Eğitim Sistemi

Eğitim Sistemi

Son dakika eğitim sistemi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan eğitim sistemi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan eğitim sistemi haber sayfamızda...

Eğitim Sistemi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 12.601 eğitim sistemi haberi bulunmuştur.
Yeni müfredatın içeriği belli oluyor
Yeni müfredatın içeriği belli oluyor Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’le görüşen SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, yeni müfredatla ilgili ayrıntıları paylaştı. Derse aktif katılım sağlanacak; test mantığından uzak, açık uçlu, yorum odaklı uygulamalara ve güncel konulara yer verilecek.
22.03.2024 Eğitim
Milli Eğitim Bakanı Tekin: Vatanımıza sahip çıkacak nesiller yetiştirmeyi önceliyoruz
Milli Eğitim Bakanı Tekin: Vatanımıza sahip çıkacak nesiller yetiştirmeyi önceliyoruz Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Bizim bakanlığımızın asli görevi, vatanımıza sahip çıkacak nesiller yetiştirmektir. Kim ne derse desin biz bunu önceliyoruz" dedi.
18.03.2024 Eğitim
Kamuyu 4 milyon 200 bin lira zarara uğratan 9 kişiye 'cımbız' operasyonu
Kamuyu 4 milyon 200 bin lira zarara uğratan 9 kişiye 'cımbız' operasyonu Elâzığ’da polisin eş zamanlı düzenlediği operasyonda, kamuyu 4 milyon 200 bin zarara uğrattığı tespit edilen 9 şüpheli gözaltına alındı.
1.03.2024 Gündem
Üniversiteler İstanbul’da buluştu
Üniversiteler İstanbul’da buluştu Avrasya Uluslararası Yükseköğretim Zirvesi (EURIE), İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde dün başladı.
28.02.2024 Eğitim
İlk Türk astronot adım adım göreve nasıl hazırlanıyor? '600 kişiye nasip oldu'
İlk Türk astronot adım adım göreve nasıl hazırlanıyor? '600 kişiye nasip oldu' Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonu için seçilen astronot Alper Gezeravcı, 17 Ocak 2024’te Uluslararası Uzay İstasyonu'na uçacak. Bunun için de birtakım eğitim süreçlerinden geçti. "Bugüne kadar sadece 600 kişiye nasip oldu" diyen GUHEM Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu, ilk Türk astronotun adım adım göreve nasıl hazırlandığını, işin perde arkasını anlattı.
6.01.2024 Gündem
KPSS Konuları 2024... KPSS Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim Konuları ve Soru Dağılımı
KPSS Konuları 2024... KPSS Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim Konuları ve Soru Dağılımı ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS devlet kadrolarına alınacak olan personellerin seçilmesi için yapılan sınavdır. Her yıl milyonlarca insanın girdiği bu sınav eğitim düzeyine göre düzenlenmektedir. Sınav girecek olan kişilerin sorumlu olması gereken bazı konular bulunur. Bu nedenle sınav öncesi adayların aklına takılan konulardan birisi de KPSS konuları olmaktadır. KPSS lisans, ön lisans ve ortaöğretim konuları ve soru dağılımı hakkında detaylı bilgi almak için sizin için hazırladığımız ‘KPSS Konuları 2024’ başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.
5.01.2024 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı kaldırdı ama veliler sınavdan vazgeçemiyor
Milli Eğitim Bakanlığı kaldırdı ama veliler sınavdan vazgeçemiyor MEB, ilkokullarda sınavları kaldırsa da çocuklarının sınav yarışından geri kalmasını istemeyen aileler nedeniyle 1. sınıftan itibaren deneme sınavları devam ediyor. Okullarda yapılan sınavlarda öğrenciler, arkadaşlarıyla yarışa sokuluyor; sınav stresi erken yaşlarda başlıyor.
8.12.2023 Eğitim
'Turkish dizi' dalgası
'Turkish dizi' dalgası Uluslararası Emmy Ödülleri’nde “En İyi Dizi Ödülü’ne layık görülen “Yargı” bir kez daha Türk dizilerinin dünyada yarattığı etkiye dönüp bakmamız gerektiğini hatırlattı. İşte seyahat rotalarından yemek tariflerine, çocuklarına Türk isimleri verenlerden İstanbul tutkunlarına Türk dizilerinin rüzgârı.
26.11.2023 Pazar
24 KASIM MESAJLARI > Öğretmenler Günü mesajları ve resimleri || 24 Kasım Öğretmenler Günü sözleri çeşit çeşit paylaşımlar
24 KASIM MESAJLARI > Öğretmenler Günü mesajları ve resimleri || 24 Kasım Öğretmenler Günü sözleri çeşit çeşit paylaşımlar Öğretmenler Günü, dünyanın çeşitli yerlerinde öğretmenlerin toplumda önemli bir rol oynadığı ve eğitim sistemi içindeki katkıları kutlamak amacıyla her yıl kutlanan bir özel gündür. Bu özel günde Öğretmenler Günü mesajı, sözleri 2023! 24 Kasım Öğretmenler Günü resimli notlar: Öğretmene, arkadaşa, sevgili için birbirinden güzel 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajları haberimizde...
24.11.2023 Bilgi Rehberi
Bakan Tekin: Okul yapılarımızın olası depremlere karşı hazırlık durumlarını değerlendirdik
Bakan Tekin: Okul yapılarımızın olası depremlere karşı hazırlık durumlarını değerlendirdik Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kayseri'de yaptığı açıklamada, "6 Şubat'la beraber biraz daha hassas olduğumuz binalarımızın, okul yapılarımızın olası depremlere karşı hazırlık durumlarında değerlendirmelerimizi yaptık" dedi.
16.11.2023 Gündem
'Öğretmenler Odası'nda 'sistemin zayıf noktalarına eleştiri'den çok daha fazlası var
'Öğretmenler Odası'nda 'sistemin zayıf noktalarına eleştiri'den çok daha fazlası var İlker Çatak'ın yönettiği ve Almanya'nın Oscar aday adayı olarak seçilen 'Öğretmenler Odası', sezonun en heyecan veren işlerinden biri olmayı başarıyor. Yönetmen Çatak, kağıt üstünde basit gibi gözüken bir konuyu otorite, sansür, güç, göçmenlik, suç, şiddet ve adalet gibi kavramlar eşliğinde minimal ve yaratıcı dokunuşlarla ele alarak unutulmaz bir filme imza atıyor...
7.11.2023 Sanat
Çağdaş eğitimin ışığı: Cumhuriyet
Çağdaş eğitimin ışığı: Cumhuriyet Maarif Kongresi’yle eğitimde ilk adımları atan Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’in ilanından sonra Tevhid-i Tedrisat Kanunu, Maarif Teşkilatı Kanunu, Türk Harflerinin Kabulü, Millet Mektepleri başta olmak üzere pek çok devrimi hayata geçirdi.
27.10.2023 Gündem
Okullar arası fark azalacak
Okullar arası fark azalacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ikinci kalkınma planı olan ve 2024-2028 dönemini kapsayan 12. Kalkınma Planı çerçevesinde eğitim sistemi “Kaliteli eğitime erişimde fırsat eşitliğine” odaklanacak.
18.10.2023 Eğitim
Alexandru Giboi, Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni gezdi
Alexandru Giboi, Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni gezdi Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni gezen Avrupa Haber Ajansları İttifakı Genel Sekreteri Alexandru Giboi "Bence bu, küçük çocukların hem medyanın hem de teknolojinin önemini ve büyümek için nasıl birlikte çalışabileceklerini anlamaları için gerçekten ilginç ve faydalı bir fırsat." dedi.
14.10.2023 Gündem
Formasyon Nedir, Nasıl Alınır? Formasyon Kalktı Mı, Devam Ediyor Mu??
Formasyon Nedir, Nasıl Alınır? Formasyon Kalktı Mı, Devam Ediyor Mu?? Formasyon Eğitim Fakültesi mezunu olmayan kişilerin öğretmen olabilmesini sağlayan bir belgedir. Gerekli eğitimleri tamamlayan bireylere öğretmenlik hakkında teknik bilgiler verilir ve kişi öğretmenlik mesleğini yapmak için yetkinlik kazanır. Formasyon derslerinde kişilere öğretmenlik mesleğine uygun dersler verilir. Ancak formasyon almak için bazı şartlar bulunur. Öncelikle MEB ve YÖK tarafından belirlenen şartlara uygun olmak gerekir. Formasyon nedir, nasıl Alınır? Formasyon Kalktı Mı?” içeriğimizden detaylı bilgi elde edebilirsiniz.
26.09.2023 Eğitim
Yükselişini sürdürüyor
Yükselişini sürdürüyor Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), dünya çapındaki saygın akademik derecelendirme kuruluşlarından biri olan Quacquarelli Symonds’ın (QS) bu yıl ilk defa yayınladığı ve 690 kurumun listeye girebildiği Avrupa Üniversite Sıralaması’nda 488’inci sırada yer aldı.
23.09.2023 Ege
'Okullar 4 güne düşecek' iddiasına Bakan Tekin'den yanıt
'Okullar 4 güne düşecek' iddiasına Bakan Tekin'den yanıt Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin merak edilenleri CNN TÜRK Hafta Sonu programında Hakan Çelik'e değerlendirdi. 'Öğretmene mülakat' tartışmalarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, süreci anlattı. Bakan Tekin, okullardaki göçmen öğrenci sayısını paylaşırken, 'Okullar 4 güne düşecek' iddiasına da yanıt verdi. İşte haberin ayrıntıları...
17.09.2023 Gündem
'Okullar 4 güne düşecek' iddiasına Bakan Tekin'den yanıt
'Okullar 4 güne düşecek' iddiasına Bakan Tekin'den yanıt Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin merak edilenleri CNN TÜRK Hafta Sonu programında Hakan Çelik'e yanıtladı. 'Öğretmene mülakat' tartışmalarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, süreci anlattı. Bakan Tekin, okullardaki göçmen öğrenci sayısını paylaşırken 'Okullar 4 güne düşecek' iddialarına da yanıt verdi.
16.09.2023 Haberler
Siz de kurbanı olmayın! Akıllı telefon düşünce dünyanızı bakın nasıl değiştiriyor
Siz de kurbanı olmayın! Akıllı telefon düşünce dünyanızı bakın nasıl değiştiriyor Teknoloji artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Günlük hayatta olmazsa olmaz haline gelen akıllı cihazlar hayatı önemli derecede kolaylaştırıyor olsa da bu cihazların neden olduğu bir dizi olumsuz durumda mevcut. Akıllı teknolojilerin faydaları ve zararlarına değinen Uzman Klinik Psikolog Kerime Begüm Özkaya, bu cihazlarda ideal kullanımın dışına çıkıldığında hayatı olumsuz etkileyen yan etkilere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
4.08.2023 Ruh Sağlığı
Bakan Tekin: Gençlerle istikbalin Türkiye'sini inşa edeceğiz
Bakan Tekin: Gençlerle istikbalin Türkiye'sini inşa edeceğiz Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Kendi potansiyelini keşfederek kendine değer katan gençlerle istikbalin Türkiye’sini inşa edeceğiz" dedi.
15.06.2023 Gündem
Erbakan: Kılıçdaroğlu'nun gitmesini isteyen muhalefetin haklılık payı var
Erbakan: Kılıçdaroğlu'nun gitmesini isteyen muhalefetin haklılık payı var Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Kemal Kılıçdaroğlu'nun gitmesini isteyen muhalefetin bir yerde haklılık payı var ancak Kılıçdaroğlu da gitse başka birisi de gelse CHP'nin milletimizden bir destek bulamayacağı bu seçimlerde bir kez daha ortaya çıkmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi genetik özellikleri nedeniyle milletimizin teveccühüne mazhar olamamaktadır. O nedenle bundan sonra kim gelirse gelsin başarılı olması, iktidar olması, hatta yüzde 25’i geçebilmesi mümkün değildir” dedi.
14.06.2023 Gündem
Eski bakan Suat Kılıç, Yeniden Refah Partisi'ne katıldı
Eski bakan Suat Kılıç, Yeniden Refah Partisi'ne katıldı Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın partilerine katıldığını duyurdu.
10.06.2023 Gündem
Yusuf Tekin, görevi  devraldı
Yusuf Tekin, görevi devraldı Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) atanan Yusuf Tekin, dün Bakanlıkta gerçekleştirilen törenle görevi Mahmut Özer’den devraldı.
5.06.2023 Eğitim
MEB ile Baykar arasında imzalar atıldı! Başarılı öğrencilere 'Baykar Bursu'
MEB ile Baykar arasında imzalar atıldı! Başarılı öğrencilere 'Baykar Bursu' Baykar Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için protokol imzalandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Baykar CEO'su Haluk Bayraktar'dan açklama geldi.
31.05.2023 Ekonomi
Bakan Özer: ‘Türkiye, eğitimde 20 yılda kabuğunu kırdı’
Bakan Özer: ‘Türkiye, eğitimde 20 yılda kabuğunu kırdı’ Türkiye’nin son 20 yılda eğitim reformlarının kalite ve erişilebilirlik yönünden kapsamlı şekilde değerlendirildiği OECD Türkiye Raporu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in başkanlığında, Bakanlık bürokratları ve 81 ilin milli eğitim müdürlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda ele alındı.
19.05.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Eğitim Sistemi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.