Ekonom

Ekonom

Son dakika ekonom haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ekonom gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ekonom haber sayfamızda...

Ekonom

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 76 ekonom haberi bulunmuştur.
Bakan Şimşek'ten Fitch açıklaması
Bakan Şimşek'ten Fitch açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Fitch'in Türkiye'nin notunu ve görünümü yükseltmesine yönelik olarak sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.
11.03.2024 Ekonomi
ABD ekonomisi yüzde 3,2 ile beklentilerin altında büyüdü
ABD ekonomisi yüzde 3,2 ile beklentilerin altında büyüdü ABD ekonomisi Ocak ayında yüzde 3,2 ile beklentilerin altında büyüdü.
28.02.2024 Ekonomi
Arsa ve tarlaya talep yağıyor: İşte İstanbul'da en çok tercih edilen ilçeler, fiyatlar katlandı...
Arsa ve tarlaya talep yağıyor: İşte İstanbul'da en çok tercih edilen ilçeler, fiyatlar katlandı... Konut satışları son dönemde azalırken, arsa ve arazi satışlarında ibre tam tersi yönde... Arsa ve arazi satışlar geçen yıla göre artış gösterdi. Peki bu artışın nedeni ne? En çok hangi bölgeler tercih ediliyor? Fiyatlar ne durumda? İşte detaylar...
18.01.2024 Ekonomi
Son dakika: Asgari ücret belli oldu! İşte 2024'te milyonların alacağı yeni maaş...
Son dakika: Asgari ücret belli oldu! İşte 2024'te milyonların alacağı yeni maaş... 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücret belli oldu. Net asgari ücret 17 bin 2 TL olarak açıklandı. Buna göre asgari ücrete yüzde 49 oranında zam yapılmış oldu.
27.12.2023 Ekonomi
2024 yılı asgari ücret belli oldu! 8 ücret daha değişiyor: İşsizlik maaşı, kıdem tazminatı ve engelli aylığı...
2024 yılı asgari ücret belli oldu! 8 ücret daha değişiyor: İşsizlik maaşı, kıdem tazminatı ve engelli aylığı... Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret rakamı belli oldu. Peki asgari ücretle birlikte hayatımızda neler değişecek? İşte yeni işsizlik maaşı, engelli aylığı ve kıdem tazminatı ücretleri...
27.12.2023 Ekonomi
İngiliz bakandan akılalmaz plan! 'Bunu yapmazsak sadece onlar gülecek'
İngiliz bakandan akılalmaz plan! 'Bunu yapmazsak sadece onlar gülecek' İngiltere Dışişleri Bakanı katıldığı bir toplantıda Rusya için hazırladığı planı dünyaya duyurdu.
11.12.2023 Dünya
Cari denge Ekim ayında 186 milyon dolar fazla verdi
Cari denge Ekim ayında 186 milyon dolar fazla verdi Cari işlemler hesabı Ekim ayında, 186 milyon ABD doları fazla kaydetti. Altın ve enerji hariç cari işlemler hesabı ise 5 milyar 67 milyon ABD doları fazla verdi.
11.12.2023 Ekonomi
Bakan Özhaseki açıkladı! 40 milyar TL hibe edildi
Bakan Özhaseki açıkladı! 40 milyar TL hibe edildi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı sunumda Yerinde Dönüşüm Projesinde gelinen son durumu paylaştı.
10.11.2023 Ekonomi
Cevdet Yılmaz: ‘Hem Türkiye hem Türkmenistan kazanacaktır’
Cevdet Yılmaz: ‘Hem Türkiye hem Türkmenistan kazanacaktır’ Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye-Türkmenistan İş Forumu’nda önemli açıklamalarda bulundu.
26.10.2023 Ekonomi
Ekonomide 3 yıllık yol haritası belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKM mesajı
Ekonomide 3 yıllık yol haritası belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKM mesajı Ekonomide 3 yıllık yol haritası belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan OVP toplantısında Kur Korumalı Mevduatla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
6.09.2023 Ekonomi
Türkiye'nin ikinci çeyrek büyüme rakamları açıklandı
Türkiye'nin ikinci çeyrek büyüme rakamları açıklandı Türkiye ekonomisinin nisan-mayıs-haziran aylarını kapsayan yılın ikinci çeyreğine ilişkin performansı belli oldu. 2023 yılı ikinci çeyrekte Türkiye ekonomisi yüzde 3,8 büyüdü.
31.08.2023 Ekonomi
Ev satışında dengeler değişiyor! Süre 60 güne çıktı
Ev satışında dengeler değişiyor! Süre 60 güne çıktı Ev fiyatlarında fahiş fiyat artışı durma noktasına geldi. Satılık konutların satışa dönme süresi de yaklaşık 2 kat arttı. Peki piyasada son durum ne? Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı milliyet.com.tr'ye cevapladı.
14.08.2023 Ekonomi
Asgari ücret ara zammı açıklandı! Dolar bazında rekor
Asgari ücret ara zammı açıklandı! Dolar bazında rekor Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücreti açıkladı. Asgari ücret yüzde 34 artışla 11 bin 402 TL oldu. Zam sonrası yeni asgari ücret döviz bazlı tarihi rekorunu kırdı. Peki yüzde 34'lük artışa uzman isimler ne dedi? İşte detaylar..
20.06.2023 Ekonomi
Tamamlanınca ülke ekonomisine 19.5 milyon TL katkı sağlaması hedefleniyor
Tamamlanınca ülke ekonomisine 19.5 milyon TL katkı sağlaması hedefleniyor Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından Karabük’te yapımını sürdürdüğü ve 24.20 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip Aldeğirmeni Barajı’nın ülke ekonomisine yıllık 19.5 milyon TL katkı sağlaması hedefleniyor.
16.11.2022 Ekonomi
Bakan Varank: Katma değerli üretimle ülkemizi en büyük 10 ekonomiden biri yapacağız
Bakan Varank: Katma değerli üretimle ülkemizi en büyük 10 ekonomiden biri yapacağız Bahçelievler Belediyesi’nin düzenlediği geleneksel Bayramlaşma Programı’nda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Bugün tüm dünya Türkiye’nin savunma sanayi alanında ürettiği ürünleri konuşuyor. Herhangi bir gazeteyi açın Türkiye’nin geliştirdiği İHA’lar ve SİHA’larla ilgili bir haber görürsünüz. Biz ‘bu yetmez’ diyoruz. İşte savunma sanayindeki yakaladığımız başarıyı milli teknoloji hamlesi vizyonumuzla sanayinin her tarafına yayacağız. Katma değerli üretimle ülkemizi en büyük 10 ekonomiden biri yapacağız” dedi.
2.05.2022 Ekonomi
Türkiye bu vurgunu konuşuyor! 16 milyar liranın ne kadarını harcadılar? İşte cevabı...
Türkiye bu vurgunu konuşuyor! 16 milyar liranın ne kadarını harcadılar? İşte cevabı... Samsun’da Recep ve Emre Gezek kardeşlerin, özel bir bankanın hesabından 16 milyar lirayı kendi hesaplarına aktardığının anlaşılmasının ardından soruşturma genişletildi. Peki iki kardeş 16 milyar liranın ne kadarını harcadılar? Bu olayda ne kadar ceza alacaklar? İşte milyonların merak ettiği haberin ayrıntıları...
23.03.2022 Ekonomi
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz kuru, faiz ve enflasyon açıklaması
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz kuru, faiz ve enflasyon açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ziyareti sonrası Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin'in de aralarında bulunduğu gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yeni ekonomi programıyla ilgili 'Yavaş yavaş, kademeli bir şekilde, aceleci olmadan kur da düşecek, faiz de aynı şekilde düşecek ve 2022 bizim en parlak yılımız olacak inşallah. 2023’e de zaten böyle gireceğiz. Bu enflasyonun da düşüşünü getirir, enflasyon düşecek.' dedi. Erdoğan, ABD’nin, Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’de İsrail ve Güney Kıbrıs Rum kesimiyle birlikteki boru hattı projesinden desteğini çekmesiyle ilgili soruya 'Burada hep konuşulan nedir? Bu iş, Türkiyesiz olmaz. Çünkü eğer buradan Avrupa’ya gaz gidecekse bu ancak Türkiye üzerinden olur' cevabını verdi.
18.01.2022 Siyaset
20 yerli oyun takımı kampa giriyor
20 yerli oyun takımı kampa giriyor Bilişim Vadisi, Oyun ve Animasyon Geliştirme Merkezi DIGIAGE ile Dijital Türk Oyunları Platformu DİTOP beşinci Oyunla Gelecek kampı için çağrıya çıktı. Başvuruların 15 Ocak’ta son bulacağı OG22KIŞ KAMPI, 23-30 Ocak tarihlerinde Bilişim Vadisi Gebze yerleşkesinde düzenlenecek. Bu kamplarla birlikte dünyanın en büyük oyun geliştiricileri arasına girmeyi başaran Türk oyun stüdyolarına yenilerinin eklenmesi hedefleniyor.
15.01.2022 Ekonomi
'Fiyatlarda indirim değil bindirim var'
'Fiyatlarda indirim değil bindirim var' Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, dövizin düşüşe geçmesiyle birçok ürünün fiyatlarında da indirim yapılması yönündeki çağrılarının dikkate alınmadığını söyledi.
26.12.2021 Ekonomi
Uzaktan müşteri olmak kolaylaştı
Uzaktan müşteri olmak kolaylaştı Vakıf Katılım, şubeye gitmeden, istenilen mekândan, görüntülü görüşmeyle hesap açmayı mümkün hale getiren “Uzaktan müşteri edinimi” hizmetini devreye aldı. yapılan açıklamaya göre, uygulamadan faydalanmak isteyenlerin yeni TC Kimlik Kartı ve akıllı telefon sahibi olmaları yeterli oluyor.
15.08.2021 Ekonomi
Kamuda işe alımlar tek kapıdan yapılacak
Kamuda işe alımlar tek kapıdan yapılacak Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, kamuda işe alımların artık sadece Kariyer Kapısı Platformu üzerinden yapılacağını belirterek, "Bu platformla kamu istihdamında fırsat eşitliği ve liyakati önceleyen işe alımların yanı sıra verimliliğin artırılmasını hedefliyoruz." ifadesini kullandı.
12.05.2021 Ekonomi
Döner sermaye ve özel hesap uygulamaların tamamı yıl sonuna kadar tamamlanacak
Döner sermaye ve özel hesap uygulamaların tamamı yıl sonuna kadar tamamlanacak Ekonomi Reform Paketi'ne ilişkin takvim kapsamında, döner sermayeler ve özel hesap uygulamalarının bütçeye alınmasına yönelik adımların tamamı yıl sonuna kadar atılacak.
24.03.2021 Ekonomi
'Çok tehlikeli' deyip uyarmışlardı! Paraya çevirdiler...
'Çok tehlikeli' deyip uyarmışlardı! Paraya çevirdiler... Kızıldeniz üzerinden Türk kara sularına giriş yapan istilacı ve diğer balık türlerine karşı zararlı olan balon balığının avlanmasının teşvik edilmesi için Resmi Gazete'de tebliğ yayımlanmış ve balon balığı kuyruğu 5 lira ödeme yapılacaktı. İki girişimci insanların dokunmaya bile çekindiği balon balığını paraya çevirdi. İşte iki girişimcinin bulduğu o fikir... 
24.02.2021 Ekonomi
Ekonomi 3 çeyrekte pandemiye karşı antikor üretmeyi başardı
Ekonomi 3 çeyrekte pandemiye karşı antikor üretmeyi başardı İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) 2019 ve 2020'nin ilk 3 çeyreklerini karşılaştırdığı "Pandemetre-2" araştırması, yılın 3 çeyreğinde 13 göstergeden 10'unda geçen yılın aynı döneminden iyi bir gelişimin gerçekleştiğini ortaya koydu.
19.10.2020 Ekonomi
Yunanistan ekonomisi yüzde 14 küçüldü
Yunanistan ekonomisi yüzde 14 küçüldü Yunanistan ekonomisi, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) turizm gelirlerini olumsuz etkilemesiyle bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 14 küçülme kaydederek resesyonda kalmaya devam etti
3.09.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ekonom ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.