20-45 yaş arasında görülüyor! Hayat kalitesini düşüren diş hassasiyetinin 5 nedeni
20-45 yaş arasında görülüyor! Hayat kalitesini düşüren diş hassasiyetinin 5 nedeni Dentin hassasiyeti, dentin yüzeyinin açığa çıktığı dişlerde görülen keskin, kısa bir ağrı ile karakterizedir. Bu durumu yaşayan kişiler, ağrıya neden olabileceği için diş fırçalama, sıcak-soğuk içeceklerin tüketilmesi gibi günlük aktivitelerden kaçınırlar. Sevdikleri yiyecek ve içeceklerden keyif alamaz, özellikle soğuk içeceklerin daha ılık olmasını beklemek durumunda kalırlar. Dr. Öğr. Üyesi Merve Kütük Ömeroğlu, dentin hassasiyetine neden olan 5 faktörü açıkladı.
19.11.2023 Genel Sağlık
Diş Hassasiyeti Nasıl Geçer? Diş Hassasiyeti Nasıl Tedavi Edilir?
Diş Hassasiyeti Nasıl Geçer? Diş Hassasiyeti Nasıl Tedavi Edilir? Diş sağlığına kişiler oldukça önem verir. Dişlerin daha sağlıklı olabilmesi adına bakımlar gerçekleştirilir. Diş hassasiyetlerinin nasıl tedavi edileceği de merak ediliyor. Diş hassasiyeti nasıl geçer? Diş hassasiyeti nasıl tedavi edilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
10.07.2022 Sağlık
Soğuk yerken dişler hassasiyet gösteriyorsa ne yapılmalı?
Soğuk yerken dişler hassasiyet gösteriyorsa ne yapılmalı? Soğuk içecekler ya da dondurma, karpuz gibi soğuk yiyecekler tüketirken dişlerde oluşan hassasiyet hayat kalitesini ciddi anlamda etkiliyor. Bu durumun çözülmemesi ise daha büyük sorunlara yol açabilir. Diş Hekimi Arzu Yalnız dişlerde yaşanan hassasiyet hakkında bilgi verdi.
10.08.2021 Genel Sağlık
Dişlerinizde sıcak soğuk hassasiyeti varsa dikkat!
Dişlerinizde sıcak soğuk hassasiyeti varsa dikkat! Diş hassasiyeti çoğu kişide meydana gelen ancak önemsenmeyen ya da geçici çözümlerle geçiştirilen bir sorun. Konu hakkında bilgi veren Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Kışlaoğlu çürüklerin ve diş hassasiyetlerinin dikkate alınması gerektiğini söyledi.
18.10.2016 Genel Sağlık
Diş hassasiyeti sebepleri ve tedavisi
Diş hassasiyeti sebepleri ve tedavisi Hassas dişler en sık karşılaştığımız diş sorunlarının belki de en önde geleni.
30.07.2015 Genel Sağlık