Doğu Afrika

Doğu Afrika

Son dakika doğu afrika haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan doğu afrika gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan doğu afrika haber sayfamızda...

Doğu Afrika

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.631 doğu afrika haberi bulunmuştur.
İngiltere hükümetinin sığınmacıları Ruanda'ya gönderme planı onaylandı: Tasarı neden tartışılıyordu?
İngiltere hükümetinin sığınmacıları Ruanda'ya gönderme planı onaylandı: Tasarı neden tartışılıyordu? İngiltere hükümetinin ülkeye yasa dışı yollarla giren bazı sığınmacıları Doğu Afrika ülkesi Ruanda'ya göndermek için iki yıldır geçirmeye uğraştığı plan Avam Kamarası'nda onaylandı.
23.04.2024 Dünya
14 yıl sonra Tanzanya'dan ziyaret! Erdoğan: Dönüm noktası olacak
14 yıl sonra Tanzanya'dan ziyaret! Erdoğan: Dönüm noktası olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 'Bu ziyaret iki ülke arasında bir dönüm noktası' ifadelerini kullanan Erdoğan Tanzanya ile ticaret hedefini duyurdu.
18.04.2024 Gündem
Ekonomide Doğu Afrika hamlesi
Ekonomide Doğu Afrika hamlesi Tanzanya’dan 14 yıl sonra Türkiye’ye cumhurbaşkanı düzeyinde ziyaret yapılıyor.
18.04.2024 Gündem
Okyanusta Samyeli!
Okyanusta Samyeli! Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilen Defne Samyeli, soluğu Doğu Afrika ülkesi Seyşeller’de aldı.
12.04.2024 Cadde
Botsvana, Almanya'yı 20 bin fil göndermekle tehdit etti
Botsvana, Almanya'yı 20 bin fil göndermekle tehdit etti Botsvana Cumhurbaşkanı, koruma konusundaki bir anlaşmazlık sebebiyle 20 bin fili Almanya'ya göndermekle tehdit etti.
4.04.2024 Dünya
Gazze ve Sudan'de kıtlık riski: Resmen kıtlık ilan edilmesi nedir ve ne zaman bu yola başvurulur?
Gazze ve Sudan'de kıtlık riski: Resmen kıtlık ilan edilmesi nedir ve ne zaman bu yola başvurulur? Gazze'de yiyecek bulamayan milyonlarca kişi kıtlığın eşiğinde. Birleşmiş Milletler (BM) ayrıca, Sudan'da süren savaşın da dünyanın en büyük açlık krizini tetikleyebileceğini söylüyor.
21.03.2024 Dünya
Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Şirketler lider kadroları güçlendiriyor Türkiye'nin önde gelen şirketleri yönetici kadrolarını belirlemeyi sürdürüyor. Şirketler hedeflerine yönelik atamalarını devam ettirdi.
11.03.2024 Milliyet Executive
MH370: Aileler havacılık tarihinin en gizemli olayında kaybolan uçağı aramaya devam ediyor
MH370: Aileler havacılık tarihinin en gizemli olayında kaybolan uçağı aramaya devam ediyor Havacılık tarihinin en büyük gizemi olarak anılan MH370 sefer sayılı uçağın kayboluşunun üstünden 10 yıl geçti. Sevdiklerini kaybedenlerse, hâlâ yaşadıklarını anlamlandırmaya çalışıyor.
9.03.2024 Dünya
Hollanda'nın Lahey kentinde, Eritreliler arasında neden çatışma çıktı?
Hollanda'nın Lahey kentinde, Eritreliler arasında neden çatışma çıktı? Hollanda’nın Lahey kentinde Eritreli hükümet muhalifleri ile hükümet yanlısı gruplar arasında yaşanan çatışma, kontrolden çıktı.
18.02.2024 Dünya
Nairobi yangını: Gaz patlaması iki kişiyi öldürdü ve 220'den fazla kişiyi yaraladı
Nairobi yangını: Gaz patlaması iki kişiyi öldürdü ve 220'den fazla kişiyi yaraladı Kenya'nın başkenti Nairobi'de meydana gelen büyük gaz patlamasında en az iki kişi öldü, en az 222 kişi ise yaralandı.
2.02.2024 Dünya
Mali Hakkında Bilgiler; Mali Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Mali Hakkında Bilgiler; Mali Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Mali, Afrika kıtasının doğusunda yer almaktadır. Resmi adı Mali Cumhuriyetidir. Yüz ölçümü 1.240.000 kilometrekare olan Mali, Afrika'nın en büyük 7. ülkesidir. Uzun yıllar boyunca Fransa'nın kolonisi olan Mali, 22 Eylül 1960 tarihinde bağımsızlığını ilan etti. Mali'nin başkenti neresi, nüfusu ne kadar? Sizin için derledik.
3.01.2024 Tatil
Eritre Hakkında Bilgiler; Eritre Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Eritre Hakkında Bilgiler; Eritre Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Eritre kurulduğu tarihten 1993 yılına kadar birçok ülkenin himayesi altında kalmıştır. 1993 yılına gelindiğinde, Endonezya'dan ayrılan ülke, bağımsızlığını ilan etti. Nüfusunun büyük çoğunluğu kırsal alanlarda yaşar. Eritre nerede, başkenti neresi, nüfusu ne kadar, resmi dili ve para birimi nedir sorularının yanıtlarını derledik.
2.01.2024 Tatil
İngiltere'de bir sığınmacının hayatını kaybettiği ihtilaflı mülteci gemisi Bibby Stockholm hakkında ne biliniyor?
İngiltere'de bir sığınmacının hayatını kaybettiği ihtilaflı mülteci gemisi Bibby Stockholm hakkında ne biliniyor? İngiltere hükümetinin, sığınmacıları caydırma stratejisinin önemli bir parçası olan tartışmalı Bibby Stockholm gemisinde bir ölüm yaşandı.
13.12.2023 Dünya
Tanzanya'da sel felaketi! 47 ölü, 80 yaralı
Tanzanya'da sel felaketi! 47 ölü, 80 yaralı Tanzanya’da şiddetli yağışların neden olduğu sel ve heyelanda en az 47 kişi hayatını kaybetti, 80 kişi de yaralandı.
3.12.2023 Gündem
İstanbul turizmi küresel büyüyor
İstanbul turizmi küresel büyüyor Turizm sektöründen çok sayıda ulusal ve uluslararası yatırımcı, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin  düzenlediği Tourism Investment Forum’da bir araya geldi.
3.12.2023 Ekonomi
Kadın korkusundan 55 yıldır karantinada
Kadın korkusundan 55 yıldır karantinada Doğu Afrika ülkesi Ruanda’da yaşayan 71 yaşındaki Callitxe Nzamwita, yıllardır tek başına ve insanlardan uzak bir hayat sürüyor.
16.10.2023 Dünya
E-ticaret büyümesini sürdürüyor
E-ticaret büyümesini sürdürüyor Hızlı tüketim ürünü perakendeciliğinin dünyada ve Türkiye’deki e-ticaret performansını değerlendiren NielsenIQ, e-ticaretin, güçlü büyüme ivmesini koruduğunu paylaştı.
2.10.2023 Ekonomi
248 Nerenin Telefon Kodu? +248 Hangi Ülkeye Ait?
248 Nerenin Telefon Kodu? +248 Hangi Ülkeye Ait? Telefon iletişim açısından son derece önemli bir yere sahiptir. Telefon ile iletişim kurmada numaralarla tanımlanan hatlar etkili olmaktadır. Her numara farklı bir iletişim hattına sahiptir. Telefon numaralarının başında ise ülke kodları yer almaktadır. Ülke kodları yapılan aramanın hangi ülkeden yapıldığı hakkında bilgi vermektedir.
25.09.2023 Telefon Kodu
253 Nerenin Telefon Kodu? +253 Hangi Ülkeye Ait?
253 Nerenin Telefon Kodu? +253 Hangi Ülkeye Ait? Yurt içi aramalarda olduğu gibi yurtdışı aramalarında da mutlaka ülkelere göre alan kodunu tuşlamak gerekir. Yurtdışından bir numarayı aramak isterseniz öncelikle aranacak olan ülkenin alan kodunu tuşlamanız, ardından da telefon numarasını tuşlamanız gerekir. Bu işlem sonrasında dilediğiniz ülke ile telefonda bağlantı kurabilirsiniz. İşte, 253 alan koduna ait merak edilenleri sizler için hazırladık.
25.09.2023 Telefon Kodu
251 Nerenin Telefon Kodu? +251 Hangi Ülkeye Ait?
251 Nerenin Telefon Kodu? +251 Hangi Ülkeye Ait? Ülkelerin alan kodları değişkenlik göstermektedir. Buna bağlı olarak her ülkenin farklı bir kod numarası bulunur. Peki, 251 nerenin kodu? +251 hangi ülkeye ait? İşte bu konu hakkında bilinmesi gerekenler.
25.09.2023 Telefon Kodu
258 Nerenin Telefon Kodu? +258 Hangi Ülkeye Ait?
258 Nerenin Telefon Kodu? +258 Hangi Ülkeye Ait? Telefon kodları telefon numaralarının başında bulunan kodlardır. Bu kod telefon numarası hangi ülkeye ait ise o numaranın başında bulunur. Bazı kodlar uluslararası ülke kodları olabiliyorken, bazıları ise ülkemizde alan kodu olarak da kullanılmaktadır. Bu kodlardan birisi de 258 numaralı koddur. Peki 258 nerenin telefon kodu? +258 hangi ülkeye ait? İşte tüm detayları sizler için derledik.
25.09.2023 Telefon Kodu
Cinsiyet eşitliğinde '50=50 İçin El Ele'
Cinsiyet eşitliğinde '50=50 İçin El Ele' Türkiye’de kadınların istihdama katılımı ve yönetici konumundaki kadınların sayısı, uzun yıllardır toplumdaki cinsiyet eşitliğini etkileyen konular arasında. 14 ülkede 18 binden fazla üyesi olan Hollanda merkezli sivil toplum kuruluşu LEAD Network ise Türkiye’de özellikle perakende ve tüketim ürünleri sektörlerinde kadın yönetici sayısını artırmak ve geliştirmek için faaliyetlerini sürdürüyor. LEAD Network Türkiye, bu önemli konuyu “50=50 İçin El Ele” temasıyla düzenlenen “Liderlikte Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Konferansı”nda bir kez daha masaya yatırdı.
25.09.2023 Ekonomi
Mersin'e Tanzanyalı damat! Kesik çayır, erik dalı derken halay başı oldu
Mersin'e Tanzanyalı damat! Kesik çayır, erik dalı derken halay başı oldu Ankara'da diyetisyenlik yapan Mersinli genç kız, okuduğu üniversitede gönlünü kaptırdığı Doğu Afrika ülkesi Tanzanya'dan eğitim için Türkiye'ye gelen Omary ile dünya evine girdi.
18.09.2023 Gündem
Mersin'e Tanzanyalı damat
Mersin'e Tanzanyalı damat Ankara'da diyetisyenlik yapan Mersinli genç kız, okuduğu üniversitede gönlünü kaptırdığı Doğu Afrika ülkesi Tanzanya'dan eğitim için Türkiye'ye gelen Omary ile dünya evine girdi. Çiftin Mersin'deki düğünleri renkli görüntülere sahne oldu.
17.09.2023 Haberler
Darbe üstüne darbe kıtası Afrika
Darbe üstüne darbe kıtası Afrika Afrika’da sadece son iki yılda 14 darbe ya da darbe girişimi oldu. Mali, Burkina Faso, Çad, Gine, Sudan, Guinea Bisau, Sao Tome ve Principe, Gambia ve en son Nijer’in ortak özelliği eski sömürge ülkeleri olmaları. ORSAM Kuzey Afrika Çalışmaları Uzmanı Kaan Devecioğlu, ‘Sömürgeci arka plan ve engellenemeyen terör Fransa’ya olumsuz bakışa sebep oldu’ diyor.
6.08.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Doğu Afrika ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.