Tayland, İsviçre ve Güney Afrikalıların zayıflama sırları
Tayland, İsviçre ve Güney Afrikalıların zayıflama sırları Çok basit gibi görünse de kilo vermek oldukça zor. Bu kadar dünya nimeti varken iradeyi sağlamlaştırarak fit görünme çabası takdire şayan bir davranış. Dünyada yaklaşık 195 egemen ülke var. Her birinin de kendine ait kültürü var dersek tam bir cennet diyebiliriz. Bitki örtüsü, tarihi geçmiş, hava durumu, sosyoekonomik yapı, psikolojik durumlar ve demografik yapı zayıflama stillerine de etki ediyor...
10.07.2020 Trend
Bingölün Meşhur Yemekeri Tarifi
Bingölün Meşhur Yemekeri Tarifi Bingöl'ün meşhur yemekleri...Yöre ürünlerine dayanan Bingöl mutfağında yemeklerin çoğu bulgur, ayran, süt, et, çökelek ve yenilebilir bitkilerden yapılmaktadır.
6.07.2021 Yöresel Tarifler
StarBoard'da dünya lezzetleri
StarBoard'da dünya lezzetleri Ortaköy'de hizmet veren StarBoard Restaurant, dünya mutfaklarından farklı lezzet örneklerini sunuyor...
28.01.2008 Cadde
Türk turşusu dünyayı fethetti
Türk turşusu dünyayı fethetti Turşu ihracatı ilk 9 ayda 260 milyon dolara yükseldi. 136 ülke Türk turşusu aldı. Yıl sonu ihracat hedefi 500 milyon dolar. İç pazarda ise yabancı turşular büyük hacimde tüketilmeye başlandı.
3.11.2023 Ekonomi
Kış hazırlığı yapanlara tarhana çorbasının püf noktası! Asla topaklanmıyor
Kış hazırlığı yapanlara tarhana çorbasının püf noktası! Asla topaklanmıyor Kış mevsimi yaklaşırken, soğuk günlerde sizi ısıtacak ve besleyecek sağlıklı yiyeceklere ihtiyaç duyarsınız. İşte tam da bu noktada, geleneksel bir Türk mutfağı lezzeti olan tarhana çorbası devreye giriyor. Ancak tarhana çorbası yaparken en sık karşılaşılan sorunlardan biri, çorbanın topaklanmasıdır. Bu yazıda, tarhana çorbası yaparken topaklanmayı önlemek için bazı püf noktalarını paylaşacağım.
2.10.2023 Yemek
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Kuru Fasulyenin Yanına Ne Gider? Kuru Fasulyenin Yanına Yemek Ve İçecek Tavsiyeleri
Kuru Fasulyenin Yanına Ne Gider? Kuru Fasulyenin Yanına Yemek Ve İçecek Tavsiyeleri Kuru fasulye Türk mutfağında oldukça sevilen bir yemektir. Bu nedenle de kuru fasulyenin yanına ne gider, hangi içecekler içilir merak edilerek internetten araştırılmaktadır. Kuru fasulyenin yanına pilav, ayran, yoğurt, salata, şalgam ve kuru soğan gider. Kuru fasulyenin yanına ne gider, kuru fasulyenin yanında ne yenir ve ne içilir ayrıntıları ile derledik.
4.10.2022 Yemek
Turşu ihracatı 300 milyon dolara yükseldi
Turşu ihracatı 300 milyon dolara yükseldi Sonbahar ve kış mevsimlerinde sofraların vazgeçilmezi, doğal antibiyotik deposu turşuda Türkiye’nin ihracatı 300 milyon dolara ulaştı. Türkiye, 2021 yılında 129 ülkenin sofralarını turşuyla donattı.
22.12.2021 Ekonomi
Patso Nedir, Nasıl Yapılır? Patso İçerisinde Neler Vardır?
Patso Nedir, Nasıl Yapılır? Patso İçerisinde Neler Vardır? Günümüzde en çok tüketilen fast-food'lardan biri olan patso, patates kızartmasıyla hazırlanır. Ketçap ve mayonez dışında, hardal ve barbekü sosuyla da yenen patsoların sosisli, kavurmalı ve kaşarlı başta olmak üzere birçok çeşidi bulunmaktadır. Patso nedir, nasıl yapılır? İçerisinde neler vardır tüm detayları ile derledik.
14.12.2021 Yemek
Yazın hazırla kışın tüket! Turşu, reçel, konserve
Yazın hazırla kışın tüket! Turşu, reçel, konserve Yazın hazırlanılan bazı yiyecekler, kışın taze ve leziz tatlara devam edebilmemiz için önemli. Şimdi sana efsane üçlünün kısa tariflerini vereceğiz.
23.11.2021 Eğlence
Kışlık Hazırlıklar Nelerdir? Kış İçin Mutfakta Hangi Hazırlıklar Yapılır?
Kışlık Hazırlıklar Nelerdir? Kış İçin Mutfakta Hangi Hazırlıklar Yapılır? Kışlık hazırlıklar kış dönemine ait yiyecek hazırlıklarının yaz döneminde gerçekleştirilmesini ifade eder. Bu sayede bireyler mevsiminde yetişen yiyecekleri zıt olan mevsimde tüketebilir. Türkiye kışlık hazırlıkların en sık yapıldığı ülkelerden biridir. Bunun nedeni ise iklim ve tarım bakımından zengin içeriklere sahip olmasıdır. Kışlık hazırlıklar nelerdir ve kış için mutfakta hangi hazırlıklar yapılır detayları ile derledik.
2.04.2021 Eğitim
Tam bir lezzet rotası: Mersin
Tam bir lezzet rotası: Mersin Mersin cıvıl cıvıl bir şehir; vizyoner yöneticiler, müthiş bir güç birliği ve başarılı projeler... Kaplıcaları, termal suları, denizi, yaylaları ve de eşsiz mutfağıyla ışıldayan bir kent
27.03.2021 Cumartesi
Çağla zamanı geldi
Çağla zamanı geldi Faydası saymakla bitmeyen çağla tezgâhlarda görüldüğünde anlarız ki bahar geldi. Ah çağla ah; dünyanın en güzel meyvelerindensin ama niye ömrün bu kadar kısa!
6.03.2021 Cumartesi
Fındığın bile turşusunu yaptı
Fındığın bile turşusunu yaptı Samsun'da 10 yıldır turşuculuk yapan Zakir Tozlu, aralarında fındık, ceviz, muz, çilek, brokoli, mandalina, karpuz kabuğu ve midyenin de bulunduğu 110 çeşit turşu yapıp satıyor. Turşu limonla mı sirkeyle mi yapılır tartışmasının her zaman yaşandığını belirten Tozlu, iyi ve lezzetli bir turşunun sirkeyle yapılabileceğini savunuyor.
18.11.2020 Haberler
Kışa hazırlık pazarı ısıttı
Kışa hazırlık pazarı ısıttı Semt pazarlarında beş tezgahtan biri turşuluk, salçalık ürünlerle dolu. Ürün de bol, alıcısı da... Pazarcıların, “Kavga etmeyin, herkese yeter” diye espriyle sattığı ürünlerin kilogramı 2-5 lira arasında değişiyor
24.09.2020 Ekonomi
Kilogramı 40 TL'ye çıkan sarımsağın turşusu da yok satıyor
Kilogramı 40 TL'ye çıkan sarımsağın turşusu da yok satıyor Antalya’da 28 yıl önce hobi olarak başladığı turşuculuk mesleğinde 239 turşu çeşidiyle 10 bin kavanoza ulaşan Mustafa Hazar, korona virüsle birlikte, doğal antibiyotik olan ve bugünlerde fiyatı 40 TL'ye yükselen sarımsağın turşusuna ilginin arttığını söyledi. Sarımsak turşusunun fiyatı, kavanozun büyüklüğüne göre 30 ile 120 TL arasında değişiyor.
8.09.2020 Haberler
Bir başkadır Kıbrıs mutfağı
Bir başkadır Kıbrıs mutfağı Ada’da farklı kültürlerin geçişleri doğal olarak mutfağa da yansımış.
5.09.2020 Cumartesi
İftar sofranız için lezzetine doyum olmayan 5 tepsi yemeği
İftar sofranız için lezzetine doyum olmayan 5 tepsi yemeği Her yıl olduğu gibi bu ramazanda da iftar sofralarında mutlaka olması gereken birçok lezzet yer alıyor. Bunların arasında en çok tercih edilen tepsi yemeklerini sizin için sıraladık. Hem sofranızı zengin gösterecek hem de lezzeti ve doyuruculuğuyla herkesi kendine hayran bırakacak 5 tepsi yemeği için şimdiden malzemeleri hazırlayın. İşte iftar sofranız için lezzetine doyum olmayan 5 tepsi yemeği...
6.07.2021 Et Yemekleri
“Yaşam sevincinizi kaybetmeyin”
“Yaşam sevincinizi kaybetmeyin” Dr. Ümit Aktaş: “Moralimizi bozmayacağız, paniğe kapılmayacağız. Evimizin kıymetini bileceğiz. Sağlıklı yaşamak için ihtiyacınız olan ilk şey yaşam sevincidir. Beslenmeyle, doğru yaşam tarzıyla, egzersizle birlikte yaşam sevinciniz yüksek olur”
22.03.2020 Pazar
Tantuni nedir? Tantuni nasıl yapılır?
Tantuni nedir? Tantuni nasıl yapılır? Türk mutfağının ünlü yemeklerinden biri de tantunidir. Özellikle Mersin yöresinden çıkan ve ülke geneline yayınlan tantuni nedir? Tantuni nasıl yapılır?
20.11.2019 Hayat
Tantuni nasıl yapılır? Tantuni tarifi ve malzemeleri
Tantuni nasıl yapılır? Tantuni tarifi ve malzemeleri Mutfağımızın en sevilen yiyeceklerinden biri olan Tantuni, bu akşam sevilen yarışma programı MasterChef Türkiye'de yapılıyor. Peki Tantuni nasıl yapılır? İşte oldukça leziz bir Tantuni tarifi ve malzemeleri
19.11.2019 Gündem
Kışa kapak olsun!
Kışa kapak olsun! Evde kışlık hazırlığı yapmak son dönemde yükselişe geçti. Salçalar, reçeller kaynatılıyor, turşular hazırlanıyor. Her biri özenle kavanozlanıp mutlaka sosyal medyada paylaşılıyor.
20.09.2019 Ekonomi
Bu değişiklikler ömrü uzatır
Bu değişiklikler ömrü uzatır Bir yaşam şekli olan yeni Akdeniz diyetinde uzun yaşamak isteyenler için reçel yerine yoğurt, pirinç yerine bulgur önerilirken, illa kırmızı et yiyeceklere keçi ve kuzu eti ve doğada gezinen üç yaştan ufak dana eti yemeleri tavsiye ediliyor. Ayrıca günde de en az 60 dakika yürüyüş var
28.03.2019 Gündem
Ayvalık tostu nasıl yapılır?
Ayvalık tostu nasıl yapılır? Evdeki malzemeleri kullanarak kısa sürede hazırlayacağınız ayvalık tostu, vazgeçilmez lezzetlerden biridir. Peki, ülkemize özgü bir tost çeşidi olan ayvalık tostu nasıl yapılır? İşte ayvalık tostu tarifi...
6.07.2021 Yöresel Tarifler
Kanepe tarifleri
Kanepe tarifleri Özel günlerin vazgeçilmez aperatif lezzetlerinden biri olan kanepe tariflerini sizinle paylaşıyoruz. Evinizde bulunan malzemeler ile kolay kanepe tarifleri yapabilirsiniz. İşte sizin için farklı çeşitlerde yapabileceğiniz kanepe tarifleri...
6.07.2021 Bilgi

Benzer Haber Etiketleri