Denizden yatak da çıktı halı da
Denizden yatak da çıktı halı da Muğla'nın Bodrum ilçesinde deniz dibi temizliği yapan dalgıçlar, su altından araç lastiği, halı, yatak, futbol topu gibi çeşitli atıkları çıkardı. Bodrum Belediyesi dalış ekiplerince, "Denize En Çok Mavi Yakışır" sloganıyla gerçekleştirilen deniz dibi temizliğine Ortakent Mahallesi'nde devam edildi. Ortakent limanı ve yakın çevresinde 1,5 saat süren temizlik çalışmasında, su altından araç lastiği, cam ve plastik şişeler, boru, halı, yatak, havası inmiş futbol topu gibi çok sayıda atık çıkarıldı. Toplam 14 dalgıcın katıldığı çalışmada, tekneyle karaya getirilen atık malzemeler bir süre sergilendi. Çevrenin korunması bilincini artırmak amacıyla düzenlenen etkinliğe katılan bir grup lise öğrencisi de çıkarılan atıkları inceledi. Öğrencilere yaptıkları çalışmayı anlatan Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdür Vekili Engin Doğan, bu yıl 5'incisini düzenledikleri çalışmanın farklı noktalarda devam ettiğini belirterek, "Denizden futbol topu, tek kişilik yatak, plastik su damacanası çıktı. Bunun gibi malzemelerin denizde olmaması gerekiyor. Denizlerimizi, canlıların yaşam alanlarını koruyalım." dedi. Dalgıçların su altı kamerasıyla görüntülediği çalışmada çıkarılan atıklar, daha sonra kamyonete yüklenerek Bodrum Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'ne götürüldü.
11.09.2019 Haberler
Muğla'da deniz dibi temizliği
Muğla'da deniz dibi temizliği Muğla'nın Bodrum ilçesinde, dalgıçlar tarafından deniz dibi temizliği yapıldı.    Bodrum Belediyesi dalış ekibince, "Denize en çok mavi yakışır" sloganıyla düzenlenen temizlik çalışması, Gümbet Mahallesi'nde devam etti.   Lise ve ortaokuldan bir grup öğrencinin de kıyı temizliği yaparak destek verdiği etkinlikte, 13 dalgıç su altından cam ve plastik şişeler, plastik saksı, boru, oyuncak araba, tekstil ürünleri, abajur parçası gibi çok miktarda atık malzeme çıkardı.   Tekneyle kıyıya getirilen atıklar bir süre sergilendi. Kumsalda poşetlere topladıkları atıkları denizden çıkarılanların yanına getiren öğrenciler, denizlerin kirletilmemesi, korunması çağrısında bulundu.   Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdür Vekili Engin Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beşincisini düzenledikleri deniz dibi temizlik çalışmasını belirli noktalarda yaz sezonu öncesinde yaptıklarını söyledi.   Gümbet'te yapılan temizliklerde deniz dibinden 2 bin 300 kilogram atık çıkarıldığını belirten Doğan, "Denize ait olmayan oyuncak arabadan, poşet dosyaya kadar çeşitli atıklar çıkarıldı. Atıklar canlıların yaşam alanlarını etkiliyor. Bizim amacımız farkındalık oluşturmak." diye konuştu.    Çalışmada atıklar kamyonetle Bodrum Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezine götürüldü.
11.09.2019 Haberler
Kumbahçe'de deniz dibi temizliği
Kumbahçe'de deniz dibi temizliği Muğla'nın Bodrum ilçesinde "Denize en çok mavi yakışır" sloganıyla yapılan deniz dibi temizliğinin son adresi, Kumbahçe İskele ve liman çevresi oldu. Bodrum Belediyesi tarafından "Denize en çok mavi yakışır" sloganıyla 4 yıldır gerçekleştirilen deniz dibi temizliği için ekipler, Kumbahçe Mahallesi'ndeki iskele ve liman çevresinde çalışma yaptı. Bodrum Belediyesi dalış ekibi, iskele ve liman içinden 24.5 kilo lastik, 64 kilo cam, 16 kilo plastik, 82 kilo metal, 41 kilo tekstil ve 7.75 kilo elektronik atık çıkardı. Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün koordinasyonuyla gerçekleştirilen etkinlikte, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerine dalgıçlar tarafından ulaştırılan atıklar, yerinde ölçülüp ayrıştırılarak geri dönüşüm için Konacık'taki Bodrum Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'ne nakledildi
11.09.2019 Haberler
Denizin dibinde bir ev dolusu çöp
Denizin dibinde bir ev dolusu çöp Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaklaşık 4 yıldır ‘Denize en çok mavi yakışır’ sloganıyla düzenlenen deniz dibi temizliğinde bugüne kadar 22 tona yakın atık toplandı.
12.11.2018 Ege
Denizden çıkanlar şaşkına çevirdi
Denizden çıkanlar şaşkına çevirdi Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Derneği, deniz kirliliğine dikkat çekmek için Eminönü’nde önemli bir etkinliğe imza attı. Dernek üyesi 4 dalgıç, dalgıç kıyafetlerini giydikten ve hazırlıklarını tamamladıktan sonra denize daldı. 4 dalgıç yaklaşık bir saat boyunca denizin altında temizlik yaptı. Dalgıçlar, topladıkları atıkları çuvallara koyarak kıyıya çıkardı. Dalgıçlar tarafından çıkartılan çuvallar dolusu atıkların içinde alkol ve soda şişeleri, metal kutular, plastik bardak ve pet şişeler, ayakkabı, çanta, poşet ve bıçak çıktı. Sualtından çıkarılanların arasında ise araba lastikleri, akü ve bisiklet dikkat çekti. Aküyü çıkarmayı başaran dalgıçlar, bütün uğraşlara rağmen lastik ve bisikleti çıkaramadı.
11.09.2019 Haberler
Lastikten ahtopot çıktı
Lastikten ahtopot çıktı Bodrum'da yapılan deniz dibi temizliğinde karaya alınan araba lastiklerinin arasından çıkan ahtapot ilginç anlar yaşattı. Ahtapot yeniden denize bırakıldı.
11.09.2019 Yaşam