Elektronik Haberleşme

Elektronik Haberleşme

Son dakika elektronik haberleşme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan elektronik haberleşme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan elektronik haberleşme haber sayfamızda...

Elektronik Haberleşme

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.758 elektronik haberleşme haberi bulunmuştur.
Marmara’ya ‘Fay Araştırma Merkezi’ geliyor! Depreme hazırlıkta hedef Japonya çıtası
Marmara’ya ‘Fay Araştırma Merkezi’ geliyor! Depreme hazırlıkta hedef Japonya çıtası Marmara Bölgesi’nde aktif fayların oluşturduğu tehlike ve riskler üzerine veri üretip detaylı bilimsel çalışmalar yürütmek üzere, Türkiye İş Bankası desteğiyle İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bünyesinde kurulan Marmara Aktif Fay Tehlike ve Risk Uygulama ve Araştırma Merkezi (MATAM) dün yapılan protokol imza töreni toplantısıyla tanıtıldı.
26.01.2024 Eğitim
2024 Sayısal Meslekler: 2 Yıllık ve 4 Yıllık Üniversite Sayısal (MF) Bölümleri ve Meslekleri Nelerdir?
2024 Sayısal Meslekler: 2 Yıllık ve 4 Yıllık Üniversite Sayısal (MF) Bölümleri ve Meslekleri Nelerdir? Üniversite hazırlık aşamasındaki öğrencilerin tercih ettiği alanlardan birisi de sayısaldır. Matematik fen ağırlıklıdır. Ortaöğretiminde MF bölümünü seçen öğrenciler hangi mesleği seçecekleri konusunda kararsız kalırlar. Sayısal mesleklerin sayısı oldukça fazladır. Üniversitelerin 2 yıllık ve 4 yıllık sayısal bölümleri vardır. Tıp, mühendislik, veterinerlik, eczacılık gibi meslekler sayısal bölümlerde yer alır. 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite sayısal bölümleri ve meslekleri nelerdir? 2024 sayısal meslekler ile ilgili detaylı bilgilere sizin için hazırladığımız içerikten ulaşabilirsiniz.
2.01.2024 Eğitim
Stratejik sektörde ‘yatırım’ için çağrı
Stratejik sektörde ‘yatırım’ için çağrı Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, “Sektörün stratejik sektör olarak kabul edilmesi gerekiyor. Öngörülebilir bir yatırım ortamı oluşturarak sektör gelirlerinin sürdürülebilir olması sağlanmalı” dedi.
23.12.2023 Ekonomi
Mega Metal halka arz için geri sayımda
Mega Metal halka arz için geri sayımda Küresel ölçekte yüksek katma değerli ince bakır tel üreticisi Mega Metal halka açılıyor.
6.12.2023 Ekonomi
Bakan Uraloğlu'dan 5G açıklaması: Dışa bağımlılık ortadan kalkacak
Bakan Uraloğlu'dan 5G açıklaması: Dışa bağımlılık ortadan kalkacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 5G mobil haberleşme altyapısına ilişkin “Teknolojiyi sadece kullanan değil, yerli ve milli çözümlerimizle aynı zamanda üreten bir ülke olacağız” dedi.
20.11.2023 Haberler
Bakan Uraloğlu'dan 5G açıklaması: Dışa bağımlılık ortadan kalkacak
Bakan Uraloğlu'dan 5G açıklaması: Dışa bağımlılık ortadan kalkacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 5G mobil haberleşme altyapısına ilişkin “Teknolojiyi sadece kullanan değil, yerli ve milli çözümlerimizle aynı zamanda üreten bir ülke olacağız” dedi.
20.11.2023 Ekonomi
Cep ve internette ‘büyüme’ rüzgârı!
Cep ve internette ‘büyüme’ rüzgârı! Türkiye’de geniş bant internet abone sayısının 93,1 milyona ulaştığına dikkat çeken Bakan Uraloğlu, “Fiber altyapıda 536 bin kilometreye ulaşıldı. Yüzde 107,1 artan mobil abone yaygınlığı sabit interneti 5’e katladı” değerlendirmesi yaptı.
30.09.2023 Ekonomi
Bakan Uraloğlu: Abone sayısı 93,1 milyona ulaştı
Bakan Uraloğlu: Abone sayısı 93,1 milyona ulaştı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "71,7 milyonu mobil olmak üzere toplam geniş bant internet abone sayısı 93,1 milyona ulaştı" dedi. 
29.09.2023 Ekonomi
BTK'da 'Starlink' toplantısı: Gücümüze güç katmayı hedefliyoruz
BTK'da 'Starlink' toplantısı: Gücümüze güç katmayı hedefliyoruz Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda (BTK) Starlink uydusunun Türkiye’de faaliyete geçmesi ile ilgili yapılan başvuruya ilişkin istişare toplantısı yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Uzayda önemli çalışmalara imza atan kim olursa olsun, şartlarımıza uydukları ve gerekli izinleri aldıkları müddetçe onlarla birlikte çalışmak bizleri mutlu eder" dedi.
26.09.2023 Ekonomi
VERİ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARI UYARLAMA VE GELİŞTİRME HİZMETİ
VERİ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARI UYARLAMA VE GELİŞTİRME HİZMETİ VERİ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARI UYARLAMA VE GELİŞTİRME HİZMETİİSTTELKOM İSTANBUL ELEKTRONİK HABERLEŞME VE ALTYAPI HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ Veri Güvenliği Uygulamaları Uyarlama ve Geliştirme Hizmeti hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır...
14.08.2023 Resmi İlanlar
Bakan Uraloğlu: İnternet abone sayısı 91,6 milyon oldu
Bakan Uraloğlu: İnternet abone sayısı 91,6 milyon oldu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 72,5 milyonu mobil olmak üzere toplam genişbant internet abone sayısının 91,6 milyon olduğunu açıkladı.
23.07.2023 Ekonomi
Rekabete son mu veriyor?
Rekabete son mu veriyor? Avrupa Komisyonu Gigabit Altyapı Yasası Taslağının yasalaşması telekom sektörünün 25 yıllık liberalleşmesini sonlandırabilir.
12.07.2023 Milliyet Rekabet
Emlak Konut’ta bayrak değişimi
Emlak Konut’ta bayrak değişimi Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nda (GYO) son beş yıldır genel müdürlük görevini sürdüren Hakan Gedikli, bayrağı gayrimenkul ve ulaştırma sektöründe çeşitli görevler üstlenen Cengiz Erdem’e devretti. Konuyla ilgili yapılan basın duyurusunda Cengiz Erdem ile ilgili şu bilgiler paylaşıldı:
8.07.2023 Ekonomi
‘Sahte mahkeme kararı’ şebekesine operasyon
‘Sahte mahkeme kararı’ şebekesine operasyon İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda para karşılığı sahte mahkeme kararı düzenleyen 12 kişilik bir şebeke çökertildi. Şebekenin sahte mahkeme kararıyla internet sitelerinden haber kaldırtıp tekzip yayınlattığı belirlendi.
1.06.2023 Gündem
Kusursuz pasaport basan çete iş başında basıldı
Kusursuz pasaport basan çete iş başında basıldı İstanbul Fatih’te sahte pasaport ve kimlik basıldığı yönünde ihbar alan polis, önceki gün ev görünümündeki bir atölyeye operasyon düzenledi.
1.06.2023 Gündem
Elektrikli otomobil için belgeli montajcı
Elektrikli otomobil için belgeli montajcı Yerli otomobil Togg ile birlikte elektrikli otomobillerin Türkiye’de de yaygınlaşması beklenirken elektrikli taşıt montaj elemanları için taslak standartlar belirlendi.
27.05.2023 Ekonomi
TBMM Deprem Araştırma Komisyonu, taslak raporunu tamamladı
TBMM Deprem Araştırma Komisyonu, taslak raporunu tamamladı TBMM Deprem Araştırma Komisyonu, yaklaşık 1000 sayfalık taslak raporunu tamamladı. Raporda, Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü'nün 2008 yılında Kahramanmaraş Valiliği adına rapor hazırladığı ve bölgede 7 üzerinde bir deprem riskinin bilindiği belirtildi.
17.04.2023 Gündem
Bakan Karaismailoğlu: 2022'de 65 milyar 256 milyon gigabayt internet kullandık
Bakan Karaismailoğlu: 2022'de 65 milyar 256 milyon gigabayt internet kullandık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2022 yılında 319 milyar dakikadan fazla telefon görüşmesi gerçekleştirildiğini ve 65 milyar 256 milyon gigabayt internet kullanıldığını açıkladı.
9.04.2023 Ekonomi
'Cinsel istismar' sanığı öğretmene referansa suç duyurusu
'Cinsel istismar' sanığı öğretmene referansa suç duyurusu Ankara'da din kültürü ve ahlak bilgisi ile hafızlık öğretmeni Münir Yükselmiş (62), öğrencisi F.N.Ö.'ye (14) cinsel istismar ve tacizde bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılandığı davada 38 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargılama sırasında öğretmen için mahkeme heyetine örnek bir öğretmen olduğuna ilişkin referans mektubu gönderen, aralarında bir eski milletvekili ve bürokratların da olduğu kişiler hakkında 'yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs' suçundan suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.
10.03.2023 Gündem
Kimliksiz depremzedeye yüz videosuyla SIM kart
Kimliksiz depremzedeye yüz videosuyla SIM kart Depremden etkilenen 11 ildeki vatandaşların, internet ve telefon hizmetlerine erişimlerinin sürmesi için dizi önlem alınacak.
4.03.2023 Ekonomi
'Taciz' iddiasıyla yargılanan Mehmet Ali Erbil'e hapis cezası!
'Taciz' iddiasıyla yargılanan Mehmet Ali Erbil'e hapis cezası! Klibinde rol aldığı sosyal medya fenomeni Ece Ronay Bilir'i 'taciz' ve 'tehdit' ettiği iddiasıyla yargılanan şovmen Mehmet Ali Erbil (66), 13 bin 100 TL adli para cezası ve 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ünlü isim, savunmasında, "Bu yaşıma kadar dört evlilik ve ilişkiler yaşadım ancak hiçbir şekilde taciz ve şiddet söz konusu olmadı. Tuzağa geldim" demişti.
1.03.2023 Magazin
'Taciz' iddiasıyla yargılanan Mehmet Ali Erbil'e hapis cezası!
'Taciz' iddiasıyla yargılanan Mehmet Ali Erbil'e hapis cezası! Klibinde rol aldığı sosyal medya fenomeni Ece Ronay Bilir'i 'taciz' ve 'tehdit' ettiği iddiasıyla yargılanan şovmen Mehmet Ali Erbil (66), 13 bin 100 TL adli para cezası ve 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ünlü isim, savunmasında, "Bu yaşıma kadar dört evlilik ve ilişkiler yaşadım ancak hiçbir şekilde taciz ve şiddet söz konusu olmadı. Tuzağa geldim" demişti.
2.03.2023 Cadde
CHP’den Twitter kararı için suç duyurusu
CHP’den Twitter kararı için suç duyurusu CHP, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı hakkında “sosyal ağlarda iletişimde bant daraltılması”na ilişkin karar ve uygulamaları nedeniyle suç duyurusunda bulundu.
11.02.2023 Gündem
İstenmeyen aramalara 51,5 milyon lira ceza
İstenmeyen aramalara 51,5 milyon lira ceza Kamuoyunda “İstenmeyen Arama” olarak bilinen elektronik haberleşme hizmetlerine ilişkin usulsüz pazarlama ve satış aramaları yapan şirketler bundan sonra daha dikkatli olacak.
4.02.2023 Ekonomi
Tacizle suçlanan Mehmet Ali Erbil hakkında 7 yıl 3 ay hapis istemi!
Tacizle suçlanan Mehmet Ali Erbil hakkında 7 yıl 3 ay hapis istemi! Mehmet Ali Erbil, klibinde oynadığı şarkıcı ve sosyal medya fenomeni Ece Ronay Bilir'i taciz ve tehdit ettiği iddiasıyla yargılanıyor. Mütalaasını açıklayan savcı, ünlü şovmen hakkında iki suçtan toplam 7 yıl 3 ay hapis cezası istedi. Mütalaa Erbil'in, gönderdiği mesaj ile Ronay'a cinsel tacizde bulunduğu belirtildi.
3.02.2023 Cadde

Benzer Haber Etiketleri

Elektronik Haberleşme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.