Dijital Ortam

Dijital Ortam

Son dakika Dijital ortam haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Dijital ortam gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Dijital ortam haber sayfamızda...

Dijital Ortam

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.031 dijital ortam haberi bulunmuştur.
‘Gecikilmemeli, acilen düzenlenmeli' Uzman isimden ‘Dijital Telif Yasası’ çağrısı
‘Gecikilmemeli, acilen düzenlenmeli' Uzman isimden ‘Dijital Telif Yasası’ çağrısı Dijital yayıncıların telif haklarını korumak ve korsan yayıncılığın önüne geçmek için tüm dünyada yasalar düzenleniyor. Son olarak Kanada’da çıkan yasayla birlikte bu ülkenin Google'dan her yıl 74 milyon dolar telif ödemesi alacağı açıklandı. ‘Dijital Telif Yasası’nın Türkiye’de henüz hayata geçmeyen ‘Dijital Telif Yasası’nın önemini Doç. Dr. Mustafa Bostancı tüm detaylarıyla anlattı.
2.12.2023 Gündem
AB Komisyonu'ndan geçen ‘dijital Schengen vizesi’ için başvurular nasıl yapılacak?
AB Komisyonu'ndan geçen ‘dijital Schengen vizesi’ için başvurular nasıl yapılacak? Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Schengen vizesi için internet üzerinden başvuru yapılmasına olanak tanıyan yeni düzenlemeyi kabul etti.
14.11.2023 Dünya
Fay haritasında ‘güncelleme’! İstanbul ve çevresinde değişiklik yok
Fay haritasında ‘güncelleme’! İstanbul ve çevresinde değişiklik yok MTA’nın güncellenmiş haritasında, Kahramanmaraş depreminin yarattığı yüzey kırıklarına da yer verildi. Haritaya göre, İstanbul ve çevresindeki fay hatlarında bir değişiklik yok.
7.10.2023 Gündem
Ankara Müzeleri kent markasının neresinde?
Ankara Müzeleri kent markasının neresinde? Müzelerin “marka kent” yaratmadaki rolünü Ankara örneği üzerinden sosyal medyayı kullanarak inceleyen proje ile kentlilik ve aidiyet bilincinin oluşmasında müzelerin rolü vurgulanırken Ankara’daki müzeleri ön plana çıkarmak amaçlanıyor.
23.07.2023 Arkeoloji
Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç: Askerlik başvurularında dijitalleşmeye gideceğiz
Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç: Askerlik başvurularında dijitalleşmeye gideceğiz Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, "Bu yıl her erkek vatandaşımızın hayali olan askerlik hizmetini tamamen dijital hale getiriyoruz. Askerlik başvurularında dijitalleşmeye gideceğiz. Gençlerimizi bundan sonra asker alma şubelerine götürmek istemiyoruz" dedi.
12.01.2023 Gündem
Bakan Bilgin'den asgari ücret ve EYT mesajı: İşçimize nefes aldıracak bir ücret seviyesi belirlenecek
Bakan Bilgin'den asgari ücret ve EYT mesajı: İşçimize nefes aldıracak bir ücret seviyesi belirlenecek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Erzurum Ticaret Odası'nda asgari ücret ve EYT ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ayrıca Bakan Bilgin, kıdem tazminatını karşılamak için işverenlere verilecek olan KGF destekli kredi paketiyle ilgili de önemli bilgiler verdi. İşte detaylar...
18.12.2022 Haberler
Bakan Bilgin'den asgari ücret ve EYT mesajı: İşçimize nefes aldıracak bir ücret seviyesi belirlenecek
Bakan Bilgin'den asgari ücret ve EYT mesajı: İşçimize nefes aldıracak bir ücret seviyesi belirlenecek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Erzurum Ticaret Odası'nda asgari ücret ve EYT ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ayrıca Bakan Bilgin, kıdem tazminatını karşılamak için işverenlere verilecek olan KGF destekli kredi paketiyle ilgili de önemli bilgiler verdi. İşte detaylar...
18.12.2022 Ekonomi
Bakan Bilgin asgari ücret için tarih verdi
Bakan Bilgin asgari ücret için tarih verdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
17.12.2022 Haberler
Son dakika: Bakan Bilgin asgari ücret için tarih verdi
Son dakika: Bakan Bilgin asgari ücret için tarih verdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
17.12.2022 Ekonomi
TikTok ile gelen tehlikeye dikkat
TikTok ile gelen tehlikeye dikkat Sosyal medyadaki tehlikelere dikkat çekmek amacıyla İstanbul’da yapılan bir araştırmadan düşündürücü sonuçlar çıktı. Yakacık Çocuk Hastanesi’ne başvuran 12-18 yaş arasındaki yüz TikTok kullanıcısıyla yapılan anket sonuçları ürkütücü...
30.10.2022 Gündem
Psikolojinin geleceği
Psikolojinin geleceği Teknolojik ekipmanlar sayesinde yaratılan üç boyutlu dijital ortam olarak tanımlanan sanal gerçeklik, terapilerde de uygulanmaya başladı.
13.06.2022 Cadde
BDDK Başkanı Akben: "Bankalar, büyümeye ve istihdama en etkin şekilde katkı sunmaya devam edeceklerdir"
BDDK Başkanı Akben: "Bankalar, büyümeye ve istihdama en etkin şekilde katkı sunmaya devam edeceklerdir" BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, "Bankalarımız bundan sonraki süreçte de ekonomi yönetiminin belirlediği, döviz kurlarında istikrar ve enflasyonun düşürülmesi politikalarına uygun, doğru alanlara yönelik kredi faaliyetlerini artırarak ekonomik büyümeye ve istihdama en etkin şekilde katkı sunmaya devam edeceklerdir" dedi.
30.05.2022 Ekonomi
Menajerlere çılgın rakam! 632 milyon TL
Menajerlere çılgın rakam! 632 milyon TL Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Haziran 2016’dan bu yana menajerlere 40.5 milyon euro (632 milyon lira) ödeme yapıldığını açıkladı, bunun, Sportif A.Ş’nin bilançosundaki negatif özkaynağın (sermayenin) % 75’ine denk geldiğini aktardı.
24.02.2022 Galatasaray
Vestel & Milliyet Sanat Kahve Sohbetlerinde Bu Ay
Vestel & Milliyet Sanat Kahve Sohbetlerinde Bu Ay Şüpheliler"de kocalarından kurtulmak için plan yaparken mafyanın eline düşen üç arkadaştan birini oynuyor. Gönlünde daha fazla komedide oynamak var: "Ben de Gülse Birsel'le çalışmak isterim, neden olmasın?" diyor.
13.08.2021 Kültür Sanat
Uzmanlar araştırdı; stres antikor düşmanı
Uzmanlar araştırdı; stres antikor düşmanı İngiltere'de bulunan Manchester Üniversitesi'nde yürütülen bir araştırmaya göre, vücuttaki stres ne kadar fazlaysa antikor üretme oranı o kadar düşüyor. Stresten uzak kalınması durumunda bağışıklığın bu durumdan pozitif etkileneceğine dikkat çeken Uzman Klinik Psikolog Tuğçe Özer, koronavirüs aşısının daha etkili olacağını belirterek stresten uzaklaşmak adına önerilerde bulundu.
24.06.2021 Yaşam
Son dakika... 'Birer mesaj bıraktım' deyip paylaştı! Milli Eğitim Bakanı Selçuk açıkladı
Son dakika... 'Birer mesaj bıraktım' deyip paylaştı! Milli Eğitim Bakanı Selçuk açıkladı Gelen son dakika haberine göre; Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, lise öğrencilerinin, Kovid-19 salgınının biteceğinden, hayatın normale döneceğinden emin olmaları gerektiğini belirterek, bu süreçte psikolojik açıdan ihtiyaç hissettikleri anda Bakanlık uzmanlarına ulaşabileceklerini söyledi.
15.05.2021 Gündem
Pandemi olsa da bayram hazırlığı psikolojiye iyi geliyor!
Pandemi olsa da bayram hazırlığı psikolojiye iyi geliyor! Pandemi koşullarında kısıtlamalarla geçireceğimiz Ramazan Bayramı’nda bu yıl da evlerimizde olacağız. Dini bayramların toplumsal bağları güçlendiren ritüellerden olduğunu belirten uzmanlar, her ne kadar yakınlarımızla buluşamasak da bayramın bayram gibi geçirilmesini tavsiye ediyor. Bayram ziyaretleri olmasa da kendimize özen göstermek, bayrama özel bir sofra hazırlamak, çocuklara bayram için kıyafet almak hepimize iyi gelecek. Uzmanlara göre, ev içinde eğlenceler düzenlemek ve oyun oynamak gibi özel aktiviteler bayram tadını yeniden hissettirecek.
13.05.2021 Ruh Sağlığı
Türkkep nedir? Türkkep kep başvurusu nasıl yapılır?
Türkkep nedir? Türkkep kep başvurusu nasıl yapılır? KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) sisteminin önemi pandemi süreciyle birlikte daha net gözler önüne serildi ve bu süreç gösterdi ki yeni dünyanın dijital ortam üzerine şekillendiği gelecekte KEP’i olmayan kalmayacak.
12.05.2021 Advertorial
Son dakika... Duygu Delen davasında yeni detay! Kaza sonucu düşmediği tespit edildi
Son dakika... Duygu Delen davasında yeni detay! Kaza sonucu düşmediği tespit edildi Gaziantep'te 17 yaşındaki Duygu Delen'in ölümüne ilişkin dava kapsamında hazırlanan bilirkişi raporu 10. Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu. Raporda, "Duygu Delen'in dengesini kaybederek, kaza sonucu düşmesinin mümkün olmadığı tespit edilmiştir." ifadesi yer aldı.
27.04.2021 Gündem
8D Müzik Nedir? 8 Boyutlu Müzik Yapmak Kolay Mı, Nasıl Yapılır?
8D Müzik Nedir? 8 Boyutlu Müzik Yapmak Kolay Mı, Nasıl Yapılır? Müzik dünyasında kullanılan bir kavram olarak 8D son dönemlerde öne çıkıyor. Pek çok kişi ise müzik açısından bunun ne olduğunu öğrenmek adına internet üzerinden bilgi almaya çalışmaktadır. Peki 8D Müzik nedir? 8 boyutlu müzik yapmak kolay mı, nasıl yapılır? İşte bu konuda merak edilen bilgiler.
21.04.2021 Eğitim
E-Yds Nedir, Nasıl Başvuru Yapılır? E-Yds Sınavına Kimler Girebilir?
E-Yds Nedir, Nasıl Başvuru Yapılır? E-Yds Sınavına Kimler Girebilir? ÖSYM tarafından düzenlenen YDS birçok öğrenci için büyük bir öneme sahiptir. Bir yıl boyunca çalışan öğrenciler bu sınava girerek okumak istedikleri üniversiteyi seçerler. Peki E-YDS nedir, nasıl başvuru yapılır? E-YDS sınavına kimler girebilir? İşte bu konu hakkında merak edilen bilgiler.
7.02.2021 Eğitim
e okul karne notları bakma ekranı: E-Okul takdir, teşekkür, karneye nereden, nasıl bakılır?
e okul karne notları bakma ekranı: E-Okul takdir, teşekkür, karneye nereden, nasıl bakılır? e okul karne notları bakma ve takdir, teşekkür belgesi görüntüleme ile ilgili ayrıntılar öğrenciler tarafından araştırılıyor. Koronavirüs nedeniyle bu sene karneler dijital ortam üzerinden erişime açıldı. Peki E-Okul takdir, teşekkür belgesi ve karneye nereden bakılır? İşte e okul karne notları bakma ekranı...
24.01.2021 Gündem
Karne notları nasıl verilecek? 2021'de karneler ne zaman verilecek, hangi tarihte?
Karne notları nasıl verilecek? 2021'de karneler ne zaman verilecek, hangi tarihte? Karne notları ve verileceği tarih ile ilgili araştırmalar öğrenciler ve velilerin gündeminde yer alıyor. Karne notlarının belirlenmesi ile ilgili MEB bir açıklama yaptı. Gelen açıklama sonrasında ayrıntılar merak ediliyor. Peki karne notları nasıl ve ne zaman verilecek 2021?
15.01.2021 Gündem
Paris Hilton seks kasediyle ilgili neler söyledi?
Paris Hilton seks kasediyle ilgili neler söyledi? Paris Hilton, geçtiğimiz günlerde seks kasediyle ilgili açıklamada bulundu. Peki YouTube'da kendi hayatıyla ilgili olarak yayınlanan belgeselde konuşmaya devam eden Paris Hilton, seks kasediyle ilgili neler söyledi? Gelin Molatik olalım...
24.09.2020 Ünlüler
‘Hüsrana uğrayacaklar’
‘Hüsrana uğrayacaklar’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Nice tuzaklarla durduramadıkları Türkiye’yi, ahlak ve vicdan dışı oyunlarla rotasından çıkarmaya çalışanlar hüsrana uğrayacaklardır” dedi.
5.09.2020 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Dijital Ortam ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.