Diş Taşı

Diş Taşı

Son dakika diş taşı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan diş taşı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan diş taşı haber sayfamızda...

Diş Taşı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 837 diş taşı haberi bulunmuştur.
Ağız Kokusu Neden Olur, Nasıl Giderilir? Ramazan'da Oruçluyken Ağız Kokusu Nasıl Engellenir?
Ağız Kokusu Neden Olur, Nasıl Giderilir? Ramazan'da Oruçluyken Ağız Kokusu Nasıl Engellenir? Halitozis şeklinde de isimlendirilen ağız kokusu; problem yaşayan kişiler adına utanç verici veya endişeye sebep olan bir problemdir. Ağız kokusu; yetersiz ağız hijyeni sebebiyle oluşmuyorsa problemin altında değişik bir tıbbi sebep olabilir. Peki ağız kokusu neden olur, nasıl giderilir? Oruçluyken ağız kokusu nasıl engellenir? İşte detaylar...
11.03.2024 Sağlık
Ortodonti Uzmanı Dr. Kevser Yeşilkaya şeffaf plak tedavisini anlatıyor
Ortodonti Uzmanı Dr. Kevser Yeşilkaya şeffaf plak tedavisini anlatıyor Dişlerin birbirleriyle doğru kapanış ilişkisine getirilmesi ile dişlerde oluşabilecek aşınmaların önüne geçildiğini söyleyen Ortodonti Uzmanı Dr. Kevser Yeşilkaya, “Bu sayede çiğneme fonksiyonunun düzeltilmesi sağlanır, çiğneme sırasında oluşan kuvvetlerin dişler üzerine paralel olarak iletilerek dişlerin aşırı kuvvete maruz kalması önlenir” diyor.
15.06.2022 Advertorial
Diş hassasiyetine ne sebep olur?
Diş hassasiyetine ne sebep olur? Dışarıdaki sıcaklık düştükçe dişleriniz de soğuğu hissediyor. Soğuk havalar, özellikle diş hassasiyeti sorunlarıyla uğraşıyorsanız, dişlerinizde ağrılara neden olabilir. Diş Hekimi Pertev Kökdemir, kış aylarında daha çok hissedilen diş hassasiyeti hakkında bilgi verdi.
19.01.2022 Genel Sağlık
Ağız ve diş sağlığı için hamilelik döneminde yeterli kalsiyum alınmalı
Ağız ve diş sağlığı için hamilelik döneminde yeterli kalsiyum alınmalı Anne adaylarının sağlıklı dişler için hem ağız hijyenine hem de günlük kalsiyum ihtiyaçlarını karşılamayadikkat etmeleri gerekiyor. Yeterli kalsiyum alınmadığı takdirde önce çene iskeletinin zayıflayacağını, ardından ise diş eti erozyonları ve kemik kaybı görülebileceğini söyleyen Diş Hekimi Yılmaz Kıran, hamilelere önemli önerilerde bulundu.
6.01.2022 Hamilelik
Diş kliniğinden tıbbi malzeme çaldı, polis operasyonuyla yakalandı
Diş kliniğinden tıbbi malzeme çaldı, polis operasyonuyla yakalandı Van'da, kar maskesiyle girdiği klinikten diş pensesi, diş taşı temizleme aleti ve diş protezi yapımında kullanılan tıbbi malzeme çalan şüpheli, polis operasyonuyla yakalandı.
16.12.2021 Gündem
Türkiye'de bir tek Ankara'da var! İskelet ve kemik parçalarıyla tespit ediliyor
Türkiye'de bir tek Ankara'da var! İskelet ve kemik parçalarıyla tespit ediliyor Hacettepe Üniversitesi Moleküler Antropoloji Bölümü bünyesindeki İskelet Biyolojisi ve Antik DNA Laboratuvarları'nda Türkiye'nin farklı yerlerindeki kazılarda bulunan iskelet ve kemik parçalarıyla tarihe ışık tutuluyor. En son Eskişehir Küllüoba Höyüğü'nde bulunan 25 mezardaki iskeletlerin incelemeye alındığı laboratuvarlarda, 45 yerleşim alanındaki kazılarda bulunan 12 bin insan iskeleti inceleniyor.
10.09.2021 Gündem
Sararmış dişleri beyaz dişler haline getirmenin 4 yolu
Sararmış dişleri beyaz dişler haline getirmenin 4 yolu Günde iki kez düzgün bir şekilde dişlerinizi fırçalar, düzenli olarak diş ipi kullanır ve diş hekiminizi düzenli ziyaret ederseniz, sağlıklı diş ve diş etlerine sahip olursunuz. Ne yazık ki bu, dişlerinizin her zaman istediğiniz kadar beyaz olacağı anlamına gelmiyor. Diş Hekimi Pertev Kökdemir, diş sararmalarının sebepleri hakkında bilgi verdi.
12.09.2021 Genel Sağlık
Diş eti hastalıkları kendini nasıl belli ediyor?
Diş eti hastalıkları kendini nasıl belli ediyor? Diş eti hastalığının temel nedeni bakteri plağı denen dişe sıkıca tutunan, yapışkan saydam bir tabakadır. Dişler düzgün temizlenmediğinde, üzerlerinde ve aralarında biriken yiyecek artıkları bakteriler üretirler. Bakteri plağı dediğimiz bu püremsi birikintiler, diş çürüklerinin ve diş eti iltihaplarının baş sorumlusu olup zamanla tükürüğün çökelmesi sonucu diş taşlarını oluştururlar. Peki, diş eti hastalıkları hangi belirtilerle ortaya çıkar? Diş eti hastalıkları nasıl tedavi edilir? Cevabını Diş Hekimi Murat Öztürk verdi.
15.07.2021 Erkek Sağlığı
Diş çapraşıklıklarının genel sağlık açısından ne gibi sonuçları vardır?
Diş çapraşıklıklarının genel sağlık açısından ne gibi sonuçları vardır? Ortodonti Uzmanı Dr. Dt. Emel Özdemir, şeffaf plaklarla ilgili merak edilenleri anlattı. Dişlerimiz sadece görsel olarak değil, vücudumuzun genel sağlığı için de çok önemlidir. Dişlerde çapraşıklık bulunduğunda dişler yeterince temizlenemez ve dişler üzerinde biriken bakteri plağı sebebiyle diş taşı oluşumu, diş eti problemleri ve çürük oluşma ihtimali artar.
18.06.2021 Advertorial
Ramazan Bayramı'nda diş sağlığını korumak isteyenler neler yapmalı?
Ramazan Bayramı'nda diş sağlığını korumak isteyenler neler yapmalı? Ramazan Bayramı’nda şekerlemeler ve tatlı tüketimi artıyor. Bayram boyunca şekerli gıda tüketimine dikkat edilmesine gerektiğini belirten Diş Hekimi Arzu Yalnız Zogun, tatlı gıdalar sonrası bol su içilmesini ve dişlerin fırçalanmasını önerdi. Özellikle Ramazan ayı boyunca su tüketiminin azalması nedeniyle gün içerisinde su tüketimi çok önemli. İşte diş sağlığına korumak isteyenler için tavsiyeler...
12.05.2021 Genel Sağlık
Diş eti hastalıklarında temel faktör mikrobiyal plak tabakası
Diş eti hastalıklarında temel faktör mikrobiyal plak tabakası Dr. Dilek Mamaklıoğlu, diş ve kök yüzeylerinden uzaklaştırılmayan diş taşı ve plak tabakasının zamanla diş eti iltihabına ve ardından da kemik kaybına neden olduğunu söyleyerek konu hakkında bilgi verdi.
11.05.2021 Genel Sağlık
Diş Taşı' Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada 'diş Taşı' Yanıtları
Diş Taşı' Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada 'diş Taşı' Yanıtları Bulmacalarda, kişiler birçok kelimenin karşılığını bilemiyor. Diş taşı da bulmacalarda sorulan kelimelerden biridir. Diş taşı sorusuna cevap olarak yazılabilecek kelimeler kişiler tarafından detaylı araştırılıyor. Diş taşı bulmaca yanıtları kişilerin en çok araştırma yaptığı konular arasındadır. Diş taşı bulmaca cevabı nedir? Harf harf bulmacada diş taşı yanıtlarıyla ilgili sizlere yardımcı olabilecek bilgiler derledik.
5.05.2021 Oyun
Diş Eti Kanaması Neden Olur? Diş Eti Kanamaları Tedavisi Nasıl Yapılır?
Diş Eti Kanaması Neden Olur? Diş Eti Kanamaları Tedavisi Nasıl Yapılır? Diş eti rahatsızlıklarının ilk bulgusu, diş etlerinde fırçalarken veya spontane şekilde meydana gelen kanamadır. Diş eti kanaması varsa, kanamanın yer aldığı kısımda iltihap bulunuyor demektir. Bunun yanı sıra diş eti kanamalarının birden fazla nedeni vardır. Peki, diş eti kanaması neden olur? Diş eti kanamaları tedavisi nasıl yapılır? İşte diş eti kanamasıyla ilgili tüm ayrıntılar...
17.02.2021 Sağlık
Diş Eti Hastalıkları Nelerdir? Diş Eti Hastalıkları Nasıl Engellenebilir?
Diş Eti Hastalıkları Nelerdir? Diş Eti Hastalıkları Nasıl Engellenebilir? Yeteri kadar ağız ve diş bakımının yapılmaması, bazı rahatsızlıkların varlığı ve yetersiz bir şekilde beslenme sebebiyle diş etlerinde meydana gelen enfeksiyonlar, diş eti hastalıklarına sebep olabilmektedir. Genel olarak bakteriyel nedenli enfeksiyonlara bağlı şekilde ortaya çıkan diş eti iltihabının tıbbi ismi, gingivitstir. Peki diş eti hastalıkları nelerdir? Diş eti hastalıkları nasıl engellenebilir? İşte, tüm detaylar.
17.02.2021 Sağlık
Diş taşı nasıl temizlenir? Diş taşı temizliği sonrasında nelere dikkat edilmeli?
Diş taşı nasıl temizlenir? Diş taşı temizliği sonrasında nelere dikkat edilmeli? Diş taşı temizliği; ağız sağlığı adına yapılması gereken bir temizliktir. Dişlerde tartar birikmesi, ağız sağlığını tehdit eden vaziyetlere neden olmaktadır. Diş taşı temizliği evde yapılabileceği gibi diş hekimleri tarafından klinik ortamda yapılması daha güvenlidir. Peki diş taşı nasıl temizlenir? Diş taşı temizliği sonrasında nelere dikkat edilmeli? İşte tüm detaylar...
16.01.2021 Sağlık
Diş eti çekilmesini önlemek için bunları yapın!
Diş eti çekilmesini önlemek için bunları yapın! Diş fırçalarken görülen kanama, sert yiyecekler yerken kanama olması, dişin normalden daha uzun gözükmesi, diş etlerinde ortaya çıkan kızarıklık veya şişkinlik... Diş eti çekilmesi yavaş yavaş gerçekleştiğinden çoğu kişi diş etlerinde çekilme olduğunu fark etmez. Peki, farklı nedene bağlı olarak meydana gelebilen diş et çekilmesi nedir? Diş eti çekilmesine karşı alınacak önlemler nelerdir? Hangi hastalıklar diş eti çekilmesine neden olur? Diş taşı temizliği diş eti çekilmesine iyi gelir mi? Estetik Diş Hekimi Dr. Efe Kaya anlattı
23.11.2020 Genel Sağlık
Diş Taşı Temizliği Nasıl Yapılır, Püf Noktaları Nelerdir?
Diş Taşı Temizliği Nasıl Yapılır, Püf Noktaları Nelerdir? Diş sağlığı hepimiz için çok önemli bir etkendir. Günlük bakımlarının mutlaka yapılması ve düzenli bir şekilde fırçalanması gerekir. Diş bakımından bakıldığında diş taşı temizliği de diş sağlığı için çok önemlidir. Birçok kişinin yaptırdığı diş taşı temizliği nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Sizlere diş taşı temizliği hakkında merak edilenleri detaylıca inceledik.
2.10.2020 Sağlık
Diş taşı nedir, neden olur? Diş taşı temizliği nasıl yapılır?
Diş taşı nedir, neden olur? Diş taşı temizliği nasıl yapılır? Diş taşı, doğal diş yüzeylerinde veya diş protez yüzeylerinde biriken dental plağın kireçleşmesi sonucu oluşur. Diş eti kenarının üzerinde veya altında da birikebilir. Periodontoloji Uzmanı Dr.Öğr. Üyesi Ekin Beşiroğlu, diş taşlarıyla ilgili merak edilenleri açıkladı
3.09.2020 Sağlık
Misvak Nasıl Kullanılır, Nerelerde Satılır? Misvak Kullanmanın Faydaları Nelerdir?
Misvak Nasıl Kullanılır, Nerelerde Satılır? Misvak Kullanmanın Faydaları Nelerdir? Hz. Peygamber (S.A.V)’in de kullanılmasını tavsiye ettiği misvak, insan sağlığı için çok önemli içeriklere sahiptir. Erik ağacının dallarından elde edilen ve 1000 yıldan fazladır kullanılan misvak, faydaları bilimsel açıdan da kanıtlanmış ürünler arasında geliyor. Peki, misvak nasıl kullanılır, nerelerde satılır? Misvak kullanmanın faydaları nelerdir? İşte bu konu hakkında bilmeniz gerekenler.
21.07.2020 Püf Noktası
Kadınlara özel kritik hastalık sigortası nedir?
Kadınlara özel kritik hastalık sigortası nedir? Kadınlara özel kritik hastalıklara karşı önceden önlem almak isteyen kişiler için kadınlara özel kritik hastalık sigortası yapmaları uzmanlar tarafından önerilmektedir. Bu hastalık sigortasına ilişkin kadınlara özel kritik sağlık sigortası nedir? Başta olmak üzere tüm merak edilenlerin cevaplarını sizlere özel derledik. Bu sigortayı yaptırmanız halinde sağlayacağı avantajları ve tüm bilgileri sizler için derledik.
24.03.2020 Sigorta
Diş beyazlatma yöntemleri
Diş beyazlatma yöntemleri Diş beyazlatma yöntemleri arayanlar için Dr. Dt. Aysun Coşkun Keşoğlu, diş beyazlatma (bleaching) hakkında merak edilenleri anlattı.
16.03.2020 Estetik
Dezavantajlı bireylere ağız sağlığı hizmeti...
Dezavantajlı bireylere ağız sağlığı hizmeti... Karabağlar Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Ege Ağız ve Diş Sağlığı Derneği tarafından dezavantajlı bireylere acil diş hekimliği hizmeti verildi.
23.02.2020 Ege
'EVDE'yi tuşladı, evine diş kliniği geldi
'EVDE'yi tuşladı, evine diş kliniği geldi EVDE sağlık hizmetleri kapsamında yürütülen evde ağız diş sağlığı uygulaması sayesinde diş temizliğinden dolguya, protezden evde diş röntgeni çekimine dek pek çok tedavi, hastanın hastaneye gitmesine gerek kalmadan yapılabiliyor. 82 yaşındaki Hasan Avcu, bu hizmet sayesinde tam 12 kez hastaneye gitmekten kurtuldu ve yeni dişlerine evinde kavuştu. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Hasta yakını evde sağlığı arayıp hastasının diş tedavisi olması gerektiğine dair başvuru yaptığında, yatağa bağımlı, yaşlı, spastik engelli farketmiyor; hastaneye gidemeyecek durumdaki her hastamız için bir program dahilinde ilgili ağız diş sağlığı merkezleri ekipleri göndererek tedavilerini evlerinde gerçekleştiriyor." dedi.
22.02.2020 Gündem
Diş eti kanaması neden olur?
Diş eti kanaması neden olur? Diş eti kanaması, oldukça sık rastlanan son derece rahatsız edici bir sağlık sorunudur. Diş hekimi Dr. Umut Şimşek diş eti kanaması neden olur sorusunun cevabını açıkladı.
6.03.2019 Genel Sağlık
Ortodontist Dr. Ferdi Allaf ortodondiye dair merak edilenleri açıkladı
Ortodontist Dr. Ferdi Allaf ortodondiye dair merak edilenleri açıkladı Diş beyazlatma, diş eti çekilmesi, diş taşları, sabit ortodontik tedavi ve diş teli uygulaması gibi daha birçok ortodontik konuyu Ortodontist Dr. Ferdi Allaf'a sorduk.
8.02.2019 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Diş Taşı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.