Dünya Tiyatro Günü

Dünya Tiyatro Günü

Son dakika Dünya Tiyatro Günü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Dünya Tiyatro Günü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Dünya Tiyatro Günü haber sayfamızda...

Dünya Tiyatro Günü

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.365 dünya tiyatro günü haberi bulunmuştur.
Nejat İşler: Futbola küskünüm!
Nejat İşler: Futbola küskünüm! Son olarak 'Zaferin Rengi' adlı sinema filminde kamera karşısına geçen Nejat İşler, Dünya Tiyatro Günü için gittiği Tophane Bitiyatro'da gazetecilerle bir araya geldi. "Fenerbahçe ve Trabzonspor arasındaki olaylara siz neler söylemek istersiniz?" sorusu karşısında futbola olan küskünlüğünü dile getiren İşler, dikkat çeken açıklamalar yaptı.
29.03.2024 Cadde
Dünya Tiyatro Günü'nde Nevra Serezli'yi duygulandıran ödül!
Dünya Tiyatro Günü'nde Nevra Serezli'yi duygulandıran ödül! 41'inci İsmail Dümbüllü Ödülü'nün bu seneki sahibi Nevra Serezli oldu. Sahneye koyduğu 'Ağaçlar Ayakta Ölür' ve 'Veda' oyunlarıyla ödüle layık görülen usta sanatçı, ödülü alırken gözyaşlarına hakim olamadı.
28.03.2024 Cadde
Dünya Tiyatro Günü mesajları 2024 🎭 Dünya Tiyatro Günü kutlama sözleri, resimleri
Dünya Tiyatro Günü mesajları 2024 🎭 Dünya Tiyatro Günü kutlama sözleri, resimleri Bugün Dünya Tiyatro Günü kutlanıyor. Sanat severler günün anlam ve önemine yönelik Dünya Tiyatro Günü mesajları 2024 araştırması yapıyor. Bu özel gün, tiyatronun insanların yaşamlarını zenginleştiren, eğlendiren ve düşündüren önemli bir sanat formu olduğunu vurgulamak amacıyla dünya çapında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. İşte Dünya Tiyatro Günü kutlama sözleri
27.03.2024 Bilgi Rehberi
Dünya Tiyatro Gününüz kutlu olsun: ‘Sanat barıştır’
Dünya Tiyatro Gününüz kutlu olsun: ‘Sanat barıştır’ Türkiye’de ve dünyada coşkuyla kutlanan 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nün bu yılki bildirisini Nobel’in son sahibi İsveçli yazar Jon Fosse kaleme aldı. Bildiri, Doç. Dr. Esla Dicle tarafından Türkçeye çevrildi.
27.03.2024 Kültür Sanat
27 Mart’ta oyunlar ücretsiz
27 Mart’ta oyunlar ücretsiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü ücretsiz sahneleyeceği sekiz oyunla kutluyor.
20.03.2024 Kültür Sanat
Kenan Doğulu'nun ilginç görüntüsü!
Kenan Doğulu'nun ilginç görüntüsü! Kenan Doğulu, önceki akşam Fişekhane’de Engin Hepileri’nin yönettiği oyunu izlemeye gitti. Eşi Beren Saat’in çıkaracağı albümle ilgili konuşan Doğulu'nun, sol kulağına taktığı küpenin ağırlığından kulak memesinin sarkmış olması dikkatlerden kaçmadı.
28.03.2023 Cadde
Dünya Tiyatro Günü’nde sahnesine veda etti
Dünya Tiyatro Günü’nde sahnesine veda etti İstanbul’da 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde bir sahne daha kapılarını kapattı.
29.03.2023 Kültür Sanat
Köksal Engür son yolculuğuna uğurlandı
Köksal Engür son yolculuğuna uğurlandı Böbrek yetmezliğine bağlı sağlık sorunları nedeniyle 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde hayata veda eden usta oyuncu Köksal Engür son yolculuğuna uğurlandı.
29.03.2023 Cadde
Usta sanatçıya sahnede 95. yaş sürprizi
Usta sanatçıya sahnede 95. yaş sürprizi Dünya Tiyatro Günü, Sahne Tozu Tiyatrosunda düzenlenen etkinlikle kutlanırken, 95 yaşına giren Haldun Dormen de sahnede yaş günü sürprizi yapıldı.
28.03.2023 Cadde
Türk tiyatrosu bir çınarına daha veda etti
Türk tiyatrosu bir çınarına daha veda etti Sahneden sinemaya, seslendirmeden radyo tiyatrosuna oyunculuğu ve sesiyle hafızalarımıza kazınan Köksal Engür, Dünya Tiyatro Günü’nde böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.
28.03.2023 Kültür Sanat
Yaşasın tiyatro!
Yaşasın tiyatro! Tiyatrolar, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Türkiye’nin dört bir yanında perde açıyor. Bazı oyunlar ücretsiz olarak sahnelenirken bazılarının geliri de depremzedelere bağışlanacak.
27.03.2023 Kültür Sanat
Dünya Tiyatro Günü’müz kutlu olsun!
Dünya Tiyatro Günü’müz kutlu olsun! 27 Mart, 1961’den beri tüm dünyada tiyatro günü olarak kutlanıyor, bildiriler kaleme alınıyor. Biz de bu yıl Dünya Tiyatro Günü’nü tiyatro evrenimizin önemli isimlerinin kaleme aldığı bildirilerle kutluyoruz.
26.03.2023 Kültür Sanat
Dünya Tiyatro Günü’ne özel 133 oyun sahnede
Dünya Tiyatro Günü’ne özel 133 oyun sahnede Devlet Tiyatroları ve özel tiyatrolar 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde toplam 133 oyun sahneleyecek.
15.03.2023 Kültür Sanat
Yası kapağına taşıdı
Yası kapağına taşıdı Milliyet Sanat, 11 ilimizi ve milyonlarca insanı doğrudan etkileyen deprem felaketinin yasını kapağına taşıdı! Milliyet Sanat’ın, Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin ardından çıkan Mart 2023 sayısı simsiyah kapağıyla raflarda yerini aldı.
10.03.2023 Kültür Sanat
65 yaş üstü sahneye dönüyor
65 yaş üstü sahneye dönüyor Devlet Tiyatroları’nda 65 yaş üstü oyunculara uygulanan yasak sona erdi.
12.09.2022 Kültür Sanat
Erdal Özyağcılar’a onur ödülü
Erdal Özyağcılar’a onur ödülü Oyuncu Erdal Özyağcılar, YEKÜV Vakfı’nın 27 Mart Dünya Tiyatro Günü vesilesiyle usta tiyatrocu Vasfi Rıza Zobu anısına verdiği ‘Onur Ödülü’nün sahibi oldu.
1.04.2022 Cadde
Sokak sanatçıları Alsancak’a renk kattı
Sokak sanatçıları Alsancak’a renk kattı İzmir’de 27 Mart Dünya Tiyatro Günü, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle kutlandı.
28.03.2022 Ege
Bakan Ersoy, AKM'de 'Müzikhaller' oyununu izledi
Bakan Ersoy, AKM'de 'Müzikhaller' oyununu izledi  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, eşi Pervin Ersoy ile birlikte Atatürk Kültür Merkezi (AKM)'de 'Müzikhaller' adlı müzikal tiyatro oyununu izledi.
27.03.2022 Haberler
Bakan Ersoy, AKM'de 'Müzikhaller' oyununu izledi
Bakan Ersoy, AKM'de 'Müzikhaller' oyununu izledi  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, eşi Pervin Ersoy ile birlikte Atatürk Kültür Merkezi (AKM)'de 'Müzikhaller' adlı müzikal tiyatro oyununu izledi.
27.03.2022 Gündem
Bakan Ersoy'dan 'Dünya Tiyatro Günü' mesajı
Bakan Ersoy'dan 'Dünya Tiyatro Günü' mesajı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Bize bu zengin dünyanın kapısını açan çok değerli sanatçılarımıza, tiyatro emekçilerimize; destekleri ve ilgileriyle perdenin arkası kadar önünü de anlamlı ve değerli kılan sanatseverlere en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Dünya Tiyatro Günü kutlu olsun" dedi.
27.03.2022 Siyaset
Perdeler hep açık kalsın
Perdeler hep açık kalsın  Bugün Dünya Tiyatro Günü. Sahnenin tozunu yutanlar o tozun iyileştirici gücünün daha fazla kişiyle buluşması için anlattı.
27.03.2022 Kültür Sanat
2022 Dünya Tiyatro Günü Ulusal Bildirisi – Seçkin Selvi
2022 Dünya Tiyatro Günü Ulusal Bildirisi – Seçkin Selvi Tiyatronun asal işlevi anlatmaktır, insanların mutluluğu, refahı, sağlığı ve en önemlisi barışı için deneyimlerini, bildiklerini, gördüklerini kendi çağının kültürüyle yoğurarak sonraki kuşaklara aktarmaktır.
27.03.2022 Kültür Sanat
Sahnede kutlanacak
Sahnede kutlanacak ‘Timsah Ateşi’, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü seyircisiyle Zorlu PSM’de sahnede kutlayacak.
25.03.2022 Cadde
Festival başladı!
Festival başladı! Bu yıl ilki düzenlenecek Uluslararası Beşiktaş Tiyatro Festivali, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında ay boyunca oyunları sahnelere taşıyacak.
14.03.2022 Cadde
Bakan Ersoy: Özel salonlarımıza enerji desteği vermek istiyoruz
Bakan Ersoy: Özel salonlarımıza enerji desteği vermek istiyoruz Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, tiyatrocularla bir araya geldikten sonra yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarımızdan gelen bir talep vardı. Biz de bakanlık olarak uygun görüyoruz. Özellikle bu yıl özel salonlarımıza enerji desteği vermek istiyoruz" dedi.
25.02.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Dünya Tiyatro Günü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.