Ekk

Ekk

Son dakika EKK haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan EKK gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan EKK haber sayfamızda...

Ekk

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 325 ekk haberi bulunmuştur.
Kamuda tasarruf
Kamuda tasarruf Kamuda tasarrufun öncelikli bir konu olduğunu dile getiren Cevdet Yılmaz, bu konudaki çalışmaların süzgeçten geçirip uygulamaya konulacağını duyurdu.
18.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan ekonomi mesajı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan ekonomi mesajı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Seçim sonrası dediklerinin tam aksi oldu. Normal programımız devam ediyor daha kararlı, güçlü bir şekilde. Yol haritamız belli. Merkez Bankası epey bir rezerv biriktirdi bu süreçte" dedi.
17.04.2024 Haberler
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan ekonomi mesajı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan ekonomi mesajı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Seçim sonrası dediklerinin tam aksi oldu. Normal programımız devam ediyor daha kararlı, güçlü bir şekilde. Yol haritamız belli. Merkez Bankası epey bir rezerv biriktirdi bu süreçte" dedi.
17.04.2024 Ekonomi
"Enflasyon; sabır, disiplin ve eşit yük paylaşımı ile dizginlenecek"
"Enflasyon; sabır, disiplin ve eşit yük paylaşımı ile dizginlenecek" ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “İhtiyacımız olan üç şey sabır, disiplin ve tüm tarafların yükü paylaştığı bir dezenflasyon süreci. Halkımızdan ve iş dünyasından beklenen fedakârlığı devletimiz de göstermeli. O nedenle kamunun tasarruf etmesi, kayıt dışı ile mücadele etmesi, elini taşın altına koyması gerekiyor" dedi.
4.04.2024 Ekonomi
‘Birincil öncelik fiyat istikrarı’
‘Birincil öncelik fiyat istikrarı’ Martta aylık enflasyonun öngörüleri doğrultusunda gerilediğini belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Birincil önceliğimiz olan fiyat istikrarı hedefimize ulaşana kadar ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.
4.04.2024 Ekonomi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan sosyal refah ve enflasyonla mücadele açıklaması
Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan sosyal refah ve enflasyonla mücadele açıklaması Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bir araya geldi. Yapılan açıklamada, "Temel önceliğimiz olan enflasyon ile mücadelemizi sürdürecek, Türkiye Yüzyılı vizyonu ile sürdürülebilir büyümeyi sağlayarak, sosyal refahı kalıcı olarak artıracağız." denildi.
3.04.2024 Gündem
TROY kullanımı yaygınlaştırılacak
TROY kullanımı yaygınlaştırılacak Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), “Kartlı ödeme sistemleri alanında ülkemizin markası olan Türkiye’nin Ödeme Yöntemi’nin (TROY) kullanımında düzenli bir artış gözlenmekte olup, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın öncülüğünde TROY kullanımı yaygınlaştırılacak” açıklamasında bulundu.
20.02.2024 Ekonomi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı: İşte mesajlar
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı: İşte mesajlar Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası yapılan açıklamada, “Enflasyonla mücadeleye yönelik para ve maliye politikası etkin bir şekilde uygulanırken yapısal reform çalışmalarımız da hızla devam etmektedir” denildi.
19.02.2024 Ekonomi
Yapısal reform ve kripto varlıklara düzenleme
Yapısal reform ve kripto varlıklara düzenleme Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), 2024 yılının ilk toplantısını dün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleştirdi.
23.01.2024 Ekonomi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı sona erdi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı sona erdi Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz liderliğinde toplandı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada kripto varlık ekosistemini düzenlemek amacıyla yapılan mevzuat çalışmalarına değinildiğini ve taslak yasa teklifinin önümüzdeki günlerde yasalaşacağı açıklandı. Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) yönetişim reformuna yönelik önümüzdeki günlerde adımlar atılacağı da belirtildi.
22.01.2024 Ekonomi
İhracatın ithalata bağımlılığı azalacak
İhracatın ithalata bağımlılığı azalacak Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında 2023 yılının son toplantısını yaptı. Toplantıda, ihracatın ithalat bağımlılığını azaltmaya, teknoloji yoğun ve katma değeri yüksek ihracatı artırmaya yönelik atılacak ilave adımlar görüşüldü.
29.12.2023 Ekonomi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan OVP mesajı
Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan OVP mesajı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı sona erdi.
28.12.2023 Ekonomi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında başladı.
28.12.2023 Ekonomi
İhracata finansman desteği artacak
İhracata finansman desteği artacak Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), yılın altıncı toplantısını dün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında yaptı. Kurul, ihracatı destekleyecek, ihracatçı firmaların rekabet gücünü artıracak ve finansmana erişimlerini kolaylaştıracak tedbirleri görüştü.
29.11.2023 Ekonomi
EKK toplantısı sona erdi
EKK toplantısı sona erdi Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında ihracat görünümü ile dezenflasyon sürecinde yatırım, üretim ve ihracatı destekleyecek, ihracatçı firmaların rekabet gücünü artıracak ve finansmana erişimini kolaylaştıracak tedbirlerin ele alındığı bildirildi.
28.11.2023 Uzmanpara
Avans kredilere düzenleme yolda
Avans kredilere düzenleme yolda Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Yatırım Taahhütlü Avans Kredileri (YTAK) programı ile uluslararası kuruluşlardan sağlanan kredilerin etkin kullanımını masaya yatırdı.
31.10.2023 Ekonomi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı! İşte ilk açıklama
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı! İşte ilk açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplandı. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapıldı.
30.10.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan enflasyon mesajı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan enflasyon mesajı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TESK temsilcileri ile buluşma programı kapsamında önemli açıklamalarda bulundu.
29.09.2023 Ekonomi
Dolarda yeni tahmin! Şimdi TL zamanı
Dolarda yeni tahmin! Şimdi TL zamanı Uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs, TL carry trade işlemlerinin yeniden başlayabileceğini öngördü. EKK’dan da TL enstrümanları çeşitlendirme kararı çıktı.
29.09.2023 Haberler
Dolarda yeni tahmin! Şimdi TL zamanı
Dolarda yeni tahmin! Şimdi TL zamanı Uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs, TL carry trade işlemlerinin yeniden başlayabileceğini öngördü. EKK’dan da TL enstrümanları çeşitlendirme kararı çıktı.
29.09.2023 Ekonomi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası yastıkaltı altınların ekonomiye kazandırılmasına yönelik önemli bir açıklama yapıldı.
28.09.2023 Uzmanpara
Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan açıklama
Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan açıklama Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantının ardından Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan açıklama geldi.
28.09.2023 Ekonomi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı.
28.09.2023 Ekonomi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu yarın toplanacak
Ekonomi Koordinasyon Kurulu yarın toplanacak Ekonomi Koordinasyon Kurulu(EKK) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, başkanlığında toplanacak.
27.09.2023 Ekonomi
Enerji ve altın ‘odağa alındı’
Enerji ve altın ‘odağa alındı’ Türkiye’nin cari açığında önemli rolü bulunan enerji ve altın ithalatı, Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun önemli gündem maddesi oldu. EKK toplantısında altın ithalatına yönelik tedbirler ve enerji yol haritası görüşüldü.
30.08.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ekk ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.