Çeyiz Hesabı ödeme planı yeniden düzenlendi
Çeyiz Hesabı ödeme planı yeniden düzenlendi Çeyiz Hesabı'nda, aylık ödeme planı kapsamında bir dönemde en fazla 3 defa düzenli ödemeyi aksatabilme hakkı 6'ya çıkarıldı.
9.06.2020 Ekonomi
Zırhlı Birliklerde yemin töreni
Zırhlı Birliklerde yemin töreni Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan yedek subaylar, uzman erbaşlar ile erler için yemin töreni düzenlendi. Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında, 1998/3 tertip bin 943 er ve erbaş, 2018 yılı 3'üncü dönem 131 uzman erbaş ile 372'inci dönem 112 yedek subay için düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Yarbay Vahdettin Taşdelen'in tümen sancağını tanıtmasının ardından ant içme törenine geçildi. Çanakkale, Kurtuluş ve Kore savaşları ile Kıbrıs Barış Harekatı'nda kullanılan üniformaları giyen birliklerin de katıldığı törende, askerler, Türk bayrağı ve silah üzerine el basarak yemin etti. Törende, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanı Korgeneral Şeref Öngay'ın gönderdiği kutlama mesajı okundu, ardından birliğe ilk katılan tankçı er Ahmet Furkan Akyurt, yaş kütüğüne plaket çaktı. Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanı Albay Burç Pekin, başarılı erlere ve birliğe ilk katılan askerlere hediye ve başarı belgeleri ile, tankçı askerlerin, daha önce vatani görevini aynı eğitim birliğinde yapan dede ve babalarına katılım belgesi ile hediye takdim etti. Türk Silahlı Kuvvetlerine katılan en genç askerlere sonuna kadar güvendiklerini belirten Albay Pekin, "Silahlı Kuvvetlerimizin saflarına katılan askerlerim, bu yeminle sizler milletimize sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerinize mutlak itaat edeceğinizi, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur." şeklinde konuştu. Törenin ardından Ankara Kulübü Seğmenler ekibi gösteri sundu. Yemin törenini coşkuyla izleyen ailelerin tören sonunda çocuklarıyla buluşmaları sırasında duygu anlar yaşandı.
11.09.2019 Haberler
Cezaevi firarisi evinde el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahla yakalandı
Cezaevi firarisi evinde el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahla yakalandı İstanbul Sancaktepe’de bir eve düzenlenen baskında el yapımı patlayıcı, uzun namlulu silahlar ve uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonda cezaevi firarisi olduğu belirtilen bir kişi tutuklandı. Alınan bilgilere göre, Sancaktepe Fatih Mahallesi’nde uyuşturucu madde ticareti ile ilgili bir adresi tespit eden polis, söz konusu adrese dün gece saat 22.00 sıralarında baskın düzenledi. Eve düzenlenen operasyonda el yapımı patlayıcı madde, 1 adet kalaşnikof marka uzun namlulu silah ve bu silaha ait 2 şarjör, 155 adet kalaşnikof mermisi, 1 adet otomatik silah ve şarjör, 5 gram uyuşturucu madde, uyuşturucu ticaretinden elde edildiği sanılan 4 bin 760 TL para ve 20’nin üzerinde çek ve senetler ele geçirildi. Operasyonda 3 farklı suçtan yakalama kararı olduğu öğrenilen cezaevi firarisi R.C. (43) adlı zanlı yakalanarak gözaltına alındı. Patlayıcı ve uzun namlulu silahlar ile uyuşturucu maddeye el konulurken, R.C. isimli şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi. Cezaevi firarisi olduğu duyurulan suç makinesi, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
11.09.2019 Yaşam
Bingöl'de şehit edilen 33 asker anıldı
Bingöl'de şehit edilen 33 asker anıldı Bingöl'de PKK'lı teröristler tarafından 25 yıl önce şehit edilen 33 asker törenle anıldı. Bingöl-Elazığ karayolunun Bilaloğlu köyü mevkisinde 24 Mayıs 1993'te teröristlerce şehit edilen 33 eri anmak için Anıttepe'de program yapıldı. Vali Ali Mantı, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatan ve millet görevini yapmak için azimle çalışan 33 askerin hainler tarafından şehit edildiğini anımsattı. Aradan 25 yıl geçmesine rağmen şehitlerin acısının yüreklerde taze olduğunu vurgulayan Mantı, şöyle konuştu: "Bu şehitlerimiz, vatan, din, millet ve bayrak için canlarını feda ettiler. Onlar İnşallah şehitlik mertebesinde rabbimizle beraberler. İnşallah ülkemiz ve milletimiz kutsal değerleri uğruna her zaman topyekun olarak canını vermeye hazırdır. Ülkemize ezelden ebede kadar hizmet etmiş tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." Saldırı sırasında o dönem Bingöl'de özel harekat polisi olarak görev yapan emekli polis Yüksel Yerlikaya, olayın acısını unutamadığını söyledi. Teröristlerin yol kestiği bilgisinin ardından operasyon için yola çıktıklarını dile getiren Yerlikaya, şöyle dedi: "Sonrasında 64 askerin kaçırıldığını duyduk. Arama tarama faaliyetleri için dağlara çıktık. Ertesi gün, askerlerin şehit edildiği bilgisi geldi. Araziye gittik 33 şehidimizin cenazesine ulaştık. Sonrasında operasyonlara devam ettik. Kaçırılan 64 askerimizden 33'ünü şehit ettikleri için sağ kalan askerlerimizin kurtarılması için mücadele verdik. Bu askerlerimizi de kurtardık, intikamlarını da aldık. 25 yıl sonra buraya gelmek istedim." Törene, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ersin Altay, Bingöl Belediye Başkan Vekili Halim Sügü, Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş da katıldı.
11.09.2019 Yaşam
Öldürülen başkana belediye önünde veda
Öldürülen başkana belediye önünde veda Niğde'de dün geçici işçilik için yaptığı başvuru reddedilen Serkan T. (30) tarafından kurşunlanarak öldürülen merkeze bağlı Yeşilgölcük beldesi Belediye Başkanı Ak Partili Hakkı Şengül (45) için cenaze töreni düzenlendi.Dün saat 18.00 sıralarında belediye binasında meydana gelen olayda Yeşilgölcük Belediyesi'nde mevsimlik işçi olarak çalışmak için İŞKUR'a başvuran, ancak yapılan kura çekiminde isminin çıkmadığını öğrenen Serkan T., öfkeyle belediye binasına gitti. Daha önce kendisini geçici işçi olarak işe alan evli ve 2 çocuk babası Belediye Başkanı Hakkı Şengül'ün makamına giren Serkan T., belinden tabancasını çıkarıp, tehditler yağdırdı. Daha sonra odasından iterek çıkardığı Hakkı Şengül'ü belediyenin koridorunda 4 el ateş ederek ağır yaraladı. Çağrılan ambulansla Niğde'deki Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Başkan Şengül, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kaçan saldırgan Serkan T. ise daha sonra jandarmaya teslim oldu. Belediye Başkanı Hakkı Şengül için bugün Yeşilgölcük Belediyesi önünde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, milletvekilleri, ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Şengül'ün cenazesi daha sonra cenaze namazı için Kurs Camii'ne götürüldü.
11.09.2019 Yaşam
"Gece kartalı" için tören düzenlendi
"Gece kartalı" için tören düzenlendi Üsküdar'da servis aracında doldur boşalt yaptığı öne sürülen meslektaşının silahından çıkan kurşunla şehit olan bekçi Üzeyir Kocatürk için tören düzenledi."Gece Kartalları" olarak adlandırılan bekçiler, dün sabah acil müdahale kursuna gitmek üzere Üsküdar'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önünden servislerine bindi. Servis aracında tabancasıyla doldur boşalt yaptığı belirtilen meslektaşının silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Üzeyir Kocatürk (26) için Ümraniye'deki Şehit Numan Şeref Datlı Polis Merkezi önünde tören düzenlendi. Törene şehit bekçinin ailesi, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, meslektaşları ve polisler katıldı. "EŞİ VE ÇOCUKLARI BİZE EMANETTİR" Törende konuşma yapan Mustafa Çalışkan, "İstanbul halkının huzur ve güvenliği için görev alan çarşı ve mahalle bekçilerimizin görev yaparken daha verimli olmaları için verilen eğitimin hemen öncesinde meydana gelen bir kaza sonucu Üzeyir kardeşimiz kaybetmek bizleri derinden üzmüştür. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu kardeşimizin eşi ve çocukları bize emanettir. Başımız sağ olsun, vatan sağ olsun diye konuştu. Şehit bekçi Kocatürk için burada dua okunup helallik alındı. Şehidin eşi Reyhan Kocatürk, kucağındaki 2 yaşındaki oğlu Ömer Faruk ile tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Şehit bekçi Üzeyir Kocatürk, Topağacı Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Hekimbaşı Mezarlığı'na defnedilecek.
11.09.2019 Yaşam
Şehit itfaiyeciye son görev havadan görüntülendi
Şehit itfaiyeciye son görev havadan görüntülendi Şehit itfaiyeci Taner Çebi için itfaiye daire başkanlığında gerçekleşen törenin ardından kalabalık Çebi'nin naaşının bulunduğu itfaiye aracının arkasında kortej oluştur. Oluşan kortej ve şehit itfaiyeciye son görev havadan görüntülendi. Fatih Eminönü'nde otelde yangında mahsur kalırken, şehit olan itfaiyeci Taner Çebi için ilk tören Fatih'teki İtfaiye Daire Başkanlığı'nda düzenlendi. Törenin ardından itfaiyeci Çebi'nin naaşı itfaiye aracına konulurken, törene katılanlar kalabalık bir kortej halinde cenaze namazının kılınacağı Fatih Camii'ne yürüdü.Kalabalığın camiye yürüyüşü havadan görüntülendi. Görüntülerde cenazenin bulunduğu araç ilerlerken, kalabalık da arkasından ilerliyor.
11.09.2019 Yaşam
Balık-ekmek için metrelerce kuyruk oluştu
Balık-ekmek için metrelerce kuyruk oluştu Türkiye’deki balık tüketiminin artırılması ve önemine dikkat çekilmesi amacıyla Süleyman Demirel Üniversitesi’nde bu yıl ikincisi düzenlenen Balık Ekmek Şenliği’nde, öğrencilere bu bu kez balık tutmayı değil balık yemeyi öğrettiler. SDÜ 19 Mayıs Amfisi Öğrenci Meydanı’nda kurulan stantlarda yapılan balık ekmekler, uzun kuyruklar oluşturan binlerce öğrenciye ücretsiz olarak dağıtıldı. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Su Ürünleri Fakültesi, İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği ile üretici firmalar işbirliğinde gerçekleştirilen 2.Balık Şenliği yoğun katılımla gerçekleştirildi. Balık Ekmek Şenliği’nde ayrıca, yöresel halk oyunları gösterileri de gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinlikte katılımcılar doyasıya balık ekmek yerken, alana gelen bazı öğrenciler de öğle vaktine denk gelen zamanda karnını doyurdu. Dekan Savaş: “Balığın tüketilmesinin teşviki için önemi vurgulamak adına ikinci kez düzenledik” SDÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Sevgi Savaş,”Bu yıl ikincisini düzenlediğimi balık ekmek şenliğinde amacımız, Isparta’da sektördeki ileri gelen temsilcilerimizle birlikte alabalık üretiminde önde gelen bir bölgeyiz. Bu nedenle sektörümüz ve üniversitemiz işbirliğinde, böyle bir etkinliği öğrencilerimize sağlıklı beslenmeyi vurgulamak adına, aynı zamanda sağlıklı bir protein kaynağı olan balığın halkımız tarafından tüketilmesinin teşviki, onlara bunun önemini vurgulamak anlamında bu etkinliği önemsedik ve ikinci kere düzenledik. Burada önemle vurgulamak istediğim bir konu var; gerek doğal balık gerekse kültür balığı, besinsel değeri açısından hiçbir farklılığı olmayan oldukça besleyici en önemli protein kaynağını oluşturuyor. Kültür balığının da tüketimi konusunda daha bilinçlendirmek adına bu etkinlikte biz, kültür balığı alabalığımızı öğrenci ve misafirlerimize sunarak, bunu da vurgulamak istedik" dedi.
11.09.2019 Haberler
TBMM'de 23 Nisan töreni
TBMM'de 23 Nisan töreni 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) tören düzenlendib 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri TBMM Atatürk Anıtı'na çelenk konmasıyla başladı. TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın Atatürk anıtına çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulmasından ve istiklal marşı okunmasından sonra tören sona erdi. TBMM'deki törene Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, TBMM İdare Amirleri, AK Parti grup Başkanvekili Bülent Turan ve İyi Parti temsilcileri katıldı. İyi Parti (İP) milletvekilleri törene ilk defa katıldılar.
11.09.2019 Haberler
Çağrı merkezinden 'icra' tehdidine polis baskını
Çağrı merkezinden 'icra' tehdidine polis baskını Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ekipleri, yurt dışından yasa dışı yollarla getirttikleri cinsel içerikli hapları satabilmek için vatandaşları "hukuki" yalanlarla kandıran şebeke üyelerini suçüstü yakaladı.Yurtdışından yasa dışı yollarla yurda sokulan hapların satışını engellemek ve faillerini adalet karşısına çıkarmak için çalışmalarını yoğunlaştıran Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları istihbari çalışmalar sonucu bir suç şebekesinin izine ulaştı. Yaklaşık 3 aylık teknik ve fiziki takibin ardından cinsel içerikli hapları satan kişilerin kimliklerini ve adreslerini tespit eden ekipler, Cumhuriyet savcısının talimatıyla operasyon için harekete geçti. İstanbul'dan Ankara'ya bir kargo firması aracılığıyla getirilen hapları teslim alan Harun ve Hakan Ç. kardeşleri gözaltına alan ekipler, şüpheliler ile birlikte kargo paketi içindeki 4 bin 680 adet cinsel içerikli hapa da el koydu. POLİS GİZLİCE GÖRÜNTÜLEDİ Eş zamanlı olarak hapları satmak için kurulan çağrı merkezine de baskın düzenleyen ekipler, daha önce operasyon düzenlenen merkezlerden farklı bir ortamla karşılaştı. Ellerinde kamera ile çağrı merkezine giren ekipler, vatandaşları kandırmaya "odaklanmış" çalışanları, kendilerini fark ettirmeden bir süre görüntüledi. Polis kameralarının kayıtlarına yansıyan görüntülere göre, hukuk bürosundan aradığını söyleyen çağrı merkezi çalışanı ilk olarak vatandaşın güvenini kazanmak için görüşmelerin kayıt altına alındığını belirtiyor ve önündeki kağıtta yazılı olan metni okumaya başlıyor. 'BİN LİRA BORCUNUZ VAR' Aradığı kişi hakkında, talepte bulunduğu cinsel içerikli hapları teslim almadığı için medikal firma tarafından hukuki süreç başlatıldığını ve "sahte sipariş" vermekten icra mahkemelerinde dosya oluşturulduğunu iddia eden çalışan, mahkeme, avukat ve kargo ücretiyle birlikte aradığı kişinin, yaklaşık bin liralık bir borcu bulunduğunu söylüyor.
11.09.2019 Yaşam
Hamam ve saunalara fuhuş baskını
Hamam ve saunalara fuhuş baskını Antalya'da polisin hamam ve saunalara düzenlediği baskında, fuhşa zorlanan 5 kadın kurtarıldı, 2 kişi gözaltına alındı.Antalya'da bir istihbaratı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Muratpaşa ilçesinde fuhuş yaptırıldığı belirlenen hamam ve saunalara eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda fuhşa zorlanan 5 kadın kurtarılırken, 2 kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen kadınlar, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Gözaltındaki iki şüphelinin ifadelerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.
11.09.2019 Yaşam
Yemen'den Suudi Arabistan'a balistik füze saldırısı
Yemen'den Suudi Arabistan'a balistik füze saldırısı Yemen'den Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a yönelik düzenlenen balistik füze saldırısında 1 kişi hayatını kaybettiYemen'den Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a yönelik düzenlenen balistik füze saldırılarında 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin yaralandığı bildirildi. Suudi Arabistan resmi haber ajansının haberine göre, Sivil Savunma'nın Riyad bölgesindeki basın sözcüsü Muhammed el-Hamadi, Yemen'den başkente fırlatılan balistik füzelerin havada imha edildiğini ancak parçalarının başkentin farklı yerleşim yerlerine düştüğünü belirtti. Hamadi, parçaların, Mısır uyruklu kişilerin oturduğu bir eve düşmesi sonucu 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 2 kişinin yaralandığı bilgisini paylaştı. Bu arada Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri Sözcüsü Albay Turki el-Maliki, yaptığı yazılı açıklamada, Yemen topraklarından Suudi Arabistan'a fırlatılan 7 balistik füzenin Suudi Arabistan Hava Savunma Kuvvetleri tarafından imha edildiğini bildirdi.
11.09.2019 Haberler
Sahte içki taşıyan araca yapılan baskın kamerada
Sahte içki taşıyan araca yapılan baskın kamerada İstanbul Bakırköy’de, polisin düzenlediği operasyonda durdurulan bir araçta 251 şişe sahte alkollü içki ele geçirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, bir kişinin kiraladığı araçlarla eğlence mekanlarına sahte içki satışı gerçekleştirdiği yönündeki bilgi üzerine harekete geçti. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda ilçe girişinde durdurulan otomobilde 251 şişe sahte alkollü içki ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan aracın sürücüsü Ö.A., S.S. ve S.G. adlı üç şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 zanlının polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi. Öte yandan sahte içki kaçakçılarına yönelik düzenlenen baskın anı polis kameralarınca da kaydedildi. Kayda geçen görüntülerde polis şüpheli aracı durdurup zanlıları gözaltına alıyor. Daha sonraki görüntülerde aracın bagaj kısmında kolilere gizlenmiş sahte içki şişeleri yer alıyor.
11.09.2019 Yaşam
Kopenhag Büyükelçiliği'ne saldırı
Kopenhag Büyükelçiliği'ne saldırı Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği'ne molotofkokteylli saldırı düzenlendi.Kopenhag Emniyetinden Torben Madsen, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede devriye gezen polislerin olayı saat 02.55’te fark ettiğini belirtti. Bölgeye çok sayıda polis ekibinin gönderildiğini söyleyen Madsen, olayı fark eden polis ekibinin kaçan kişileri yakalamak yerine binada çıkan yangını söndürmeye odaklandığını kaydetti. Madsen, büyükelçilik binasına 4 saldırgan tarafından 4 molotofkokteyli atıldığını düşündüklerini ifade etti. Soruşturmanın devam ettiğini belirten Madsen, saldırganların kim olabileceği hakkında bilgi paylaşmadı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı ancak büyükelçilik binasında hasar meydana geldi. Büyükelçilikten henüz bir açıklama yapılmazken bina önünde polis tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındı.
11.09.2019 Yaşam
Eğlence merkezine silahlı saldırı anı güvenlik kamerasında
Eğlence merkezine silahlı saldırı anı güvenlik kamerasında Malatya'da bir eğlence merkezine gece saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Olayda yaralanan olmazken, polis saldırganların peşine düştü. Olay 23:44 sularında Kışla Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, cadde üzerinde bulunan bir eğlence merkezine akşam saatlerde gelen 2 kişi bir süre mekanda arkadaşları ile eğlendikten sonra ayrıldı.Kısa bir süre sonra Kışla Caddesi üst kısmında araçlarından inerek yanlarında bulunan pompalı tüfeklerle eğlence merkezini yaylım ateşine tutan 2 kişi daha sonra yaya olarak kaçtı. Olay anının bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri olay yerinde yaptığı incelemede 15'e yakın tüfek kartuşu bulurken, eğlence merkezinin camlarına çok sayıda saçmanın isabet etiğini belirledi.Polis ekipleri kamera kayıtlarında eşkalleri belirlenen 2 kişinin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı.
11.09.2019 Yaşam
Afrin şehri yakınlarına hava harekatı düzenlendi
Afrin şehri yakınlarına hava harekatı düzenlendi Afrin şehri yakınlarına hava harekatı düzenlendi
11.09.2019 Yaşam
Trabzon’da bir kafeye silahlı saldırı
Trabzon’da bir kafeye silahlı saldırı Trabzon’un Ortahisar ilçesindeki otogarda bulunan bir kafeye geceleyin silahlı saldırı düzenlendi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken polis kafeyi kurşunlayan şahısları yakalamak için çalışma başlattı. Edinilen bilgiye göre, Otobüs terminali içersinde bulunan kafe, geceleyin kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen 2 kişi olay yerinden kaçarken güvenlik kameraları tarafından görüntülenirken olayda ölen yada yaralanan olmadı. Polis, kaçan kişileri bulmak için harekete geçerken olayla ilgili soruşturma sürüyor.
11.09.2019 Yaşam
POS cihazı tefecilerine operasyon
POS cihazı tefecilerine operasyon Ankara'da POS cihazı tefecilerine yapılan operasyonda iki kişi gözaltına alındı, şüphelilerin bir günde 3 milyon lira tutarında çekim işlemi yaptıkları ortaya çıktıAnkara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, POS cihazlarıyla tefecilik yapıldığı öne sürülen bir iş yerine operasyon düzenlendi. Operasyonda iki şüpheli gözaltına alındı. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İvedik Organize Sanayi Bölgesinde, POS cihazlarıyla tefecilik yapıldığı öne sürülen tabelasız bir iş yerine operasyon düzenledi. Operasyonda iş yeri sahibi iki şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramada, kredi kartından çekim yapan kişilere ödenmek üzere 355 bin lira nakit para, 14 POS cihazı, 138 farklı isme ait kredi kartları, usulsüz POS çekimi yaptırılan kişilerin isim ve telefon bilgilerinin yer aldığı 8 ajanda, bir ruhsatsız tabanca, bu silaha ait 445 mermi, bir pompalı tüfek, 140 fişek ve çok sayıda naylon fatura ele geçirildi. Şüphelilerin, farklı illerden aldıkları POS cihazlarıyla Ankara'da ödeme güçlüğü çeken kişiler için kredi kartlarından komisyon karşılığında çekim yaptıkları tespit edildi. Banka murakıplarınca POS cihazları üzerinde yapılan incelemede şüphelilerin, bir günde yaklaşık 3 milyon lira tutarında çekim işlemi yaptıkları ve bu yolla vergisiz kazanç elde ederek devleti zarara uğrattıkları belirlendi. Gözaltına alınan iki şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.
11.09.2019 Yaşam
Afganistan’da intihar saldırısı
Afganistan’da intihar saldırısı Afganistan’da intihar saldırısı
11.09.2019 Haberler
Narkotimler uyuşturucuya göz açtırmıyor
Narkotimler uyuşturucuya göz açtırmıyor İstanbul'da uyuşturucuya savaş açan Narkotimler, belirlenen adreslere 2 günde bir operasyon düzenleyerek satıcılara göz açtırmıyor. Narkotimler ve özel harekat polislerince uyuşturucu satıcılarına göz açtırmamak için operasyon düzenlendi. Belirli aralıklarla yapılan operasyonları sıklaştıran Narkotimler, belirlenen adreslere 2 günde bir operasyon düzenleyerek uyuşturucuya savaş açtı. Operasyon kapsamında daha önceki çalışmalarda kimlikleri tespit edilen şahıslar aranırken belirlenen çok sayıda adrese de baskın yapıldı. Baskınlar sırasında Narkotimler köpeklerle evlerde didik didik arama yaptı. Ekiplerin operasyon kapsamında yaptığı çalışmalar devam ediyor.
11.09.2019 Yaşam
Kartalkaya'da 'canlı bowling' etkiliği
Kartalkaya'da 'canlı bowling' etkiliği Bolu’ya yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta bulunan ve kış tatili için her yıl binlerce kişinin tercih ettiği Kartalkaya Kayak Merkezi, 70 kilometre uzunluğundaki 25 pistiyle 10 Aralık tarihinden beridir misafirlerini ağırlıyor. Önemli günlerde tatilciler için farklı etkinliklerin de düzenlendiği Kartalkaya’da hizmet veren otellerden birisinin ve bir saat markasının sponsorluğunda ‘Canlı Bowling’ etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında 3 metre yüksekliğinde şeffaf topların içine giren tatilciler metrelerce yuvarlandıktan sonra 2,5 metrelik lobutları devirmeye çalıştılar. Tatil için Kartalkaya’ya gelen binlerce kişinin izlediği ve keyifli anların yaşadığı ‘Canlı Bowling’ etkinliğinde, cesaretini test etmek isteyen yüzlerce tatilci de şeffaf topların içine girerek labutları devirmek için çaba gösterdi. Adrenalin tutkunu bazı tatilciler ise, yuvarlanan topun önünden koşmak isterken düşerek şeffaf topun üzerlerinden geçmesine izin verdi. Kartalkaya’da 10 ve 16 Ocak tarihlerinde 2 kez gerçekleştirilen etkinliğin videosunun youtube yüklendiği ve izleyici sayısının 1 milyonu geçtiği öğrenildi.
11.09.2019 Yaşam
Karabük'te organize suç örgütüne operasyon
Karabük'te organize suç örgütüne operasyon Karabük'te, vatandaşlara zorla senet imzalatıp, haraç kestikleri belirlenen organize suç örgütüne yönelik düzenelen 'Gölge' isimli operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. Örgüt üyelerinin liderlerine 'Gölge', haraç kesecekleri yere 'mantolama', uyuşturucuya 'yeşil sabun', mermiye 'leblebi', silahlara 'harç makinesi' diyerek aralarında şifreli konuştukları belirlendi. Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Karabük Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, kentte birçok vatandaşın mağduriyet yaşamalarına sebep oldukları tespit edilen kişilere yönelik çalışma başlattı. 3 ay süren fiziki ve teknik takip sonucu şüphelilerin organize suç örgütü kurarak vatandaşları silah zoruyla tehdit edip zorla senet imzalattıkları, haraç kestikleri belirlendi. Örgüt üyelerinin polise yakalanmamak için ise liderlerine 'Gölge', haraç kesecekleri yere 'mantolama', uyuşturucuya 'yeşil sabun', mermiye 'leblebi', silahlara 'harç makinesi' gibi kelimeler kullanarak aralarında şifreli konuştukları belirlendi. Karabük, İstanbul, Bursa, Rize, Yalova ve Van'da düzenlenen 'Gölge' isimli operasyonda örgüt lideri Salih K. ile birlikte F.G., E.B., N.Y., M.T., H.T., U.Y., S.K. ve M.M. gözaltına alındı. Operasyonda 7 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız otomatik tüfek, silahlara ait 99 mermi ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. Silahla yaralama, maddi menfaat elde etmek, zorla çek senet imzalatmak, baskı silahla tehdit, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, uyuşturucu ve uyarıcı madde bulundurmak ve kullanmak suçlarını gerçekleştirdikleri belirlenen 9 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
11.09.2019 Yaşam
İstanbul'da büyük fuhuş operasyonu
İstanbul'da büyük fuhuş operasyonu Yurt dışından kandırarak getirdikleri kadınları İstanbul'da geceliği 300 dolardan pazarladığı iddia edilen şebekeye yönelik operasyonda çete üyesi 3'ü kadın 17 kişi gözaltına alındı.Şebekenin pasaportlarına el koyarak çalıştırdığı 134 kadın da polis tarafından kurtarılırken, bazılarının geldikleri ülkelerde doktorluk, öğretmenlik yaptıklarını söyledikleri öğrenildi. Yapılan kontrollerde şu ana kadar 10 kadının bulaşıcı cinsel hastalık taşıdığı tespit edildi. 47 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON YAPILDI Asayiş şube müdürlüğü tarafından yaklaşık 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından polis tarafından 47 adrese eşzamanlı baskın yapılmıştı. Aralarında gece kulüpleri ve otellerin bulunduğu adreselere giren polis ekipleri fuhuş şebekesinin liderinin de aralarında bulunduğu 17 kişiyi gözaltına almıştı. Baskınlarda şebekenin fuhuş yaptırdığı öğrenilen 134 kadın da yakalanmıştı. Bu kadınlardan 50'sinin Türk olduğu geri kalanın ise yabancı uyruklu olduğu öğrenildi. Baskın yapılan ve kadın pazarladığı öğrenilen 10 otel ile 13 gece kulübünün de polis ekipleri tarafından mühürlendiği belirtildi.YURT DIŞINDAN KADIN GETİRİYORLARMIŞ Ahlak ve Kumar Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonda şebekenin yurt dışındaki elemanları aracılığı ile kadınları tespit ederek, yüksek maaşla iş bulma vaatleriyle İstanbul'a getirdikleri öğrenildi. İstanbul'da karşınlanan kadınların pasaportlarına el konduğu, borçlandırıldıkları daha sonra zorla fuhuşa zorlandıkları tespit edildi. Öte yandan şüphelilerin sermaye olarak kullandıkları ve geceliği 300 dolardan ve fuhuşa zorladıkları 134 kadının sağlık kontrolünden geçirilme işlemi sürüyor. Şu ana kadar kontrolden geçirilen kadınlardan 10'unda cinsel yolla bulaşan hastalık tespit edildiği, kontrollerin sürdüğü belirtildi.
11.09.2019 Yaşam
Aksaray’da 6 kişilik hırsızlık çetesi çökertildi
Aksaray’da 6 kişilik hırsızlık çetesi çökertildi Aksaray’da 9 otomobili çalan ve 21 ayrı hırsızlık olayına karıştıkları belirlenen 6 kişilik çete, polisin operasyonuyla çökertildi. Olay, Yunus Emre Mahallesi TOKİ 6’ncı etapta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, aldığı bir ihbarı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, hırsızlık şüphelilerinin bulunduğu binaya operasyon düzenledi. Çok sayıda polisin katıldığı operasyonda binanın bodrum katına baskın yapan polis ekipleri 6 kişiyi gözaltına aldı. Bodrum katında yapılan aramalarda ev ve iş yerlerinden çalınan birçok malzeme ele geçirildi. Sorgulanmak üzere emniyete götürülen şüpheliler, sorgularında her şeyi itiraf ettikleri öğrenilirken, çaldıkları 9 otomobilin de yerlerini polise söyledi. Polis ekipleri ifadeler doğrultusunda gittikleri mahallelerde çalınan 9 arabayı da buldu. Şüphelilerin sorguları sürerken, çalınan 9 araç ve diğer ev ve iş yeri malzemeleri sahiplerine teslim edildi. Şüphelilerin ayrıca bir de gasp olayı gerçekleştirdikleri tespit edildi. Araçları çalınan mağdur vatandaşlar, emniyete teşekkür ederek, bulunduğu için sevindiklerini söylediler. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürerken, bir firari şahsın daha arandığı öğrenildi.
11.09.2019 Yaşam
Van’da terör operasyonu
Van’da terör operasyonu Van’da terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda 18 şüpheli gözaltına alındı. Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik yürütülen çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “İlimizde terörist başı Abdullah Öcalan’ın yakalanmasının yıl dönümü ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü operasyonu protesto etmek amacıyla sokak eylemleri gerçekleştirmeye hazırlanan şahıs/şahıslara yönelik, bugün Terörle Mücadele ve Özel Harekât Şube müdürlükleri görevlilerimizce yapılan operasyonda 18 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şüpheli şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda; 5 bidon benzin, 1 adet kurusıkı tabanca, 27 adet fişek, 50 bin TL para, çok sayıda örgütsel dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir. PKK/KCK-PYD/YPG silahlı terör örgütleri ile mücadele kapsamında hukuk devleti ilkelerine bağlı ve insan haklarına saygılı görev anlayışı çerçevesinde, gerek toplumun tüm katmanlarıyla gerekse terörle mücadele eden diğer kurumlarla koordinasyon ve işbirliği içerisinde halkımızın huzuru, devletimizin selameti için her türlü terör olayını önlemeye yönelik çalışmalarımız kararlıkla sürdürülmekte ve gerekli tüm tedbirler alınmaktadır” denildi.
11.09.2019 Yaşam