SON DAKİKA | Prof. Dr. İnan’dan korkutan açıklama: 'Tamamı kırılırsa 8’e yakın deprem üretebilir'
SON DAKİKA | Prof. Dr. İnan’dan korkutan açıklama: 'Tamamı kırılırsa 8’e yakın deprem üretebilir' Jeoloji Profesörü Selim İnan, İstanbul’da beklenen büyük depreme ilişkin korkutan açıklamalarda bulundu. Marmara Denizindeki fay hattının 220 kilometre olduğunu belirten Prof. Dr. İnan, “Marmara Denizinin içindeki fay hattının tamamı kırıldığı zaman 8’e yakın bir deprem üretebilir” dedi.
30.01.2020 Gündem
Deprem uzmanından uyarı: İstanbul'da 2 deprem olacak
Deprem uzmanından uyarı: İstanbul'da 2 deprem olacak Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, CNN TÜRK ekranlarında Cem Seymen'in sunduğu A'dan Z'ye programına katıldı. Prof. Dr. Ercan, canlı yayında İstanbul depremine ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu.
2.12.2019 Televizyon
Beklenen depremle ilgili korkutan açıklama
Beklenen depremle ilgili korkutan açıklama Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, "Bir gün Marmara’da büyük bir deprem olacak. Büyüklüğü 7’nin üzerinde olacak. Ama bunun ne zaman olacağını maalesef bilemiyoruz” dedi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Marmara’da 17 Ağustos 1999’da yaşanan büyük depremin yıl dönümünde bir basın toplantısı düzenledi. Prof. Dr. Haluk Özener, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nde düzenlenen toplantıda deprem araştırmalardaki son durumu ve bu konudaki bilinçlenmeyi değerlendirdi. 17 Ağustos Marmara depreminden sonra teknik olarak yaşanan gelişmeleri aktaran Özener, “Aslında 17 Ağustos’tan öncesine göre bilinç düzeyimiz oldukça arttı. Aslında bilim inanları 17 Ağustos’tan öncesinde de bir sonraki depremin yerini işaret ediyorlardı. Büyüklüğünü işaret ediyorlardı ama zamanını söylemiyorlardı. Şimdi geldiğimiz aşama yine bundan sonra, ki olacak depremin yaklaşık yerini ve büyüklüğünü söyleyebiliyoruz. Ama zamanı konusunda maalesef sizlere bir şey söyleyemiyoruz. 17 Ağustos’tan bu yana köprüler, viyadükler, okullar, hastaneler, kritik yapılar, tarihi binalarda güçlendirme çalışmaları yapıldı. Kentsel dönüşüm çalışmalarına başlandı. Deprem yönetmelikleri yenilendi. Depreme güvenli konutlar ve yapılara kavuşmaya başladık. Bunlar açıkçası karar vericiler ve yöneticiler tarafından kaydedilen gelişmelerdir” dedi.
11.09.2019 Haberler
Bu uygulama Hayat Kurtarıyor!
Bu uygulama Hayat Kurtarıyor! Ülkemizin en büyük problemi yaşanan her şeyi çok çabuk unutmamız. Bundan 14 sene önce 17 Ağustos 1999 depreminde Richter ölçeğine göre 7,5 şiddetindeki depremle ülkemizde yaşayan büyük çoğunluk deprem ve depremin gücü ile tanıştı.Bu tanışma maalesef oldukça fazla hem can hem de mal kaybına sebep oldu.
16.07.2013 Teknoloji
Marmara'yı korkutan uyarı!
Marmara'yı korkutan uyarı! "MTA’nın son çalışması, bize zaman kalmadığını gösteriyor!.."
19.07.2012 Gündem
Deprem uyarısı!
Deprem uyarısı! Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'dan deprem gibi sözler. Işıkara, Marmara depremi için yine tarih verdi. Prof. Dr. Işıkara, haritada işaretli olan Kuzey Anadolu Fay zonu üzerinde bulunan Tokat, Erzincan, Bingöl ve Elazığ’da 7’nin üzerinde, Hatay’da 7, İzmir ve civarında 6’nın üzerinde, Marmara’da 6.5-7 arasında, Gemlik’te de 7’nin üzerinde deprem olma olasılığının yüksek olduğunu vurguladı.
14.06.2012 Gündem