Egzamayı yok edecek güçte! Önce bağırsağı, sonra da cildi temizleyen reçete
Egzamayı yok edecek güçte! Önce bağırsağı, sonra da cildi temizleyen reçete Cilt sorunlarını tedavi etmek için çeşitli ürünler kullanılsa da çoğu zaman verimli olmayabiliyor. Bunun nedeni ise cilt problemlerinin bağırsakla olan ilişkisinde yatıyor. İşte uzmanların önerdiği egzamayı ortadan kaldıran, önce bağırsakları iyileştiren yoğurt detayı.
28.10.2023 Genel Sağlık
Beslenmeden giyime egzaması olanlar ne yapmalı, ne yapmamalı?
Beslenmeden giyime egzaması olanlar ne yapmalı, ne yapmamalı? Hayat kalitesini ciddi anlamda etkileyen egzamanın çözümü sanıldığı kadar zor değil. Ancak bu noktada beslenmeden giyime kadar her konuda dikkatli olunması gerekiyor. Eczacı Hasan Tahsin Arslan, egzama ile ilgili öneriler paylaştı, nelerden uzak durulması gerektiğini anlattı.
25.09.2021 Genel Sağlık
Egzamadan kurtulmak için basit yöntemler
Egzamadan kurtulmak için basit yöntemler Ciltte kuruluk, kaşıntı, pullanma, kızarıklığa neden olan egzama, birçok insanın kabusu haline geliyor. Cilt sorunlarının oluşmasının en önemli nedeninin karaciğerde yaşanan sıkıntılar olduğuna dikkat çeken Eczacı Hasan Tahsin Arslan, egzamadan kurtulma yolları hakkında bilgi verdi.
18.07.2021 Genel Sağlık
Egzama nedir? Hangi yaşlarda ve vücudun hangi bölgelerinde görülmektedir?
Egzama nedir? Hangi yaşlarda ve vücudun hangi bölgelerinde görülmektedir? Havaların soğumasıyla birlikte özellikle ciltte yaşanan kuruluk, egzama problemlerini de beraberinde getirmeye başladı. Dermatolog Dr. Füsun Bilgin Karahallı konu hakkında bilgi verdi.
27.01.2021 Genel Sağlık
Egzama diyeti: Cildinize yardımcı olabilecek 5 yiyecek
Egzama diyeti: Cildinize yardımcı olabilecek 5 yiyecek Egzama sorunu yaşıyorsanız; bazı gıdaları tüketmek, kuru, kaşıntılı ve pul pul dökülen cildi tetikleyen inflamatuar yanıtı azaltmaya yardımcı olabilir. İşte o yiyecekler...
15.05.2020 Diyet
Egzamaya iyi gelen ev yapımı maske tarifi
Egzamaya iyi gelen ev yapımı maske tarifi Yulaf ezmesinin antienflamatuar özellikleri, egzamanın neden olduğu tahriş ve kaşıntıyı yatıştırmak için mükemmeldir. Enflamasyonu azalttığı ve fazla yağı emdiği için akne oluşumlarını da önler. İşte egzamaya iyi gelecek yulaf maskesi tarifi...
15.04.2020 Cilt Bakımı
Atopik egzamaya karşı en etkili öneriler
Atopik egzamaya karşı en etkili öneriler Prof. Dr. Serap Utaş, son yıllarda sıklığı giderek artan atopik egzamayı tetikleyen başlıca nedenleri ve alınabilecek önlemleri anlattı; önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
25.10.2018 Cilt Bakımı
Kış aylarında cilt bakımının 6 püf noktası
Kış aylarında cilt bakımının 6 püf noktası Sivilce ve egzaman kış aylarında en çok karşılaşılan iki sorun. Peki sivilce ve egzamaya karşı ne gibi tedbirler alabiliriz?
12.03.2018 Hayat
Egzamadan steroidleri bırakarak kurtuldu
Egzamadan steroidleri bırakarak kurtuldu 30 yıl steroid kremler kullanan kadının egzaması hiçbir iyileşme göstermeyince steroidleri bırakmaya karar verdi. Cildi ilk başlarda ciddi reaksiyonlar göstermesine rağmen tertemiz bir cilde kavuştu.
16.11.2016 Genel Sağlık