Doğu Gota ve İdlib'te ölü sayısı 180'i geçti
Doğu Gota ve İdlib'te ölü sayısı 180'i geçti Rus ve Suriye savaş uçaklarının bombalamaya devam ettiği, rejim muhalifi Suriyelilerin muhasara altında tutulduğu Şam yakınlarındaki Doğu Gota ve İdlib kırsalında dört gündür devam eden bombardımanda ölü sayısı 180’i geçti. Suriye'nin başkenti Şam yakınlarında rejim muhalifleri tarafından 2013 yılından beri muhasara altında tutulan ve 400 bin kişinin yaşadığı Doğu Gota'da, Rus ve Suriye savaş uçaklarının dört gündür süren bombardımanı sonucu ölenlerin sayısının 180'i geçtiği kaydedildi. Bugünkü saldırılarda ise 34 sivilin hayatını kaybettiği, ölenlerin 12’sinin çocuk, birisinin kadın olduğu belirtildi. İdlib’te ise kimyevi silaha maruz kalan 4 kişi hayatını kaybetti. Halk, Rusya’nın düşürülen uçağı ve öldürülen pilotunun intikamını almakta olduğunu düşünüyor. Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemci Kuruluşu, geçen sene Nisan ayında Han Şeyhun’da kimyasal silah kullanılmasıyla 80 kişinin ölmesinden sonra en çok can kaybının pazartesi günü İdlib’te meydana geldiğini ve dünkü saldırıda 60 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Beş yıldır Esad rejimi tarafından muhasara altında tutulan Doğu Gota'ya temel ihtiyaç maddelerinin girişinin zor olduğu, tıbbi malzemenin de yetersiz olduğu ifade edildi. Doktorlar, derme çatma sağlık merkezlerinin açıldığını ancak bunların da vurulduğunu söyledi.
11.09.2019 Haberler
Rusya ve Suriye uçakları Doğu Gota’yı bombaladı
Rusya ve Suriye uçakları Doğu Gota’yı bombaladı Doğu Gota'ya düzenlenen hava saldırısında en az 50 kişi hayatını kaybetti. Rusya ve Suriye uçakları ve füzeleri Doğu Gota’yı yerle bir etti. Gota’da en az 50 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı. Rusya ve Suriye savaş uçakları Doğu Gota ve İdlib’i bombalayıp 60 kişiyi öldürmesinin ardından bugün de Suriye’nin başkenti Şam yakınlarındaki Doğu Gota’ta birçok yeri bombalayıp füze fırlatarak 50 kişinin ölümüne yol açtı. Rusya ve Suriye savaş uçakları Doğu Gota’da, Kafr Batna, Sakba, Humiriye, Arbin, Duma ve Harasta’yı bombaladı. Sivil savunma görevlileri yıkılan binaların enkazından insanları kurtarma çalışmaları başlattı. Rusya ve Suriye savaş uçakları dün de Şam yakınlarında bulunan Doğu Gota ve İdlib yakınlarındaki kasabaları bombalayarak 60 sivilin hayatını kaybetmesine yol açmıştı.
11.09.2019 Haberler
Doğu Gota bombalandı: 25 ölü
Doğu Gota bombalandı: 25 ölü Şam yakınlarında bulunan ve 2013 yılından beri kuşatma altında tutulan, rejim muhaliflerinin kontrolündeki Doğu Gota dün gece Rus savaş uçakları tarafından bombalandı. Bombalama sonucu 25 kişi hayatını kaybetti, çoğu ağır olmak üzere 80 kişi yaralandı. Enkaz altındakileri kurtarma çalışmalarına katılan sivil savunma görevlisi Muhammed Hafi, Rus savaş uçaklarının dün gece Doğu Gota’da, Arbin ve Mebraba olmak üzere iki yerleşim bölgesini bombaladığını, en büyük hasar ve insan kaybının Mesraba’da meydana geldiğini söyledi. Muhammed Hafi, Mesraba’daki bombalama sonucu 19 kişinin hayatını kaybettiğini ve 70 kişinin de yaralandığını söyledi. Mesraba’da bombalanan iki binanın tamamen tahrip olduğu belirtildi. Muhammed Hafi bombalanan diğer yerleşim bölgesinde bir binanın yıkıldığı, binada bulunan 6 sivilin hayatını kaybettiğini, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 10 civarında kişinin yaralandığını söyledi. Enkaz altındaki ölü ve yaralıların çıkartılması için sivil savunma görevlilerinin sabaha kadar çalıştığı belirtildi.
11.09.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri