı kim yaptıysa yakalanıp, cezasını çekmesini istedi. Çine merkezine 10 kilometre mesafedeki 400 nüfuslu kırsal Kabataş Mahallesi'ndeki Kabataş Mezarlığı'na, son günlerde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler dadandı. Yeni mezarların da bulunduğu kabristandaki 200 yılı aşkın 7 eski mezar, kepçeyle kazıldı. Geriye ne mezar, ne de ölmüş kişilerin kemikleri kaldı. Atalarının kabirlerinin kazıldığını görenler, tepki gösterdi. Durumdan haberdar olan jandarma ekipleri ise mezarları kimin kazdığının belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
11.09.2019 Haberler
Define kazısı yaparken kayanın altında kaldılar
Define kazısı yaparken kayanın altında kaldılar Kütahya'nın Domaniç ilçesinde define aramak için kaçak kazı yapan 2 kişi kayanın altında kalarak hayatını kaybetti. İlçe Jandarma Komutanlığına gelen İ.T., Ilıcaksu Mahallesi yakınlarındaki Karakütük Mevkii'nde define aramak için kaçak kazı yaptıkları sırada 2 arkadaşının kayanın altında kaldığını bildirdi. Bu ihbar üzerine olay yerine gelen ekipler, kayanın altında kalan Ramazan Akgüneş (47) ve Yahya Erkul'un (39) hayatını kaybettiğini belirledi. Büyük kaya parçasının altında kalanların cesetlerinin çıkartılması için olay yerine gelen AFAD ekipleri çalışma yaptı. Yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından Akgüneş ve Erkul'un cesetleri çıkartılarak Domaniç Devlet Hastanesi Morguna gönderildi. Olay yerinde yapılan incelemede, krikoyla kaldırdıktan sonra kazı yaptıkları sırada kayanın üzerlerine düşmesi sonucu iki arkadaşın hayatlarını kaybettikleri belirlendi.
11.09.2019 Yaşam
Define kazısı yaparken feci şekilde can verdiler!
Define kazısı yaparken feci şekilde can verdiler! Kütahya'nın Domaniç ilçesinde define aramak için kaçak kazı yapan 2 kişi kayanın altında kalarak hayatını kaybetti.
26.10.2017 Gündem
Define kazısı yaparken feci şekilde can verdiler!
Define kazısı yaparken feci şekilde can verdiler! Kütahya'nın Domaniç ilçesinde define aramak için kaçak kazı yapan 2 kişi kayanın altında kalarak hayatını kaybetti.
26.10.2017 Gündem