Gıdada akılalmaz hile! Bulaşık makinesine koyan da var, bezelye katan da...
Gıdada akılalmaz hile! Bulaşık makinesine koyan da var, bezelye katan da... Türkiye'de bir kahve zinciri mağazasında donmuş ürünlerin bulaşık makinesinde ısıtılması, 'pes dedirten' gıda hilelerini bir kez daha gündeme getirdi. Tehlikeye dikkat çeken uzmanlar, can alıcı uyarılarda bulundu. İşte mutfakta dönen dolapların perde arkası...
2.11.2021 Gündem
Dondurulmuş gıdaların beklenmedik yan etkileri
Dondurulmuş gıdaların beklenmedik yan etkileri En sevdiğiniz dondurulmuş patates kızartmasının vücut üzerinde birçok sağlıksız etkisinin olabileceğini biliyor muydunuz? Dondurulmuş besinler yemek kalp hastalığına, şeker hastalığına ve hatta vücuttaki hücrelerin tahrip olmasına neden olabilir. Peki, bu olası sağlık tehlikeleri ve dondurulmuş gıdaları tüketmenin kötü etkileri nelerdir?
22.03.2019 Sağlık
Dondurulmuş gıdalar nasıl tüketilmeli?
Dondurulmuş gıdalar nasıl tüketilmeli? Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Gıda Teknolojileri Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Sibel Bölek, gıdaların dondurulması aşamasında dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.
Konserve yiyeceklerin besin değeri değişiyor mu?
Konserve yiyeceklerin besin değeri değişiyor mu? Dondurulmuş veya konserve meyve ve sebzelerde besin değeri düşüyor mu? Bilimsel otoriteler cevaplıyor.
6.07.2021 Bilgi
Dondurulmuş yiyecekler nasıl tüketilmeli!
Dondurulmuş yiyecekler nasıl tüketilmeli! Hemen hepimizin buzluğunda daha uzun süre sonra yenmesi için sakladığımız yiyecekler var. Kışlık sebzeler, meyvesuyu yapmak için meyveler, etler.... Peki bunları doğru tüketiyor muyuz?
6.07.2021 Bilgi