Donald Tusk

Donald Tusk

Son dakika Donald Tusk haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Donald Tusk gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Donald Tusk haber sayfamızda...

Donald Tusk

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 553 donald tusk haberi bulunmuştur.
Polonya Başbakanı: Savaş gerçek bir tehdit ve Avrupa hazır değil
Polonya Başbakanı: Savaş gerçek bir tehdit ve Avrupa hazır değil Polonya Başbakanı Donald Tusk, Rusya’nın 'savaş öncesi' dönemde olduğunu ve tüm kıtanın akıbeti açısından Ukrayna’nın Rusya’ya yenilmemesi gerektiğini söyledi.
30.03.2024 Dünya
‘Avrupa savaşa hazır değil’
‘Avrupa savaşa hazır değil’ Avrupa’da Ukrayna’yı işgale kalkışan Rusya’ya yönelik korkular artarken, olası bir savaş senaryosu için kıtanın hazır olmadığı ifade ediliyor. 
30.03.2024 Dünya
Avrupa’nın yeni ‘şahini’ Macron
Avrupa’nın yeni ‘şahini’ Macron Fransa Cumhurbaşkanı Macron son dönemde Rusya karşısındaki tutumunu büyük oranda değiştirdi ve Ukrayna savaşı konusunda en şahin lider haline geldi. Macron’un bu değişiminde hangi gelişmeler rol oynadı?
17.03.2024 Dünya
Weimar üçlüsü toplandı! Scholz'tan dikkat çeken açıklama: Rusya ile savaş içinde değiliz
Weimar üçlüsü toplandı! Scholz'tan dikkat çeken açıklama: Rusya ile savaş içinde değiliz Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Weimar Üçlüsünü oluşturan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Polonya Başbakanı Donald Tusk ile Almanya’da düzenlenen basın toplantısında, “Birliğimiz her zamankinden daha fazla gücümüzdür. Özellikle Almanya, Polonya ve Fransa'nın özel bir sorumluluğu var. Ukrayna’yı destekliyoruz fakat Rusya ile de savaş içerisinde değiliz” dedi.
15.03.2024 Dünya
Beyaz Saray'da NATO ziyareti! ABD'den Polonya'ya bin 798 adet füze satışına onay
Beyaz Saray'da NATO ziyareti! ABD'den Polonya'ya bin 798 adet füze satışına onay Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ve Polonya Başbakanı Donald Tusk, ülkelerinin NATO'ya katılmasının 25. yıl dönümünde Beyaz Saray'da ABD Başkanı Joe Biden ile buluştu.
13.03.2024 Gündem
Ukrayna’ya asker gönderme gündemde
Ukrayna’ya asker gönderme gündemde Fransa’nın önderliğindeki Avrupa ülkeleri, Ukrayna’daki savaşta Rusya’nın yenilgisinin Avrupa’nın güvenliği ve istikrarı vazgeçilmez olduğunu duyurdu. Toplantıda Ukrayna’ya asker göndermenin masaya gelmesi büyük ses getirirken, Kremlin’den korkutan uyarı geldi
28.02.2024 Dünya
İsveç: Rusya'ya yaptırım uygulamalıyız
İsveç: Rusya'ya yaptırım uygulamalıyız İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Rus muhalif lider Alexei Navalny’nin ölümü nedeniyle Moskova'ya ekonomik yaptırım uygulanması çağrısında bulundu
19.02.2024 Dünya
Polonyalı çiftçiler tarih verdi! Ukrayna ile olan tüm sınır kapılarını ablukaya alacak
Polonyalı çiftçiler tarih verdi! Ukrayna ile olan tüm sınır kapılarını ablukaya alacak Polonyalı çiftçiler, Ukrayna'dan ithal edilen tarım ve gıda ürünlerinin Polonya tarımını bitirdiği gerekçesiyle 20 Şubat’ta ülkenin Ukrayna ile olan tüm sınır kapılarını abluka altına alacak.
13.02.2024 Dünya
ABD’nin silah ihracatı 2023’te rekor seviyeye yükseldi
ABD’nin silah ihracatı 2023’te rekor seviyeye yükseldi ABD Dışişleri Bakanlığı'nın geçen yılın Ekim ayına kadarki dönemini kapsayan raporuna göre, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası, ABD'de devletin veya özel şirketlerin diğer ülkelere silah satışları 2023'ü rekorla kapattı.
30.01.2024 Dünya
Hanuka mumlarını yangın tüpüyle söndüren milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırıldı
Hanuka mumlarını yangın tüpüyle söndüren milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırıldı Varşova Bölge Savcısı Mariusz Dubowski, aşırı sağcı milletvekilinin “mülke zarar vermek ve dini ibadet obje ve simgelere hakaret etmek” gibi suçlamalarla karşı karşıya kalacağını bildirdi
18.01.2024 Dünya
Polonya’da eski İçişleri Bakanı ve yardımcısı tutuklandı, muhalefet sokağa indi
Polonya’da eski İçişleri Bakanı ve yardımcısı tutuklandı, muhalefet sokağa indi Polonya'da ana muhalefetteki Hukuk ve Adalet Partisi (PiS) destekçileri, eski İçişleri Bakanı Mariusz Kaminski ile Yardımcısı Maciej Wasik'in tutuklanmasını ve kamu yayın kurumlarındaki yönetim değişikliğini protesto etti.
12.01.2024 Dünya
2024 yılında dünya genelinde yapılacak tüm seçimler
2024 yılında dünya genelinde yapılacak tüm seçimler Gezegendeki nüfusun neredeyse yarısına ev sahipliği yapan onlarca ülkede 2024 yılında genel seçimler yapılacak. Bununla birlikte oy kullanma hakkını kullanan vatandaşların sayısının çokluğu, pek de iyiye işaret etmiyor. Öyle ki bu yıl, en sağlam demokrasiler bile bir anlamda test edilecek.
10.01.2024 Dünya
Bienalde Avrupa karşıtlığı tartışması
Bienalde Avrupa karşıtlığı tartışması Polonya, 2024 Venedik Bienali’ndeki pavyonunu iptal etti.
3.01.2024 Kültür Sanat
Dünya Polonyalı çiftçiler, Ukrayna sınırında tırcılara kapattıkları dört kapıdan birini açtı
Dünya Polonyalı çiftçiler, Ukrayna sınırında tırcılara kapattıkları dört kapıdan birini açtı Ukrayna sınır servisi, çiftçilerin dört Polonya sınır kapısında uyguladıkları ablukadan birine son verdiklerini duyurdu.
25.12.2023 Dünya
Polonya'da Donald Tusk hükümeti göreve başladı
Polonya'da Donald Tusk hükümeti göreve başladı Polonya'da Donald Tusk'ın başbakanlığında kurulan yeni hükümet, yemin ederek göreve başladı. Yeni kabinede Radoslaw Sikorski Dışişleri Bakanlığı'na getirilirken, Milli Savunma Bakanı ise koalisyon ortaklarından Wladyslaw Kosiniak-Kamysz oldu.
13.12.2023 Dünya
Polonyalı aşırı sağcı vekil, Hanuka Bayramı için yakılan mumları yangın tüpüyle söndürdü
Polonyalı aşırı sağcı vekil, Hanuka Bayramı için yakılan mumları yangın tüpüyle söndürdü Polonya'da aşırı sağcı milletvekili Grzegorz Braun, Yahudilerin Hanuka Bayramı için parlamentoda yakılan yedi kollu şamdandaki mumları yangın tüpü sıkarak söndürdü.
13.12.2023 Dünya
Polonya'da yeni Başbakanı Donald Tusk oldu
Polonya'da yeni Başbakanı Donald Tusk oldu Polonya'da parlamentodan güvenoyu alamayan Mateusz Morawiecki hükümetinin düşmesinin ardından, ülkenin yeni Başbakanı Donald Tusk oldu.
12.12.2023 Dünya
Polonya'nın yeni Başbakanı belli oldu! 'Herkes için muhteşem bir gün'
Polonya'nın yeni Başbakanı belli oldu! 'Herkes için muhteşem bir gün' Polonya’da parlamentodan güvenoyu alamayan Mateusz Morawiecki hükümetinin düşmesinin ardından, ülkenin yeni Başbakanı Donald Tusk oldu. Tusk hükümetinin 13 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Andrzej Duda tarafından onaylanması bekleniyor.
11.12.2023 Dünya
Polonya'da hükümet kurulamadı! Duda, görevi Morawiecki'ye verdi
Polonya'da hükümet kurulamadı! Duda, görevi Morawiecki'ye verdi Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, hükümeti kurma görevini devretti.
14.11.2023 Dünya
Polonya'da seçim sonuçları belli oldu
Polonya'da seçim sonuçları belli oldu Genel seçimlerin yapıldığı Polonya'da ilk sonuçlara göre yüzde 36,8 oy alan iktidardaki Hukuk ve Adalet Partisi (Prawo i Sprawiedliwosc-PiS) 8 yıl sonra hükümeti kurmak için parlamentoda yeterli çoğunluğu sağlayamadı. Seçim barajını aşarak parlamentoya girmeye hak kazanan partilerden hiçbirinin Jaroslaw Kaczynski'nin lideri olduğu PiS ile koalisyon kurmaya yanaşmayacağı belirtilirken, Donald Tusk'un başbakanlığında yeni bir koalisyon hükümeti kurulmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.
16.10.2023 Dünya
Polonya: Seçimlere iki hafta kala yaklaşık bir milyon kişi iktidarı protesto etti
Polonya: Seçimlere iki hafta kala yaklaşık bir milyon kişi iktidarı protesto etti Sivil Platform lideri Tusk tarafından yapılan çağrı, halkta büyük karşılık bulurken vatandaşlar, hükümet karşıtı gösteriyi "son yılların en büyük siyasi protestosu" olarak değerlendiriyor.
2.10.2023 Dünya
Çekirgeli makarna İtalyan mutfağını değişmeye zorlayabilir mi?
Çekirgeli makarna İtalyan mutfağını değişmeye zorlayabilir mi? İtalya'nın kuzeyinde, Alpler yakınlarındaki küçük bir odada, üst üste sıralanmış milyonlarca kap çekirgeyle dolu. İtalyan Çekirge Çiftliği'nde her gün yaklaşık bir milyon böcek gıda maddesine dönüştürülüyor.
8.07.2023 Dünya
Yarım milyon kişi sokağa indi
Yarım milyon kişi sokağa indi Polonya’da özgür seçimlerin ilk kez yapılmasının 34. yılında ana muhalefet partisi Sivil Platform’un (PO) lideri eski Başbakan Donald Tusk’ın, milliyetçi ve muhafazakar hükümeti protesto etmek için yaptığı çağrı üzerine yarım milyon kişi sokaklara döküldü.
6.06.2023 Dünya
Polonya'da yarım milyon insan hükümeti protesto etti
Polonya'da yarım milyon insan hükümeti protesto etti Sonbahardaki seçimler öncesinde sağ popülist hükümet, iktidarını koruyabilmek için muhalefete yönelik tutumunu sertleştiriyor. Buna karşı Varşova'da düzenlenen protesto gösterisine 500 bin kişi katıldı.
5.06.2023 Dünya
Duda, 'Rus etkisiyle Polonya çıkarlarına zarar verenleri araştıracak komisyon' yasasını onayladı
Duda, 'Rus etkisiyle Polonya çıkarlarına zarar verenleri araştıracak komisyon' yasasını onayladı Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda tartışmalı "Rusya'nın Polonya'nın iç güvenliği üzerindeki etkisini araştıracak komisyon kurulması" yasasını onayladı.
29.05.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Donald Tusk ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.