Diş Macunu

Diş Macunu

Son dakika diş macunu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan diş macunu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan diş macunu haber sayfamızda...

Diş Macunu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 854 diş macunu haberi bulunmuştur.
Optikçilerin sırrı ortaya çıktı! Gözlük camlarındaki çiziği yok ediyor
Optikçilerin sırrı ortaya çıktı! Gözlük camlarındaki çiziği yok ediyor Günlük hayatımızda ihtiyaç veya aksesuar olarak tercih ettiğimiz gözlüklerin camları zamanla çizilebiliyor. Ancak bu noktada dert etmenize gerek yok. Evdeki malzemelerle gözlüklerinizin camını temizleyip çiziklerden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.
2.04.2024 Püf Noktası
CHP Genel Başkanı Özel: Her emekliye 7 bin lira seyyanen zam lazım
CHP Genel Başkanı Özel: Her emekliye 7 bin lira seyyanen zam lazım CHP Genel Başkanı Özgür Özel, memleketi Manisa'daki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi.
23.03.2024 Gündem
Oruçluyken diş fırçalanır mı, kaza gerekir mi? Diş macunu orucu bozar mı? İşte Diyanet'in cevabı
Oruçluyken diş fırçalanır mı, kaza gerekir mi? Diş macunu orucu bozar mı? İşte Diyanet'in cevabı Ramazan ayına girilmesi ile birlikte diş fırçalamak orucu bozar mı sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Uzun süre boyunca aç kalacak olan insanlar kişisel temizliklerine Ramazan ayında oldukça dikkat ediyor. Bu nedenle Ramazan ayı içerisinde en dikkat edilmesi gereken ağız sağlığı olarak öne çıkıyor. Peki Oruçluyken diş fırçalamak orucu bozar mı? Diş fırçalamak orucu bozar mı? İşte Diyanet bilgisi...
11.03.2024 Ramazan
Çiziklerle dolu gözlük camlarına elveda! Her evde var, diş macunu mucizesi
Çiziklerle dolu gözlük camlarına elveda! Her evde var, diş macunu mucizesi Kullanılan gözlükler kullanım koşullarına göre yıpranabiliyor, çizilebiliyor. Yüzeyi çiziklerle dolu olan bir gözlüğü kullanmak ise oldukça sinir bozucudur. İşte gözlük camlarını pırıl pırıl yapan yöntem.
29.02.2024 Püf Noktası
22 yıl önce bitkisel hayata girdi! ‘Her 30 Aralık’ta ölüp, 31 Aralık’ta doğuyoruz’
22 yıl önce bitkisel hayata girdi! ‘Her 30 Aralık’ta ölüp, 31 Aralık’ta doğuyoruz’ Bursa’da 22 yıl önce bitkisel hayata giren Neslihan Köse (42), annesi Hale Kabacaoğlu’nun (69) çabalarıyla gördüğü tedaviler sonrası hayata yeniden başladı. Neslihan’ın en büyük hayali ise en sevdiği sanatçı olan Tarkan ile aynı sahneyi paylaşıp, onunla şarkı söylemek.
29.01.2024 Gündem
Çürük dişler hayatı zindan etmesin! Parıl parıl dişler için 7 öneri
Çürük dişler hayatı zindan etmesin! Parıl parıl dişler için 7 öneri Ağız ve diş sağlığı, insan ilişkilerini dahi etkileyebilecek kadar önemli olabiliyor. Uzmanlar, bu konuda onlarca farklı yöntemle diş sağlığının sağlanabileceğine dikkat çekiyor. Bu konuda en önemli iki aktör diş fırçası ve diş macunu olsa da ek önlem olabilecek bazı yöntemlerde var. İşte diş çürüğünü önlemeyi sağlayacak 7 farklı yöntem.
26.12.2023 Genel Sağlık
Diş macunu tüplerine veda
Diş macunu tüplerine veda Dünya çapında her yıl 20 milyar dişmacunu tüpü çöpe gidiyor. Bu tüpler farklı malzemelerden üretildiği için geri dönüştürülemiyor.
24.12.2023 Ekonomi
Tablodaki öldüren sürahi! Ne karaciğer ne bağırsak bıraktı, tek amaç 'beyaz' olmaktı
Tablodaki öldüren sürahi! Ne karaciğer ne bağırsak bıraktı, tek amaç 'beyaz' olmaktı Dünya, bu yöntemi ünlü İspanyol ressam Velázquez'in tablosuyla tanıdı. Resimdeki detayda küçük prensese tepside bir 'bucaro' uzatılmıştı. Bakıldığında kilden yapılmış bu sürahinin içindeki şey, bir müddet sonra canlarını hiçe sayan Avrupalı kadınları öldürmeye başladı. Peki, onlara bunu yaptıran şey neydi? İşte günümüzde de sosyal medyayla birlikte artan tehlikenin boyutları.
8.12.2023 Genel Sağlık
Bağdat’tan Endülüs’e Doğan Güneş: Ziryab
Bağdat’tan Endülüs’e Doğan Güneş: Ziryab Avrupa müziğinde, yaşam tarzında, modada, saç stillerinde, mobilyalarda ve hatta sofra düzenlerinde devrim yarattı.
26.11.2023 Gündem
Optikçiler sır gibi saklıyordu! Gözlük camındaki çizikleri yok ediyor
Optikçiler sır gibi saklıyordu! Gözlük camındaki çizikleri yok ediyor Aksesuar veya ihtiyaç olarak kullandığımız gözlükler zamanla çizilebiliyor. Evde uygulayabileceğiniz birkaç basit yöntemle gözlüklerinizdeki çizik görünümünü azaltabilirsiniz.
22.11.2023 Püf Noktası
Çocuklara diş macunu  tadına göre değil, flor oranına göre seçilmeli
Çocuklara diş macunu tadına göre değil, flor oranına göre seçilmeli Günümüzde her yaş grubundan çocuk için üretilen aynı zamanda da farklı şikâyetleri giderdiği söylenen pek çok diş macunu bulunuyor. Bu ürün çeşitliliği arasından seçim yapmaya çalışan ebeveynlerin kafası ise çok karışık. Peki ebeveynler çocukları için hangi diş macununu tercih etmeli?
14.11.2023 Genel Sağlık
Sararmış klozeti beyazlatan yöntem: Ne leke kalıyor ne koku!
Sararmış klozeti beyazlatan yöntem: Ne leke kalıyor ne koku! Sararmış klozet hem görünüş hem de hijyen açısından kötü bir görünüme neden olur. Ancak evde doğal malzemelerle yapabileceğiniz karışımı kullanarak sararmış klozetlere elveda deyin.
1.11.2023 Püf Noktası
Taş gibi yoğurt mayalamanın püf noktası: Yoğurt asla sulanmıyor ve ekşimiyor
Taş gibi yoğurt mayalamanın püf noktası: Yoğurt asla sulanmıyor ve ekşimiyor Yoğurt mayalama esnasında yapılan bu hatalar yoğurdun ekşimesine ve sulanmasına yola açıyor. Yoğurt nasıl mayalanır? Taş gibi yoğurt mayalamanın püf noktası ile yoğurt asla sulanmıyor ve ekşimiyor.
17.10.2023 Yemek
Stickerları tek hamlede çıkaran tüyo: Tek bir iz bırakmadan anında çıkıyor
Stickerları tek hamlede çıkaran tüyo: Tek bir iz bırakmadan anında çıkıyor Stickerlar özellikle çocukların en çok ilgisini çeken şeylerden birisi. Dolaplara veya duvarlara yapıştırılan stickerları çıkarmak bazen zorlayıcı olabiliyor. Leke ve iz bırakmadan stickerları çıkarmak istiyorsanız bu yöntemi deneyin. Tek bir leke bile kalmıyor…
17.10.2023 Püf Noktası
Sarımsak yemekten çekinmenize gerek yok! 1 tutam yiyince sarımsak kokusunu şıp diye kesiyor
Sarımsak yemekten çekinmenize gerek yok! 1 tutam yiyince sarımsak kokusunu şıp diye kesiyor Sarımsak, şifalı bir besin olmasına rağmen, kokusu bazı insanlar için sorun olabilir. Ancak sarımsak kokusundan kurtulmak için bu tüyoyu uygulayın. Sarımsak kokusunu şıp diye kesiyor.
17.10.2023 Püf Noktası
Diş macunu renk kodları hakkında doğru bilinen yanlışlar! Kimyasal mı organik mi?
Diş macunu renk kodları hakkında doğru bilinen yanlışlar! Kimyasal mı organik mi? Diş macunu diş sağlığı için olmazsa olmazlardan. Ancak son dönemlerde yaygınlaşan diş macunu renk kodlarına dair farklı iddialar ortaya atılmış. Sosyal medya mecralarında yayılan diş macunu renk kodlarının anlamları farklı. İşte diş macunun renk kodları hakkında doğru bilinen yanlışları sizin için derledik…
17.10.2023 Yaşam
Kimsenin bilmediği etki! Sağlıklı, lezzetli diye fazla tüketilirse ya öldürüyor ya delirtiyor
Kimsenin bilmediği etki! Sağlıklı, lezzetli diye fazla tüketilirse ya öldürüyor ya delirtiyor Sağlığımız için zararlı olduğunu bildiğimiz şeyleri aşırı yemek bir kenara dursun biraz bile tüketmekten kaçınırız. Sağlıklı olduğuna inandığımız besinlere ve ürünlere de sıkı sıkı tutunur gereken miktardan fazla tüketiriz. Peki sağlıklı yiyecekleri ve ürünleri aşırı tüketirsek ne olur?
3.10.2023 Sağlık
3 yaşa kadar pirinç, 3'ten 6'ya kadar bezelye tanesi büyüklüğünde olmalı! 'Çürüğe karşı korumada etkili'
3 yaşa kadar pirinç, 3'ten 6'ya kadar bezelye tanesi büyüklüğünde olmalı! 'Çürüğe karşı korumada etkili' Yıllar içinde yapılmış pek çok bilimsel çalışma da flörürlü diş macunuyla düzenli olarak fırçalanan dişlerin ağız sağlığına sahip olduğunu ortaya koyuyor. Uzmanlar ise özellikle çocuk diş macunlarındaki flor oranına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek olası bir kötü senaryonun çocuklarda diş çürümelerine sebep olabileceğini hatırlatıyor.
18.09.2023 Genel Sağlık
Kirlenen beyaz ayakkabıları temizleme yöntemi: Sadece üç malzeme ile bembeyaz oluyor
Kirlenen beyaz ayakkabıları temizleme yöntemi: Sadece üç malzeme ile bembeyaz oluyor Yaz aylarında beyaz ayakkabı giymeye alıştık. Mevsimlerin değişmesi ile birlikte kirlenen beyaz ayakkabıları temizleyerek yavaş yavaş kaldırmanın zamanı geldi. Çamaşır makinesinde yıkanmasına rağmen beyaz ayakkabılarınız temizlenmiyorsa bu yöntemi deneyin. Kirlenmiş ve sararmış ayakkabılarınız bembeyaz olacak.
13.09.2023 Püf Noktası
Çaydanlığını dış yüzeyini tertemiz yapan poşet yöntemi: Yüzeyi pırıl pırıl oluyor
Çaydanlığını dış yüzeyini tertemiz yapan poşet yöntemi: Yüzeyi pırıl pırıl oluyor Sabah kahvaltıları ve akşam sefalarının olmazsa olmazı çay. En çok tükettiğimiz içecekler arasında yer alan çayı yaparken sıklıkla kullandığımız çaydanlıkların dışı zamanla kireçleniyor ve yanık lekeleri oluşabiliyor. Dışı kararan ve çaydanlığı tertemiz yapan o yöntemi sizin için paylaştık…
13.09.2023 Püf Noktası
'Hava sıcak' diye boynuna takmadı, art arda 3 kez arı soktu! '30 dakikada öldürüyor'
'Hava sıcak' diye boynuna takmadı, art arda 3 kez arı soktu! '30 dakikada öldürüyor' İstanbul'daki bir kamp alanında karavanda yaşayan Ata Bekdeşer, geçtiğimiz günlerde işlerini halletmek için motosikletiyle yola çıktı. Ancak hava sıcak diye takmayı atladığı bir ekipman az kalsın hayatına mal oluyordu. Seyir halindeyken montundan içeri giren arı tarafından 3 kez sokulan genç adama ilk müdahaleyi yapan Dr. Gökçe Aydoğdu'nun anlattıkları ise tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi.
22.08.2023 Yaşam
Güneş yanığı deyip geçmeyin! 'İyileşmeden asla dışarı çıkmayın'
Güneş yanığı deyip geçmeyin! 'İyileşmeden asla dışarı çıkmayın' Masum sandığımız pek çok yöntemin güneş yanığının daha da kötüleşmesine yol açabileceğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Ceyda Çaytemel, güneş yanığında dikkat edilmesi gereken 10 kuralı anlatarak önemli öneri ve uyarılarda bulundu.
8.08.2023 Genel Sağlık
Güneş çarpmasını hafife almayın! 'Hayatı tehdit eden noktaya ulaşabilir'
Güneş çarpmasını hafife almayın! 'Hayatı tehdit eden noktaya ulaşabilir' Aşırı sıcaklarla birlikte artan güneş çarpması vakaları zaman zaman ciddi riskler barındırıyor. Sıcağa bağlı sağlık sorunlarının zamanında yapılacak doğru bir müdahale ile engellenebileceğine dikkat çeken uzmanlar, bu anlamda en tehlikeli durumun güneş çarpması olduğunu ifade ediyor.
1.08.2023 Genel Sağlık
Diş macunu florürlü mü olmalı yoksa florürsüz mü?
Diş macunu florürlü mü olmalı yoksa florürsüz mü? Diş fırçalamanın diş sağlığı açısından son derece önemli olduğunu söyleyen Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nihal Bahar, diş macunu seçiminde ‘florürlü mü, florürsüz mü?’ tartışmalarına açıklık getirdi.  
28.07.2023 Genel Sağlık
Bebeğinizi emzikle uyutursanız ne olur? Her anne-babanın bilmesi gerekiyor
Bebeğinizi emzikle uyutursanız ne olur? Her anne-babanın bilmesi gerekiyor Doğru ağız hijyeni alışkanlığını kazanmış çocuklar büyüdüklerinde öz güvenli yüksek, sağlıklı ve mutlu bireylere dönüşüyor. Doğru ağız hijyeni için özellikle de bebeklik döneminde ebevynlere önemli görevler düşüyor. Uzmanlar, bebeklerin diş sağlığıyla ilgili dikkat edilmesi gereken kuralları sıralayarak 'emzik' detayına dikkat çekti.
19.07.2023 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Diş Macunu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.