Kötü anıların etkilerinden kurtulmayı sağlıyor: EMDR terapisi
Kötü anıların etkilerinden kurtulmayı sağlıyor: EMDR terapisi Doğal afetler, kayıplar, savaş, taciz ve tecavüz gibi önemli travmaların yanı sıra, çocuklukta veya yetişkinlikte yaşanan olumsuz olaylar zihnimizde kötü anılar bırakarak gelecek yaşantımızı da kötü yönde etkiliyor. Uzman Psikolog Nagihan Kutlu, bu anıların etkilerinden kurtulmayı sağlayan EMDR terapi hakkında açıklamalarda bulundu.
23.08.2021 Ruh Sağlığı
Bağımlılıkta travma terapileri ve EMDR terapisi
Bağımlılıkta travma terapileri ve EMDR terapisi Bağımlılık dünyanın en önemli ruh sağlığı sorunlarından biridir. İnsanların %2 ila 3‘ünde yaşam boyu görülme sıklığı var. Bu rakam her geçen yıl daha da artıyor. Ayrıca sadece erişkinleri değil çocukları da etkiliyor. Araştırmalar bağımlığın görülme yaşının 11 yaşına kadar düştüğünü ortaya koyuyor.
21.03.2019 Ruh Sağlığı
EMDR terapisi neleri tedavi eder?
EMDR terapisi neleri tedavi eder? EMDR terapisi neleri tedavi eder? Papatya Somer sordu, Yrd. Doç. Dr. Onur Okan Demirci cevapladı.
23.05.2018 Sağlık
EMDR nasıl uygulanır?
EMDR nasıl uygulanır? Birçok travma ve korku ile baş edebillmenize olanak sağlayan EMDR terapisi en etkili terapi yöntemlerden biri. Peki EMDR nasıl uygulanır? Papatya Somer sordu, Psikiyatrist, Psikoterapist, Eğitmen Yrd. Doç. Dr. Onur Okan Demirci cevapladı.
23.05.2018 Sağlık
EMDR terapisi faydaları nelerdir?
EMDR terapisi faydaları nelerdir? EMDR ile geçmişte yaşadığınız travmaları ya da fobilerinizi yenmeniz mümkün olabilir. Peki EMDR terapisi faydaları nelerdir? Papatya Somer sordu, Psikiyatrist, Psikoterapist, Eğitmen Yrd. Doç. Dr. Onur Okan Demirci cevapladı.
23.05.2018 Sağlık
Çocuklara EMDR terapisi uygulanabilir mi?
Çocuklara EMDR terapisi uygulanabilir mi? Çocuklar da tıpkı yetişkinler gibi birtakım travmalara maruz kalabilirler. Peki böyle bir  durumda çocuklara EMDR uygulanabilir mi? Papatya Somer sordu, Psikiyatrist, Psikoterapist, Eğitmen Yrd. Doç. Dr. Onur Okan Demirci cevapladı.
23.05.2018 Sağlık