Deniz Canlısı

Deniz Canlısı

Son dakika deniz canlısı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan deniz canlısı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan deniz canlısı haber sayfamızda...

Deniz Canlısı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 346 deniz canlısı haberi bulunmuştur.
Danionella: Tırnak büyüklüğündeki balık, buldozerle aynı ses gücüne sahip
Danionella: Tırnak büyüklüğündeki balık, buldozerle aynı ses gücüne sahip Bilim insanları, küçük, şeffaf bir balığın bir kaya matkabı kadar yüksek ses çıkardığını keşfetti.
27.02.2024 Dünya
Kıyıya vurdu, eşi benzeri yok! Şoke eden DNA sonucu: 'Kafamız karıştı'
Kıyıya vurdu, eşi benzeri yok! Şoke eden DNA sonucu: 'Kafamız karıştı' Her zamanki gibi sıradan bir güne uyanmışlardı, ta ki kıyıya vuran tuhaf beyaz yaratığa kadar. O saatten sonra tüm basın buraya akın etti. Televizyonlarda, gazetelerde hep aynı şeyden bahsediliyordu. Gazeteciler bir cevap bulabilmek için uzmanları bekledi. Ancak çıkan DNA sonucu asırlardır süren tartışmanın fitilini yeniden ateşledi.
27.10.2023 Yaşam
Yunus Emre İsminin Anlamı Nedir? Yunus Emre Ne Demek, Hangi Anlama Gelir?
Yunus Emre İsminin Anlamı Nedir? Yunus Emre Ne Demek, Hangi Anlama Gelir? Özellikle Türk tarihi ve kültürü açısından önemli bir yere sahip olan Yunus Emre ismi, birçok değişik isim üzerinden de güzel bir uyum sağlayan addır. Bu sebepten dolayı erkek çocuklar için değerlendirilecek en güzel isimler arasında geliyor. Peki, Yunus Emre isminin anlamı nedir? Yunus Emre ne demek, hangi anlama gelir? İşte cevaplar.
25.09.2023 Eğitim
Artvin’de köy çeşmesinde bulunan canlının ne olduğu ortaya çıktı
Artvin’de köy çeşmesinde bulunan canlının ne olduğu ortaya çıktı Artvin’de köy çeşmesinde görülen ilginç canlının ne olduğu ortaya çıktı. Dicle Üniversitesi Zooloji Anabilimdalı Başkanı Prof Dr Ali Satar, canlının 'At kılı solucanları veya saç benzeri kurt' türünden olduğunu söyledi.
26.08.2023 Gündem
Köy çeşmesinde görülen canlı şaşkına çevirdi: Ne başı belli ne sonu
Köy çeşmesinde görülen canlı şaşkına çevirdi: Ne başı belli ne sonu Artvin’in Şavşat ilçesi Pınarlı köyünde köy çeşmesinde görülen canlı köy halkı tarafından merak konusu oldu. Bölgede yaşayan İbrahim Aydın, ”Sabahtan çeşmenin oraya gittim baktım yalak da bir canlı. Ne başı belli ne sonu belli. Ama hareket ediyor elimize alıyoruz kendisi çekip yine bir daha suya gidiyor." dedi.
25.08.2023 Gündem
Doğu Akdeniz'i göçmen çayırı sarmaya başladı
Doğu Akdeniz'i göçmen çayırı sarmaya başladı Doğu Akdeniz'de istilacı balıklardan sonra, yerli deniz çayırlarının yerini Halophıla Stıpulacea olarak bilinen Kızıldeniz göçmeni deniz çayırı aldı.
27.07.2023 Gündem
Köpek balığı sanılarak taşlandı, gerçek sonradan anlaşıldı
Köpek balığı sanılarak taşlandı, gerçek sonradan anlaşıldı Kemer'de denizde görülen bir balık vatandaşları tedirgin etti. Bölgedekiler balığı taş atarak balığı kıyıdan uzaklaştırmak istedi. İlk başta köpek balığı olduğu düşünel balığın türü ortaya çıkınca herkes rahatladı.
13.07.2023 Haberler
Yer: Antalya! Köpek balığı sanılarak taşlandı, gerçek sonradan anlaşıldı
Yer: Antalya! Köpek balığı sanılarak taşlandı, gerçek sonradan anlaşıldı Kemer'de denizde görülen bir balık vatandaşları tedirgin etti. Bölgedekiler balığı taş atarak balığı kıyıdan uzaklaştırmak istedi. İlk başta köpek balığı olduğu düşünülen balığın türü ortaya çıkınca herkes rahatladı.
13.07.2023 Gündem
Uzmanlar gözlerine inanamadı! Ölen balinanın içinden servet çıktı
Uzmanlar gözlerine inanamadı! Ölen balinanın içinden servet çıktı Bilim insanları, karaya cesedi vuran bir ispermeçet balinası üzerinde yaptıkları otopsi sonucunda balinanın ölümüne, içindeki 500 bin Euro değerinde olan amber kütlesinin sebep olduğunu bildirdi.
5.07.2023 Dünya
İstanbul'da 'Hayalet ağ' temizliği: 9 yılda 335 bin metrekare ağ çıkarıldı
İstanbul'da 'Hayalet ağ' temizliği: 9 yılda 335 bin metrekare ağ çıkarıldı Yeşilköy Sahili'nde İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve sahil güvenlik ekipleri denizin dibinde hayalet ağ temizliği yaptı. Etkinlikte konuşan İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, "5 milyon metrekare alanı taradık ve 335 bin metrekare ağı denizden çıkardık. Hatta 10 bin metrekare, 12 bin metrekare ağ çıkardığımız bölgeler var. Bu ağlar aşağıda avlanmaya devam ediyor ve deniz biyoçeşitliliğini, sucul biyoçeşitliliğini de çok olumsuz etkiliyor. Hem kirliliğe sebep oluyor hem de aşağıda avlanmaya devam ediyor. Birçok ağın üzerinde ölmüş deniz canlılarıyla karşılaşıyoruz" dedi.
7.06.2023 Gündem
Edremit Körfezi'nde köpek balığı paniği
Edremit Körfezi'nde köpek balığı paniği Balıkesir’in Gömeç ilçesinde bir balıkçının denizde görüntülediği köpekbalığı paniğe sebep oldu. Ayvalıklı balıkçı Berat Üveyik, köpek balığının yaklaşık 10 metre boyunda olduğunu savunurken, o an 6 buçuk metrelik balıkçı teknesinden çok daha büyük deniz canlısının teknesinin alabora edebileceğinden endişe ettiğini belirtti.
27.12.2022 Haberler
Edremit Körfezi'nde köpek balığı paniği
Edremit Körfezi'nde köpek balığı paniği Balıkesir’in Gömeç ilçesinde bir balıkçının denizde görüntülediği köpekbalığı paniğe sebep oldu. Ayvalıklı balıkçı Berat Üveyik, köpek balığının yaklaşık 10 metre boyunda olduğunu savunurken, o an 6 buçuk metrelik balıkçı teknesinden çok daha büyük deniz canlısının teknesinin alabora edebileceğinden endişe ettiğini belirtti.
27.12.2022 Gündem
Mersin'de 35 milyon yıllık fosil bulundu
Mersin'de 35 milyon yıllık fosil bulundu Mersin’in Silifke ilçesindeki Toros Dağları Aksıfat Vadisi'nde 35 milyon yıllık deniz canlısı midye fosili bulundu.
9.11.2022 Gündem
İki yıl önce de olmuştu! Gizemi çözülemiyor...
İki yıl önce de olmuştu! Gizemi çözülemiyor... Avustralya'ya bağlı Tazmanya adasının batı kıyılarına vurmuş 230 balina tespit edildi.
21.09.2022 Dünya
“Türk kadını aklına koyduğunu yapar”
“Türk kadını aklına koyduğunu yapar” ABD’deki Catalina Kanalı’nı geçerek bir ilke imza atan açık su yüzücüsü Bengisu Avcı “Oraya gittiğimde, başarmak için sonuna kadar mücadele edeceğimi biliyordum. Çünkü Türk kadını böyledir, aklına koyduğunu er ya da geç yapar” diyor.
18.09.2022 Pazar
7 deniz canlısının avlanması ve satışına yasak
7 deniz canlısının avlanması ve satışına yasak Türk Deniz Araştırmaları Vakfı'nın (TÜDAV) önerisiyle 7 deniz canlısı daha koruma altına alındı. Eylül ayı itibariyle bu türlerin avcılığı, toplanması ve satışı yasaklandı.
13.09.2022 Haberler
7 deniz canlısının avlanması ve satışına yasak
7 deniz canlısının avlanması ve satışına yasak Türk Deniz Araştırmaları Vakfı'nın (TÜDAV) önerisiyle 7 deniz canlısı daha koruma altına alındı. Eylül ayı itibariyle bu türlerin avcılığı, toplanması ve satışı yasaklandı.
13.09.2022 Gündem
Ölümsüz denizanasının sırrı çözüldü: Bir sonraki adım insanlar!
Ölümsüz denizanasının sırrı çözüldü: Bir sonraki adım insanlar! Genetikçiler, "ölümsüz denizanası" diye bilinen deniz canlılarının sırrını çözdü.
30.08.2022 Dünya
Marmara Denizi'nde koruma çalışmaları sonuç verdi; biyoçeşitlilikte artış var
Marmara Denizi'nde koruma çalışmaları sonuç verdi; biyoçeşitlilikte artış var Tarım ve Orman Bakanlığı'nca 2020'de Marmara Denizi'nde başlatılan koruma çalışmaları olumlu sonuç verdi. Marmara Denizi'nin, nesli tehlike altında olan deniz canlısı pina, kırlangıç balığı, deniz çayırları ve kontrolsüz avlanma tehdidi altında olan kalkan gibi pek çok canlıya yuva olmaya başladığı tespit edildi.
18.08.2022 Gündem
Akdeniz'de dikenli zehirli deniz kestanesi istila hızı yüzde 108
Akdeniz'de dikenli zehirli deniz kestanesi istila hızı yüzde 108 Akdeniz'in turizm bölgelerinden Mersin’de belirlenen 9'ar metrekarelik iki noktada uzun zehirli dikenlere sahip istilacı tür deniz kestanelerinin yoğunluğunun iki ay içerisinde temizlendikten sonra yeniden yerleşme oranı yüzde 108 olarak tespit edildi.
24.07.2022 Haberler
İstila hızı yüzde 108! "Ciddi bir alternatif protein kaynağı olarak olabilir"
İstila hızı yüzde 108! "Ciddi bir alternatif protein kaynağı olarak olabilir" Akdeniz'in turizm bölgelerinden Mersin’de belirlenen 9'ar metrekarelik iki noktada uzun zehirli dikenlere sahip istilacı tür deniz kestanelerinin yoğunluğunun iki ay içerisinde temizlendikten sonra yeniden yerleşme oranı yüzde 108 olarak tespit edildi.
24.07.2022 Gündem
'Frankenstein balığı' interneti salladı! Sosyal medya çalkalanıyor...
'Frankenstein balığı' interneti salladı! Sosyal medya çalkalanıyor... Rus balıkçı aslında morina, mezgit balığı ve uskumru arıyor olsa da yüzeyin metrelerce derinlerinde çıkardığı uzaylı görünümlü "yaratıklar" sosyal medyada şok etkisi yaratıyor.
7.06.2022 Dünya
Marmaris açıklarında 'Hayalet Vatoz' sürprizi
Marmaris açıklarında 'Hayalet Vatoz' sürprizi Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan 55 yaşındaki denizci ve sörfçü Hamdi Çakıroğlu, oğlu Necati Çakıroğlu ile çıktığı tekne gezintisinde okyanusta yaşadığı bilinen Manta Ray (Hayalet Vatoz) balıklarının sürüsüne denk geldi. O anları cep telefonunun kamerası ile kayda alan baba-oğul daha önce bu tür bir deniz canlısına rastlamadıklarını belirtti.
10.05.2022 Yaşam
Uyarı yapılmıştı! Kumsaldaki canavarın görüntüleri hızla yayıldı
Uyarı yapılmıştı! Kumsaldaki canavarın görüntüleri hızla yayıldı Bir sahil müdavimi tarafından sahile vurmuş devasa bir köpekbalığı bulundu. Büyük beyaz köpekbalığının cesedinin görüntüleri internette hızla yayıldı.
14.02.2022 Dünya
Denizdeki plastiği yutmayan kalmadı
Denizdeki plastiği yutmayan kalmadı Denizlerdeki plastik kirliliğinin ürkütücü boyutlara ulaştığına dikkat çeken uzmanlar, foklardan kaplumbağalara ve balıklara kadar çok sayıda deniz canlısının aşırı oranda plastik yuttuğunu vurguluyor.
10.02.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Deniz Canlısı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.