Ediz Hun

Ediz Hun

Son dakika Ediz Hun haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Ediz Hun gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Ediz Hun haber sayfamızda...

Ediz Hun

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 513 ediz hun haberi bulunmuştur.
"İguanalarım beni bilim insanı yaptı"
"İguanalarım beni bilim insanı yaptı"  Türkiye onu 1960’lı yıllardaki romantik filmlerin jönü olarak tanıdı. Sinemadaki erotik film furyasından sonra paranın cazibesine kapılan birçok meslektaşı gibi sahneye çıkmadı, okumak için yurt dışına gitti. Oslo’da Ekoloji Bilimleri, Biyoloji ve Kimya okudu. Bilim insanı olarak Türkiye’ye döndü ve 1999-2002 yılları arasında Anavatan Partisi Milletvekili oldu, TBMM’de Çevre Komisyonu Başkanlığı yaptı.
23.03.2024 Pazar
Cevdet Arıkan son yolculuğuna uğurlandı! 'Yeşilçam'dan kalan son üyelerden biriydi'
Cevdet Arıkan son yolculuğuna uğurlandı! 'Yeşilçam'dan kalan son üyelerden biriydi' 1976 yapımı 'Tosun Paşa' filminde canlandırdığı Seferoğulları'ndan Suphi karakteriyle hafızalara kazınan Yeşilçam'ın usta oyuncusu Cevdet Arıkan, 76 yaşında hayatını kaybetti. Arıkan, Mersin'in Tarsus ilçesinde toprağa verildi.
20.12.2023 Magazin
Cevdet Arıkan son yolculuğuna uğurlandı! 'Yeşilçam'dan kalan son üyelerden biriydi'
Cevdet Arıkan son yolculuğuna uğurlandı! 'Yeşilçam'dan kalan son üyelerden biriydi' 1976 yapımı 'Tosun Paşa' filminde canlandırdığı Seferoğulları'ndan Suphi karakteriyle hafızalara kazınan Yeşilçam'ın usta oyuncusu Cevdet Arıkan, 76 yaşında hayatını kaybetti. Arıkan, Mersin'in Tarsus ilçesinde toprağa verildi.
20.12.2023 Cadde
Türkan Şoray, Hikmet Taşdemir, Şemsi İnkaya ve Suzan Avcı yıllar sonra bir arada
Türkan Şoray, Hikmet Taşdemir, Şemsi İnkaya ve Suzan Avcı yıllar sonra bir arada Yeşilçam'ın usta isimleri Silivri'de açılan serginin açılışında bir araya geldi. Açılışa, Türk sinemasının ünlü isimleri Türkan Şoray, Hikmet Taşdemir, Şemsi İnkaya ve Suzan Avcı katıldı.
4.12.2023 Cadde
Türkan Şoray ve Ediz Hun'dan öğretmenlere sürpriz
Türkan Şoray ve Ediz Hun'dan öğretmenlere sürpriz 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Sivas, Bursa, Ankara ve İstanbul’da düzenlenen Öğretmenler Günü kutlamalarında Yeşilçam’ın akademik jönü Ediz Hun ve Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray bir araya geldi.
28.11.2023 Eğitim
Cüneyt Arkın'ın kızının açtığı miras davasında ünlü tanıklar! 'Betül Hanım, Filiz’i kapıdan kovdu'
Cüneyt Arkın'ın kızının açtığı miras davasında ünlü tanıklar! 'Betül Hanım, Filiz’i kapıdan kovdu' 28 Haziran 2022 tarihinde yaşamını yitiren Cüneyt Arkın'ın (Fahrettin Cüreklibatır) ilk eşinden olan kızı Filiz Cüreklibatır'ın, mirastan mal kaçırdıkları ve pay alamadığı iddiasıyla üvey annesi Betül Cüreklibatır ile iki erkek kardeşi Murat Cüreklibatır ve Kaan Cüreklibatır’a açtığı davada, usta sanatçının ilk eşi Güler Mocan ile oyuncu Ediz Hun ve Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca tanık olarak dinlendi.
25.11.2023 Cadde
Sinemanın iki ustası kol kola
Sinemanın iki ustası kol kola Sinemanın iki usta ismi Türkan Şoray ve Ediz Hun, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen etkinlik kapsamında İzmir Kültür Sanat Fabrikası’nda sanatseverlerle bir araya geldi.
4.11.2023 Ege
Türkan Şoray: Sinemaya tamamen mecburiyetten başladım!
Türkan Şoray: Sinemaya tamamen mecburiyetten başladım! Türk sinemasının iki usta ismi Türkan Şoray (78) ve Ediz Hun (83), Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca düzenlenen etkinlik kapsamında İzmir Kültür Sanat Fabrikası'nda sanatseverlerle bir araya geldi. İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği Yeşilçam efsaneleri, geçmişten günümüze sinema anılarını anlattı.
4.11.2023 Cadde
Yüzyılın bayramı
Yüzyılın bayramı Yüzyıllık bayramımızı coşkuyla kutlamak, Cumhuriyet ideallerini ikinci yüzyıla taşımak üzere bilim, sanat ve spor dünyasından önde gelen isimlerle konuştuk.
28.10.2023 Pazar
Ediz Hun 'seni de bir tanısınlar' dedi, eşini sahneye davet etti!
Ediz Hun 'seni de bir tanısınlar' dedi, eşini sahneye davet etti! Yeşilçam efsanelerinden Ediz Hun, 'Eşref Kolçak Onur Ödülü'nü almak için geldiği 2. Gemlik Film Festivali'nde söyleşi gerçekleştirdi. 35 yaşında Norveç'e gidip 6.5 yıl orada yaşayan usta sanatçı, kendisine destek olan eşine teşekkür etti.
29.07.2023 Cadde
Hayatı film olacak
Hayatı film olacak Ediz Hun, önceki gün D&R Suadiye mağazasında ‘Film Gibi Geçti’ adlı kitabının imza gününde sevenleriyle bir araya geldi.
10.07.2023 Cadde
Acımak - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı
Acımak - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı Acımak Türk Edebiyatının önemli isimlerinden biri olan Reşat Nuri Güntekin tarafından kaleme alınan romandır. 1928 yılında yayınlanan Roman Reşat Nuri Güntekin’in kısa soluklu eserlerinden biridir. Reşat Nuri Güntekin tarafından yazılan Acımak yayınladıktan 57 yıl sonra 1985 yılında televizyon dizi olarak yayınlanmıştır. Dizinim başrollerinde ünlü sanatçı Ediz Hun oynamıştır.
12.04.2023 Eğitim
Huzurlu hayatın sırrını biliyorlar
Huzurlu hayatın sırrını biliyorlar Edebiyattan uyarlanan diziler, seyirciyi usta çatışmalarla hikâyeye çekiyor. Kurulan masalsı atmosferde oyuncular da başarılı oluyor. Yazarlar ise doğruyla yanlışın sonuçlarını sergileyip huzurun yolunu gösteriyor.
22.01.2023 Kültür Sanat
Ediz Hun ve Selma Güneri ilk kez tiyatro sahnesine çıktı
Ediz Hun ve Selma Güneri ilk kez tiyatro sahnesine çıktı Yeşilçam'ın efsane isimlerinden Ediz Hun ve Selma Güneri, önceki gece ilk kez bir tiyatro sahnesini paylaştıkları oyunu sergiledi. "Yıllar sonra çok farklı bir iş yapıyoruz" diyen ikiliden Selma Güneri, meslektaşı Ediz Hun'la gurur duyduğunu söyledi. Tecrübeli isimler, günümüz dizileri ve genç oyuncular hakkında da değerlendirmede bulundu.
30.10.2022 Cadde
‘Son Kuşlar’, ‘Muhteşem İkili’ ile döndü
‘Son Kuşlar’, ‘Muhteşem İkili’ ile döndü Ediz Hun’un tiyatro sahnesinde partnerlik için gelen telefonuna bir cesaretle “Hadi Selma” demiş Selma Güneri. Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerinden “Son Kuşlar”ın yıldızları bu defa “Muhteşem İkili” ile tiyatro sahnesinde.
30.10.2022 Kültür Sanat
Kısa Kısa Cadde
Kısa Kısa Cadde ‘Muhteşem İkili’ sahnede Tiyatro Ak’la Kara, Yeşilcam yıldızları Ediz Hun ve Selma Güneri’yi yıllar sonra ‘Muhteşem İkili’ adlı romantik komedi oyunuyla ilk kez tiyatro sahnesinde buluşturuyor...
28.10.2022 Cadde
Ünlü isimlerden Halit Kıvanç'a veda! 'Yeri asla dolmayacak bir ustayı kaybettik'
Ünlü isimlerden Halit Kıvanç'a veda! 'Yeri asla dolmayacak bir ustayı kaybettik' Duayen gazeteci ve sunucu Halit Kıvanç, 97 yaşında hayatını kaybetti. Usta sunucunun vefat haberini sosyal medya hesabından oğlu duyurdu. Sesi ve yorumuyla birçok programda sunuculuk yapan Kıvanç'ın vefat haberi sevenlerini yasa boğdu. Ünlü isimler de sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla büyük ustaya veda etti. Halit Kıvanç'ın nikâh şahitliğini yaptığı Füsun Önal da acı haberin ardından duygularını "Ben çok sevdiğim birini kaybedince taş kesilir, donar kalırım" sözleriyle aktardı.
26.10.2022 Cadde
Emel Sayın'dan itiraf: Doktorumu arayıp özür diledim!
Emel Sayın'dan itiraf: Doktorumu arayıp özür diledim! Kemal Sunal, Tarık Akan, Ediz Hun ve Metin Akpınar gibi efsanelerle başrolü paylaştığı onlarca filmle adını sinema tarihine altın harflerle yazdırmayı başaran Yeşilçam’ın Mavi Boncuk’u Emel Sayın, TRT Radyo1'de 'Kum Saati' programına konuk oldu. Oylum Seçin'in yönelttiği sorulara içtenlikle cevap veren Türk Sanat Müziği'nin efsane sesi, "Estetiğe karşı mısınız?" sorusu üzerine hakkında bilinmeyen bir detayı ilk kez açıkladı.
11.10.2022 Cadde
59. Antalya Film festivali: Film maratonu başladı
59. Antalya Film festivali: Film maratonu başladı Antalya Altın Portakal Film Festivali renkli bir törenle başladı. Başta Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması olmak üzere yerli ve yabancı filmlerle dolu bir hafta, 8 Ekim’e kadar sinemaseverleri bekliyor.
3.10.2022 Kültür Sanat
Kırmızı halıda boy gösterdiler! Ünlü isimler birbirleriyle yarıştı
Kırmızı halıda boy gösterdiler! Ünlü isimler birbirleriyle yarıştı Bu yıl 59'uncusu düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivalinin açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreni öncesinde katılımcıların yürüdüğü kırmızı halıda şıklık yarışı yaşandı.
1.10.2022 Cadde
Afiş, ‘Ankara Ekspresi’yle geldi
Afiş, ‘Ankara Ekspresi’yle geldi Bu sene 59. kez düzenlenecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin afişi belli oldu.
17.09.2022 Kültür Sanat
İstanbul  Bienali ile alışılmadık yollarda
İstanbul Bienali ile alışılmadık yollarda 50. yaşını kutlayan Milliyet Sanat dergisi, 17. İstanbul Bienali’ni eylül sayısının kapağına taşıyor ve sanatseverleri alışılmadık yolları deneme cesaretiyle buluşturuyor.
3.09.2022 Kültür Sanat
Seyretmek yetmez okumak da gerek
Seyretmek yetmez okumak da gerek Yakın dönemin dikkat çeken iki sinema kitabı, “Sen Ben Lenin” ve “Film Gibi Geçti”. Aslında “Sen Ben Lenin”in ikinci senaryosunun filme çekildiğini biliyor muydunuz? Ya da Ediz Hun’un seks furyasından kaçıp Norveç’e yerleştiğini duymuş muydunuz? Seyretmek yetmez!
3.07.2022 Kültür Sanat
‘Cenneti de vatanı yapacak’
‘Cenneti de vatanı yapacak’ Cüneyt Arkın’ı son yolculuğuna ailesi, dostları, siyaset ve sanat dünyanın önemli isimleriyle binlerce hayranı uğurladı. Oğlu Murat’ın “Cenneti bile vatan yapacak” dediği usta sanatçıya kahramanı olduğu Türk halkı “Türkiye seninle gurur duyuyor” diyerek veda etti.
1.07.2022 Kültür Sanat
Cüneyt Arkın'ın dostları duayen sanatçıyı anlattı! 'Hayatımda yediğim en güzel dayaktı'
Cüneyt Arkın'ın dostları duayen sanatçıyı anlattı! 'Hayatımda yediğim en güzel dayaktı' Yeşilçam’ın efsane oyuncularından Cüneyt Arkın, 85 yaşında hayatını kaybetti. Usta sanatçı için Atatürk Kültür Merkezi’nde veda töreni düzenlendi. Ediz Hun, Nuri Alço ve Şoray Uzun tören öncesinde Cüneyt Arkın’ı anlattı.
30.06.2022 Televizyon

Benzer Haber Etiketleri

Ediz Hun ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.