Donmuş eti çözmenin en pratik yoluymuş! Saatlerce beklemeye gerek yok
Donmuş eti çözmenin en pratik yoluymuş! Saatlerce beklemeye gerek yok Derin dondurucudan çıkarılan etleri saatlerce beklemek ve zaman kaybetmek istemiyor. Misafiriniz geldiyse donmuş eti çözdürmek için saatlerce beklemenize gerek kalmıyor. Bu yöntem size zaman kazandırıyor.
18.04.2024 Püf Noktası
Usta aşçıların sırrı ifşa oldu! Kıymayı bozmadan saniyeler içerisinde şipşak çözüyor
Usta aşçıların sırrı ifşa oldu! Kıymayı bozmadan saniyeler içerisinde şipşak çözüyor Akşam yemeği hazırlamak için donmuş etleri çözdürme işlemi uzun bir süreç gerektiriyor. Ancak daha pratik bir şekilde dondurulan eti çözdürmek mümkün. Usta aşçıların başvurduğu bu yöntemi deneyerek kıymayı hızlıca çözebileceksiniz.
21.02.2024 Püf Noktası
Yıllardır aynı yanlışı yapıyoruz! Sıcak sudan uzak durun, donmuş eti içten içe zehirliyor
Yıllardır aynı yanlışı yapıyoruz! Sıcak sudan uzak durun, donmuş eti içten içe zehirliyor Derin dondurucudan çıkarılan etler için neredeyse herkes aynı hataya düşüyor. Doğru bildiğimiz et çözdürme işleminde bazı noktalar gözden kaçabilir. Bu da sağlık açısından büyük bir tehdit oluşturuyor. İşte detaylar.
6.09.2023 Genel Sağlık
Gıdaları dondururken de çözdürürken de bu yöntemleri uygulayın!
Gıdaları dondururken de çözdürürken de bu yöntemleri uygulayın! Covid-19 salgınının ardından evlerde gıda stokunun arttığına dikkati çeken uzmanlar, buzluk ya da derin dondurucuda saklanan gıdaların tazeliği ve besin değerini koruyabilmesini sağlayacak önerilerde bulundu. Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sibel Bölek, gıdaların dondurularak muhafaza edilmesinin tazeliğini korumak için en iyi yöntemlerden olduğunu söyledi.
6.05.2020 Genel Sağlık
Yiyecekleri kışa sağlıklı saklama tüyoları
Yiyecekleri kışa sağlıklı saklama tüyoları Gastronomi Bölümü Öğr. Görevlisi Gökhan Taşpınar, “Donmuş gıdaları saklamak için plastik veya alüminyum folyo, plastik torba, kapalı alüminyum kaplar, içi mumlu özel kaplar veya dayanıklı plastik ve cam kaplar kullanılması gerekir” dedi.
Donmuş et nasıl çözülmeli?
Donmuş et nasıl çözülmeli? Donmuş eti çözerken sağlıklı bir yöntemle çözmek gerekir. Aksi taktirde sağlığınıza ciddi zararlar verebilir. İşte donmuş eti çözmenin en sağlıklı yöntemi…
6.07.2021 Bilgi