Dijital Dönüşüm

Dijital Dönüşüm

Son dakika dijital dönüşüm haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan dijital dönüşüm gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan dijital dönüşüm haber sayfamızda...

Dijital Dönüşüm

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.725 dijital dönüşüm haberi bulunmuştur.
Yerli ‘yapay zeka’ girişimine yatırım
Yerli ‘yapay zeka’ girişimine yatırım Otomotiv endüstrisinde gerçekleştirilen manuel insan gözlemine dayalı kalite kontrol sistemlerini, yapay zeka ile insan gözleminden kamera gözlemine taşıyan program geliştiren yerli girişim Academic Sight’a Almanya’dan yatırım geldi.
20.04.2024 Ekonomi
YÖK Başkanı Özvar: Yapay zekayı ülke açısından çok önemli görüyoruz
YÖK Başkanı Özvar: Yapay zekayı ülke açısından çok önemli görüyoruz Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Bugün, ülkemizdeki üniversitelerde 198 farklı ülkeden 350 bine yakın uluslararası öğrenci öğrenim görmektedir. Bu yönüyle ülkemiz dünyada en fazla öğrenciye sahip ilk 10 ülke arasına girmiş ve yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline gelmiştir. Hedefimiz uluslararası öğrenci sayısında, dünyada ilk 5’e girmektir" dedi.
19.04.2024 Gündem
BTM girişimi Almanya’dan yatırım aldı
BTM girişimi Almanya’dan yatırım aldı Otomotiv endüstrisinde kalite kontrolü yapay zeka destekli kameralarla sağlayan Academic Sight, otomasyon sektörünün önde gelen firmalarından Alman Robodex’ten yatırım aldı.
19.04.2024 Ekonomi
Turkcell 30. yılını kutluyor
Turkcell 30. yılını kutluyor 1994 yılında cep telefonundan ilk ‘Alo’ ile iletişim teknolojilerinde yeni bir dönem başlatan Turkcell, 30’uncu kuruluş yılında yeni hedeflerini açıkladı. Kurulduğu günden bu yana odağına ‘insanı’ koyan Turkcell, önümüzdeki dönemde telekomünikasyon operatörlüğündeki liderliğini korumayı ve ‘uçtan uca teknoloji sağlayıcısı’ pozisyonunu büyütmeyi hedefliyor.
19.04.2024 Ekonomi
Bakan Mehmet Şimşek ABD'de yatırımcılarla görüştü
Bakan Mehmet Şimşek ABD'de yatırımcılarla görüştü Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir dizi toplantıya katılmak için ABD'ye gitti. Bakan Şimşek, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları ile G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na katılıyor. Bakan Şimşek "Ekonomik program sonuç verdikçe, yatırımcıların inancı da artacaktır" dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Bakan Tunç açıkladı: e-Tebligat ile 7 bin 470 ton kağıt tasarrufu sağlandı
Bakan Tunç açıkladı: e-Tebligat ile 7 bin 470 ton kağıt tasarrufu sağlandı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Bugüne kadar 213 milyon 429 bin 761 adet e-Tebligat gönderildi. Bu kapsamda 7 milyar 136 milyon 589 bin TL kamu kaynağı, 7 bin 470 ton ise kağıt tasarrufu sağlandı" dedi.
14.04.2024 Gündem
Türk Telekom ve Schneider Electric’den endüstriyel otomasyon anlaşması
Türk Telekom ve Schneider Electric’den endüstriyel otomasyon anlaşması Çevreci teknoloji yatırımları ve projeleri ile sürdürülebilir dijital dönüşümü amaçlayan Türk Telekom, Schneider Electric ile sürdürülebilirlik, verimlilik ve ayrıca 5G sayesinde endüstrilerin dijitalleşmesi odaklı otomasyon ve yazılım çözümleri ile enerji yönetimi teknolojilerini kapsayan stratejik bir iş birliğine imza attı.
9.04.2024 Ekonomi
Atlar aynı yöne koşmalı
Atlar aynı yöne koşmalı Merkez Bankası Kanunu, ana görevi fiyat istikrarını sağlamak olan bankanın, enflasyon hedefine ulaşamaması durumunda hedeften sapmanın nedenlerini ve alınması gereken önlemleri hükümete bildirmesini zorunlu kılıyor.
9.04.2024 Ekonomi
‘Tematik liseler’ artırılsın talebi
‘Tematik liseler’ artırılsın talebi MEB, 2016’dan itibaren açmaya başladığı tematik liselerin sayısını 46’ya çıkardı. Meslek birlikleri sayının artırılmasını talep ederek, tarımsal teknoloji, tohum ve fide yetiştiriciliği, yapay zekâ gibi alanlarda da liselerin açılması gerektiğini vurgluyor...
5.04.2024 Eğitim
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri Teknolojinin iş hayatına olan etkisinin ve dijital dönüşüm çalışmalarının zirveye çıktığı 'yapay zeka çağı'nda teknoloji liderleri şirketleri geleceğe taşıyor...
15.04.2024 Milliyet Executive
'Çalışanlarımız en önemli değerimiz'
'Çalışanlarımız en önemli değerimiz' Novartis Türkiye İnsan ve Organizasyon Direktörü Özlem Sökmen en güçlü yanlarının 'Çeşitlilik ve Kapsayıcılık' olduğunu söyledi, "Bu doğrultuda çalışanlarımızın ihtiyaçlarına odaklanarak, güncel trendleri de takip ederek yenilikçi İK uygulamaları geliştiriyor ve hayata geçiriyoruz" dedi
4.04.2024 Advertorial
YURT DIŞINDAN GELEN TELEFONLAR ne kadar süre ile kullanılabilir? Yurt dışından getirilen telefonların kullanım süresi uzatıldı mı?
YURT DIŞINDAN GELEN TELEFONLAR ne kadar süre ile kullanılabilir? Yurt dışından getirilen telefonların kullanım süresi uzatıldı mı? Yurt dışından getirilen telefonların kullanım süresine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nden açıklama geldi. Yapılan açıklamda yurt dışında yaşayan ve Türkiye'ye gelirken cep telefonu getiren Türk vatandaşların 120 gün olan kullanım süresinin uzatıldığı açıklandı. Peki Yurt dışından getirilen telefonların kullanım süresi e-Devlet üzerinden nasıl uzatılır?
2.04.2024 Bilgi Rehberi
1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy verecek
1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy verecek 18 yaşını dolduran 1 milyon 32 bin 610 gencin ilk kez oy kullanma hakkı elde ettiği seçimde, 30’ü büyükşehir olmak üzere 81 il, 973 ilçe, 390 beldenin yeni belediye başkanı belirlenecek.
31.03.2024 Gündem
Bodrum'da korkunç olay! Komşusuna sokak ortasında kurşun yağdırdı
Bodrum'da korkunç olay! Komşusuna sokak ortasında kurşun yağdırdı Muğla Bodrum'da korkunç bir olay gerçekleşti. Ev satışı yüzünden husumetli olan iki komşu arasında çıkan silahlı kavgada bir kişi hayatını kaybetti.
30.03.2024 Gündem
Seçmene oltalama uyarısı geldi! Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi yayımladı
Seçmene oltalama uyarısı geldi! Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi yayımladı Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi yarın gerçekleştirilecek yerel seçimlerde oy kullanacak vatandaşları uyardı. İşte detaylar...
30.03.2024 Gündem
‘Karbon depolama atlası’ oluşturulacak
‘Karbon depolama atlası’ oluşturulacak Türkiye’nin iklim değişikliği ile mücadelede 2024-2030’u kapsayan “azaltım” yol haritası hazır. Buna göre, sera gazı emisyonlarının azaltılması için “Türkiye karbon depolama atlası” oluşturulacak. Döküm sahalarına atık kabulü sonlandırılacak. ÖTV tarifelerine karbon ayarı yapılacak.
29.03.2024 Ekonomi
Max Speur: Dijital ölçeklenmenin yolu yapay zekâ altyapısından geçiyor
Max Speur: Dijital ölçeklenmenin yolu yapay zekâ altyapısından geçiyor Dünyanın önde gelen yayın gruplarından The Economist tarafından İngiltere’nin başkenti Londra’da “Yapay Zekâyı Kuşanmak: Korkudan Servete” temasıyla düzenlenen Yıllık İş Dünyası İnovasyon Zirvesi’ne katılan Sabancı Holding Dijital Grup Başkanı Max Speur, “Verinin Öncüleri: İşten Sağlanan Veriyi Yapay Zekâ için Kullanmak” panelinde konuştu. Veri kalitesi ve erişebilirliği hakkında değerlendirmelerde bulunan Speur, yapay zekâ modellerini çalıştırmak için gerekli altyapıların önemine dikkat çekti.
25.03.2024 Teknoloji
Yatırımla büyüyor
Yatırımla büyüyor Turkcell’in grup gelirleri yıllık bazda yüzde 14.6 büyüyerek 107.1 milyar TL, net kârı yüzde 82.5 artışla 12.6 milyar TL oldu. Şirketin yatırımlarının gelire oranı ise yüzde 21 seviyesinde gerçekleşti.
23.03.2024 Ekonomi
Türkiye fiberde Avrupa ikincisi
Türkiye fiberde Avrupa ikincisi Fiber ağ uzunluğunu 2023 yıl sonu itibarıyla 437 bin km’ye ulaştıran Türk Telekom Türkiye’yi eve kadar fiber erişim sayısında Avrupa’da ikinci sıraya taşıdı.
22.03.2024 Ekonomi
Türk Telekom'un faaliyetleri ile Türkiye eve kadar fiberde Avrupa’da zirveye oynuyor
Türk Telekom'un faaliyetleri ile Türkiye eve kadar fiberde Avrupa’da zirveye oynuyor Fiber altyapı çalışmalarını aralıksız sürdürerek fiber ağ uzunluğunu 2023 yıl sonu itibariyle 437 bin km’ye ulaştıran Türk Telekom’un yoğun faaliyetleriyle Türkiye, FTTH Council Europe’a göre eve kadar fiber erişim sayısında Avrupa’da ikinci sıraya yükseldi.
21.03.2024 Ekonomi
Veri merkezindeki tehditlere dikkat
Veri merkezindeki tehditlere dikkat Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi; günümüzde verilerin işlenmesi, depolanması ve dağıtılması gibi önemli işlevleri yerine getiren “Veri Merkezleri” ile ilgili araştırma raporu yayımladı.
21.03.2024 Ekonomi
Aveon Global’den Prag’a ziyaret
Aveon Global’den Prag’a ziyaret 2024 yılı büyüme planlarına yurtdışı yatırımları da koyan Aveon Global Sigorta bu kapsamda öncelikli ziyaretini Çekya Cumhuriyeti başkenti Prag’a gerçekleştirdi.
19.03.2024 Sigorta
Bakan Uraloğlu: 1,6 milyar dolar ile ilk 10 ülkeden biriyiz!
Bakan Uraloğlu: 1,6 milyar dolar ile ilk 10 ülkeden biriyiz! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Terminal İstanbul projesi ile İstanbul’un binlerce girişimciye ev sahipliği yapan bir çekim merkezi olacağını vurguladı.
16.03.2024 Haberler
Terminal İstanbul projesi tanıtıldı: Türkiye'nin teknoloji girişimleri büyüyor
Terminal İstanbul projesi tanıtıldı: Türkiye'nin teknoloji girişimleri büyüyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Terminal İstanbul projesi ile İstanbul’un binlerce girişimciye ev sahipliği yapan bir çekim merkezi olacağını vurguladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘‘Terminal İstanbul Türkiye’nin teknoloji geliştirme iddiasının bir üst lige taşındığı bir merkez olacak. Yeni girişimlerin yetişeceği bir girişimci fabrikası inşa ediyoruz. 400 bin metrekarelik Atatürk Havalimanı Terminalini dünyanın en büyük teknoloji ve girişimcilik merkezi haline getiriyoruz’’ dedi.
16.03.2024 Ekonomi
Girişimciler için yeni model geldi
Girişimciler için yeni model geldi 2023’te Akbank Girişim Bankacılığı’nı hayata geçiren Akbank, bu yıl da Ak Portföy ve ARYA Yatırım Platformu iş birliğinde girişimcilere özel uçtan uca hizmet modelini geliştirdi. Start-up’lar ve teknogirişimler ihtiyaç duydukları finansal ürünler ile mentorluk, network ve danışmanlık gibi hizmetlere tek adresten ulaşabilecek.
14.03.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Dijital Dönüşüm ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.