Ekonomi Bakanı

Ekonomi Bakanı

Son dakika Ekonomi Bakanı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Ekonomi Bakanı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Ekonomi Bakanı haber sayfamızda...

Ekonomi Bakanı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 15.765 ekonomi bakanı haberi bulunmuştur.
Ambargo uygulayan ilk ülkeyiz
Ambargo uygulayan ilk ülkeyiz Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Filistin Ekonomi Bakanı el-Amur ile telefonda görüştü.
10.04.2024 Gündem
Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye, İsrail'e ambargo uygulayan ilk ülke oldu
Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye, İsrail'e ambargo uygulayan ilk ülke oldu Ticaret Bakanı Ömer Bolat İsrail'e ihracat kısıtlamasının detaylarını aktardı. Bakan Bolat, " Türkiye, İsrail'e ilk ambargoyu uygulayan ülke oldu." dedi.
9.04.2024 Gündem
Türkiye'den İsrail'e ihracat kısıtlaması! Bakanlık 54 ürünü açıkladı
Türkiye'den İsrail'e ihracat kısıtlaması! Bakanlık 54 ürünü açıkladı Ticaret Bakanlığı, İsrail'le ihracat kısıtlaması getirildiğini duyurdu. Ticaret Bakanlığı'nın kararı inşaat demirinden yassı çeliğe, mermerden seramiğe kadar 54 ürün grubunu kapsıyor.
9.04.2024 Ekonomi
Hollanda’da çip üretimine ‘Beethoven Operasyonu’
Hollanda’da çip üretimine ‘Beethoven Operasyonu’ Hollanda hükümeti topraklarında üretim yapan teknoloji firması ASML’yi elinde tutmak için 2.5 milyar euro değerinde bir plan açıkladı.
30.03.2024 Ekonomi
Ekrem İmamoğlu Üsküdar halk buluşmasında konuştu
Ekrem İmamoğlu Üsküdar halk buluşmasında konuştu Üsküdar halk buluşmasında, bakanların İstanbul'daki seçim çalışmaları hakkında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Başları öne eğik gezecekler, biraz utanmaları varsa. Ama bakın vatandaş Ekrem olarak utanıyorum. Niye biliyor musunuz? Tekrar söylüyorum. Devletin bakanı bunu yapmaz ama bir partinin bakanıysa, bir partinin görevlisi gibiyse o ayrı. O zaman sen devletin bakanı olamazsın" dedi.
26.03.2024 Gündem
Önemli isimler Antalya Diplomasi Forumu’ndaki oturumda buluştu
Önemli isimler Antalya Diplomasi Forumu’ndaki oturumda buluştu Antalya Diplomasi Forumu kapsamında ‘Uluslararası Ticaret, Bağlantısallık ve Karşılıklı Bağımlılık’ başlıklı oturum düzenlendi.
3.03.2024 Ekonomi
Cevdet Yılmaz: Dünya ekonomik açıdan 7'den büyüktür
Cevdet Yılmaz: Dünya ekonomik açıdan 7'den büyüktür Antalya Diplomasi Forumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde ifade ettiği 'Dünya 5'den büyüktür' ifadesinin bir başka yansıması olarak şunu belirtmek isterim ki dünya ekonomik açıdan 7'den büyüktür" dedi.
2.03.2024 Ekonomi
Almanya’da avukatlardan Filistin tepkisi! Başbakan Scholz hakkında suç duyurusu
Almanya’da avukatlardan Filistin tepkisi! Başbakan Scholz hakkında suç duyurusu Almanya’da Filistinlileri temsil ettiklerini belirten avukatlar, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve üst düzey yetkililer hakkında İsrail’in Gazze’de işlediği soykırıma “yardım ve yataklık yapmak” suçlamasıyla dava açtı.
23.02.2024 Dünya
Bolat, Slovakya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Sakova ile görüştü gerçekleştirdi
Bolat, Slovakya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Sakova ile görüştü gerçekleştirdi Ticaret Bakanı Ömer Bolat, resmi temaslarını sürdürdüğü Slovakya’da Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Denisa Sakova ile heyetlerarası görüşme gerçekleştirdi.
20.02.2024 Ekonomi
Japon ekonomisi daraldı
Japon ekonomisi daraldı Japonya, 2023 yılının sonunda beklenmedik bir şekilde resesyona girdi ve dünyanın üçüncü büyük ekonomisi olma unvanını Almanya'ya kaptırdı.
15.02.2024 Uzmanpara
Türk şirketlerden Ukrayna’da önemli görüşme
Türk şirketlerden Ukrayna’da önemli görüşme E-ticaret platformu Trendyol, Ukrayna pazarına girmeye hazırlandığını duyurdu.
2.02.2024 Ekonomi
Bakan Bayraktar, Azerbaycan Ekonomi Bakanı ile görüştü
Bakan Bayraktar, Azerbaycan Ekonomi Bakanı ile görüştü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov ile görüştü.
27.01.2024 Haberler
İstanbul'da çakar denetimi! Polisi görünce şerit değiştirerek uzaklaşmaya çalıştılar
İstanbul'da çakar denetimi! Polisi görünce şerit değiştirerek uzaklaşmaya çalıştılar İstanbul'da usulsüz çakar ve siren bulundurarak emniyet şeridini kullanan sürücülere yönelik denetimler yapıldı.
27.01.2024 Gündem
Bakan Bayraktar, Azerbaycan Ekonomi Bakanı ile görüştü
Bakan Bayraktar, Azerbaycan Ekonomi Bakanı ile görüştü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov ile görüştü.
27.01.2024 Ekonomi
Bütçe yetmedi, İsviçreli bürokratlar oda paylaştı
Bütçe yetmedi, İsviçreli bürokratlar oda paylaştı İsviçre’de 1971 yılından bu yana tanınmış iş insanları ve politikacıları ile yapılan ve dünyanın en önemli sorunlarının tartışıldığı Davos Ekonomik Forumu (WEF), otel fiyatlarındaki aşırı artış yüzünden ev sahibi ülkeye bile ağır gelmeye başladı.
16.01.2024 Ekonomi
Bakan Bolat, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Cabbarov ile görüştü
Bakan Bolat, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Cabbarov ile görüştü Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki temaslarını sürdüren Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov ile heyetlerarası görüşme gerçekleştirdi.
21.12.2023 Ekonomi
Arjantin dolara geçme planından vazgeçmiyor
Arjantin dolara geçme planından vazgeçmiyor Arjantin Ekonomi Bakanı Luis Caputo’ya göre, Devlet Başkanı Javier Milei, ekonominin toparlanmasını hedefleyen şok terapisinin ilk turunun bir parçası olarak Arjantin pesosunun keskin bir şekilde devalüe edilmesinden sonra dolara geçilmesini planlıyor.
16.12.2023 Ekonomi
Arjantin Pesosu'na 'şok terapisi': Dolara karşı yüzde 50 devalüe edildi
Arjantin Pesosu'na 'şok terapisi': Dolara karşı yüzde 50 devalüe edildi Arjantin’in yeni devlet başkanı olan Javier Milei'nin 'ekonomide şok tedavi' olarak nitelendirdiği politikaları kapsamında ülkenin para birimi peso, dolara karşı yüzde 50 devalüe edildi.
14.12.2023 Dünya
Peso’yu 2’ye böldü
Peso’yu 2’ye böldü Ekonomiyi ayağa kaldırma hedefiyle radikal kararlar almaya başlayan Arjantin Devlet Başkanı Milei dolar-peso paritesini 391’den 800’e getirerek yüzde 50’nin az üzerinde devalüasyona gitti.
14.12.2023 Ekonomi
Arjantin para birimini yüzde 50 devalüe edecek
Arjantin para birimini yüzde 50 devalüe edecek Arjantin'in yeni Ekonomi Bakanı Luis Caputo, ülkenin son yıllardaki en kötü krizini düzeltmeyi amaçlayan ekonomik şok terapisi ile pesoyu %50'den fazla zayıflatarak dolar başına 800'e düşüreceklerini, enerji sübvansiyonlarını keseceklerini ve kamu işleri ihalelerini iptal edeceklerini söyledi.
13.12.2023 Uzmanpara
7 Ekim’in dizisini çekmişler
7 Ekim’in dizisini çekmişler İsrail’de 7 Ekim’de yaşanan baskınla ilgili istihbarat zaafiyeti tartışılırken, Hamas’ın iki yıl önce sözkonusu saldırıyı konu alan bir dizi çektiği ortaya çıktı. Hamas televizyonunda 2022’de yayınlanan dizide, 7 Ekim’deki gibi İsrail’e baskınlar düzenleniyor ve askerleri rehin alınıyor.
6.12.2023 Dünya
Arjantin’e ‘uçuk’ bir başkan
Arjantin’e ‘uçuk’ bir başkan Arjantin’de devlet başkanlığı seçiminin ikinci turunu, sağ popülist Javier Milei kazandı. ABD’nin eski başkanı Donald Trump’a benzetilen ve “aykırı” fikirleri nedeniyle halk arasında “deli” diye de nitelendirilen Milei, Merkez Bankası’nı lağvetmek ve ABD dolarını resmi para birimi olarak kullanılmasını istemek gibi vaatleriyle dikkat çekiyordu.
21.11.2023 Dünya
'Testere Milei' seçimi kazandı! Dünya şaşkın, akılalmaz vaatlerle devlet başkanı oldu
'Testere Milei' seçimi kazandı! Dünya şaşkın, akılalmaz vaatlerle devlet başkanı oldu Arjantin'de ikinci turu dün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimini aşırı sağcı aday Javier Milei kazandı. Oyların yaklaşık yüzde 90'ı sayıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 56'sını Milei, yüzde 44'ünü ise Ekonomi Bakanı Sergio Massa aldı.
20.11.2023 Dünya
Arjantin sandık başına gitti
Arjantin sandık başına gitti Arjantin’de seçmenler, devlet başkanlığı seçiminin ikinci turu için dün sandık başındaydı. Devlet başkanlığı yarışı, 22 Ekim’de yapılan ilk turda en yüksek oyu olan “Peronist” ittifakı adayı ve mevcut Ekonomi Bakanı Sergio Massa ile Özgürlük Gelişimi (La Libertad Avanza) partisinin adayı ve aşırı sağcı Javier Milei arasında geçiyor.
20.11.2023 Dünya
Portekiz'de yolsuzluk soruşturması! İsim benzerliği başbakanı yaktı
Portekiz'de yolsuzluk soruşturması! İsim benzerliği başbakanı yaktı Portekiz'i 2015'ten bu yana yöneten Sosyalist Partili Başbakan Antonio Costa, özel kalem müdürü ve bakanlarından birinin adının şüpheli olarak karıştığı bir yolsuzluk soruşturmasının ardından salı günü istifa etti.
13.11.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Ekonomi Bakanı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.