“Trabzon Hafif Raylı Sistem Projesi’ni hayata geçirecek protokolü de imzaladık”
“Trabzon Hafif Raylı Sistem Projesi’ni hayata geçirecek protokolü de imzaladık” Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Dün Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile bir araya gelerek, Trabzon Hafif Raylı Sistem Projesi’ni hayata geçirecek protokolü de imzaladık. Biz bir söz verdik mi yaparız” dedi.
25.04.2024 Ekonomi
Sandık ittifakı başarı getirdi
Sandık ittifakı başarı getirdi Genel seçimlerde büyük hayal kırıklığı yaşayan CHP, yerelde oylarını 13 puan artırarak tarihi bir başarı elde etti. Muhalif seçmen sandıkta birleşerek CHP’yi birinci parti yaptı. Eski ittifak ortaklarının seçmenleri kadar AK Parti tabanının bir kısmının sandığa gitmemesi de CHP’ye yaradı...
2.04.2024 Gündem
Özgür Özel: Emeklilerin kışkırtılmak için bana mı ihtiyacı var?
Özgür Özel: Emeklilerin kışkırtılmak için bana mı ihtiyacı var? CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Osmaniye'deki seçim ofisinde partililere seslendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik 'Emeklileri kışkırtıyor' dediğini aktaran Özel, "Tayyip Bey doğru söylüyorsun. Emeklilerimizin diyarına geldim. Onları sana karşı kışkırtmaya geldim. Emeklilerin kışkırtılmak için, ayağa kalkmak için bana mı ihtiyacı var kardeşim?" ifadelerini kullandı.
17.03.2024 Gündem
Bakan Ersoy: Antalyamız ilk sıraya yükselecek
Bakan Ersoy: Antalyamız ilk sıraya yükselecek Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Antalya dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Amacımız yurt dışındaki turistlerin bile takdir ettiği bu şehrimizi çok daha gıpta edilen, herkesin gelmek için hedef belirlediği, istediği bir şehir haline getirmek" dedi.
8.03.2024 Gündem
Dr. Marwa Al-Sabouni: Mimarinin davranışlarımızı yönlendirme gücü vardır; inşa ettiğimiz şey kimliğimizi dönüştürür...
Dr. Marwa Al-Sabouni: Mimarinin davranışlarımızı yönlendirme gücü vardır; inşa ettiğimiz şey kimliğimizi dönüştürür... İstanbulSMD’nin düzenlediği “Mimarlık Ne İşe Yarar” konferansı için İstanbul’a gelen Suriyeli mimar, yazar ve yayıncı Dr. Marwa AlSabouni ile dünya çapında ses getiren kitaplarını, mimarlığın ve şehirlerin savaş ve çatışmalardaki rolünü, yıkımına tanıklık ettiği kadim şehir Humus’taki gözlemlerini ve kentlerin yeniden inşasındaki olası riskleri konuştuk.
26.02.2024 Mimarlık
Konya Büyükşehir Hatay’da yaptığı çalışmalarla örnek oldu
Konya Büyükşehir Hatay’da yaptığı çalışmalarla örnek oldu Geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta yaşanan ve 11 şehri vuran depremin ilk saatlerinde Hatay’a ulaşan Konya Büyükşehir Belediyesi, Başkan Uğur İbrahim Altay’ın talimatıyla seferberlik ilan ederek Hatay’da arama-kurtarma, altyapı, mobil mutfak, su temini, lojistik, konteyner kent, gıda ve kıyafet desteği, yeni iş yerleri, haberleşme ve enerji gibi insani ihtiyaçlar konusunda canla başla çalıştı.
6.02.2024 Ekonomi
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay ilçe adaylarını tanıttı
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay ilçe adaylarını tanıttı Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Hatay İlçe Belediye Başkan Adaylarını tanıttı. Erdoğan burada yaptığı açıklamada, "Daha düne kadar allanıp pullanarak millete dayatılan, 'altılı masa' denilen siyaset mühendisliği ürünü projenin yerinde bugün yeller esiyor" ifadelerini kullandı.
3.02.2024 Gündem
Murat Kurum seçim startını verdi: İstanbul için acil eylem planı
Murat Kurum seçim startını verdi: İstanbul için acil eylem planı Seçim startını veren AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, iki önemli başlığa dikkat çekti.
8.01.2024 Gündem
M ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: M Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
M ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: M Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Anne ve baba olmak dünyanın en güzel duygularında bir tanesi. Aile üyesine yeni bir bireyin gelme duygusu anne ve baba adaylarını heyecanlandırıyor. Bebekleri için her şeyin en güzelini yapmaya çalışan çiftler isimleri konusunda da seçici oluyor. Yeni doğacak erkek bebeklerine aileler isim verirken özellikle kulağa hitap ediş şekli ve anlamlarına dikkat ediyor. Hayat boyu taşıyacakları ismi verirken aileler nadir bulunan, duyulmamış, keşfedilmemiş isimleri tercih ediyor. M harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “M ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
Bakan Özhaseki: 100 milyon metrekare yeşil alan için proje başlattık
Bakan Özhaseki: 100 milyon metrekare yeşil alan için proje başlattık Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 100 milyon metrekare yeşil alan ve millet bahçesi yapılması için zamanında bakanlığımızda proje başlattık. Şu anda 213'ü tamamlandı, 280'den fazlası da devam ediyor” dedi. Bakan Özhaseki sıfır atık vurgusu yaptı ve '432 milyon ağaç kesilmekten kurtuldu' ifadelerini kullandı.
25.12.2023 Haberler
Bakan Özhaseki: 100 milyon metrekare yeşil alan için proje başlattık
Bakan Özhaseki: 100 milyon metrekare yeşil alan için proje başlattık Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 100 milyon metrekare yeşil alan ve millet bahçesi yapılması için zamanında bakanlığımızda proje başlattık. Şu anda 213'ü tamamlandı, 280'den fazlası da devam ediyor” dedi. Bakan Özhaseki sıfır atık vurgusu yaptı ve '432 milyon ağaç kesilmekten kurtuldu' ifadelerini kullandı.
25.12.2023 Gündem
Özgür Özel'den İYİ Parti'nin kararı sonrası ilk açıklama
Özgür Özel'den İYİ Parti'nin kararı sonrası ilk açıklama CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti'nin seçime kendi adaylarıyla girme kararıyla ilgili ilk açıklamayı yaptı.
5.12.2023 Gündem
Mehmet Kalyoncu, Bünyamin Derman, Cem Yılmaz:  Şehir, insanlardan başka nedir ki?
Mehmet Kalyoncu, Bünyamin Derman, Cem Yılmaz: Şehir, insanlardan başka nedir ki? Hatay'ın ve Adıyaman'ın yeniden ihyası projelerine liderlik eden Türkiye Tasarım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, Kentsel Yenileme Merkezi Kurucu Ortağı Cem Yılmaz ve DB Mimarlık Kurucu Ortağı Bünyamin Derman ile projenin kapsamını, temel planlama yaklaşımlarını, ulusal ve uluslararası paydaşlarını, rant kültürü ve soylulaştırma tehlikelerine karşı alınan önlemleri ve geçmişte yapılan hatalardan nasıl dersler çıkarıldığını konuştuk.
30.10.2023 Mimarlık
Sebe Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Sebe Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Sebe suresi, Mekke döneminde inmiştir. Yalnızca 6. ayetin Medine’ de nazil olduğuna inanılır. Sebe suresi, Kur’an-ı Kerim’in 34. suresidir. Sure toplamda 54 ayetten oluşmaktadır. Surenin mushaftaki sıralamaya göre otuz dördüncü, iniş sırasına göre elli sekizinci olduğu bilinmektedir.
24.10.2023 Sureler
İmamoğlu: Sivillere karşı saldırılar kabul edilemez
İmamoğlu: Sivillere karşı saldırılar kabul edilemez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Ortadoğu'da tırmanan şiddete ilişkin açıklamalarda bulundu.
8.10.2023 Gündem
Antik tiyatrolarda tarihi seyretmek
Antik tiyatrolarda tarihi seyretmek Anadolu’nun binlerce yıllık antik kentlerinin en önemli, en görkemli parçalarıdır tiyatrolar. Kültürel ve dinsel gösterilerin merkezi olan yapılar, gladyatör dövüşleri ve vahşi hayvan mücadelelerine de tanıklık ediyordu.
23.07.2023 Arkeoloji
2 milyon parsele rağbet büyük! Tarihi eser gibi evler 1 bardak çay fiyatına satılıyor
2 milyon parsele rağbet büyük! Tarihi eser gibi evler 1 bardak çay fiyatına satılıyor Türkiye'ye 3 bin kilometre uzaklıktaki onlarca yıl önce çeşitli sebeplerle terk edilen kasabalar, tekrar canlanmak için geri sayım yapıyor. Bölgedeki yetkililerin projeleriyle yeniden hayata döndürülmesi istenilen 2 milyon parsel alandaki bu yerlere ilgi şimdiden büyük. İşte bir bardak çay fiyatına satın alınabilecek evlerin arka planındaki gerçek.
22.06.2023 Dünya
Müzeler sallanırken restorasyon sürüyordu
Müzeler sallanırken restorasyon sürüyordu Pera Müzesi’nde gerçekleşen “6 Şubat Depremi ve Sarsılan Mirasımız: Yaşayanlar Anlatıyor” panelinde depremi yaşayan müzeciler ve kültür varlıklarını kurtarmaya çalışanlar yaşananları anlattı.
11.06.2023 Kültür Sanat
Şehirde ‘gürültüsüz’ bir yaşam mümkün
Şehirde ‘gürültüsüz’ bir yaşam mümkün Şehir içi gürültü kaynakları kentte yaşayanlar için büyük bir sorun. Dünya Sağlık Örgütü, gürültü kirliliğini gelişmiş ülkelerde hava kirliliğinden sonra ikinci halk sağlığı tehdidi olarak tanımlıyor. Peki gürültüyü azaltmak mümkün mü?
24.05.2023 Ekonomi
Konutlara yansıyan eşitlik
Konutlara yansıyan eşitlik Kıyı Ege’de M.Ö. 5. ve 4. yüzyıllarda kent sakinleri eş büyüklükte ve benzer tasarım ilkelerine sahip konutlarda yaşıyordu. Mekânsal düzendeki bu eşitliğin toplumdaki demokrasi ve eşitlik fikirlerinin bir sonucu olduğu düşünülüyor.
21.05.2023 Arkeoloji
Bakan Karaismailoğlu: “Bir taraftan yüzyılın afeti ile mücadele ettik, bir taraftan projelerimizi bitirdik”
Bakan Karaismailoğlu: “Bir taraftan yüzyılın afeti ile mücadele ettik, bir taraftan projelerimizi bitirdik” Ulaştırma ve Altyapı Bakanı AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Adil Karaismailoğlu, bir taraftan yüzyılın afeti depremle mücadele ettiklerini bir taraftan da Türkiye’nin her yerinde projeleri bitirdiklerini belirterek, “Büyüklük bu, güçlü devlet olmak bu. İşte nereden nereye” dedi.
12.05.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan deprem bölgesine 10 müjde birden
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan deprem bölgesine 10 müjde birden Cumhurbaşkanı Erdoğan yapımı tamamlanan afet köy evlerinin anahtar teslim töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilere yönelik Akıllı Köy Evi projesiyle yeni bir model ortaya koyacaklarını açıkladı.
22.04.2023 Haberler
AFAD'tan ezber bozduran deprem raporu! Bursa'da 6 değil 14 aktif fay hattı var
AFAD'tan ezber bozduran deprem raporu! Bursa'da 6 değil 14 aktif fay hattı var Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gözler Büyük Marmara Depremine çevrildi. Bursa AFAD afet raporunda Bursa'nın depremselliği ile ilgili öne çıkan veriler dikkat çekti. Raporda il genelinde 6 olarak bilinen aktif fay sayısının 14 olarak belirtilmesi dikkat çekti.
22.04.2023 Haberler
AFAD'tan ezber bozduran deprem raporu! Bursa'da 6 değil 14 aktif fay hattı var
AFAD'tan ezber bozduran deprem raporu! Bursa'da 6 değil 14 aktif fay hattı var Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gözler Büyük Marmara Depremine çevrildi. Bursa AFAD afet raporunda Bursa'nın depremselliği ile ilgili öne çıkan veriler dikkat çekti. Raporda il genelinde 6 olarak bilinen aktif fay sayısının 14 olarak belirtilmesi dikkat çekti.
22.04.2023 Gündem
Erdoğan tarih vererek duyurdu! Kentsel dönüşümde yeni müjde...
Erdoğan tarih vererek duyurdu! Kentsel dönüşümde yeni müjde... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Anahtar Teslimi ile 2. ve 3. Etaplarda Kentsel Dönüşüm Başlangıç Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bayramın ilk günü kentsel dönüşüme ivme katacak yeni bir müjdeyi inşallah milletimizle paylaşacağız." dedi.
17.04.2023 Haberler

Benzer Haber Etiketleri