Diyabet hayatınızı zindan etmesin! '4 kuralla önlemek mümkün'
Diyabet hayatınızı zindan etmesin! '4 kuralla önlemek mümkün' Yapılan çalışmalara göre, son 15 yılda diyabet sıklığı ülkemizde yaklaşık yüzde 90, obezite oranı ise yaklaşık yüzde 44 artış gösterdi. Tip 2 diyabetin genetik bir hastalık olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Özlem Sezgin Meriçliler, “Ancak bu genetik özelliği taşıyarak doğan herkes yaşamı süresince diyabet hastası olmaz" diyerek korunmanın yollarını açıkladı.
16.12.2023 Genel Sağlık
Diyabetten korunmada altın kurallar
Diyabetten korunmada altın kurallar Diyabet, yaşam kalitesini ve sağlıklı yaşamı etkileyen bir hastalıktır. Diyabetin görülme sıklığını, sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam tarzının artırdığı bilinmektedir. Uluslararası Diyabet Federasyonu’na göre,11 yetişkinden biri diyabetli ayrıca bazı çalışmalara göre 2035 yılında dünyada 600 milyona yakın diyabet hastası olacağını öngörülüyor. Dolayısıyla bu yüksek orandan korunmak için beslenmemize de dikkat etmemiz gerekiyor. Diyetisyen Mevhibe Erkek konu hakkında bilgiler verdi.
8.09.2021 Genel Sağlık
Diyabet nedir? - Diyabet belirtileri nelerdir? - Diyabet tipleri nelerdir?
Diyabet nedir? - Diyabet belirtileri nelerdir? - Diyabet tipleri nelerdir? Diyabet nedir, diyabet belirtileri ve diyabet tipleri nelerdir gibi sorularınızın cevaplarını İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aliye Abdullayeva verdi.
20.03.2020 Genel Sağlık
Diyabet nedir, belirtileri nelerdir? Şeker hastalığına ne iyi gelir, hangi besinler faydalıdır?
Diyabet nedir, belirtileri nelerdir? Şeker hastalığına ne iyi gelir, hangi besinler faydalıdır? Şeker hastalığı, tüm vücudu etkileyebilecek ciddi ve karmaşık durumdur. Dikkat edilmezse, yaşam kalitesi üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğundan yaşam beklentisini azaltabilir. Peki şeker hastalığına ne iyi gelir ve hangi besinler faydalıdır? İşte diyabetin nedenleri ve belirtileri...
31.10.2019 Gündem
Diyabet nedir? Diyabet tedavisi nasıl olur?
Diyabet nedir? Diyabet tedavisi nasıl olur? Diyabet diğer adıyla şeker hastalığıdır. Çok fazla kişide rastlanılan diyabet hastalığı farklı rahatsızlıklara da yol açabilmektedir. Bu nedenle diyabet teşhisi ve tedavisi doğru yapılmalıdır.
27.12.2018 Genel Sağlık
Diyabetin en çok görülen belirtileri nelerdir?
Diyabetin en çok görülen belirtileri nelerdir? Diyabet, vücudunuzun önemli yakıt kaynağı olan şekeri (glikoz) metabolize etme şeklini etkileyen kronik bir durumdur. Diyabet ile vücudunuz, şekerin hücrelere hareketini düzenleyen bir hormon olan insülinin etkilerine karşı direnç gösterir veya normal bir glikoz seviyesini korumak için yeterli insülini üretmez.
23.04.2018 Gündem
Tip 2 diyabet nedir?
Tip 2 diyabet nedir? Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Kamil Gülpınar cevapladı; Tip 2 diyabet nedir?   Tip 2 Diyabet, erişkin tip diyabet veya insüline bağlı olmayan diyabet olarak adlandırdığımız bir diyabet türüdür. Bugün için dünyada ve ülkemizde görülen diyabet hastalarının %90’ı Tip 2 Diyabet hastalarıdır.
4.05.2017 Sağlık