Yırtıcı tilkiyi kuzuya çeviren kız kamerada
Yırtıcı tilkiyi kuzuya çeviren kız kamerada Yırtıcı tilkiyi kuzuya çeviren kız kamerada
11.09.2019 Nevidyo
25 yıl önce hobi olarak başladı, ünü yurt dışına yayıldı
25 yıl önce hobi olarak başladı, ünü yurt dışına yayıldı Manisa'da 25 yıl önce üniversite yıllarında hobi olarak başladığı antika eşya ve silah restorasyon işini belgesini alarak devam ettiren İbrahim Gürcan'ın ünü, hem ülkede hem de yurt dışında yayıldı.İstanbul Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık bölümünde okurken, 25 yıl önce hobi olarak antika eşya ve silah restorasyon işine başlayan İbrahim Gürcan(46), belgesini alarak bunu gelir kapısına dönüştürdü. Tarihi değeri bulunan eserlerin restorasyon işini devam ettirmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Gürcan, cam, seramik, ahşap, metal eserlerin yanı sıra eski radyo, gramofon gibi eşyaları da restore ettiğini kaydetti. Gürcan, 2 yıl önce 1940 yılından önce üretilen tabanca ve tüfekleri restore etmeye başladığını da anlattı. 4 ÜLKEDEN MÜŞTERİSİ VAR 1800'lü yıllardan kalma kaplama, kalıp işleri, seramik, cam işleme, ahşap oyma, nakış, aplike, varak, radyo, saat işleri yaptığını belirten Gürcan, "Türkiye'nin çeşitli illerinden koleksiyonerler ve müzeler bana 1800'lü yıllardan kalma değerli eşyaları gönderiyorlar. Ben de titiz bir çalışmayla bunların restorasyonunu yapıyorum. Müşterilerim daha çok yurt dışından. Fransa, İspanya, Belçika ve Portekiz'den çeşitli değerli eşyalar geliyor. Aslına uygun olarak restore ettikten sonra tekrar müşteriye gönderiyorum. Türkiye'den ise ünlü koleksiyonerler, çeşitli müzayedelerde ismimi duyarak beni buluyor. Benim amacın tarihin tozlu raflarında olan değerli eşyalara hayat vermek. Bundan da büyük mutluluk duyuyorum ve keyif alıyorum" dedi. Elinde şu an Abdülhamit'e ait altın kaplama değerli bir vazo bulunduğunu belirten Gürcan, vazonun kendisine müzeden gönderildiğini ve restorasyonunu tamamlayıp, teslim edeceğini söyledi.
11.09.2019 Yaşam
İhtiyaç için kurduğu kümesi 6 dönümlük çiftliğe dönüştürdü
İhtiyaç için kurduğu kümesi 6 dönümlük çiftliğe dönüştürdü Mersin'de, şehir hayatını sevmeyince eşiyle Toros Dağları'nın eteklerindeki köylerine dönen Yeter Tiken, günlük yumurta ihtiyaçlarını gidermek için kurduğu kümesi devlet desteğiyle 6 dönümlük tavuk çiftliğine dönüştürdü.Mersin'de, eşinin işi nedeniyle ilçe merkezine taşınan ancak şehir hayatını sevmeyince Toros Dağları'nın eteklerindeki köylerine dönen 30 yaşındaki Yeter Tiken, günlük yumurta ihtiyaçlarını gidermek için kurduğu kümesi zaman içerisinde aldığı devlet desteğiyle tavuk çiftliğine dönüştürerek girişimci oldu. Çamlıyayla ilçesine bağlı Darıpınarı köyünde 2008 yılında Ramazan Tiken ile hayatını birleştiren Yeter Tiken, eşinin bir işletmede işe girmesi nedeniyle Tarsus ilçesine taşındı. Yaklaşık 3 yıl boyunca kent merkezinde geçimlerini sağlamaya çalışan Tiken çifti, şehir hayatını sevmemeleri nedeniyle köye dönme kararı aldı. Köye dönünce Ramazan Tiken bulduğu bir işte çalışırken, eşi Yeter Tiken ise günlük yumurta ihtiyaçlarını gidermek için tavuk beslemeye başladı. Aradan geçen sürede tavuk sayısını artırarak tanıdıklarına yumurta satmaya başlayan Tiken, bu alanda girişimde bulunabileceğini anlayınca araştırma yaptı. Tiken, 2017 yılında kırsal kalkınma destekleri kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Genç Çiftçi Projesi'ne başvurarak 30 bin lira hibe desteği aldı. Toros Dağları'nın eteklerindeki kümesini, aldığı destekle 6 dönüm arazi üzerine kurulu tavuk çiftliğine dönüştüren Tiken, 2 bin tavuğun yer aldığı çiftliğinden çevre ilçelere yumurta satışı yapar hale geldi. "Başarımın gururunu yaşıyorum" Yeter Tiken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlendikten sonra Tarsus'ta oturmaya başladıklarını ancak şehir yaşamını sevmemelerinin adeta hayatlarını değiştirdiğini söyledi. Tiken, geçmişte maddi sıkıntılar yaşarken devlet desteğiyle işletme sahibi konumuna geldiğini aktardı.
11.09.2019 Haberler
Evini sahte içki imalathanesine dönüştürdü
Evini sahte içki imalathanesine dönüştürdü Mersin'de bir şahsın imalathaneye dönüştürdüğü evi ve deposunda yapılan aramalarda, piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış bin 720 litre sahte içki ele geçirildi. Aramalarda klozetin içine ve market dolaplarına zulalanmış şişeler ise dikkat çekti. Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bir istihbaratı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, merkez Akdeniz ilçesi Adanalıoğlu Mahallesi'nde N.D. adlı şüphelinin evinde ve deposunda arama yaptı. Yapılan aramada, 'boğma' olarak bilinen bin 650 litre sahte içki üretimi için mayaya yatırılmış sıvı ile 70 litre sahte içki ele geçirildi. Yapılan aramalarda klozetin içine ve market dolaplarına saklanmış şişeler ele geçirildi. Şüphelinin gözaltına alındığı, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
11.09.2019 Yaşam
Halk otobüsünü 120 bin lira harcayarak ciğerci yaptı
Halk otobüsünü 120 bin lira harcayarak ciğerci yaptı Amasya’da yaşayan Mustafa Göç, İstanbul’dan 12 bin liraya satın alıp yaklaşık 10 katı harcama yaptığı otobüsü ciğerciye dönüştürdü. 4 ay önce 2004 model belediye otobüsünü ailesinin de desteğiyle dekore ettirip plan ve proje tasarımıyla gerekli izinlerini aldıktan sonra Amasya Akbilek Mahallesi'ndeki evinin önüne getirten evli ve 2 çocuk babası Mustafa Göç, ‘Ciğerimin Köşesi’ adını verdiği ekmek teknesi için yaklaşık 120 bin TL harcadı. Duruma şaşıranların otobüsü servislerle karıştırdıklarına değinen Göç, “'Nereden nereye gidiyoruz?’ dediklerinde ‘açlıktan tokluğa gidiyoruz’ şeklinde cevap veriyorum” dedi. Müşteriler Hayati Dursun Akşen ile Nevzat Şahin de ciğerciye dönüşen otobüsü görünce şaşırdıklarını söylediler.
11.09.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri