Dinle

Dinle

Son dakika dinle haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan dinle gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan dinle haber sayfamızda...

Dinle

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.898 dinle haberi bulunmuştur.
Cenaze Namazı Nasıl Kılınır? Cenaze Namazı Duaları Nelerdir?
Cenaze Namazı Nasıl Kılınır? Cenaze Namazı Duaları Nelerdir? Cenaze namazı, rüku ve secdesi olmayan namazlardan birisidir. Selam vermenin vacip olduğu cenaze namazında, dört tekbir getirilerek kılınır. Cenaze namazı nasıl kılınır, hangi dualar edilir, cenaze namazı kaç rekattır gibi soruların yanıtlarını derledik.
4.04.2024 Dini Bilgiler
Vesvese Duaları Nelerdir? Vesvese Duası Okunuşu ve Türkçe Anlamı
Vesvese Duaları Nelerdir? Vesvese Duası Okunuşu ve Türkçe Anlamı Yaşadığımız bu hayatta insanların amaçları ve gayeleri var olmaktadır. Bazı inanan Müslümanlar yaşadıkları bu hayatta kendilerini daha çok ibadete namaza dini işlere kendilerini vermeye çalışırlar. Kendilerini bu işlere kaptıran kişilere şeytan ise bazı vesveseler vererek o kişiyi işinden gücünden ve yapmış olduğu ibadetten alıkoymaktadır. Vesvese duası nelerdir? Kalpteki vesveseyi gidermek için okunacak dualar nelerdir? Bu soruların cevaplarını ayrıntılı bir biçimde derledik.
4.04.2024 Dini Bilgiler
Hicr Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali
Hicr Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali Toplamda 99 ayetten oluşan Hicr suresi, Kur’an-ı Kerim’in 15. suresidir. Surenin geneli Mekke’de inmiştir. Yalnızca surenin 87.ayeti Medine’de inmiştir. Sure adını 80. ayette geçen Hicr kelimesinden almıştır. Hicr Medine’nin kuzeyinde eski dönemde Semud kavmi'nin yaşadığı yerin adıdır. Okuması oldukça faziletli surelerdendir. Hicr Suresinde Allah'ın varlığından, birliğinden ve peygamberlerden söz edilmektedir. Hicr Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, Arapça yazılışı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
4.04.2024 Sureler
Korunma Duası Oku: Kötülüklerden Korunmak İçin Okunan Dualar Nelerdir?
Korunma Duası Oku: Kötülüklerden Korunmak İçin Okunan Dualar Nelerdir? Bir insanın kendini korunmuş hissetmesi için yapması gerekenler vardır. Manevi olarak korunmuş hissetmek için ise dua ilk akla gelen yöntemdir. Dua etmenin manevi olarak insanı sıkıntılardan kurtardığı bilinen bir gerçektir. Özellikle bazı dualar sadece korunma amacına hizmet eder. Bu nedenle korunma duaları nelerdir ve nasıl okunmalıdır gibi soruları sizler için derledik
4.04.2024 Dini Bilgiler
Kısmet Açma Duaları Nelerdir? Her Türlü Kısmetin Açılması İçin Hangi Dualar Okunur?
Kısmet Açma Duaları Nelerdir? Her Türlü Kısmetin Açılması İçin Hangi Dualar Okunur? Kısmeti kapalı olanlar için pek çok okunması gereken dua vardır. Bu dualar özellikle bazı zamanlarda okunmalıdır. Aksi taktirde etkili olmayabilir. Hangi dua ya da hangi duanın ne zaman okunacağı çok önemlidir. Bu yüzden kısmet açma duası nedir ve ne zaman okunmalıdır gibi soruları sizler için derledik.
4.04.2024 Dini Bilgiler
Osman Şenher'den Galatasaraylı isme övgü: Türkiye'nin en iyisi
Osman Şenher'den Galatasaraylı isme övgü: Türkiye'nin en iyisi Galatasaray, Hatayspor karşısında sahadan 1-0’lık skorla galip ayrıldı. Aslan'da Okan Buruk rekor kırarken Icardi de gol krallığı yarışında Dzeko'yu yakaladı. Mücadele sonrası spor yazarları karşılaşmayı köşelerinde değerlendirdi.
3.04.2024 Galatasaray
Galatasaray-Hatayspor maçındaki tartışmalı pozisyonu eski hakemler değerlendirdi: Net bir itme yok
Galatasaray-Hatayspor maçındaki tartışmalı pozisyonu eski hakemler değerlendirdi: Net bir itme yok Süper Lig’in 31’inci haftasında Galatasaray, Hatayspor'u 1-0 mağlup etmeyi başardı. Mücadele sonrası eski hakemler maçtaki tartışmalı pozisyonları değerlendirdi.
3.04.2024 Galatasaray
SON DAKİKA | Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Ali Koç'a sert çıktı: Konuşmanı yatmadan bir daha dinle!
SON DAKİKA | Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Ali Koç'a sert çıktı: Konuşmanı yatmadan bir daha dinle! Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray, Hatayspor'u 1-0 mağlup etti. Mücadele sonrası sarı-kırmızılı ekibin başkanı Dursun Özbek, gündeme dair açıklamalarda bulundu.
2.04.2024 Galatasaray
Sapık sucu dehşetinde gözden kaçan 3 detay! 'Anlaması zor ama bu işaret ele verebilir'
Sapık sucu dehşetinde gözden kaçan 3 detay! 'Anlaması zor ama bu işaret ele verebilir' İstanbul Bağcılar'da geçen sene okuldan çıkan M.Y.'yi aracıyla kendisine ait su dükkanına götürüp burada alıkoyan Metin Şenay'a dair peş peşe gelen kan donduran itiraflar hâlâ konuşulmaya devam ediyor. Sistematik şekilde yıllarca birçok çocuğun istismar edildiğinin ortaya çıkması, milyonların vicdanını derinden yaraladı. Sapık sucu dehşetinde gözden kaçırılan 3 detay ise anne-babalara ders verir nitelikte.
26.03.2024 Gündem
Sapık sucudan iğrenç itiraf! Gizli odadaki notlar ortaya çıktı
Sapık sucudan iğrenç itiraf! Gizli odadaki notlar ortaya çıktı Bağcılar’da 2019 ve 2023 yılları arasında 4 çocuğa cinsel istismarda bulunan Metin Şenay hakkında hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı. Şenay mağdur M.Y. yönünden itirafta bulundu. Hakkında 331 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edilen sanık önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.
22.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'deki para sayma görüntülerine tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'deki para sayma görüntülerine tepki Konya mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP yönelik başlatılan 'para sayma' soruşturmasıyla ilgili "Demet demet dolarları, avroları toplayıp aralarında paylaşıyorlar. CHP'nin adı her türlü şaibeli işle anılıyor. Şunların haline bak... Bunlara bu ülke teslim edilir mi?" dedi.
17.03.2024 Gündem
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, STK temsilcileri ile bir araya geldi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, STK temsilcileri ile bir araya geldi CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın karşısında Millet İttifakı'ndan çok daha güçlü durumda olan Türkiye İttifakı olduğunu söyledi. Özel, "Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Alevi, Sünni ayırmayan Türkiye İttifakı, Türkiye'nin geleceğin garantisidir" dedi.
4.03.2024 Gündem
Metin Arolat'tan nostaljik paylaşım: Vay... Üniversite yılları...
Metin Arolat'tan nostaljik paylaşım: Vay... Üniversite yılları... Hit şarkılarıyla 90'lı yıllara damgasını vuran; 'Dert Değil' ve 'Elveda' parçalarıyla hafızalarda yer eden Metin Arolat, takipçilerini yıllar öncesine götürdü. Üniversite yıllarında çekilen bir fotoğrafını paylaşan Arolat, duygularını dile getirdi
4.03.2024 Cadde
Eşini keserle yaralamış, kayınpederini öldürmüştü! Damat dehşetinde yeni detaylar
Eşini keserle yaralamış, kayınpederini öldürmüştü! Damat dehşetinde yeni detaylar Kocaeli'nin Darıca ilçesinde eşini başına keserle vurarak ağır yaralayan, kayınpederini de bıçaklayarak öldüren sanık hakkında hazırlanan iddianamenin detaylarına ulaşıldı. İddianamedeki ifadesinde, eşiyle aldatma meselesi sebebiyle tartıştığını, bu sırada kendini savunmak amacıyla keserle başına vurduğunu söyleyen sanık her şeyi tüm detayları ile anlattı.
29.02.2024 Gündem
Hacet Namazı Nasıl Kılınır, Kaç Rekat? Rekat Rekat Hacet Namazı Kılınışı, Okunacak Duaları ve Sureleri
Hacet Namazı Nasıl Kılınır, Kaç Rekat? Rekat Rekat Hacet Namazı Kılınışı, Okunacak Duaları ve Sureleri Hacet namazı bir diğer ismi ile dilek namazıdır. Hacet namazı bir istek, dilek veya kişinin duasının gerçekleşmesi niyetiyle kılınır. Kılınışı basit ve faziletli bir namazdır. Hacet namazını kılmak için belirli bir gün veya vakit yoktur. Dileyen istediği vakitte kılabilir. 2 veya 4 rekat şeklinde kılınabilen hacet namazının 12 rekat kılınabileceği hakkında rivayetler vardır. Hacet namazı nasıl ve ne zaman kılınır, kaç rekat? Hacet namazı Arapça duası ve anlamı ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
6.02.2024 Dini Bilgiler
Dilek Duası Oku Dinle | Dileklerin Kabul Olması için Okunacak Dualar ve Anlamları Nelerdir?
Dilek Duası Oku Dinle | Dileklerin Kabul Olması için Okunacak Dualar ve Anlamları Nelerdir? Dileklerin kabul olunması için okunacak dua müslümanlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'in her ayeti her duası şifa ve rahmet olarak Allahü Teala tarafından bildirilmiştir. İşi olmayan, evlenmek isteyen, güzel bir gelecek isteyen veya bunun gibi birçok dileği olan müslümanlar Dilek duası nedir, dileklerin kabul olunması için hangi dualar okunur sorusuna yanıt arıyor. İşte Dilek duası okunuşu...
5.02.2024 Dualar
Şükür Namazı Nasıl Kılınır, Kaç Rekat? Şükür Namazında Okunacak Dualar Ve Sureler!
Şükür Namazı Nasıl Kılınır, Kaç Rekat? Şükür Namazında Okunacak Dualar Ve Sureler! Şükür namazı nedir? Şükür namazı nasıl kılınır? Şükür namazı kaç rekattır? Şükür namazı kılarken okunacak dualar nelerdir? Şükür namazı hangi durumlarda kılınmaktadır? Şükür namazı kılarken niyet nasıl yapılır? Şükür namazının önemi nedir? Şükür namazında hangi sureler okunmaktadır? Şükür namazı nasıl kılınır ve şükür namazı kılarken okunacak dualar hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
5.02.2024 Dini Bilgiler
Stysiak’tan Galatasaray itirafı! ‘Eda Erdem’e sordum, kırmızı giyemezsin'
Stysiak’tan Galatasaray itirafı! ‘Eda Erdem’e sordum, kırmızı giyemezsin' Fenerbahçe Opet'in Polonyalı yıldızı Magdalena Stysiak, ülkesinin basınına çarpıcı açıklamalarda bulundu. Galatasaray derbisi hakkında konuşan Magdalena Stysiak, kırmızı giymenin problem olacağını ve bu konu hakkında takım kaptanı Eda Erdem'le konuştuğunu söyledi.
19.01.2024 Voleybol
Vitir Namazı Nasıl Kılınır, Kaç Rekat? Diyanet Vitir Vacip Namazı Kılınışı, Okunan Sureler ve Duaları
Vitir Namazı Nasıl Kılınır, Kaç Rekat? Diyanet Vitir Vacip Namazı Kılınışı, Okunan Sureler ve Duaları Müslümanlara günde 5 vakit namaz ibadeti farz kılınmıştır. İslam'ın 5 şartından ikinci olan namaz ibadeti dinin direği olarak kabul edilir. Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazı olarak günde 5 vakittir. Yatsı namazının ardından hemen kılınan vitir namazı ise vacip olarak kabul edilmektedir. Vitir namazı 3 rekattır. Kılınışı diğer namazlarla aynıdır. Bu namazın 3. rekatında tekbir getiriler ve ardından kunut duaları okunur. Vitir namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Vitir vacip namazı kılınışı ve okunan sureler ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
11.01.2024 Dini Bilgiler
Soğuk Espriler 2024: En Komik, İğrenç, Güldüren, Kötü, Sorulu ve Cevaplı Espriler
Soğuk Espriler 2024: En Komik, İğrenç, Güldüren, Kötü, Sorulu ve Cevaplı Espriler Espriler özellikle günlük hayatta arkadaş veya aile ortamlarında eğlence amaçlı yapılmaktadır. Her yaş grubuna hitap eden espriler bazen sorulu cevaplı olacağı gibi komik, güldüren ve soğuk espri olarak da karşımıza çıkmaktadır. Esprilerin kendi içerisinde çeşitli kategorileri vardır. İnsanların doğaçlama olarak yaptığı espriler bir yana, herkesin bildiği popülermiş soğuk ve tabiri caizse iğrenç espriler de bulunmaktadır. Derlediğimiz bu içerikte okurken sizleri güldüren, arkadaşlarınıza sorduğunuzda kötü, iğrenç diyebileceği, kahkaha atabileceği ve birbirinden farklı tepkiler vermelerini sağlayacak iyi sorulu cevaplı esprileri yer almaktadır. En komik, iğrenç, güldüren, kötü, sorulu ve cevaplı espriler ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için "Soğuk Espriler 2023" içeriğimize göz atabilirsiniz.
7.01.2024 Eğlence
Anlamlı Sözler 2024: Sevgiliye En Güzel, Duygusal, Romantik, Etkileyici Kısa Özlü Sözler
Anlamlı Sözler 2024: Sevgiliye En Güzel, Duygusal, Romantik, Etkileyici Kısa Özlü Sözler Sevgiliye, eşe ve arkadaşlara sevgi göstermek için kullanılan en çok şeylerden birisi de sözlerdir. Duygularını açık açık karşısındaki kişiye belli edemeyenler veya utananlar kısa, uzun, duygusal ve anlamlı sözler ile içinden geçenleri tercüme edebilirler. Bunun yanı sıra anlamlı ve güzel sözler sosyal medya ortamında da sıkça paylaşılır. Sosyal medyada da düşünce ve duygularını paylaşmak isteyenler resimli veya resimsiz en güzel anlamlı sözleri tercih ederler. Sevgiliye en güzel, duygusal, romantik, etkileyici kısa ve uzun özlü sözler için “Anlamlı Sözler 2024” içeriğimize göz atabilirsiniz.
7.01.2024 Güzel Sözler
05.50 Saat Anlamı ve Yorumu 2024: Ters Saat 05 50 Ne Anlama Gelir?
05.50 Saat Anlamı ve Yorumu 2024: Ters Saat 05 50 Ne Anlama Gelir? Gündelik hayatımızda sıkça kullandığımız saatlere anlam verilmektedir. Genellikle aşk ve sevgi üzerine yorumlanan bu saatler çift ve ters olarak ayrılır. Çift saatler daha çok olumlu anlamlar içerirken ters saatlerin anlamı biraz daha olumsuzdur. Günlük zaman diliminde ters saatlere günde 13 kez den geliriz. 05.50 saat dilimi ters saattir ve ancak diğer saatlere göre olumlu anlam içerir. “05.50 saat anlamı nedir? ve saat 05 50 ise ne anlama gelir?” diye merak ediyorsanız içeriğimizden detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
5.01.2024 Yaşam
Ö ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: Ö Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
Ö ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: Ö Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Anne ve baba adayları bebeklerinin cinsiyetini öğrendikten sonra isim verme konusu üzerinde derin bir araştırma içerisine giriyor. Bebeklerine hayat boyu taşıyacakları isim verirken anne ve baba adayları seçici oluyor. Karar verme sürecinde zorlanan ebeveynler yakınlarına danışırken internet üzerinden erkek isimleri ve anlamları konusunda bilgi alıyor. Popüler olması ve modern çağa uygun olmasını isteyen anne ve baba adayları nadir bulunan, keşfedilmemiş, güzel anlamlar olan isimleri vermek istiyor. Ö harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “Ö ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
5.01.2024 Bebek
Aşk Şiirleri 2024: Sevgilinize, Eşinize Gönderebileceğiniz Duygusal, Romantik, Anlamlı, Manalı Ünlü Şairlerin En Güzel Aşk Şiirleri
Aşk Şiirleri 2024: Sevgilinize, Eşinize Gönderebileceğiniz Duygusal, Romantik, Anlamlı, Manalı Ünlü Şairlerin En Güzel Aşk Şiirleri Duyguları ifade etmenin en güzel yöntemlerinden birisi de hiç şüphesiz sözler ve şiirlerdir. Karışındaki kişiye hislerini aktarırken zorlanan kişilerin aklına ilk olarak şiirler gelir. Sevgiliye, eşe cümleleri bir araya getirip söylemediği şeyleri aşk şiirleri ile aktarmak isteyen kişiler için birbirinden güzel şiirler ve sözler vardır. Uzun, kısa, anlamlı, etkileyici sözleri içerin ile ünlü şairlerin çok güzel şiirleri bulunur. Özellikle Türk edebiyatının en popüler ve en iyi isimleri arasında Nazım Hikmet, Cemal Süreya, Özdemir Asaf ve Can Yücel gibi isimler bulunur. 2024 Sevgiliye en güzel, kısa, en iyi, uzun, ünlü şairlerin anlamlı aşk şiirleri için içeriğimize göz atabilirsiniz.
2.01.2024 Bilgi Rehberi
Aşk Şiirleri 2024: Sevgilinize, Eşinize Gönderebileceğiniz Romantik, Anlamlı, Manalı En Güzel Aşk Şiirleri
Aşk Şiirleri 2024: Sevgilinize, Eşinize Gönderebileceğiniz Romantik, Anlamlı, Manalı En Güzel Aşk Şiirleri Duyguları ifade etmenin en güzel yöntemlerinden birisi de hiç şüphesiz sözler ve şiirlerdir. Karışındaki kişiye hislerini aktarırken zorlanan kişilerin aklına ilk olarak şiirler gelir. Sevgiliye, eşe cümleleri bir araya getirip söylemediği şeyleri aşk şiirleri ile aktarmak isteyen kişiler için birbirinden güzel şiirler ve sözler vardır. Uzun, kısa, anlamlı, etkileyici sözleri içerin ile ünlü şairlerin çok güzel şiirleri bulunur. Özellikle Türk edebiyatının en popüler ve en iyi isimleri arasında Nazım Hikmet, Cemal Süreya, Özdemir Asaf ve Can Yücel gibi isimler bulunur. 2024 Sevgiliye en güzel, kısa, en iyi, uzun, ünlü şairlerin anlamlı aşk şiirleri için içeriğimize göz atabilirsiniz.
1.01.2024 Bilgi Rehberi

Benzer Haber Etiketleri

Dinle ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.